Proč si určujete termín svatby v týdnu a ne o víkendu.

Nechci aby se to některé z Vás dotklo, jen nechápu, proč některé si dáváte termín svatby na všední den, přece si to člověk nemůže pořádně ani užít. Já si to neumím představit, že bych měla své hosty tahat z práce aby semnou oslavili svatbu a druhý den by zase museli do práce. Přece, když se to dělá v sobotu tak každý může popít, zapařit, druhý den v klidu si odpočinout a až v pondělí do práce. To by se mě nelíbilo, kdyby mi lidé odcházeli v 10 večer domu ze svatby.
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
@maagda Známí byli minulý týden jako hosté na svatbě v pondělí :-D Prý to snoubencům vyložila jakási numeroložka nebo kdo jako ideální datum a že prý nejbližší další s podobně příznivou konstelací by bylo až příští rok. Pro mě naprosto nepochopitelné, ale já tam nebyla, tak mně to může být jedno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my svatbu chtěli o víkendu, jenže tam měli na skoro 2 roky plno a bylo to naše vysněné místo. Svatbu tak plánujeme na čtvrtek . Bohužel to někdy opravdu jinak nejde a kamarádům to ve většině případů nevadí . I my byli tento rok na svatbě v týdnu a udělali jsme si prostě prodloužený víkend. :) A nikdo v 10 neodešel, krom maminek s malými dětmi , párty trvala do 5ti ráno ;) .
Odpovědět
@maagda Podle mě to ti lidé dělají hlavně kvůli datu.. Ale taky se mi to nějak nezdá. Ještě tak, když je svatba ve 4 lidech, ale jinak by mi asi bylo trapné říkat, aby si lidi kvůli mě brali 2 dny dovči, nehledě na to, že ji taky nemusí dostat.
Odpovědět
@luj89 @xori nám bylo datum celkem jedno, jen jsme to chtěli v dubnu. A muselo to být v sobotu takže jsem na myšlenku v týdnu ani nemyslela, hlavně když to máme v kostele. Tak mě to hlavně zajímalo. @moncia To je trošku ujeté dávat na rady nějaké cizí ženské, která tomu třeba ani nerozumí a jen si tím vydělává peníze, že někomu prostě něco řekne co jí napadne :D
Odpovědět
Profilova fotka
My měli právě jasné datum 25.7.2015 , hodně to datum pro nás znamená ( přítel má svátek a zjistili jsme ,že čekáme miminko ) . Když jsme si šli domluvit svatbu, tak jsme byli v šoku, že mají tak plno a navíc už měli jen 3 volné termíny o prázdninách... Tudíž jiná volba nebyla :) .
Odpovědět
no možná to bude tím, že v týdnu je ze zákona nárok na 1 den volno v případě svatby. Je-li svatba v sobotu, toto volno člověk nevyužije.
Odpovědět
@olouska To není pravda máš nárok na jeden den volna v pátek
Odpovědět
Profilova fotka
@olouska Když máš svatbu v sobotu - tak máš nárok na pátek jako den placeného volna (ze zákona), a kdyz bude svatba treba v pátek, tak máš ze zákona na čtvrtek i pátek plac.volno... Bavila jsem se o tom s naší mzdovou účetní...
Odpovědět
Za mě je to docela nešťastné. Když si vezmu, že svatba probíhá od dopoledních hodin, tak to znamená minimálně den volná v den svatby a lépe ještě druhý den nebo v den svatby utnout zábavu kolem desáté. Je to každého věc, ale co jsem tu kolikrát četla, tak mi pár věcí docela vadí. Snoubenci si vymyslí svatbu ve všední den, oznámí to ani ne měsíc dopředu, kdy už si ne každý si může vzít dovolenou. A nakonec se pohoršují, že neěkomu nestáli za to, aby na svatbu dorazil, když si chudák dovolenou vzít nemohl. Naopak si myslím, že je to v takovém pojetí docela bezohledně vůči hostům.
Odpovědět
@svatba28 je nárok na jeden den placený a jeden neplacený. Žádnou výhodu v tom nevidím.
Odpovědět
@kacenkakaca já vidím výhodu právě v tom víkendu v pátek dostanu placené volno v sobotu svatba v neděli odpočinek a v pondělí si mužu vzít ještě neplacené volno a zábava muže frčet do pozdních ranních hodin a nemusí nikdo z hostů čerpat kvůli našemu rozmaru dovolenou :-)
Odpovědět
@kacenkakaca co, že někdo nedorazil na svatbu, že na obřad se nepřišel podívat, vadí některým :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@majanax no ono je to právě hrozně jednoduché. O poledni pauze si tam skočí sotva ten, co pracuje pár kroků vedle a to ještě musí být ten obřad krátký. Jakmile se přidá vzdálenost, tak si moc nedovedu představit, jak by se tam člověk, co si nemohl vzít dovolenou, měl dostat...
Odpovědět
@kacenkakaca na toto obětovat den dovolené? asi ne :-)
Odpovědět
@maagda Co jsem tak vypozorovala ve svém okolí, tak všední den si vybírají třeba lidé, co mají svatbu jen se svědky, se kterými se předem domluvili. To já takhle měla odsvědčit kamarádce svatbu, a přiznám se, že mi trošku vadilo, že to se mnou nijak neprobrala, jen mi oznámila datum a já si kvůli tomu musela vzít neplacené volno. Jako udělala jsem to a nic jsem jí nikdy neřekla, ale přišlo mi to od ní trošku bezohledné, že mě požádala o to, abych jí to odsvědčila, ale už se nestarala, že si kvůli tomu MUSÍM vzít neplacené volno, jinak by neměla svědkyni. Nikdy mi za to nepoděkovala, brala to jako úplnou samozřejmost..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my měli svatbu ve středu - obřad v 15:00. Druhý den byl státní svátek, takže lidé tak jako tak nešli pak do práce. Vidím to také trošku z jiného úhlu, s manželem jsme oba směnaři, hromada našich známých jede na směny a tak jim je úplně buřt, jestli je víkend nebo všední den, buď do práce musí nebo mají volno. A pokud na svatbu chci jít, tak si tu dovolenou vezmu, ne? Na všechny svatby, co jsem kdy byla, jsem si musela brát dovolenou, protože to bylo vždy o víkendu a já mám bohužel jen dva volné víkendy za dva měsíce, ale že bych se nějak kvůli tomu čertila??? :-O
Odpovědět
@simone5 To je hrozné, přece to nejde brát jako jistou věc i když je svatba v sobotu. To já jsem svojí svědkyni strašně vděčná zato že mě to od svědčí :-) ahlavně bych nikoho nenutila kvuli mému rozmaru svatby si brát v týdnu volno. Ono je to fakt když máš 4 lidi na svatbě nemusí člověk zabírat místo těm co mají svatbu třeba o 100 lidech jako my ale my to máme v kostele. Ale taky pokud bych to chtěla v týdnu tak snad se domluvím se svědky a ne jim to jen oznámit.
Odpovědět
@knacki To máš zlatého zaměstnavatele... Ono totiž ne každý ti dá volno tehdy, kdy ho zrovna potřebuješ. A na druhou stranu, abych si plýtvala vzácnou dovolenou třeba právě jen kvůli obřadu?
Odpovědět
@knacki Já se nečertím :-D já jsem jen chtěla vědět názor proč to někoho k tomu vede. U našich rodin na směnu dělá jen 1 člověk, který má i víkendy a to je ženichův tatínek. Jinak i když chodí na směny tak jen v týdnu tak se na to dívám zas tak že víkendy má každý volné.
Odpovědět
@kacenkakaca Já třeba dostanu dovolenou zrovna kdy potřebuji ale dělám ve Stavebnictví a kdybych náhodou měla moc staveb tak by sem se mohla i na hlavu stavět a stejně bych nemohla jen tak jít i kdybych měla dovolenou nahlášenou 2 měsíce. Já jsem na přípravě a tam jde o termíny takže se musím podřizovat.
Odpovědět
Měli jsme svatbu ve čtvrtek, protože jsme měli v ten den výročí. Svatba byla jen se svědky. Svědci jsou studenti, byly prázdniny, tudíž jsme nikoho z práce netahali.
Odpovědět
@maagda No, ale to jí nevysvětlíš. Brala to tak, že ona mě přeci zve na svatbu, takže je samozřejmostí, že si volno vezme. A co si budeme povídat, takových nevěst je tu hodně. A nejen, že to brala jako samozřejmost, ale ještě na mě byla naštvaná, že jsem den předem byla utahaná a řekla jí asi v 11, že jdu spát - kamarádka spala u nás a prý se jí dotklo, že když dorazila, tak jsem se s ní nebavila, ale šla se sprchovat...mimochodem, dělala jsem to kvůli ní, abych vypadala na její svatbě hezky, ale jí se to dotklo a řekla mi, že tím jsem jí zničila svatbu!! Některým lidem se člověk prostě nezavděčí a bezohlednost někdy nezná mezí :-|
Odpovědět
@simone5 To je strašné. Některé nevěsty vážně nechápu :-(
Odpovědět
Podle mě není problém ani tak v tom, že někteří snoubenci pořádají svatbu ve všední den, ale spíš v komunikaci a očekáváních. V momentě, kdy bych pořádala svatbu ve všední den, probrala bych to s lidmi, které na té svatbě určitě chci mít - nejbližší rodina, svědci atd., a za druhé bych počítala s tím, že z ostatních pozvaných někteří nebudou moci dorazit. Prostě práce je práce, člověk si jen tak odejít nemůže. My jsme tohle řešili nedávno. Jeden z manželových nejlepších kamarádů se ženil v pátek a manžel bohužel musel pracovat - navalily se jim zakázky, které bylo třeba co nejdříve vyřešit. Jediné štěstí bylo, že obřad byl blízko, takže na něj si manžel odskočil z práce, ovšem hned po gratulaci se zas ztratil a připojil se k nám až večer. Snoubenci byli chápaví, takže měli radost už jen z toho, že se nečekaně objevil na obřadu (původně počítal s tím, že nestihne ani to). Snoubence i manžela sice mrzelo, že tam nemohl být celou dobu, ale brali jsme to, jak to bylo. Nedokážu si ale představit, že by na manžela měl být někdo naštvaný, že si to volno nezařídil, nebo naopak manžel naštvaný na snoubence, že neměli svatbu o víkendu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já chci v týdnu, abych nemusela řešit to, že už je vše obsazeno a není kde udělat hostina. Taky proto, že místo, kde se chceme brát, je o víkendu obsazeno davy turistů... v týdnu tam není nikdo :-) Možná je to sobecké, ale nikomu z hostů to předběžne nevadí (cca 30 lidí). Řekli mi, že na moji svatbu si prostě čas udělají :-)
Odpovědět
Ahoj, máme svatbu příští rok 26.6. tj. v pátek. Byla jsem na více svatbách takhle v pátek a přišlo mi to vždy lepší. Nemusí se řešit nějak speciálně kadeřnice atd. Navíc všichni už teď vědí, kdy svatba bude takže si čas udělají a pokud nebudou moci tak zkrátka dorazí až večer.
Odpovědět
@andilek17 tak pokud sou zdejší tak v tom problém není. My děláme v sobotu takže v pátek večer všichni přijedou. Ale pokud by jsme to dělali v pátek tak si všichni musí vzít dovolenou pomalu i ve čtvrtek na cestu. U nás to není jednoduché, přijedou k nám lidi pomalu z celé republiky a slovenska. Něco jiného je svatba pro 20 lidí a pro 120.
Odpovědět
@maagda a já někde psala jak velkou máme svatbu? Také mi přijede rodina a právě i z toho Slovenska tak právě proto volím pátek. Aby nemuseli ještě v neděli s kocovinou cestovat zpátky domu 600km autem. Takhle si mohou v sobotu odpočinout a v neděli v klidu odjet.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svatbu taky v pátek. I kvůli nesmyslným poplatkům na matrice, kde nám bylo řečeno, že v pátek je to zadarmo a když to budeme chtít v sobotu, tak si připlatíme tisícovku navíc. Ne, že bychom chtěli škudlit na všem, ale umím si představit, že tu tisícovku na svatbu utratím smysluplněji :) Nicméně je pravda, že budeme mít malou svatbu, kdyby měla být o 100 lidech, tak asi taky volím víkend :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit obrad v pondeli, ale to z duvodu, ze se bereme na Zakynthosu a tam neprobihaji obrady o vikendu :-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?