Svatba během 5 měsíců nebo až z rok?

Co vám přijde praktičtější? Naši se nebrání v pomoci v přípravě ani letošnímu létu, já původně myslela až na to příští léto... co myslíte, že je lepší? Momentálně nemáme zařízeno vůbec nic a do konce června je sice času dost, ale nějak nevím, zda nebude lepší se připravovat raději rok, pomaleji, ale o to víc v klidu... nejspíš napíšu fotografovi, kterého mám vyhlédnutého a kosmetičce a pokud letos v červnu budou plní, asi to necháme. Ale uvidíme:) Co byste na to řekli vy? Chceme si to hodně zařizovat sami...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@myfairlady já jsem byla požádaná o ruku 2.7.2016 a svatbu plánujeme na 7.7.2017. Pustili jsme se zbrkle do zařizování... takže máme už spoustu věcí domluvených. Ale kdybych to teď mohla ještě změnit, uděláme to dřív, nejspíš v březnu... takže být tebou, vyberu si červen 2017 :) určitě to ještě nebude tak marný ;) máš na to 6 měsíců :) to je času!
Odpovědět
Profilova fotka
Letos už léto nebude :).
Odpovědět
Profilova fotka
my byli zasnoubeni rok a nemenila bych to ale nejak nechapu kdy chcete svatbu. Rikas letos a za pet mesicu,coz bude duben to neni leto a to dalsi myslis 2018? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi tam nejak nesedi ty pocty s letem :-) Leto mas vlastne az do konce srpna, my meli svatbu uplne na konci srpna a pocasi krasne. Zasnoubeni jsme byli skoro presne rok a kdyz jsem chtela zarizovat veci jeste na podzim, bylo mi casto receno, ze je jeste brzy :-) Termin na matrice nam navic upevnili az v unoru, protoze driv to ani neslo. Zarizovali jsme vsechno sami a zvladlo se to naprosto v pohode, zadny strach.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz jsou vasi ochotni pomoct a neplanujete neco extra specialniho, 5 mesicu je casu azaz. My jsme misto, matriku a hostinu zamlouvali trictvrte roku predem, fotografa asi 5 mesicu predem a vsechno ostatni jsem zaridila behem posledniho mesice pred svatbou...
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady a co chcete zařizovat rok a půl? Při troše snahy se dá vše stihnout za 2 měsíce :-) Navíc, poslední týden před svatbou bude hektický, i když bys svatbu připravovala 5 let... :-)
Odpovědět
Já bych rozhodně volila dřívější termín... Já jsem byla požádána na Silvestra a zvažovali jsme buď říjen (8 měsíců) nebo květen (rok a 5 měsíců) - vyhrál květen a trochu toho lituju, to dlouhé plánování třeba mně osobně moc nevyhovuje.
Odpovědět
@shigella Květen? Můžu se zeptat proč květen, protože o květnu jsou takový ty pověry že by se svatba neměla dělat. Taky plánuji svatbu, ale právě kvůli květnu ne, tak nejspíš bude v červnu :-) .
Odpovědět
@misule79 Tak asi nevěří pověrám, ne 😉?
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla požádána 6. 7. a svatbu máme téměř za rok - 1. 7. 2016 a krásně stíháme. Vlastně, už bychom mohli mít svatbu hned teď. :-D A to je půl roku od požádání o ruku. Takže určitě si vyberte červen 2017. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás bude svatba do půl roku od zásnub ale chtěli jsme jí dřív,podle mě se vše dá vpohodě stihnout.Zařiď si místo,datum,fotografa,dj popř.kapelu,kadeřnici a pak už to jsou jen prkotiny okolo.Jo a samozřejmě šaty ;-)
Odpovědět
Podle me je zbytecne stravit pripravami vic jak rok, takze bych byla klidne pro svatbu ted v lete. My jsme se zasnoubili v listopadu a svatbu jsme meli v cervenci. Casu byla spousta, moc si nedovedu predstavit, co bych na svatbe zarizovala vic nez rok. Jedine, co jsem resila dopredu byl fotograf a misto a matrika. Zbytek jsem zacala pomalu resit az nekdy v dubnu.
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den, i já se přidám do diskuze.. můj chlap si mě zasnoubil v únoru a v září jsme se vzali.. v pohodě jsme vše stihli a měli nádhernou a velikou svatbu (130 lidí) .. takže pokud se chcete vzít už ted v létě tak jen do toho :)
Odpovědět
Tak my jsme jedni z těch, kteří na to moc nespěchali a svatbu s klidem odložili. Na nějaké pověry do roka a do dne nevěříme. Navíc jsme chtěli v pohodě zvládnout ušetřit, protože všem hostům jsme platili i ubytování. Začali jsme plánovat stejně až rok dopředu - v září - jsme si pouze vyhlídli místo a termín. Na konci roku už měli od června do října plno. Půl roku v pohodě stačí na přípravy, pokud nechcete nějaké profláklé místo, fotografa nebo speciální termín.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se na konci cervna rozhodli a v rijnu byla svatba. Naprosto v pohode. Rekla bych, ze cim min casu, tim lip. Neni cas na blbosti :-)
Odpovědět
asi to dame už ted...jen je škoda, že jsem okamžitě psala fotografovi, kterého ž léta cci, a samozřeejmě na červen už má jen jeden volný termín:( kvůli tomu jsem na partnera trochu naštvaná,věděla jsem, že lidi nebudou mít čas..to samé se švadlenou a vizážistkou:( jinak jsem si uvědomila, že netrvám a nelpím na ničem, místo máme a vše stihneme:)
Odpovědět
My se zasnoubili 17.7.2016 a svatbu máme te v prosinci :-) a uplně v pohodě vše se dá stihnout ,ale my zase nechceme nic extra a svatbu máme maličkou ;-) ;-)
Odpovědět
Zasnoubili jsme se v prosinci 2013, bez úvahy, kdy se vezeme. V dubnu 2014 jsme se rozhodli, že se ještě vezmeme v roce 2014, svatba byla v srpnu 2014, tj. na celou organizaci bylo 3,5 měsíce. Pokud se chcete vzít dříve, ale zase tak moc na tom nelpíš, ověř si primárně místo konání a termín na matrice - to jediné může být u svatby organizované v krátkém termínu problém. Pokud je pro tebe důležitý i ten konkrétní fotograf a kosmetička, pak i je. Podle mě se dá zařídit vše klidně za měsíc až dva, máš-li matriku a místo konání, popř. na tom zase tak moc nelpíš a budeš se brát klidně v pátek.
Odpovědět
Svatbu máme také v červnu a jelikož nám matrika zapsala datum až koncem října, tak vše teprve zařizujeme. Takže bych to neodkládala.....Jak zařídíš ty základy, jako je místo obřadu, restaurace, fotograf, kosmetička, kadeřnice, tak to nejdůležitější máš a zbytek v klidu do června zvládneš ;-) To už jsou maličkosti.
Odpovědět
Taky plánujeme rok, svatbu budem mít v červenci, ale klidně bych do toho šla dřív. Dobrý plus ale je, že stihneš víc našetřit.
Odpovědět
@misule79 já jsem se o nějaké pověře o květnu dozvěděla až asi po 3 měsících co jsem se zaregistrovala tady... A je mi to jedno - na takové věci nevěřím. Květen je ideál - je předpoklad, že nebude ani moc horko a ani moc zima, v práci není problém si vzít dlouhou dovolenou na svatební cestu... Jinak z dalších místních pověr co porušujeme - ženich se mnou vybíral šaty, budu mít náhrdelník z perel, ženich naopak motýlka (to vám prý uletí za jinou) a opravdu nebudu mít nic modrého ani půjčeného... :-D ale vzhledem k tomu, že jsme měli 1. rande v pátek 13., tak se to třeba vynuluje. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
zasnoubili jsme se v unoru a svatba byla v zari, takze 7 mesicu. meli jsme pozvanych 100 hostu a vse jsem si zarizovala sama. prvni 2 mesice jsem jen shanela misto, kam se vejdeme, pak jsem teprve zacala s ostatnimi vecmi. casu bylo az az, rok a pul je podle me zbytecne dlouho (kdyz nejsou jine prekazky samozrejme)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme svatbu naplánovali a zařídili během 3 týdnů a byla naprosto báječná. Během jednoho dne jsme zajistili místo a matriku, druhý den jsem objednala raut, vyrobila oznámení a rozeslala emailem, domluvila se se zpěvákem, další den jsme pořídili oblečení a prstýnky, no a ty zbývající dny jsem vytvářela dekorace, objednali jsme skákací hrad pro děti a odjeli se dovolenkovat k moři :-) V klidu, bez stresu a přesně taková byla potom i naše svatba. Ale měli jsme na svatbě jen 40 lidí. Pokud chystáš honosnou a velkolepou svatbu, přípravy určitě zaberou více času :-) Hodně štěstí při vybírání toho pravého termínu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misule79 kveten je krasny mesic😊A nechapu, ze nekdo v dnesni dobe veri na povery😄
Odpovědět
Já byla požádána 8.5.2015 s tím, že se vezmeme po škole, ale už v lednu 2016 jsme byli za mluvit matriku a v březnu jsem neměla co dělat,a to svatba byla až v září. Sice jsme měli svatbu jen ve dvou, ale myslím, že když se tomu budeš věnovat, tak že za dva, tři měsíce máš hotovo :-) takže určitě dřívější termín :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady cerven je prý nejžádanější měsíc. Tak zkuste cervenec, srpen, nebo konec dubna my mohl být krásný a všude budou kvest stromy
Odpovědět
@clarkaa ono totiž v červnu nejméně prší.... a kvuli tomu jsme to chtěli i my
Odpovědět
Profilova fotka
No my taky máme červen. Ale fotografovi jsem psala v srpnu a napsal mi že mám stesti, ze naše datum se před dvěma dny uvolnilo. Takže to bylo úplně štěstí😃
Odpovědět
Pět měsíců je spousta času... my to zařídili sami, bez agentury, za 4 měsíce, a to jsme měli 80 hostů.
Odpovědět
@jancab3 tak svatbu ve dvou zvládneš asi zařídit za jedno odpoledne :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?