Svatba v květnu 2013, věříte na pověry? A jaké květiny?

Profilova fotka
Věříte na pověry ??? jaký druh květin byste zvolily ??? Děkuji za rady :))
Odpovědět
1
2
na pověry nevěřím, navíc tahle květnová je v dnešní době scestná. já osobně mám vybrané pivoňky na svojí květnovou svatbu. květen je na květiny bohatý, takže téměř cokoliv bude vypadat dobře si myslím:-)
Odpovědět
V dnešní době je podle nás tahle pověra už opravdu nepodstatná.. taky máme svatbu k květnu :-) Já bych chtěla asi růže, ráda bych si pak kytičku usušila a dokud to půjde, tak ji měla na památku.. I když by se mi třeba strašně líbila kytička i tulipánů nebo z konvalinek..
Odpovědět
Profilova fotka
Taky na pověry moc nedám:-) A dítko už máme, tak snad by nás to potkat už nemuselo...ikdyž druhé v plánu taky je:-) Jinak květiny budu mít světle růžové růže s frézií, původně jsem sice chtěla kaly, ale bohužel mám smetanové šaty a bílé kaly k tomu moc dobře nevypadají a kaly do růžova - to už není ono...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cucinka34 Ta pověra ohledně května má svůj "historický" základ (pokud nevěsta krátce po svatbě otěhotněla, narodilo se dítě v té největší zimě a často se to neobešlo bez komplikací), ale dnes to už samozřejmě není aktuální. My jsme měli naši vlastní svatbu na konci května a vzhledem k tématu a barevnému ladění celé svatby jsme zvolili hortenzie (moje kytice byla kombinace modrých hortenzií a bílých pivoněk).
Odpovědět
Profilova fotka
Naaadhernaaaaa nevesta :) dekujiiii :)
Odpovědět
Profilova fotka
@cucinka34 Jestli to byla pochvala na me, tak dekuji :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já taky chtěla svatbu v květnu, na pověry nevěřím a květen mi přišel takový romantický. Navíc mi přijde, že v květnu bývá nejhezčí počasí, například si nepamatuju na prvního máje že by pršelo nebo byla zima. Ale bohužel jsem byla odrazována tak dlouho, až jsme zvolili červen :( ony by nám možná babičky na svatbu v květnu ani nepřišly :D ty jsou totiž nejpověrčivější :D
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít také květen, už máme i termín. Jen to musíme tento víkend oznámit budoucí tchyni a ta dost razantně odmítla připustit si, že se budeme brát v květnu. Připravovala jsem ji už dlouho dopředu na to, že až se budeme brát, bude to v květnu. Ještě stále věří tomu, že ,,dostaneme rozum´´ a vezmeme se v červnu nebo v červenci. Ale od včerejška máme zamluvený termín, takže teď už rozum nedostaneme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@prcekverunka Tchýně se s tím taky nemůže nějak smířit, ale mně přijde květen jako nejhezčí měsíc!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kdyby Přesně tak! Souhlasím s Tebou. A navíc - já mám čistě sobecký názor, že naše svatba je čistě naše věc a uděláme si ji tak, jak chceme a kdy chceme.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
také na pověry nevěřím, a mám svatbu v květnu. :) jen nevím jaké květiny, ale svatba bude do fialova.. :) tak snad něco brzy vymyslím.
Odpovědět
Profilova fotka
@lauracont Tak já zase nevím ještě barvu, ale chtěla bych bílé růže s ... to je otázka...červenýma? Takže bílo červená svatba? Uvidíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já jsem ráda že máme alespoň barvu vybranou, když ve zbytku tak nějak zaostáváme.. snad to vše stihnem domluvit :)
Odpovědět
Profilova fotka
Otázka je také, jestli bych ženicha navlékla do červené kravaty :-D
Odpovědět
Taky máme svatbu v květnu, jen jsem trvala, že ne v období "zmrzlích mužů" 10-14.5., takže uvažujeme o dvou datech, 18.5. nebo 24.5. v pátek ;-) Je to nádherné období, jak všechno kvete a voní a tráva je krásně zelená. Obřad budeme mít v hotelové zahradě, takže to bude paráda! Mým snem je teda louka s pampeliškama a dokonce mi přislíbili, že pokud ještě v té době budou, že trávník neposekají, ale obávám se, že i toho 18.5. už budou pampelišky spíš odkvítat. Jinak kytici asi zvolím tulipány a frézie. Barva svatby bude jarní zelená s bílou. Naše společné příjmení totiž bude Zelení :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@cucinka34 vdávala jsem se 12.května 2012 a na pověry nevěřím...květen je nejkrásnější měsíc, i proto, že jsme spolu 12.května 2007 začali chodit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jinak květiny jsem chtěla kopretiny, jsou neokoukané, ale v té době začaly teprve kvést, květinář mi udělal kytici s chryzantém a vyšlechtěných kopretin...na stůl jsem si dala obyčejné kopretiny z louky...bylo to na tom svatebním stole sice skromné, ale my jsme tu svatbu nechtěli moc prožívat
Odpovědět
Profilova fotka
Já se rozhoduji, zda svatbu v květnu, mě to nevadí, já mám květen ráda, v květnu jsem se i narodila, ale rodiče a babičky jsou trošku pověrčiví :-) květiny chci určitě slunečnice, ty mám nejraději
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se bereme v květnu, a ke všemu ještě v neděli v 15.00 a je to rok 2013:D Ať si všichni škubnou...Je to čistě naše věc a těm, kdo si stěžovali že např. se musí v pondělí do práce, jsem to patřičně vysvětlila. Stejně tak s květnem samotným. Říkám si, co ty lidi vede k tomu, mluvit do něči svatby. Mě by např. v životě nenapadlo říkat sestřenici, ať tu svatbu přeloží na jiný den, protože je květen a ještě ke všemu neděle a že musí jít v pondělí do práce. To je podle mě úplný vrchol drzosti:D
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Taky nechápu lidi, kteří se pletou do svatby druhých. Pátek je lepší, tohle je lepší...........my to chceme takhle, tak to bude takhle! :)
Odpovědět
Profilova fotka
taky máme svatbu v květnu a vůbec nám ty pověry nevadí, stejně už to neplatí :-) A jestli s tím má někdo problém, tak má smůlu . Budeme mít obřad venku a doufám, že všechno pokvete :-) a hlavně nebude pršet . Tak jestli chcete vy, tak je to vaše rozhodnutí a nenechte si do toho mluvit. U nás už taky proběhlo, ale já jdu do práce atd. Ale kdo bude chtít, tak si čas vždycky udělá :-) a květiny asi hortenzie :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja budu mit svatbu 4/5 a strasne bych chtěla kyticku nakombinouvanou, pravdepodobne zlute nebo oranzove ruze a asi kaly a neco....
Odpovědět
My měli v květnu a na pověry jsme nedali, květiny jsme měli růže a drobné nazelenalé kopretiny-má to svůj název. Možno vidět na fotkách na našich stránkách http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Pověry jsou naštěstí překonané a květen je krásný jak na svatbu, tak na focení ;)
Odpovědět
Taky jsme se brali v květnu a ještě na Bonifáce... ;-) Kytku jsem měla ze smetanových kal.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se budu vdávat v květnu :) Babičky to řešily, já ne, je to přece lásky čas ne ;-) A kytku bych chtěla z fialových kal.
Odpovědět
Profilova fotka
Co kytice z romantických pivoněk?:) a co se týká té pověry, tak to se táhne z hodně dřívějších dob - protože když byla svatba v květnu, tak se děti rodily v největším mrazu v zimě a byla vysoká úmrtnost novorozenců a od té doby se drží tato pověra že květen nosí ,,smůlu,, což si myslím že v dnešní době opravdu roli nehraje:)
Odpovědět
Profilova fotka
Povery jsou blbost. My obcas skaceme z letadla a pred dvemi lety probihala na letisti, kde skaceme nasledujici svatba: Byl patek 13. Byl kveten. A oba si pred obradem skakli...a vesele si ziji spolu dodnes, co je vic?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?