Je špatné mít obřad v odpoledních hodinách?

Chtěla bych poprosit o radu-je špatné mít obřad v odpoledních hodinách s tím, že po obřadu se půjde na ,,hostinu ve voném stylu,,, kde se nebudou podávat klasická jídla k obědu. =-) Máme v plánu péct prase na ohni, to bylo jakože obědovečeře. Byly by tam samozřejmě dorty, řezy a cukroví, nějaké ty slané věci a obložené taíře či chlebíčky a k tomu bude hrát country skupina, takže taková volná zábava. :-N Co myslíte? Děkuju. ;-)
Odpovědět
1
2
a v kterém měsíci svatbu plánujete :-)?
Odpovědět
@jijinka Takto podobně to má dnes již spousta nevěst.Záleží jen na vás
Odpovědět
Řekla bych,že si tu ve zkratce popsala plán na náš svatební den a zatím se potkáváme vesměs s kladnými reakcemi od okolí a nám to přijde naprosto ideální.
Odpovědět
Profilova fotka
Já to tak měla. Určitě doporučuji, jak pro Tebe (nemusíš vstávat kvůli přípravám) tak pro hosty. Upřímně nevím co je to za "zvyk" dělat obřad dopoledne, potom oběd jen pro rodinu a večer párty pro ostatní. Když si vymyslí nevěsta obřad v prdelákovicích kam jedete hodinu, potom si musíte obstarat oběd a do večera se nějak zabavit (a potom se ještě nevěsta ušklíbne když jim dáme pouze"malý" finanční dar) děs. Takže určitě palec nahoru za "vše na jednom místě" 8-) co si budeme povídat, na svatbách je nejhorší čekání - takhle to dost eliminuješ :-D
Odpovědět
@xvitko13 No, je to až v srpnu.:)
Odpovědět
Také to nějak tak plánuju, sice budeme mít polévku, ale jinak bude jídlo formou rautu, nechci si někoho extra shánět na přípravu jídla, takže plánuju vše připravit max s kamarádkami. Nějaké obložené mísy, domácí uzené, saláty, na večer možná teplý guláš...nechci se uštvat jen proto, aby ta byla tuna jídla, snad není svatba jen o jídle, ne? A hlavně, bude se líbit nám dvěma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V zahraničí je to zcela běžné. Vyhnete se tak rannímu stresu, fotit se může jít před obřadem, takže hosté nemusí čekat atd., prostě samé výhody. Snad se odpolední obřady v Česku rozšíří trochu víc :)
Odpovědět
máme obřad ve 14:30 a jsem za to ráda,že v klídku se vše stihne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nic spatneho na tom nevidim, my meli obrad az ve 21 hodin a bylo to uzasne! :-) jestli si nekdy svatbu zopakujeme, tak by se mi libil obrad treba v 16 hodin :-D obrad dopoledne nebo kolem poledne bych rozhodne nechtela, na me je to moc brzo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě to není špatné, naopak je to výborný nápad. My jsme to tak taky měli - obřad v 15h, pak hned raut pro všechny jako obědovečeře a zábava. Má to miliony výhod a nevidím ani jednu nevýhodu snad kromě toho, že to pro starší generaci bude nezvyk.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme o 15-tej, ani nepoznám nikoho, kto by mal obrad dopoludnia, možno preto, lebo s výnimkou 2 svadieb, na ktorých som bola, boli všetky v kostole a ten sa spravidla v sobotu dopoludnia upratuje :D... takže bežne obrad, kt začínal medzi 14 a 16 tou, skončil 15 až 17 a v podstate je to svadobná večera, obeduje sa doma :)
Odpovědět
My jsme měli svatbu taky v srpnu, obřad byl ve 14 h, potom byl připravený studený raut a zhruba kolem 18 se začalo grilovat maso a byl teplý guláš - a neměnila bych! Bylo na všechno dost času, nikdo nemusel vstávat ve 4 ráno, hosté věděli, že bude raut a ne klasický oběd (měli jsem obřad i oslavu venku) a všem se to líbilo!
Odpovědět
Článek se načítá
Odpoledne ideální, my měli obřad ve 2 a oběd byl pak až ve 3.30 a pohoda, hlavně dopoledne bylo na vše dost času, bylo to moc příjemné, krásné a bez stresu.
Odpovědět
@jijinka vůbec to není špatné, naopak to zní velmi dobře :-) nejhorší jsou ty obřady v 10:00, všichni jsou vynervovaní, nestíhají, nevěsta na nohách od 5:00, aby se stihla nachystat, a ve 12:00 už jsou všichni ožralí, přejezení, ospalí a neví, kam by se přes to poledne a odpoledne schovali
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu od 14 hodin a tak jsem si to právě přála. Že se vyspím a budu mít čas v klidu na přípravu. Navíc mám udělaný harmonogram a hezky to vychází, že od 19 hod bude už volná zábava. :) Hostinu máme až kolem půl 4. :)
Odpovědět
Profilova fotka
na Slovensku zvykneme mávať obrad práve až neskôr popoludní.... zvyčajne od 15,00 do 17,00, potom včera a párty :) Okolo 22. bývajú zvykom švédske stoly (alebo rezne so šalátom), niekto dáva o polnoci kapustnicu či guláš... Úprimne si neviem predstaviť ako stíhate tieto skoré časy obradov... a hlavne--- nie je potom "nuda" po obede kým začne večer "párty"?
Odpovědět
Profilova fotka
My planujeme obrad az na 15:00hod, takze mi toc prijde jako dobre reseni :-)
Odpovědět
My máme obřad naplánovaný na 16:00. Zažila jsem jednu svatbu s obřadem v 11, a ten den byl hrozně dlouhý, asi v 9 večer jsem z toho odpadla :-D Nejhorší pro mě bylo ta nudná část po obědě, kdy jsme 2 hodiny měli "odpočívat s kafíčkem a dortem a popovídat si".
Odpovědět
my budeme mít obřad na zahradě na chalupě a až v 17:00 .... vždycky jsem chtěla mít svatbu takhle k večeru a oni stejně ani neměli už jiný termín :) takže osud... scházet se budeme tedy už na 13. hodinu s tím, že si oběd (obyč. vývar s nudlema + pečená kuřata s novýma bramborama, dortík) uvaříme sami a než se nadějeme, bude obřad :) pak bude pokračovat grilovačka, prostě nic náročnýho, hlavně, že se všichni sejdeme
Odpovědět
Tak jsme to nakonec vymysleli jinak, bude obřad v 11.00 a pak bude oběd jen obyčejný bez polévky pro všechny (brambor.salát a řízek), který nám dovezou na čas, pak bude nějaký raut s obloženýma talířema a pak dovezou ještě pečený maso, tak si myslm, že toho bude dost. :-) Akorát výzdobu jsem chtěla jen bílé stoly a jen květiny na ně, protože každému jsme řekli,že to bude jen spíš takový přátelský posezení s hudbou a najednou by tam přišli a byla tam slavnostní tabule.No, a mojí švagrovou jsem tím asi naštvala, protože právě chtěla tu nobl výzdobu a já ne. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka přesně takovou jsem zažila a pak se nevěsta divila, proč odpoledne na svatbě už skoro nikdo z hostů není :-) ,proto jsem se ponaučila a už jen kvůli rodině, která jede z Hradce K. máme obřad na 14 hod. A taky nechci v ten den stávat v 5 ráno. Stávám celý rok do práce v 3:30 a to mi stačí :-).
Odpovědět
Profilova fotka
měli jsme obřad ve 13,00 a bylo to akorát. Ten tvůj plán zní skvěle, i s tou country:)
Odpovědět
Profilova fotka
@jijinka tak co chce švagrová může být jedno. My měli jen barevnou organzu nataženou vpodstřed a barevné uboursky a jinak stůl bez ubrusu a vypadalo to hezky
Odpovědět
@ixka přesně tak! pokud nebudu mít peníze na oběd pro všechny, udělám obřad odpoledne a všichni dostanou jenom večeři - raut s pečeným prasetem nebo něco podobného. Také se mi zdá podivné pozvat si na svatbu hafo přespolních hostů s tím, že jim potom udělám pápá, já si jdu poobědvat a vy běžte třeba do parku. takto to měla známá v Berlíně a bylo to trapné. A večerní svatba se také dá udělat moc pěkně - zajímavé osvětlení, lampiony, pochodně apod. Tady ty české svatby jsou stejně divné, nikdo netancuje a co mají hosté dělat po obědě, než přijde nějaký DJ? Si pamatuju, že naposledy jsme se s přítelem vypařili si domů lehnout a nic nám neuteklo :-D To by u nás na Záhorí neprošlo
Odpovědět
My to tak budeme mit taky :) - Obrad ve 14:30, pak odpoledni kava a foceni v parku hned vedle, aby se nemuselo nikam prejizdet, pak vecerni rautik a zabava. Nedovedu si predstavit, ze bych hosty poslala po obradu nekam pryc se ''bavit'.. .. znamy meli obrad v 11, pak 3 hodiny foceni a jidlo az v 17h, vsichni tam umirali hlady, protoze si mysleli, ze tam bude nejaky obed a nebylo se kde najist :).. vecere sice potom stala za to, ale stejne..
Odpovědět
Profilova fotka
Je to hodně individuální, záleží na Vás. Já sama jsem měla obřad ve 14 hod a kdbych to opakovala , což doufám nebudu, tak udělám obřad dříve. Vše uteklo strašně rychle a já měla pocit, že se odpoledne nic nestíhalo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Chci to mít úplně stejně... obřad kolem 14:00 hodiny a poté pohoštění formou rautu.... myslím si, že je to nejlepší způsob...:-)
Odpovědět
@karlajasmine Fotili se 3 hodiny? Už jsem viděla dost svateb, ale takhle dlouhou dobu focení tedy ne:) Taky záleží na prioritách a harmonogramu, který by si měli lidi dopředu trochu připravit a jet podle něj aspoň v základech.
Odpovědět
@kuliseks jj fakt se fotili tri hodiny..jednak delali strasne moc indivualnich fotek s clenami rodiny (zenich + maminka, zenich + tatinek, zenich + bratr... atd atd) a jednak pak nekam zmizeli a fotili se hrozne dlouho nekde pryc.. a my jsme tam proste cely odpoledne posedavali, nikdo s sebou ani nemel poradne penize, protoze jsme nevedeli, ze to tak bude, tak jsme proste sedeli venku nebo v takovym ''nic moc'' baru (nic jinyho tam nebylo, bylo to na malinkym meste) a pak se teda navecer konecne vratili a slo se jist no :) Takovej hlad jsem asi v zivote nemela :)
Odpovědět
My se nachystali, šli fotit a v půl šesté (odpoledne) jsme měli obřad. Pak následoval proslov, raut, házení kytice, kapela, která hrála až do rána. Mezitím různé hry. Měli jsme vše venku na jednom místě (i obřad) a všichni říkají, že to byla nejlepší svatba ever a super zorganizovaná (i když my jsme žádnou organizaci extra neměli).. Bylo to spíš takové volnější, všichni se cítili přirozeně a nemuseli sedět celé odpoledne u stolu po obřadu a čekat až se začne něco dít...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?