Svatba a po dvou týdnech státnice - máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, před týdnem mě přítel požádal o ruku :-) a tak se postupně rozkoukávám. Chceme se vzít příští rok v květnu, líbí se nám datum 23.5., ale cca po dvou týdnech budu státnicovat. Myslíte, že se to dá zvládnout? Máte některá zkušenost? Díky! :-)
Odpovědět
1
2
Ahoj :-) gratuluji k zasnoubení ! ;-) pokud si to dobře rozvrhneš, tak by se to zvládnout asi dalo. Osobní zkušenost nemám, ale mám ráda, když nejsem v moc velkém stresu, takže sama bych to udělala tak, že nejdřív státnice a pak svatba a to v rozestupu alespoň 3 měsíců, ale konečné rozhodnutí je na tobě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@heellen já státnicovala při práci - půl roku před svatbou a být tebou nejdu do toho - budeš nervozní, neužiješ si to...a hlavně po svatbě by sis měla užít klidu a ne stresu ze státnic - nech to tak na srpen :-)
Odpovědět
Dobrovolně bych si takový stres pro sebe nepřipravila. Po státnicích jsem byla jako troska, opuchlá z permanentního vysedávání nad učením, opupínkovaná, na rukou ze stresu ekzém... takže podle mě to rozhodně dobrý nápad není a sebelepší datum by mi za to nestálo. Asi se to zvládnout dá, ale proč si to komplikovat :-)
Odpovědět
Já bych to nedělala. Nikdy nevíš, kdy nastane nějaká komplikace, co bude třeba neočekávaně řešit.. Oboje to jsou poměrně stresové situace, ačkoliv svatební přípravy by si měl člověk užívat. Nevím, jak to plánuješ, ale nedovedu si představit, že budu mít před svatbou a místo dolaďování detailů, budu ležet v knížkách a šprtat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :-) Mě přítel požádal o ruku též minulý týden, v pátek :) Byl to trochu šok, protože jsme spolu chvilku, ale vzhledem k tomu, že plánujeme miminko, tak se to asi čekat dalo :). No, já mám trochu jiný problém - státnicuju letos, dopisuju diplomku a přestože se chceme brát taky až za rok v dubnu nebo v květnu, tak nemám v hlavě nic jinýho než svatbu :D Snažím se, ale fakt to nejde :D
Odpovědět
@sarkoc Tak tomu naprosto rozumím!!!!!! Já měla psát diplomku, ale ve stejné době jsme začali rekonstruovat byt, jelikož nám podnájemníci dali předčasně výpověď a nemělo cenu hledat na chvíli někoho jiného. Místo toho, abych psala, tak jsem zařizovala dodavatele, řešila kuchyňskou linku, kachličky, podlahu, dveře, elektřinu, spotřebiče, apod. Pořád mi to běželo hlavou a vůbec jsem se nedokázala soustředit. Byla jsem ráda, že jsem dodělala semestr.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to nechala taky až po státnicích. Já osobně jsem se na ně učili v kuse měsíc a půl, a při představě, že mezi tím by byla ještě svatba...fakt se bojím že by sis to neužila a jestli jo, tak hned po ni místo krásného pocitu a užíváni si budeš muset zase do knížek. Já stresař nejsem, ale ty státnice dají fakt zabrat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za názory :-) A když se na to podívám z druhé strany - v případě, že bych státnicovala a např. dva týdny na to byla svatba. Když se budu až do státnic šprtat a pak teprv začnu chystat poslední svatební detaily - stihnu to za ty dva týdny? Nebo kolik času byste si daly od státnic do svatby? Nechci mít v hlavě kolem našeho dne D jen hromadu stresu... ale taky se nechci vdávat až téměř za dva roky od zasnoubení. Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja budu mit statnice letos v cervnu a svatbu jsem naplanovala o 6 tydnu pozdeji. Obracene bych do toho nesla. Sice jsem si vzdycky predstavovala jarni nebo podzimni svatbu, ale na podzim budu zacinat v praci a nebyl by uz cas si to uzit a pred statnicema bych byla zbytecne vynervovana
Odpovědět
Ahojky :-) já končím VŠ letos, někdy v druhé polovině června, původně jsme chtěli svatbu v červenci, ale právě z toho důvodu, že abych si to užila a nebyla při učení na státnice ještě ve stresu z blížící se svatby, tak máme svatbu 2. srpna, což si myslím, že je ideální, je to tak zhruba měsíc a půl po státnicích, takže myslím, že na nějaké dolaďování je to tak akorát času :-)
Odpovědět
@heellen Souhlasím s holkama. Za prvé bych si dobrovolně určitě nevytvářela takový stres - vezmi si, že se nebudeš moct pořádně učit, protože budeš pořád něco zařizovat a myslet jen na svatbu...navíc vdát se a pak se jít učit na státnice? To by se mi nechtělo. A za druhé: já před státnicemi vypadala jako oživlá mumie. Plno pupínků, šedivá pleť, nehty se mi třepily, kruhy pod očima...no nebyla jsem zrovna krasavice a vdávat se takhle bych fakt nechtěla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám jednu státnici za týden a další za 6 týdnů, svatbu koncem června. Určitě taky doporučuju nejďrív školu a pak svatbu. Já začala plánovat v lednu, během 2 měsíců zařídila všechny ty velké věci a teď mám klid, učím se, jen tady na beremese v rámci prokrastinace koukám na inspitraci a přemýšlím nad detaily které budu řešit až po státnicích. Já teda mám do toho navíc 4 měsíční miminko ale to už vůbec nedoporučuji ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Měla jsem to přesně opačně, státnicovala jsem 22.5.2013 a 2 týdny na to - 8.6. jsme měli svatbu. Vysokou jsem dělala dálkově, takže normálně i pracuju. Zvládnout se to dalo. Den po svatbě u mě ale došlo k nějakému celkovému vyčerpání organismu, dostala jsem horečky a dva dny jsem prospala. Pomalu jsem nemohla vstát ani z postele. Došlo mi, že mi tělo dává jasně na jevo, že shonu a stresu už bylo dost, tak mě prostě samo vyřadilo z provozu, aby se zregenerovalo.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s markyska88, my se bereme v srpnu, přesně tři měsíce po státnicích a stejně místo učení vysedávám nad svatbou.. nezdá se mi, že bych to moc stíhala.. ale u tebe může být vše jiné..záleží na tom, zda Ti s tím někdo pomáhá a tak.. tady je to hlavně v mé a partnerově režii.. Držím si palce abych vše stihla a Tobě samozřejmě také..
Odpovědět
já to málem taky takhle měla...počítala jsem s tím, že v lednu státnice neudělám a budu muset jít v červnu, kdy mám mít svatbu. Nakonec to nějakým zázrakem vyšlo a teď vím, že kdybych měla jít až v červnu, tak se k tomu prostě nedokopu. Budu mít co dělat, abych vůbec zvládla dodělat semestr na druhé škole :-| takže za mě bych určitě dala svatbu až třeba 2 měsíce po státnicích, abys měla na obojí dost času :-) i když jsem se třeba ze státnic moc nestresovala, bylo mi to jedno :-D
Odpovědět
Do toho bych nešla, vím jak jsem okolo státnic byla nervní, pořád se mi hlava točila okolo otázek, a kolem svatby je taky spousta práce, na spoustu věcí je zapotřebí myslet, jedině, že by ti jí zorganizoval někdo jiný, ale mám tři měsíce do svatby, a řeším svatbu skoro každý den, alespoň malou chvíli, a každý víkend něco zařizujeme....počítám, že se to pak uklidní, ale před svatbou to vybuchne zase nanovo, takže nedoporučuji....pokud si chceš tu svatbu užít, a to plánování je polovina zábavy (alespoň pro mě), tak si to dej alespoň o měsíc, dva později.
Odpovědět
@heellen Ahoj, gratuluji k zasnoubení :-) Tak já zkušenost mám - vdávala jsem se 1.6. a 7.6. jsem dělala státnice. Zvládnout se to dá! My jsme prostě chtěli tohle datum a nechtěli jsme svatbu o rok odkládat, tak jsme do toho šli. Ale byl to docela záhul. Samozřejmě jsme měla plnou hlavu svatby, takže před svatbou jsem se skoro nic nenaučila a doháněla to pak za těch pár dní po svatbě. Ale nebylo to nic moc - hned po svatbě se položit do knížek, byla jsem ještě plná dojmů a učit se mi vůbec nechtělo :-) Každopádně svatbu jsem si užila a na učení si ani nevzpomněla, takže státnice mi svatbu nezkazili :-) Držím palce! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme takhle přemýšleli před rokem a naplánovali jsme svatbu raději až dva měsíce po státnicích...:) Ono to tak nakonec možná nedopadne, ale to už je jiná pohádka. Já si teda myslím, že se to zvládnout dá. Všechno se totiž zvládnout dá, když člověk musí. Ale byl by to hodně stresu a je otázka, jestli to není zbytečné...:) Já bych si tam dala aspoň ten měsíc rozestupu, být vámi. Už třeba jen to, jak se rozváží oznámení (pokud se to u vás dělá), člověk se tím zaseká na několik dní, každý si s ním chce popovídat a podobně... tyhle věci chci řešit až v klidu po státnicích....:)
Odpovědět
Upřímně, vůbec bych Ti to nedoporučovala.. organizování svatby je dost náročné a státnice taky..
Odpovědět
Také bych termín raději posunula, po státnicích jsem se dávala minimálně 14 dní dohromady jak psychicky tak i fyzicky byl to fakt záhul, ale studovala jsem dálkově. Na začátku jsem si taky říkala, že zařízování kolem svatby nemůže být tolik, ale nezdá se to a nestačím se divit, jaký je to kolotoč všechno domluvit, nachystat a zařídit. Zvaž to a hodně štěstí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak podle mě se to zvládnout dá... sice nemůžu mluvit z vlatní zkusšenosti, ale hodně záleží na tom, jak moc se budeš na státnice připravovat.. u nás třeba bylo nejtěžší odevzdat diplomku a státnice už byly jen taková formalitka, ségře daly státnice pořádně zabrat... každopádně já mám teď do svtaby měsíc a půl, oznámení, vývazky, tombolu, bublifuky a podobné blbiny jsme řešili v předstihu již kolem Vánoc, od konce října jsme měli zamluvená místa obřadu, hostiny, do vánoc jsme zamouvali ještě kapelu, v lednu fotografa a dort... šaty už jsem taky měly vybrané před Vánoci, ted jsem domluvila kytky , výzdobu bám budou dělat v restauraci, výslužky teda děláme sami a zřejmě to bude dvoutýdenní pečící maraton (ale se tě týkat nemusí) a ted´ už jsem v klidu :) takže za mě, pokud si uděláš čas na zařizování všho potřebného dostaečně v předstihu, aby ses pak mohla věnovat diplomce nebo učení, tak se to určitě zvládnout dá :) já si to taky zařizovala takhle v předstihu, protože dva týdne přede mnou se mi vdává moje svědkyně, takže vlastně společně zařizujeme dva svatby a nechci to, co můžu mít hotové dopředu řešit na poslední chvíli, po její svatbě se vrhneme na pečení a ostatní už prostě musí být hotové :)
Odpovědět
Chce to průběžně promýšlet a nenechávat to na poslední chvíli. Času máte dostatek, lze vše v klidu zařídit předem, bez stresu. Já státnicuji letos, bohužel termín ještě neznám a pár týdnů na to (kolem 3 týdnů, doufám) máme v zahraničí svatbu. Do toho ještě pracuji, takže bych nemohla vše nechávat na poslední týdny... Souhlasím ale s již zmíněným názorem, a také bych si na Vašem místě dala svatbu až po státnicích. Je to ale samozřejmě pouze na Vás. Vše se dá zvládnout, jen to chce začít včas. Věřte, že při učení na státnice budete myšlenkama úplně někde jinde ;-) ... Hodně zdaru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my to máme tedy naopak, státnice má budoucí ženich, i přesto, že vše zařizuji já, nechali jsme svatbu až na říjen, což je 4 měsíce po státnicích. Kdyby ho třeba něco napadlo, nebo se chtěla angažovat. A nejspíš bych taky doporučila svatbu až po státnicích. Nebo jedině začít s přípravami pomale už teď, navrhovat. třeba v lednu začít realizovat . Ať měsíc před svatbou si můžeš říct vše mám.A soustředit se na státnice.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždycky sme se chtěla vdávat v květnu (letos by nám to i pěkně vyšlo na kulaté výročí). Ale státnicujeme teď s mužem oba dva a řekli jsme si, že svatbu necháme rozhodně až po státnicích, takže máme září. Stačilo, abych si vzpomněla jak sem byla nervózní a ve stresu u bakaláře, a nedokázala si představit, že bych si tím kazila svatbu. A teď, když už začínám mít své protivné předstátnicové období sem za to jen ráda. Určitě se to připravit dá, času je dost, dá se to v pohodě zvládnout a připravit předem, ostatně sme taky zařizovali většinu věcí už od října a detaily, tvoření a tak si budu užívat v klidu po státnicích. U nás hrála spíš roli ta psychika a to, aby sme si ten den mohli v klidu užít. Navíc je pro mě svatba super motivací to opravdu dodělat a pak se odměnit svatbou :-D Takže záleží na vás. Pro mě je podstatné, že se bereme a jestli je to 4.5. nebo 20.9. je přece úplně jedno ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@heellen povím Ti za dva měsíce po svojí svatbě a státnicích. Zatím to vypadá, že budu státnicovat ani ne týden po svatbě :-) Už teď je mi z toho mírně šoufl :-) Ale už mám jedny státnice za sebou, tak celkem vím, do čeho jdu... no ale že by se mi chtělo...
Odpovědět
ták za mě to řeknu asi tak : zasnoubená jsem od 11.2012, v LS 2013 jsem měla ukončit studium, nakonec nás z 18 pustili 4 a já mohla až na srpnové termíny. Můžeme si to dělit takže pro klid jsem si první část odbyla v srpnu. Druhá část až v únoru ( dřív to nešlo) . Jedna zkouška nevyšla takže ji budu opakovat až jako vdaná v květnu 2014. Jsem ráda, že jsem měla ten pulrok na pomalé chystání a i přesto že jsem si myslela jak budu mít vše nachystané, tak něco honim až teď. Proto státnice takto blízko k svatbě rozhodně nedoporučuju!!! :-S
Odpovědět
@sarkoc Jsem v hodně podobné situaci, přítel mě požádal o ruku v lednu, termín svatby ještě naplánovaný nemáme, ale já osobně bych ho brala co nejdřív, protože hned po svatbě začneme "pracovat" na miminku :-) Jediný problém je v tom, že mi ještě zbývá necelý rok a půl školy a já nemyslím na nic jiného než na svatbu a dítě :-) Tedydokonce až tak, že už jsem tu školu tak pokonila, že si jí budu muset minimálně o semestr prodloužit, což mě štve, ale při představě svatby a dítěte to bohužel nebo bohudík neřeším. :-) Ach jo, jak já se těším... :-)
Odpovědět
@heellen No, záleží asi na tom, jak moc se stresuješ a nebo jsi v klidu. Já osobně bych to asi nedávala, protože bych se bála, že kvůli státnicím budu v hrozném stresu a neužiju si to. Ale to fakt asi záleží na každém, jakv to prožívá, třeba budeš v pohodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych svatbu plánovala raději až po státnicích, min. 2 měsíce po...opravdu takto dlouho dopředu ani nevíš přesný termín státnic a i to by Tě mohlo stresovat :-)
Odpovědět
@heellen Tak já pevně věřím, že se to zvládnou dá! A proč? Protože naše svatba bude 2 týdny po státnících :-D O další rok svatbu odkládat nechci. Kostel, restauraci, fotografku (podlě mě hlavní důležité věci) máme a zbytek se doladí. Nepotřebuju všechny možné výmysly na svatbu současné doby. Plánuju svatbu už tak dlouho, že všechno vymyšlené mám, teď to jen zrealizovat a to se s pomocí dobrých přátel zvládne ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?