Jaký termín?

Profilova fotka
Ahojte, stále rozmýšľam nad tým, kedy by bol termín svadby najideálnejší. Ja som totižto hrozne nerozhodná, pretože pár dní sa mi páčila jarná svadba a okolo jarné kvety, rozkvitnuté stromy atď., potom ma chvíľu lákala letná svadba s pšenicovou výzdobou a krásnym výhľadom, na jesennej svadbe sa m páči tá farebnosť, ale nejakú dobu som uvažovala nad zimnou svadbou, kedy je všade zasnežené (no kvôli snehu v nedohľadne to asi padá). V ktorom ročnom období ste mali svadbu/budete mať svadbu vy a ako sa vám páčila/bude páčiť?
Odpovědět
My měli svatbu v létě, začátkem července, kdy je všechno ještě zelené a ještě i kvetoucí. Datum jsme vybírali s ohledem na ukončení školy, jinak bychom asi volili začátek června, ale července rozhodně nemůžu litovat.
Odpovědět
@rencik_a Řeknu to takhle: víc než roční období dělají dobrou svatbu skvělí hosté :) Ale abych ti odpověděla: zimní svatba je skvělá a nádherná a vypadá krásně na fotkách, přijde mi ale nejvíc organizačně náročná. Navíc letos třeba nebyl sníh pořádně ani na horách a já osobně bych nechtěla riskovat, že místo sněhu bude blátíčko. Takže z těchto důvodů bych se rozhodovala mezi jarem a létem. A moc dlouho bych se nerozhodovala, protože to stejně nevymyslíš :) Může se totiž stát, že si budeš představovat rozkvetlé třešně, místo toho bude ale chlad a mráz nebo hodně vydatné deště a šedivá obloha. A podobně je to i s létem. Takže já být tebou, vezmu to spíš prakticky a vyberu termín tak, aby vám všem, včetně rodiny a lidí, které tam budete chtít, vyhovoval a roční období pak vyplyne samo ;)
Odpovědět
@rencik_a Tezko rict :-).. tohle si musite se snoubencem rozhodnout sami a zvazit pro a proti.. V lete muzou byt bourky nebo muze byt nesnesitelny vedro, ale taky muze byt krasny slunickovy pocasi.. Na podzim muze byt nadherny listi a slunicko, ale taky muze prset a byt pekne hnusne.. V zime muze byt snih, nebo muze byt blato.. Na jare muze byt jeste zima, jeste snih, nebo naopak 'uz' blato, nebo pripadne dest.. ale taky muzou byt krasne rozkvetle stromy.. Proste tezko rict :) My jsme termin vybrali s ohledem na to, jestli budou moct dorazit vsichni hoste, chteli jsme to o letnich skolnich prazdninach ale spis ke konci.. tak to mame na konci prazdnin. A nezbyva nez doufat, ze nam vyjde pocasi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Chteli jsme jarni svatbu (v pulce dubna) a misto toho jsme meli skoro zimni, tyden pred svatbou byl snih a tyden po svatbe uz se vsechno zelenalo, jsou proste veci ktere se naplanovat nedaji, ale nastesti jsou to i veci, na kterych ve vysledku vubec nezalezi :-) moc se neupinej k vecem, ktere stejne neovlivnis a spis vyberte s zenichem termin podle praktickych aspektu, kdy budou moct dorazit vasi nejblizsi, kdy ma vase vysnene misto nebo fotograf volny termin, apod..
Odpovědět
@rencik_a Zažila jsem svatbu začátkem srpna kdy bylo asi 8 st. zima a lilo...a svatbu koncem října kdy bylo nádherných 17 st a příjemně..Na roční období se opravdu neupínej.Skvělé fota nejsou o ideálním pozadí na nich..
Odpovědět
Na každém období je něco krásného a stejně tak se vždycky může počasí zbláznit, to lze těžko odhadnout. A dobrý fotograf vám udělá nádherné fotky, i když venku leje a je bláto. Vybírala bych podle jiných kritérií. My třeba měli svatbu v srpnu. Vybírali jsme podle toho, že 1. chtěli jsme oslavu venku (v případě deště na kryté terase), takže padla zima (to bych v šatech stejně někde umrzla :) ), konec podzimu a začátek jara, 2. mám alergii na pyl a nechtěla jsem být uplakaná a uprskaná nevěsta, sezónu mám cca od dubna do července, takže nakonec nám jako jediné možnosti vyšly srpen a září. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@rencik_a Budeme mít začátkem října ze dvou důvodů. Jednak špatně snáším horka, takže svatba v létě pro mne nepřipadá v úvahu a taky milujeme barevnost podzimu :) Teď jen doufat, že nebude pršet :)
Odpovědět
no my jsme jednoznačně pro léto...i praktický důvody...šaty, boty, do toho -10°asi není to nejlepší:-D a hlavně...sníh je sice kouzelnej, když padá...ale to tady není úplná jistota..poslední roky moc sněhu nebejvá..i když záleží, kde byste to taky měli:) jaro i podzim se mi líbí, ale pořád je možná větší risk to pršení než v létě... a taky vlastně záleží jesi to chcete vevnitř nebo venku... já bych se vdávala jen venku, a to by v zimě fakt asi moc nešlo:-D a ani další měsíce. ale jiank to může bejt celkem jedno. ale pořád mi zima přijde větší komplikace obecně. my sme se rozhodovali i podle jinejch faktorů. abyste všecko stihli, aby se vám to nekrlo s něčím jiným, nebo důležitým blízkým atd.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám, z profesního hlediska, nejlepší zkušenost září/říjen a květen :-)
Odpovědět
no za nás jednoznačně jaro, a to z toho důvodu, že ve 30ti stupních být upocená splihlá nevěsta a chudák ženich v saku není moc příjemná záležitost a ještě k tomu rozvážet výslužky, který tečou a pak už nevypadají pěkně, na tanečním parketu nikdo nechce tancovat, protože je tam nedýchatelno, no nic pro nás. I když jsme měli svatbu posledního května, také jsme měli pořádné horko. Ale opravdu záleží na každém, někomu tepla vyhovují
Odpovědět
Taky s přítelem rozvažujeme mezi jarním termínem duben/květen a podzimem září/říjen, hlavně kvůli příjemné teplotě a možné pěkné barevné kulise. V létě je nám oběma pořád jen vedro, všichni jezdí na dovolené a v zimě nechceme ani jeden, stejně by to bylo docela náročné na organizaci. Ale určitě záleží, jak jste nároční a kolik času chcete dát přípravě a hlavně, kdy se to vám a hostům nejvíc zamlouvá.
Odpovědět
Profilova fotka
@khiriaphoto tak to jste mě potěšila tímto komentářem, snad to i nám 11.10. hezky vyjde :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pajuska252 držím všechny pěsti! Loni jsem měla tři říjnové a moc příjemné počasí. Akorát teplo, krásné podzimní, nízko posazené, světlo v brzkém odpoledni, no prostě pohádka!
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak jak už tu ostatní holky psaly, taky bych se nefixovala na roční období a s tím spojené počasí, protože to se může náhle změnit... Při zkoušení šatečků v létě v horkách jsem ráda, že budeme mít svatbu na podzim, protože mi v nich byl strašný hic... Mě přijde, že je lepší mít radši trošku chladno než hic na padnutí, ale tak každý má na to jiný názor...
Odpovědět
Chtěla bych mít svatbu na podzim - ideálně přelom září a října. Hlavní důvody pro mě jsou, že na jaře mám spoustu práce na zahradách, v létě je povětšinou vedro a hodně nestálé počasí. A na pozdim je nádherná barevná paleta - když se ovšem podzim povede a není to ze zelené rovnou do hnědé:-) Když koukám na fotky ze zimní svatby, tak to musí být nádhera, ale jak už tu bylo psáno, tak to musí být organizačně náročné. Už jen proto, že nejde být venku (i když loňská zima nahrávala dle mého názoru i venkovním svatbám:-) Takže, za mě určitě podzimní svatba.
Odpovědět
Já jsem teda pro podzimní svatbu. Je to odjakživa moje nejoblíbenější roční období :-) Proto máme svatbu 20. září
Odpovědět
A zvažuje některá podle ročního období i šaty?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?