Prosincová svatba

Milé nevěsty, zajímalo by mě, co si myslíte o svatbě v zimě (konkrétně první půlka prosince), výhody, nevýhody, nejlépe také vaše osobní zkušenosti :)
Odpovědět
Bereme se 12. :-) výhody: jídlo se nezkazí, dort nerozteče, make-up nerozteče, nejlepší dodavatelé jsou volní, někteří nabízejí mimosezónní slevy, čas Vánoc se dá využít jako perfektní téma svatby. Nevýhody: je to docela fuška chystat Vánoce i svatbu, dál bude dost kosa na venkovní focení, musí se vybrat místo na hostinu, které má dost velké vnitřní prostory, větší pravděpodobnost deště a větru než v létě. Ale přesto do toho jdeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem měla svatbu v zimě, výhodou jsou volné termíny prakticky všude - u kadeřnice, téměř všechny šaty v salonu jsou volné, takže člověk nemusí zařizovat věci dlouho předem. A fotky na sněhu jsou super. Jako největší nevýhody jsem zjistila, že u focení jsem nebyla schopná moc dlouho vydržet (fotili jsme se tak 10 minut) a taky omezení pohybu nevěsty kvůli sněhu. Tenkrát jsem na svatebním webu i na facebookové události psala, ať nikdo neparkuje na parkovišti u kostela a nějaké tydýta nenapadlo nic lepšího než zaparkovat na chodníku mezi kostelem a parkovištěm (když to bylo na parkovišti zakázané). Takže jsem buď musela projít po jedné z nejrušnějších silnicí nebo po tom chodníku, kde parkovalo to auto, jenže kvůli závěji tam byl dost omezený prostor. No a jak jsem to auto obcházela, tak jsem s sebou plácla přímo do té závěje :-D - nepředpokládala jsem, že se se šatama do 50 cm úzkého prostoru nevejdu, no, ale nevejdu :-). Kdyby se to stalo v létě, tak to projdu přes trávu, žejo :-). A celkově to přesunování ve sněhu bylo trochu nepohodlné.
Odpovědět
@denisa1511 Já původně chtěla taky svatbu v prosinci,takovou vánoční...naštěstí mě od toho lidi odrazovali,že dělat vánoce a svatbu je blbost. Když jsem pak viděla co bylo práce se svatbou,na vánoce bych už síly neměla. Ale zas otázka je jak moc řešíš vánoce...někdo chystá vánoce pár dní před štědrým dnem,někdo už od listopadu (jako třeba já) :-D
Odpovědět
Já chystám Vánoce (tedy dárky) už v říjnu a už mám letos skoro všechny sehnané, takže dá se to stihnout, ale musí být člověk trochu multitasking. A to to máme trochu složitější už tím, že máme mezinárodní svatbu. Ale asi mi to za ty stresy stojí. Host budu péct cukroví na svatbu, tak ho udělám víc už na Vánoce :-) Sníh poslední léta v Praze nebyl, tak uvidíme. Můžeme naštěstí parkovat hned u kostela. A když nasněží, tak asi dokoupím sněhule? Zatím jsem o tom nepřemýšlela, pořád myslím, že sníh nebude :-D a máme naplánované 30 min focení skupiny + 30 min portréty. Na férovku si na ty přechody vezmu péřovku :-D
Odpovědět
@88renca88 tak co se týče vánoc a svatby zárověň, toho bych se nijak nebála. Jsem zvyklá dělat více věcí najednou a vánoce zas až tak moc neřeším, dárky si nakupuju postupně cca od konce září/ začátku listopadu. Svatbu plánujeme navíc spíš v první půlce prosince, takže do vánoc pak ještě nějaký ten čas zbyde.
Odpovědět
Profilova fotka
@taptap82 Moc hezky napsaný :-)
Odpovědět
Já měla svatbu taky v zimě, ale až v únoru. Hlavní výhody jsou opravdu v tom že všichni dodavatelé, půjčovny a podobně mají v zimně výrazně volněji. Také se mi líbilo že nabylo vedro a my měli teda i sníh. Měli jsme i obřad venku a i když bylo lehce pod nulou tak se to dalo v pohodě zvládnout. Na focení ve sněhu jsem měla připravené bílé sněhule. Jelikož jsem měla dlouhé šaty tak to nebylo vidět. Jedinou nevýhodu jsem viděla v nestabilním počasí a taky v tom že se brzy stmívá, takže je hodně důležité si to naplánovat tak aby focení bylo ještě za světla. Všem zimním svatbám fandím přijde mi to super změna :-)
Odpovědět
@pxtulka to je taky jeden z důvodů, proč bych svatbu v zimě chtěla, protože je to něco jiného a nedělá to tak každý, spíš by mě ale zajímalo, jak na to reagují hosté, jestli jim to nevadí, např. začátkem toho prosince takto před vánoci, nebo že je prostě zima.
Odpovědět
@denisa1511 nikdo si zatím nestěžoval... Tak uvidíme, třeba to ještě přijde.
Odpovědět
@denisa1511 Já bych to jako problém neviděla. Hosté byli spokojeni a i ti co nemají moc rádi zimu tak si to užili. Chlapi měli radost že jim nebylo vedro v oblecích :-) A navíc jsme dali všem za úkol barevné čepice a rukavice (kvůli fotkám), což taky mělo docela úspěch a lidem aspoň nebyla zima. Každopádně předvánoční čas může mít pro svatbu svoje kouzlo a hlavně si tu svatbu udělej tak aby se líbila tobě a tvému budoucímu muži :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Cauky, máme svatbu 16.12.2016 tak jsme se rozhodli, že Vánoce budeme mít konečně letos v klidu. Žádné dárky, protože svatba bude drahá pro všechny, a taková mega párty jako oslava Vánoc mi přijde ideální.
Odpovědět
My chtěli už od začátku zimní svatbu, teplo rádi nemáme a nedokázali jsme si představit, že se v horku potíme v šatech a obleku. Prosincová svatba nepřipadala v úvahu, protože o Adventu katolická církev neoddává, v lednu nám to přišlo po vánoční atmosféře a po 18. 2. už by nás zase neoddali, protože to začínal v roce 2015 půst. 14. 2. nám přišlo laciné, Valentýn stejně neslavíme. Tak nám zbyl 7. 2. A byla to nejlepší volba, přestože jsme nemohli tušit, že počasí vyjde přímo ukázkově. Týden před svatbou nebyla ani vločka, ve svatebním týdnu začalo pomalu chumelit a den před svatbou byla vánice, že jsme museli s varhaníkem odhazovat od kostela sníh, abychom se do něho vůbec dostali. Během svatebního dne nádherně svítilo slunce, i když mrzlo. Fotili jsme se na zasněžené pláni - to byla prostě nádhera. Fotky jsou tak romantické a přitom opravdové! Večer během oslavy začala zase vánice a v pondělí už přišla obleva. Takže načasování se vydařilo. Jinak - pozitivní je určitě, že většina dodavatelů je volných. I když během zimy bývají plesy a večírky, tak není dobré otálet se zamluvením místa nebo kadeřnice. Naopak šaty bývají volné téměř všechny. Negativní vidím spíš to, že ne vždy může vyjít počasí a může být bláto, což může zkazit náladu. My pro jistotu obřad i svatbu udělali v horách...
Odpovědět
Článek se načítá
Jezis, jak ja strasne moc zimni svatbu chtela, zimu a snih miluju, strasne bych chtela fotky v beranici a s rukavicema! No ale nejde to, hosty mame z daleka, daleke cestovani v zime neni prijemne a dovolenou na aspon 3-4 dny nekteri v zime ani nedostanou. Takze nas ceka letni zahradni svatba.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud byste hledali fajn pohodovou kapelu, mohu nabídnout moji kapelu Bosáci.
Odpovědět
@puhelin O tom ze katolicka cirkev neoddava nic nevim, bereme se 16.12. v kostele rimskokatolicke cirkve a neni s tim zadny problem. Tak nevim kde je pravda.
Odpovědět
@janaadamova Pravdu má každý kněz jinou. Náš by nás v Adventu neoddal. Nakonec jsme byli rádi, protože v únoru bylo spousta sněhu. Stejně jako si každý úřad vykládá zákon po svém...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?