Svatba v dubnu nebo v září? Poradíte pro a proti?

Profilova fotka
Přítel mě požádal o ruku, a tak nějak jsme se bavili jaký měsíc mít svatbu, rozmýšlíme bud v dubnu nebo v září ;-), poradíte někdo pro a proti a nebo měsíc? :-D
Odpovědět
@jaanka12 gratuluj k zásnubám....:) já bych mezi dubnem a zářím volila září....:) o svatbách v dubnu se mluví jako o aprílových svatbách...:) a září je prostě hezčí...:)
Odpovědět
Přesně, také bych volila září. Můžete si vybrat mnoho krásných podzimních témat. Bude zrát ovoce, listy chytnou pěknou barvu:-) A duben rozhodně ne. Bud prší, nebo ještě mrazí, vykoukne zubatý sluníčko, prostě nemáš žádnou jistotu) @jaanka12
Odpovědět
Na počasí nelze spoléhat ani v dubnu, ani v září....no ale ani v jiné měsíce, podle možného počasí tedy svatbu neplánuj.Ošklivo a krásně může být jakékoli datum v roce....Vybírej podle toho kdy to časově vyhovuje vám, rodičům atd...
Odpovědět
Profilova fotka
DUBEN!!! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na počasí vážně nejde spoléhat ani v jednom z měsíců, ale taky jsem pro duben. Je krásné jak se začíná tou dobou pomalinku projevovat to jaro :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To počasí asi bude v září jistější, ale hlasuju pro duben, jaro je nádherné. Navíc v září bývá moře svateb, zatímco duben je volnější, takže se nemusíte stresovat, že třeba bude vaše vybrané místo obřadu obsazené a že se tam bude střídat jedna svatba za druhou, že neseženete dobrého fotografa a podobně :-)
Odpovědět
hlasuju pro září. ano, je svateb více, ale proč? no protože to je bezva období, kdy i šance na pěkné stabilní počasí je mnohem větší. a navíc my to máme skoro jako jako rodinnou tradici ;-), naši měli taky v září
Odpovědět
my meli svatbu v dubnu - protoze pro me nejkrasnejsi obdobi jaro - kdy se vsechno probouzi, sveze zelena trava, rozkvetle stromy - ale brala bych to podle prakticnosti - chteli jsme na svatebni cestu do Provance, kam je idealni jet v cervnu :) a o ruku jsem byla pozadana v kvetnu tak jsme chteli dodrzet ono povestne "do roka" - oba mesice jsou krasne, v obou muze prset i svitit slunicko - zalezi na stesti :) loni jsme byli na dvou svatbach v zari - obe proprseli - pristi rok to muze byt jinak....mozna si premyslejte kam chcete pak na cestu a treba to zjistite podle toho :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme vzali září kvůli stabilnímu pěknému počasí. Minulý rok v datu naší svatby pršelo a byla celkem zima... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pršet nebo být horko může kdykoli. Takový konec září už ale může být moc krásný - barevně zbarvené listí. Začátek dubna je zase ještě většinou ne moc zelený a tudíž např. pro fotky ne uplně ideální. Pokud duben, tak radši od půky dále, ať máte jistotu nějakého toho zelení :)) Volila bych podle toho, jestli máte k nějaému datu vztah a také podle svatební cesty pokud plánujete.
Odpovědět
Profilova fotka
hlasuji také pro konec září, když duben tak ke konci nebo začátkem někde na horách ve zbytcích sněhu a sněženkách ;)
Odpovědět
Ahojda, taky jsem pro září...jednak, jak už to některá poznamenala, kvůli stabilnějšímu počasí. Náš důvod byl ten, že v září bude ještě teplo, ale už ne takové vedro jako v létě...:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky, tak já tedy nesouhlasím, že by v září bylo stabilnější počasí! Ségra se vdávala loni v půlce dubna a bylo úžasné počasí, ani horko, ani zima, svítilo sluníčko, prostě ideál. A to se původně chtěli brát v září, už měli i vybranej termín... Nakonec se vzali v dubnu a v září v ten den se jen smáli, jak udělali dobře, protože ten zářijový den bylo takový vedro, že ani lidi raději nevycházeli z domu. Takže rozhodnout se prostě dle toho, kterej měsíc a období máte radši ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro září. My si ho vybrali taky, protože už bývá stabilnější počasí. A takové krásné babí léto, to je něco :-)
Odpovědět
Profilova fotka
září, to je nestálejší počasí, největší pravděpodobnost že bude hezky teplo, říkají to i odborníci, v dubnu ti může klidně i nasněžit, plískanice, zima, to bych neriskovala
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme zvolili 27. dubna 2013, všem děkuji za názory :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
sestřenice se vdávala v dubnu, bylo krásně teplo celý den. Jedna kamarádka se vdávala v červnu - pršelo jako z konve celý den a další kamarádka začátkem září - bylo tak zima a zamračeno, že jsem byla ráda, že mám koženou bundu... :( to si člověk vůbec nevybere. Já sama ale chci svatbu v březnu-dubnu, takže u mě je to jisté :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jaanka12 my to máme o týden dřív, počasí si nevybereš a zbytek záleží na vás ;-) loni se vdávala budoucí švagrová 24.4. a počasí měla naprosto bezkonkurenční, tak se snad taky vyvede :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jaanka12 Duben je nadherny! mela jsem 28. minuly rok, bylo horko, slunicko cely den, ale trava krasne sveze zelena a vubec to bylo takove plne energie :) A muj tajny argument (krome tech vseobecne znamych) - pokud si budes pujcovat saty, v dubnu budes jedna z prvnich, v zari uz je temer urcite mel nekdo pred tebou :D
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mých dlouhodobých zkušeností je nejlepší měsíc na svatbu září. A já k tomu rád dodávám pořekadlo: "V září – nejlíp se paří!" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máte tam chybu, má to být: V září, nejlíp se páří ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mafoto: To se dá přeci spojit dohromady. ;-)
Odpovědět
Já chtěla vždycky duben, ale brali jsme se v září.. :-) Z prozaického důvodu - o ruku jsem byla požádána v prosinci a do dubna bychom nestihli všechno vymyslet, nachystat a domluvit, takže jsme vybrali termín v září - chtěli jsme to totiž stihnout do roka a do dne :-) A výsledek? Loni koncem dubna bylo nádherně teploučko a slunečno (v posledních letech volilo takový termín víc kamarádek po sobě a počasí kupodivu vždy vyšlo!) a v náš den D na konci září bylo 12 stupňů, pod mrakem a s přeháňkama, takže nic moc :-( Člověka to sice nejdřív zamrzí, ale svatba nakonec přece není o počasí! Ta naše byla krásná, vydařená a nezapomenutelná a počasí na tom vůbec nic nezměnilo ;-) Mimochodem, počasí se stejně nedá ovlivnit - v dubnu můžou být klidně tropy, v červenci i pod 20 stupňů - člověk nikdy neví!!!
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych volila duben, je to krasne obdobi jara, kdy se vse probouzi a na fotkach vypada uzasne ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje nejlepší kamarádka se vdávala na konci dubna, já na začátku září (každá jiný rok) a počasí jsme měly naprosto stejné - neskutečné vedro 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě určitě duben ;-) Sama jsem se vdávala letos koncem dubna a neměnila bych 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?