Naplánovat svatbu za 3 měsíce?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, mám velké dilema. O víkendu jsem byla požádána o ruku, a líbila by se mi svatba na podzim. Volné termíny jsou 15-22.10. Stihne se to vůbec zařídit? Jak dlouho jste plánovali svatbu vy? Díky za vaše názory.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Taky planuju az ted. Termin mame 21.10. Mame vybrane misto, kadernici a vizazistku, skoro i fotografku. Takze no stress 😆
Odpovědět
Profilova fotka
uplne v klidu, na prvni svatbu mi stacilo 14 dni a druhy jsem se zacala poradne venovat cca pred temi 2 mesici...takze ano, da se to stihnout
Odpovědět
@ppfd ano, da se to stihnou úplně v pohodě, obzvlášť říjnový termín je ok. Doporučuji jen co nejdříve zamluvit termín na matrice a místo oslavy, ve všem ostatním nabídka převyšuje poptávku...
Odpovědět
Úplne v poho..důležitý je misto aby bylo volno a matrika a další se sežene....ja první svatbu podzimni odložila. .přípravy vycházeli ani ne má 2 mesice..tak pak jaro..a to byl masakr mit to v hlavě tak dlouho...kapelu fotografa kytky a liceni seženeš během chvile.
Odpovědět
V pohode, tri mesice jsou spousta casu. Pokud nelpite na nejakem konkretnim dodavateli, ktery by mohl mit plno, tak je to uplne bez problemu. Ale takovy dodavatel muze mit plno i rok dopredu.
Odpovědět
Profilova fotka
No vidíte to holky, matrika by mě opravdu nenapadla :-) . Právě že místo mám vybrané, ale ještě nezarezervované. No právě nosit to v hlavě tak dlouho by mě zabilo, už teď mám hlavu v pejru, a to jsem si říkala jak to nebudu prožívat.
Odpovědět
Profilova fotka
Úplně v pohodě, tyhle termíny už jsou mimo hlavní svatební sezónu, takže dodavatelů bude k dispozici spousta. My jsme měli původně mít svatbu taky v říjnu, díky okolnostem bude už za měsíc. Termín jsme měnili taky cca 3 měsíce před a dalo se to (i když na červencovou svatbu to bylo už jen taktak). Hlavně nejdřív zarezervovat místo a matriku (ta naše třeba v říjnu oddává jen dva dny).
Odpovědět
Urcite to stihnes :-) ja to planuju dobredu a chci to mit hotove o prazdniny, protoze nastupu v zari dalkove do skoly a jeste se musim starat o rocni dceru, takze to chci toho co nejvic o prazdniny nez pak motat skolu, svatbu dohromady a chlap me nechape....
Odpovědět
jako první bych oslovila matriku ,zda v tomto termínu mají vypsané termíny na oddávání, tam by si mohla narazit /z vlastní zkušenosti/ , potom místo. Vše ostatní už se opravdu sežene
Odpovědět
@ppfd Stihnout se to určitě dá. :) Já třeba začala plánovat svatbu 7 měsíců předem, ale s tím, že důležitý věci jako zamluvení matriky, místa obědu apod. jsem udělala stejně během prvních pár dnů. Jak začneš s jednou věcí, zajímá tě druhá, takže to stejně máš celkem při jednom. :-) Jen teda doporučuju hned na začátku zajistit termíny, různé dodavatele a jestli mají hosté (alespoň z většiny) volno.
Odpovědět
Taky jsme měli na plánování dva měsíce. Je pravda, že já nevyžadovala, aby všechno bylo dokonalé ;-) A svatbu jsme chtěli celkem malou, jednoduchou, žádný catering, Dj atd. Kdybych měla víc času, tak bych třeba líp vybírala květinářství a nevzala první, co jsem našla na internetu. Ale ani tak to nebyla žádná katastrofa. Hned po matrice doporučuju zadat prstýnky. Ty trvají dlouho. Nám je zlatník napoprvé udělal úplně jinak, kdybychom měli čas, možná bychom ho vyměnili, to byl jediný malý stres... Ale nakonec všechno dopadlo dobře a prstýnky máme podle našich představ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj stihnout se to krásně dá a záleží jen na tobě "jaký si to uděláš takový to máš". Dokonce si troufnu tvrdit, že máš určitou výhodu v tom, že chceš svatbu v říjnu, kdy už není letní špička. Tedy nemusíš se obávat obsazených termínů v salonech, půjčovnách i obsazenosti interpretů, které bývají třeba v červnu beznadejně dlouho dopředu zaplněné. a nemáš šanci na výběr. Navíc budou prázdniny a budeš mít určitě i víc volného času na přípravu a třeba i rodina ti během dovolených více v klidu pomůže. Takže za mě s chutí do toho, obšancuj si termín a místo konání, zajisti oddávajícího, hudbu, vyber styl svatby a plánuj :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, stihnout se to dá. My jsme se zasnoubili vloni 18. 6. a někdy v půlce července jsme se rozhodli, že se vezmeme ještě ten samý rok. Vybrali jsme termín 24. 10. tak, aby se to hodilo nejen nám, ale i našim rodinám. Květiny, prstýnky, video, DJ a moje svatební šaty jsme měli vyřešené v podstatě hned. Pozvánky a dekorace jsem si dělala sama. Fotografa jsme měli vybraného také vcelku rychle. Náročnější byl výběr restaurace a místa obřadu, to nám zabralo několik víkendů (porovnání cen, dopravní dostupnost - parkování, ochutnávka menu apod.). Jediné co bylo o nervy byla příslušná matrika. Manžel je cizinec, tak bylo náročnější v termínu vyřešit všechny dokumenty s náležitými ověřeními a překlady, poslední dokumenty jsme řešili ještě týden před svatbou. Doporučuji si ale vše dobře rozplánovat a držet se plánu, protože se může stát něco neočekávaného, dojde ke zdržení nebo nějaké komplikaci a pak nebudete stíhat mít vše tak, jak jste si vysnili. Je pak škoda, když musíte slevit se svých představ a za ten stres to také nestojí. Svatbu i přípravy si máte v první řadě užít. Souhlasím s předchozími příspěvky, že v říjnu je snazší najít dodavatele. My jsme narazili na odmítnutí jen asi u 2 dodavatelů (co si vzpomínám, jeden fotograf a jedna cukrářka), jinak bylo vše bez problémů a s výběrem dodavatelů jsme moc spokojení.
Odpovědět
@ppfd - ahoj, mám to úplně stejně. Jen jsme tedy vybrali už 8.10. No a místo ještě vybrané nemáme, takže jsem na to vážně zvědavá :)))
Odpovědět
Profilova fotka
Pohoda my myme za 3 týdny a mame šaty, oblek ( bez košile a různých doplňku ) , voničky, oddavajiciho a misto 😀 Toď vše 😀
Odpovědět
Ahoj, dá se to, my to stihli za 6 týdnů, ale záleží na Tvých představách...pokud máš nějakou striktní ideu, jak by to mělo probíhat, kde by měl být obřad, jaké bys chtěla šaty, kde byste chtěli uspořádat hostinu apod., pak jsou tři měsíce málo...ale pokud Ti na tom zas tak nesejde, tak se to podle mě dá úplně v pohodě.
Odpovědět
myslím, že jde, ale závisí to na náročnosti novomanželů a jestli jim je někdo ochoten s něčím pomoct...já byla 6.5. požádaná a 31.8. byla svatba a myslím, že nikomu nic nechybělo..časově nejnáročnější byly prstýnky. - asi 6 týdnů. A říjen už je mimo hlavní letní sezonu.
Odpovědět
Profilova fotka
@ppfd Záleží na počtu lidí. My bychom s 90 hosty to za 3 měsíce nedali, protože jsme neměli moc na výběr restauraci, protože takových je v okolí málo. Zároveň bych neměla fotografa a hudbu, kterou jsem chtěla, protože ta musí být rok dopředu. Takže záleží na vaší náročnosti a velikosti svatby. Ale 100% to jde, kámoška měli menší svatbu a v klidu to zvládli...
Odpovědět
Profilova fotka
Stihnout se to určitě dá, plánuji teď svatbu kamarádce, která byla požádána o roku před týdnem a termín se domluvil na 20. srpna. Bude to klasická, relativně veliká svatba, budou mít 70 hostů a všechno krásně stíháme :-D :-D. Takže směle do toho, všechno jde.....
Odpovědět
My měli na organizaci necelé 4 měsíce (zásnuby o Velikonocích). Pravda je, že je to trochu hektické, svatbu máme 19.7. a stále toho ještě dost chybí..ale je to tím, že jsme (teda hlavně snoubenec:-) hodně velcí detailisti a řešíme každý prd:-) Věřím, že pro lidi, co to moc neřeší, je to brnkačka..
Odpovědět
Teta nemela ani mesic na pripravu a byla tehotna a vse zvladla :) a svatba krasna jak ma byt
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem chtěla hned zítra zavolat na matriku a hle v pátek tam nejsou. Ach jo. Tak snad v pondělí. Aspoň dáme přes víkend dohromady seznam hostů, čas konání a celkové naše představy. Sranda bude když si zařídím termín a pak mě klepne z vyúčtování za hostinu :-D Věřím že až budu mít toto a nějakou pěknou kapelu pak to půjde samo.
Odpovědět
Profilova fotka
@mischa_l určitě je dobrý nápad si udělat seznam, akorát ještě vědět co všechno na ten seznam napsat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mam2016 Tak držím pěsti ať vám všechno dobře dopadne.
Odpovědět
Profilova fotka
samotny planovani svatby jako dohodnout misto,kytky atd bylo docela rychly ale pripravy predtim byli nekolik mesicu. Jen prstynky nam trvali asi pul roku, ale pokud nejsi narocna tak to jde. :-D Mne se libilo byt zasnoubena a planovat byt treba jen teoreticky, takze ja bych nespechala
Odpovědět
@ppfd na netu jsou desítky seznamů a aplikací, myslím, že plánovač je i tady
Odpovědět
Můžu se zeptat, jestli existuje na netu nějaký seznam svatebních míst v konkrétních lokalitách? Když zadám něco takového do vyhledávače, vylezou mi konkrétní jednotlivé nabídky hotelů, zámečků atd., ale ne stránky,kde by byl ucelený přehled možností.
Odpovědět
Dá se úplně v pohodě. My měli zařízeno za cca tři týdny (matriku, místo hostiny, šaty,prstynky, oznámení). Zbytek jsme doladili postupně. A všechno krásně vyšlo
Odpovědět
Profilova fotka
@veru2016 Já si myslím že nejhorší je ten začátek a hlavně ucelit tu představu. Už jsem klidnější.
Odpovědět
Určitě lze, my na to měli taky 3 a půl měsíce a sice nám daly přípravy dost zabrat (nic jsme nechtěli ošidit), ale povedlo se a to jsme se vdávala v 6. měsíci těhotenství;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?