Prosinec - svatba na Silvestra?

Ahojky, zajímá mě Váš názor na svatbu v prosinci. Máme hrozné dilema: 1) 17.12. je sobota a je to zároveň datum svatby mých rodičů, kteří jsou spolu už 27 let, tak by to bylo krásně symbolické, 2) 24.12. je Štědrý den - nebránila bych se tomu vůbec, Vánoce miluju, v kostele stromečky a krásná výzdoba, ale chápeme, že tento den si chce každý užít po svém a jen se svou rodinou. 3) No a poslední termín - naprosto bláznivý - je silvestr. Co byste říkaly, kdyby Vás někdo pozval na svatbu právě na silvestra? Není to až moc ujeté? :) Nám se to docela zamlouvá, ale dumáme ještě nad tím 17.... no hlavní problém nebude jen sníh, který doufám BUDE, ale ještě to datum... díky za příspěvky 8-) 8-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Štědrý den určitě ne, všichni mají svůj program, "povinnosti" v návštěvách rodin atd. Před Vánoci asi proč ne, to je ještě takový všední čas, i když ženské pečou, nakupují, gruntují, ale to by si mohly na jeden den dát oraz :-) No a Silvestr, musíte počítat, že někdo by nepřišel, protože jezdí na hory a taky je otázka jak matrika/farář, jestli by vás vůbec měl kdo oddat :-) Ale z těchhle možností mi osobně přijde ten Silvestr asi nejlepší, slavit by se ten večer stejně mělo, aspoň bude pořádně co ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Štědrý den bych 100% vynechala protože to by asi moc lidí nedorazilo....Silvestr není až tak špatný muzoiu s Vámi oslavit i Nový rok pokud už nebudou mít plán hory atd...,ale asi byl volila 17.12.;-)
Odpovědět
Jéé, já bych chtěla být hostem na svatbě konané na Silvestra! To musí být bomba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se líbí varianta na Silvestra. Je to super. Touhle dobou ale ještě většinou moc sněhu není, i když poslední dobou sníh není skoro nikdy. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
na Štědrý den určitě ne, málokdo se bude chtít jít na svatbu, když chtějí být s rodinou, zvlášť z řad přátel. 17.12. jestliže měli svatbu rodiče, je hezké datum, počítejte však, že přátel určitě nepřijde kvůli předvánočnímu shonu.
Odpovědět
Mně osobně se nelíbí ani jeden termín, ale to je samozřejmě čistě moje věc, ne vaše. :) 24.12. - Buď by vám přišlo na svatbu hodně lidí nebo by přijeli, ale mohli by být zklamaní, že se tím vzdají Štědrého dne. Záleží teda taky na tom, kolik lidí tam chcete. Pokud málo a všichni by souhlasili a neměli s tím problém, tak proč ne. 17.12. - Ať lidí chtějí, nebo ne, stresu před Vánoci se nikdy nevyhnou. I když neřešíte třeba vánoční pečení a haldy dárků, je toho hodně. Třeba i v práci, termíny do Vánoc atd. Kdybych do toho měla ještě řešit svatbu, bylo by toho dvojnásob. Mohlo by to celé být hodně hektické a ne pohodové a klidné, jak určitě chcete mít. 31.12. - Z těch tří určitě nejlepší termín. Pokud máte kolem sebe lidi, kterým nevadí, že Nový rok oslaví vaší svatbou, tak super. Já osobně Silvestr slavím ráda, ale kdyby mě někdo pozval na svatbu, ráda bych tomu dala přednost.
Odpovědět
Podle mě je silvestr skvělý nápad :-)
Odpovědět
Kdo nebude chtít přijít kvůli vánočnímu shonu nebo proto, že si chce jet na hory, tak není ten pravý člověk, který by měl být na Vaší svatbě. Lidé budou mrčet vždy a na vše. Je to Váš den, udělejte si, jak se libí Vám a je na ostatních, jestli se přizpůsobí. Kdo ne, tak Vám za to nestojí :-* Ale osobně mi přijde šílenější přímo Štědrý den než Silvestr :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@angelyn silvestr, pokud do hostům dáte dostatečně včas vědět, aby nejeli třeba na hory, může být dobrý nápad :-)
Odpovědět
Volila bych Silvestr :-) Koneckonců je to obecně den oslav! Štědrý den stopro ne, každý chce být se svojí rodinou, užít si vánoční atmosféru a pohodu... 17.12. mi přijde nepraktické - každý ve vánočním shonu, balí se a nakupují poslendí dárky, ženský pečou, naklízejí, zkrátka přijde mi to jako hektické období... Pokud jen z těchto 3 variant, tak pak Silvestr ;-) Anebo vybrat něco třeba těsně před adventem ;-) Třeba 11.11. je pátek :-D
Odpovědět
Taky bych brala Silvestra. Romantika jako blázen všude budou ohňostroje a tak, nádhera :) stejně kolikrát lidi nevěděj kam by šli a mě osobně někdo pozvat na svatbu? Neváhám ani vteřinu :)
Odpovědět
Já bych Silvestra určitě nebrala. I na ten má spousta lidí nějaký pravidelný program, hospody mají dost štamgastů (myslím, že si zvýší ceny) a s dodavateli ten den může být složitější (třeba květinářka, cukrářka atp.). Kamarádka měla svatbu 30.12. a s tím vším se potýkala (nejvíc v restauraci, kde je personál tlačil, aby co nejdřív skončili, protože věděli, že je před nimi silvestrovská šichta).
Odpovědět
Článek se načítá
díky všem za příspěvky...taky se víceméně kloníme k Silvestru :) na Štědrý den bych si klidně udělala svatbu ve dvou lidech a svědci, to by bylo fakt kouzelné, ale zase se mi nechce ošidit příbuzné a rodiče....a jinak, kdo tady psal, že by někteří přátelé ani nepřišli, třeba kvůli vánočním přípravám atd. tak si myslím, že to by snad ani nemohl být přítel....vánoční shon dost negativně ovlivňuje kouzlo celých Vánoc, což je škoda... díky za postřehy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@angelyn ja som napríklad pred Vianocami v práci aj cez víkendy :-| takže by nešlo vždy o to, že proste nechcú prísť a prikláňam sa takisto k Silvestru :)
Odpovědět
Za mě bych volila buď 17.12., což je opravdu hezky symbolické a rodiče bys tím určitě potěšila nebo toho Silvestra. K tomu 17.12., nevím jak svatebčani, zda jim nebude vadit, že jim ukrajuješ den, kdy mohou bláznivě lítat po obchodních centrech nebo péct cukroví, ale možná by den volna a relaxu někdo uvítal :o) No a Silvestr - program si sice lidi dělají, ale upřímně je to prostě vyumělkované ve stylu" je Silvestr, tak se jdeme všichni povinně bavit", takže bys jim vlastně udělala službu, že pro ně připravíš party ve velkém stylu :o) A pro koho je pitka s kamarády někde na horách důležitější, tak ať si nechodí, aspoň tam budeš mít jen ty, kterým na Tobě opravdu záleží. Výhodou je, že budeš mít megaohňostroj zdarma :)) Co se týče sněhu, pokud si pamatuju, začalo sněžit až letos na Silvestra po půlnoci.
Odpovědět
My chceme taky Silvestra!! :-) pro nás to má význam, protože mě letos přítel požádal o ruku přímo o půlnoci s novoročním polibkem a ohňostrojema všude kolem nás. Hned nás napadlo, že svatbu uděláme do roka a do dne na Silvestra - naši známí a rodina většinou Silvestr nijak extra neslaví, buď jsou doma a říkají, že to nemají rádi a nebo někam jdou jen tak z povinnosti. Takže většina je pro, co jsme tak sondovali... A navíc to bude každoročně super výročí.
Odpovědět
já osobně jsem o tom jednou uvažovala, protože silvestr nemám ráda, nerozumím jeho významu a tohle by se mi líbilo, že bych konečně měla důvod jej slavit. Myslím si, že lidí by tam přišlo hodně, oslava jako oslava. Ale mám pocit, že v tom byl nějaký problém. Že se opravdu těžko hledala matrika co by vás oddala na silvestra nebo tak něco...
Odpovědět
Nápad je to zajímavý, ale jinak bude problém úplně se všemi dodavateli, počínaje matrikou a místem na hostinu (kde podle mě připadá v úvahu jen nějaká alternativní církev a kulturáky, nemyslím si, že by k tomu byly ochotné matrika ani klasické restaurace). Přecejen ti lidi taky slaví vánoční svátky...Tak záleží na tom, jestli vám to stojí za ty starosti navíc.
Odpovědět
@luuula " Silvestr - program si sice lidi dělají, ale upřímně je to prostě vyumělkované ve stylu" je Silvestr, tak se jdeme všichni povinně bavit" A tohle víš jak? Ty máš nějaký názor na Silvestr, tak to podle něj musí mít všichni trapné a vyumelkovane? My se třeba scházíme s partou přátel rozjetych po svete, není to žádná oziracka, nebouchame petardy... Lidi jezdí třeba se starou partou na hory, kupují to měsíce dopředu... atp.
Odpovědět
@zorro4 nevím proč se rozcilujes, dělej si Silvestr jak chceš :)
Odpovědět
@luuula ja se rozciluji? :-D ne, jen ti ve veřejné diskuzi oponuji, ze ne každý musí slavit silvestra trapně a ze není důvod generalizovat
Odpovědět
O trapnosti jsem nic neřekla a je to můj názor, tak nevím o čem se tu bavime.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
A jak to tedy dopadlo? :-) Kdy byla svatba?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, chtela bych Vam nabidnout nase sluzby. Vyrabime svatebni dorty a pripravujeme sweetbary, muzeme navrhnout Vam Vas jedinecny a dort. Nabizime ochutnavky, rozvazime po Praze a Stredoceskem kraji. Podivejte se na nas profil a nevahejte se nas kontaktovat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
cauky, tak my sme planovali svatbu 7.7.2017 ale kedze nam zivot trosku zmenil plany :) tak momentalne sme nakloneni prave silvestrovemu terminu, tohto roku to dokonca vychadza na sobotu. :) je tu niekto, kto to naozaj zrealizoval? :)
Odpovědět
Profilova fotka
17.12. ;-)
Odpovědět
my jsme chtěli též 17.12 ,,ale nakonec se bereme 16.12.2016 protože se nám ten datum libí více .Vánoce pak snad už oslavíme v klidu a pohodě.. Jinak mě se také libí ten nápad na Silvestr.. Může to být skvělý zážitek ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budu za kverulanta, nicmene zimni svatba super, prosinec uzasnej ale svatba bude na blate kdykoliv, s im bych se smirila. Na Stedry den bych to nedelala, to ma proste kazdej to svoje doma a je sonecky si to zabirat pro sebe a ze Silvestrem bych se zas bala, ze to kazdej pojme jako bezuzdnou oziracku o pulnoci si nekdo ustreli ruku petardou a cely novorocni silentvi zastini vasi udalost. Je sice hezky, ze jak na Novy rok, tak po cely rok, nicmene ja bych asi volila toho 17.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?