Nevím, jak se rozhodnout pro termin svatby

Přeji krásné dopoledne. Rozhodla jsem se na Vás obrátit s mým problém, co se týče výběru termínu svatby. Letos jsme se s přítelem zasnoubili a příští rok plánujeme svatbu. Rozhodujeme se zda na jaře bo na podzim, protože máme oba rádi tato roční období. Nemůžu se rozhodnout. Já bych nejradši svatbu co nejdříve, měli jsme v plánu se v lednu začít snažit o miminko. Svatba mi však skřížila plány v otěhotnění. Když už mě přítel požádal o ruku, tak chci nejdříve svatbu a až pak dítě. Táhne mi na 30 a děsí mě představa, že to první dítě do 30 nestihnu. Jak se rozhodnout, zda svatbu na jaře nebo až na podzim?
Odpovědět
Z toho, co píšete, bych volila jaro :) budu držet palce, ať vše stihnete zařídit :)
Odpovědět
Profilova fotka
A co přesně vás jako děsí na dítěti po 30ce? A trvat v dnešní době na svatbě před dítětem je taky dost zbytečné a svazující, podle mě, to "správné" pořadí vám totiž vůbec nic nezaručí... Naplánujte si to tak, abyste z obojího měli radost, a přestaňte se stresovat zbytečnostmi, to je moje rada ;-)
Odpovědět
Já bych volila jaro. Počasí může a nemusí vyjít v obou případech, nikde nemáte jistotu, že budete mít krásný barevný podzim a ne šedivo a sychravo (což samozřejmě může být na jaře a koneckonců i v půlce července). A letní dovolenou už si užijete jako manželé :-)
Odpovědět
Jestli vam nevadi mit na planovani svatby o neco min casu, tak mi to taky zni spis pro jaro. Taky chci svatbu pred ditetem a nechci se vdavat tehotna, takze tim si pak otevrete moznosti k diteti, pokud to mate podobne. Podzim a to listy atd je krasne, ale klidne muze byt i sychravo. Pro podzim mluvi z info co pisete asi jen vice casu na naplanovani. Nebo nechat diteti volny prubeh a kdyztak udelat svatbu az za dalsi rok i s nim.
Odpovědět
Já to měla podobně. Přítel mi asi někdy v roce 2018 řekl, že by chtěl miminko (na mě přišly mateřské pudy ještě dřív, když on se ještě necítil připravený). Na to jsem já odvětila, že bych chtěla ale nejdřív svatbu. Ideálně jsem si představovala svatbu v září 2019, ale partner nechápal moje důvody, že se nechci vdávat těhotná nebo s dítětem a zastával názor, že svatba může být kdykoliv, takže nijak na žádost nespěchal a nakonec mě požádal až letos v září. V hlavě jsem si zase naplánovala, že by byla super svatba v dubnu 2020 (prostě čim dřív svatba, tim dřív dítě), ale partner chtěl září.. Nakonec tedy máme kompromis červen... Každopádně jsme byli na dvou svatbách v dubnu a obě byly krásné. Na jedné počasí jak ze žurnálu, 25 stupňů, leželi jsme na dekách a paráda. :) I ta druhá se vyvedla. Ale počasí se nedá naplánovat nikdy.... No a co se týče plánování, my jsme začali v půlce září a nyní již máme vše důležité zařízeno, takže si myslím, že pokud přítel na jaro přistoupí, pak je jaro super a jako bonus bude vše krásně rozkvétat :) A navíc ještě nebude svatební sezona, takže o to vše bude jednodušší a levnější :-) Držím palce, ať se rozhodnete správně!
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme měli tohle dilema, ale u nás to bylo trochu naopak: zasnoubili jsme se po Vánocích, takže v úvahu připadal podzim (ale tři týdny po státnicích), nebo až jaro, takže skoro rok a půl čekání. Ačkoliv jsem se na svatbu těšila posledních x let, tak jsme se nakonec rozhodli až pro jaro, ať stihnu v klidu státnice a můžu si užít přípravy, navíc jsme si řekli, že chceme po svatbě miminko a jaro je krásným symbolem nového začátku (jak pro manželství, tak pro miminko), takže jsme v tom nakonec měli jasno :-). Ve vašem případě bych šla taky do jara, i když u vás to znamená, že budete mít na přípravy míň času. Ale i to se dá ;-)
Odpovědět
Ja bych volila podzim, letosni zari bylo uplne uzasne, jaro je pro mne nejiste. My meli svatbu 23.6 a asi 16 stupnu, fakr jsme mrzli a za dva dny skoro 30
Odpovědět
Časem příprav bych se zas tolik nestresovala. My jsme se zasnoubili na Vánoce, v půlce ledna jsme to začali řešit a v půlce června jsme se brali. A to na celkem oblíbeném místě u Prahy i s mým vysněným fotografem a necelými 50 lidmi.
Odpovědět
@peggynka45 jaro i podzim jsou nejiste podobne... nektere podzimni dny byla uz kosa a to, ze je ted hezky podzim neznamena, za bude i za rok
Odpovědět
@neviditelnapacka Holka, než se rozhodneš, zkus si napsat, co je všechno potřeba zařídit a obvolat a šaty vybrat a na to nějakého půl roku může být málo. Záleží hodně na lokalitě, počtu svatebčanů, vašem rozpočtu. Když se podíváš na nějaké diskuze tady, tak šaty z půjčovny doporučují mít rezervované několik měsíců před svatbou. To samé s místem hostiny, která bude muset být pro jistotu nejistého počasí naplánovaná celá indoor. Takže grilovat prase venku třeba v dešti nebo 12°C, by nebylo dobrý. My jsme květnový termín určili teprve v sobotu. Ale budeme mít jen obřad a oběd, 11 lidí celkem, takže mojí největší starosti jsou šaty :-) Ale budu si je nechávat šít, takže to stačí řešit až v únoru a jsem docela vysmátá.
Odpovědět
@muslongissimuss přesně jak píšeš, záleží jakou svatbu (malou/velkou) a kde (obřad a hostina) atd a pak se rozhodnout. My se zasnoubili koncem dubna s tím, že se svatbou se uvidí a pak jsme si na dovolený v květnu řekli, že ještě letos v létě:-) A stihla jsem to v pohodě zařídit během měsíce - šaty, místo, catering.... Takže stihnout se to dá, ale jsme z Prahy a tady je víc možností, to je taky fakt.
Odpovědět
Profilova fotka
ja kdybych se mela rozhodout, zda jaro nebo podzim, tak volim podzim. Nejak se mi vic libi😊 Ono taky zalezi, co chcete. Zda chcete urcite misto, veci, dodavatele. Ono to jaro uz nemusi byt volne. Tak asi od toho bych se odpichla. Obvolat dodavatele, mista. A uvidite, co vam nabidnou. Hele ono ten pulrok neni az takovy rozdil ve veku s tim ditetem
Odpovědět
Článek se načítá
@fascialka jo to je jasny, ze to nemuze brat, podle letoska, ale me se i vic libi podzimni priroda, v zari este letni.
Odpovědět
Profilova fotka
@neviditelnapacka No ono i záleží odkud jste a jaké máte představy o místě a rozpočtu. Pokud nejste moc nároční a vystačíte si s obyčejným místem, tak by šlo i jaro, ale pokud máte představu o nějakém top krásném místě, tak to už je na rezervaci asi pozdě. Zkuste se nejprve poohlédnout po místě, kde by jste to chtěli a zjistit zda mají ještě vůbec volné termíny. Já se třeba budu vdavat 29.8.2020 a místo jsme rezervovali už na konci května a to už byl jediný volný termín... Vím že v praze to je snad jeste horsi a zbytek čr hodně podobně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?