Podle čeho vybíráte termín svatby?

Profilova fotka
Ahoj, zajímalo by mě podle čeho nevěsty vybíráte datum svatby. Vztah s mým přítelem tak nějak vyplynul ze situace a tudíž nemáme přímo stanovené datum kdy jsme spolu začali chodit, asi většina lidí vybírá termín podle seznámení, my takový úplně přesně nemáme, dali jsme se dohromady v květnu a tak přemýšlím nad květnovým datumem, květen je krásný měsíc, na pověry nevěřím.
Odpovědět
@pokyska ahoj, no spousta lidi ho vybira podle toho, ze napr.chteji svatbu v lete a bud maji vyroci seznameni, nebo se jim datum libi (viz.6.6.2015). My jsme ho vybrali z ciste praktickych duvodu - chteli jsme mit svatbu o letnich prazdninach, protoze nasi rodice uci a chteli jsme, aby meli zrovna prazdniny, tak jsme se zeptali nejblizsich pribuznych, kdy maji cas (jestli uz nemaji naplanovanou dovolenou nebo cokoli takoveho), a v zavislosti na tom nam vyslo datum v srpnu, ktere jsme tedy vybrali. Podle vyroci nebo podle toho, jak to datum vypada, mi to nedavalo smysl vybirat.. takze za nas spis podle prakticnosti jak pro nas, tak pro hosty.
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel koukl na kalendář a řekl: ,,tak třeba tady." :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme na druhé výročí zásnub :-).
Odpovědět
já si vybrala datum, aby bylo teplo (dalo se předpokládat, že bude teplo) :-) žádnou symboliku to pro nás nemělo. Kdybychom neměli čistě venkovní svatbu, zvolila bych květen, mám ho nejradši. Tak jestli ho máte rádi, tak proč ne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky vybrali podle praktičnosti: na obřad v pátek si lidi musí brát dovolenou, ale po obřadu v sobotu už je na "vystřízlivění" jen neděle. Takže jsme si vybrali datum 4. 7. 2015, což je sobota, ale v pondělí je svátek :-D
Odpovědět
U nás to bude asi stylem "co zbyde" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to vybírali podle volných termínu na matrice a taky abysme stihli vše zařídit. Bereme se totiž 3 měsíce po zasnoubení. Ten datum pro nás taky nebyl ničím zvláštní.
Odpovědět
U nás to bylo jednoduché. Chtěli jsme v zimě, ale v lednu by to bylo příliš brzy. Taky jsme museli brát v úvahu půst, protože v té době by nás neoddali. Takže po 18. únoru už to také nešlo. Zbyly nám dvě soboty, 14. února se nám nelíbilo, protože to na nás působí kýčovitě. Takže zbylo už jen a jen 7. února.
Odpovědět
květen je super ;-) my jsme nemohli skrz těhotenství švagrové červen (rodila koncem června), červenec a srpen, v květnu měla naše dcerka první rok, tak jsme se soustředili na to a partner nechtěl od října dál (já bych brala i zimní svatbu), takže jasné bylo září a pak jsme hledali volný termín
Odpovědět
My chtěli v září, protože to tady u nás je většinou krásně a je to rozhodně větší šance na počasí než v létě. Pak nám řekli, že 6. je volno, takže tak :) A nakonec to bylo jing a jang 6.9. a taky 69tka :-D ale to jsme všechno zjistili až později :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Vždycky sem chtěla svtabu v květnu, ale jelikož jsme oba měli v červnu státnice, tak jsme si řekli, že to dáme na 2.8. přesně rok od zásub, že to bude pěkný, no ale protože na vybraném místě měli volno až 20.9. tak jsme to měli teď v sobotu. Státnice a svatba společně mě stejně neminuly, protože sem opakovala. Takže člověk někdy plánuje a ono je to stejně jinak. Podle mě je jedno, jaký je termín svatby, hlavní je že se máte rádi a berete se :-)
Odpovědět
Já jsem vždycky chtěla první víkend v září takže jsme měli 6.9. Později jsme zjistili více souvislostí a náhod s rodinou takže to pro nás byla jasná volba :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My si projeli sobotni data o prazdninach, a zadne se nam nelibilo. Chteli jsme at se dobre pamatuje. Pak jsme to rozsirili na cerven a vylezl z toho posledni kveten :-) Posledni den v mesici se pamatuje skvele a maj je prece lasky cas :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se shodli že to bude červenec a určitě sobota, přesný datum nám byl celkem jedno. Nedávno jsem si vypsala červencové soboty a hned bylo jasný, že náš datum bude 11.7.2015, jelikož a protože jsme spolu od 7.11.2005 ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My vybírali podle místa, které jsme chtěli - vzhledem k tomu, že obě místa vypsali jen jednu sobotu v měsíci a my chtěli léto a spíš srpen, bylo poměrně jasno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme chtěli červnovou svatbu a řekli jsme si, ze to bude sobota mezi výročím (24.6.) a zásnubami (1.7.) - takže svatba byla 28.06.2014. Zároveň to vyšlo hezky, že manželovým rodičům začínaly prázdniny, takže nam mohli hned poté hlídat psa a my mohli vyrazit na svatební cestu hned po svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja zvolila datum na sve narozeniny. Letos to vyslo na sobotu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já chtěla svatbu v létě, manžel se přimlouval za co nejpozdější termín, protože v červnu finišoval s několika velkými projekty. Vybrali jsme tedy místo, zeptala jsem se na volné termíny na přelomu srpna a září a řekla jsem: "Tak třeba toho třetího." A když jsem si pak z legrace sečetla všechna čísla v letopočtu, vyšlo moje šťastné číslo sedm, které mě provází celý život, a shodou okolností jsme se brali po sedmi letech :-) Jo a svatební šaty jsem si taky čistě náhodou rezervovala přesně sedm měsíců před svatbou :-)
Odpovědět
My jsme taky uvažovali o termínu seznámení/zasnoubení, ale nechtěli jsme se vzdát místa, kde už byl tenhle termín zamluvený a v jiném měsíci to už bylo uprostřed týdne, tak to moc nepřicházelo v úvahu. Vybrali jsme červen jako optimální měsíc a protože jsme oba dost pracovně vytížení hlavně na začátku a konci měsíce, tak nějaké datum uprostřed a z toho nám zbylo na výběr 12. a 19.6., tak jsme vybrali 12.6., že je to dřív :-D
Odpovědět
@pokyska Přeci aby se to manžílkovi hezky pammatovala :-D .. My taky přímo datum začátku vztahu nemáme, taky to tak nějak vyplynulo.. Ale většina lidí asi vybírá podle toho, jaké si přeje počasí, někomu nevadí horka a chce v létě, někdo má radši barevný podzim.. My si vybrali květen, měsíc lásky a ještě se nám líbilo krásné datum 25.5.2013 :-) Hezky vyberte, a ať se vám svatba vydaří podle vašich představ :-)
Odpovědět
taky nemáme žádný výročí pevně stanovený... (kromě prvního sexu, a to si možná ani nepamatujem správně:-D) rozhodovali sme se nejdřív podle možností a představ - nesnášíme zimu, takže léto. pak co přicházelo v úvahu vzhledem k mý škole - to nás hodně omezilo, aby mi to nekolidovalo se státnicema..no a prostě další věci, to tady nebudu řešit:) takže jsme došli k tomu, že nejlepší bude červen, koukli jsme na data v soboty a pátky, kdy se u nás oddává, a to, co se nám nejvíc líbilo, jsme si vybrali. ale jinak to datum je celkem i symbolický pro nás z hlediska významu čísel. ale nevybírali sme si to podle toho. to sem pak zjistila zpětně až:)
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska nam to bylo prakticky jedno kdy tak jsme premysleli kdy je nejstabilnejsi pocasi ..a vysel nam nejlip kveten..hlavne vsechno krasne kvete a vsichni jsou po dlouhe zime nateseny na venkovni posezeni a nejake to grilovani..a take vetsina svateb je cervenec a srpen a mam pocit ze pak uz nikoho ty svatby ani nebavi a ja nechtela byt padesata nejkrasnejsi nevesta.. Nase matrika oddava pouze posledni sobotu v mesici takze 30.5 je nase..:))
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme vybírali podle volných termínů v restauraci..bylo to jediné místo kde jsme svatbu prostě chtěli mít a nikde jinde (i obřad v altánu)..je tam růžová zahrada takže i měsíc jsme vybrali podle toho aby kvetlo co nejvíce růží..tzn červen..no a měli volné už jen pátky..tak proto 12.6.2015 ;-)
Odpovědět
My jsme vybírali nějaké pěkné datum a aby bylo venku krásně a aby nebyli všichni na dovolených a hlavně kvůli druhé svatbě, která bude v zahraničí pro cca 70 lidí co do Česka nemůžou přijet .) Takže nám vyšlo 30.5.2015 tady, venku, a 15.8.2015 v zahraničí v kostele :) Bude to síla :)))
Odpovědět
Brácha třeba zavřel oči a poslepu vybral termín z plánovacího kalendáře. Trefil duben, snoubenka byla nadšená, takový měsíc na nic, ale bylo to tak :-D
Odpovědět
My měli jasno v tom, že chceme svatbu někdy v létě. A protože naši mají tou dobou velmi nabitý kalendář veteránskými srazy a podobnými akcemi, tak jsme to s nimi probrali a z toho vypadly asi jen tři možnosti. Ale už jsem tak trochu předem měla favorita 22.8.2014 (přišlo mi to jako moc hezké datum) a ten naštěstí přicházel i v úvahu. Takže bylo tím pádem vybráno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdy jindy si vzít takovou čarodějnici jako mě než že na Čarodějnice? Tak jsme to měli letos 30. dubna, jednu falešnou čarodějnici jsme podpálili i dětem, aby nebyli smutný, že nebyli u pálení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V tom případě jsi ta nejkrásnější čarodějnice, jakou jsem kdy potkala...:D a ještě měla tu čest, být jí na svatbě...:)) U nás datum svatby vybral ženich..:) a to tím, že mě minulý rok 20. září požádal o ruku....takže do roka a do dne..:) A krásně nám to letos vyšlo na sobotu.:)
Odpovědět
Profilova fotka
@denisakro Máme to stejně, do roka a do dne. Akorád 11. července :-)
Odpovědět
Tto mě ani nenapadlo zvolit termín podle počátku vztahu :D. My vymýšlíme podle ročního období - líbí se nám jaro nebo podzim. A protože nesnášim hloupé tradice, svatba bude v květnu :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?