Jaký jste si vybraly čas svatebního obřadu?

Máme zamluvený termín, ale můžem se určit i čas. Zatím tam nikdo není v ten den. Tak uvažuje, jestli není lepší dát třeba odpolední, kolem 13 hod. Bude pak už jen oběd a kolem 6té menší raut, tak už by pak nemuseli mít hlad, než kdyby byl obřad už třeba v 10h. Co myslíte???
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, máme ve 13:00, chtela jsem mit vic casu na kadernici a makeup, abych nemusela vstavat ve 4 ráno :-D v 10:00 ráno by se mi fakt nechtělo :-D Ale i tak budeme mit cca v 15:00 klasiku ,,oběd,, - polevka, hl.chod, dort.
Odpovědět
Profilova fotka
MY máme 16:00hod :)
Odpovědět
Profilova fotka
my 12:00
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam ve 13. V klidu se vyspim a po pozdnim obede bude stacit mensi raut. Navic se 40ti lidma toho budu mit do pulnoci nad hlavu a byt s nena treba uz od 10 tak je to psychicky narocnejsi vsichni ti lidi jeste o par hodin dyl...
Odpovědět
Profilova fotka
@osmicka8 my meli obrad ve 21:00 :-D osobne bych volila odpoledni termin, ale to zalezi na tom, jak si chcete ten den naplanovat a uzit. Nekdo voli pozdejsi termin, aby nemusel rano brzy vstavat, jiny si chce ten den co nejvic uzit, tak ma obrad dopoledne... :-)
Odpovědět
Taky jsme zrovna před hodinkou podepsali, že chceme obřad ve 14 hodin, z výše uvedených důvodů - nemusím vstávat ve 4! (Jakože oficiálně, jestli budu mít nervy, tak stejně probdím noc :-D ) a taky budu mít čas na líčení a kadeřnici. Mám ji 30 km daleko, takže cestování mi jen na tyto procerury zabere hodinu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít obřad ve 12hod, oběd cca v 15 hod.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme obřad v 11, z postele jsem vylezla tak v 8 i když už jsem byla vzhůru od sedmi. Oběd nějak kolem jedné. Měli jsme dost dětí, nedovedu si představit jim dát oběd později.
Odpovědět
My měli obřad v 10:00 a ne proto, že bychom to tak chtěli, ale proto, že jsme chtěli svatbu některou sobotu v srpnu a bohužel to byl už jediný volný termín (volné byly jinak už jen pátky). Nadšená jsem z toho nebyla kvůli vstávání a podobně, ještě ten den ráno jsem si v duchu nadávala, že jsem si to pěkně zavařila s tak časnou hodinou (vstávala jsem v pět), ale nakonec jsem za to byla ráda. Užila jsem si dlouhý svatební den - i když i tak to uteklo neuvěřitelně rychle. Končili jsme někdy po třetí hodině a ani mi nepřišlo, že už je tolik - v té euforii jsem únavu ani moc necítila :) Takže alespoň pro mě ta brzká hodina klady měla...
Odpovědět
Tak moje setra se chtěla vdát ten den jako první,takže obřad byl v 9.00.Fakt super nápad.Ona byla celkem v pohodě,vstala si v pohodě o půl osmé,kadeřnici měla vedle v baráku,pak se jen oblékla a šla.Ale já trdlovala s máti od nevím kdy,to bylo dovést jednu babičku,druhou babičku,omašlit auta a hosty,obveselovat hosty,oblíknout se a pak ještě omašlovat hosty těsně před obřadem,kteří se došly jen kouknout.Loni se vdávala moje kamarádka a měla obřad až ve 13.00 a bohatě to stačilo.Ona to teda měla skrz svoji pětiměsíční dceru,ale proč se honit už 5.00,když můžu až od 7.00 nebo 9.00.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my budeme mít obřad v 10:30, což je podle mě tak akorát, nechtěla jsem někdy po obědě, chtěla jsem dopoledne, abychom meli ten náš svatební den co nejdelší :-) a oběd bude asi kolem 13hod.
Odpovědět
@kacica01 ty jo, no to je dobrá bláznivina, my máme obřad ve 14:00 v místě mého bydliště, tak vstanu kolem 10:00 a začnu se na to pomalu chystat, ale ženichova rodina bydlí asi hodinu a půl daleko a potrpí si na všelijaké rituály včetně dlouhé svatební snídaně, při které se stůl prohýbá pod horou jídla a vyzdobí se celý dům plus přilehlé okolí, a podobné blbosti (účastnit se naštěstí musí jenom ženich, já je uvidím až u obřadu), takže už tak budou muset vstávat docela brzo nedovedu si představit, co by dělali, kdybysme měli svatbu v 9:00 :-D
Odpovědět
Článek se načítá
My to budeme mít ve 12h tak doufám že na všechno bude dostatek času. Oběd vidím až tak na tu 14h. Budeme mít menší pohoštění doma než vyrazíme tak snad nám hosti do oběda nepojdou hlady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My asi az 14:30 nebo dokonce 15:00. Nam se libi, ze pak ma cely den takovy vetsi spad a hlavne chceme raut od zacatku do konce pro vsechny, tak i casove to bude ok. Zahajime pak jen predkrmem a polevkou pro vsechny a pak uz at si kazdy daco mu chutna a kolik je libo. Rodice s tim maji trochu problem, ale nam to takhle prijde fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikule2012 já celkem předpokládám, že když bude obřad ve 13,00 tak snad každej rozumnej host přijde sám na to, že by se měl doma trochu najíst, dát si třeba vydatnější snídani nebo brzký lehký obed před odchodem z domova... je fakt, že rodiče taky argumentují tím, že už budou mít lidi hlad, ale tak ať mě nikdo neříká, že dospelěj člověk se nedokáže zařídit tak, aby hlad neměl... a navíc bude nachystané aspoň drobné občerstvení, nejen pro ty, co už nepůjdou na hostinu, takže to zas jako extra tragédii nevidím
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít obřad 12:30 a oběd ve 14 h. Okolo 10 budeme mít snídani, která bude dost vydatná tak myslím, že to bude v pohodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@osmicka8 Dobrý den, musím se přiznat že dopolední svatby nejsou úplně to pravé ořechové. Vždy jsem toto téma konzultovala s fotografy a oni mají nejraději, čím déle je obřad tím lepší jsou fotky. Pokud máte již vybraného fotografa a on zná místo focení, možná by bylo dobré zeptat se jeho. On Vám přesně řekne, jaké světelné úhly potřebuje a tudíž která hodina na obřad bude lepší. Přeji nádhernou svatbu. Kamila
Odpovědět
My měli obřad v 11:30 a spokojenost. Líčila jsem se sama, kadeřnici jsem měla v místě, takže nebylo nutné vstávat v šest (jakože jsem stejně byla vzhůru :-D) Než se přijelo z obřadu a focení, tak byly dvě odpoledne a to pro nás bylo tak akorát, aby se dal oběd a rozjela zábava ;-)
Odpovědět
Tak jsem to zamluvila na 13 hod. Hlavně ať klapne počasí. Není nad venkovní obřad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít obřat v 11:45.. berou to po 45 minutách, takže jsme měli na výběr ještě 10:15, 11:00, 12:30, 13:15, ale vybrali jsme si zlatej střed.. tak snad to bude OK... o tom, že bych vstala v 10:00 kdyby byl obřad odpoledne nemůže být řeč, i o víkendu vstávám v 8, ikdyž nemusím a myslím, že budu tak nervózní, že nebudu moct dospat.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbyveka "Čím déle bude obřad" - myslíte "čím delší" nebo "čím později"? Je mi jasné, že b) je správně, ale bylo by dobré to slovo nepoužívat nesmyslně. Máme obřad na 14 hodin - ať nemusíme brzo ráno vstávat a myslím, že to bude bohatě stačit. Chceme všechny na celý den, tak ať to pro nikoho není úmorné :-) I tam máme v plánu pozdní oběd a pak až večerní raut. A jak píše @mawenzi, na webu budeme mít napsán harmonogram dne, u informací k hostině pak poznámku, že mezi odjezdem z domu a obědem jsou minimálně tři hodiny času, proto doporučujeme ještě před odjezdem něco menšího sníst - může se stát, že to někoho nenapadne. Na hostině bude jídla dostatek, i na místě obřadu chceme mít menší pohoštění (podle mě bude hezké nabídnout něco i těm, kdo budou obětovat svůj čas a podívají se jen na obřad), ale pro jistotu :-) Když to řeknu stručně, obavě, aby někdo náhodou neměl hlad, bych čas obřadu nepřizpůsobovala ani za nic ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my vybrali 11 hod a to z více důvodů...za 1) já bez prášku na spaní stejně neusnu, jako před jakoukoliv životní událostí - maturita, státnice, promoce, takže už vidím jak budu v 5 ráno stejně jako na trní :-) 2) obřad máme 20 km od hostiny, takže než se odfotíme (samostatně až po obědě) s rodiči apod. tak to chvíli potrvá, pak dojet na místo to taky zabere nějaký čas a v neposlední řadě jsem u hasičů, takže mi je jasný, že nás čeká nějaký zdařilý zátah, který to také protáhne 3) chceme si v pohodě užít zvyky na hostině a pak se stihnout jet vyfotit a vrátit se tak, aby se nakrájel dort a abychom mohli začít vítat hosty na večerní raut....takže si myslím, že u nás to bude tip ťop i od těch 11 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle jiný kraj, jiný mrav. můj muž furt říká, že pojede dýl a vstává dýl a neznamená, že by ten proces trval dlouho, ale že prostě je to později a kolegu v práci přeučujem už 4roky a furt to neumí, tak to určitě není použité takhle nejasně schválně:)
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi Myslela jsem to jinak - když někdo používá slovní spojení typu "přidju dýl", prezentuje se jako idiot, ale neškodí to komunikaci (bohužel tato slovní spojení už znají snad všichni). Kdo se prezentuje jako profesionál, měl by mluvit česky a tak, aby věty zněly logicky a mohly být pochopeny správně. Konkrétně zde je: "čím déle je obřad tím lepší jsou fotky" - takže než pětiminutovku před starostou, raději hodinku v kostele, to je pak větší šance, že fotograf za tu dobu udělá lepší fotky, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle aha, máš pravdu, že prezentace profesionála by měla být lepší v tomto ohledu, ne každý pochází z kraje, kde přesně chápe, co se tím myslí a pak asi snadno může dojít k nějakému nedorozumnění
Odpovědět
@mawenzi My taky budeme mít nakonec v jednu :-N Nejdřív jsme uvažovali že přesně v poledne, ale v té vesnici je kostel a tak aby nezačal zrovna zvonit tak, že nebude slyšet mluvení oddávajícího.. :-D S tím jídlem jak jsi tady psala si myslím přesně to samé - dospělý člověk se snad ráno teda dost nají, aby vydržel.. Navíc tam budeme mít cukroví a nějaké obložené talíře, aby fotograf mohl zobat, tak kdyžtak si uzobnou něco tam.. Ale taky už vím, že někteří budou nespokojení.. Např. můj děda jak nedostane jídlo přesně v poledne tak je zle :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@osmicka8 Měli jsme to stejně. Obřad v jednu, okolo čtvrté oběd a o půl sedmé raut a nikomu to nevadilo, ráno přípravy úplně v klidu, žádný shon.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad ve 14h, skončil kolem 15h, pak jsme se docela dlouho fotili (3hodiny), hosté měli možnost prohlídky zámku a kdo nechtěl,mohl jet napřed do hotelu a tam na nás počkat,měli tam připravené pití. Hostina začala kolem sedmé a raut kolem deváté a všichni si to užili, všichni to brali tak,že je to náš den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My pravé poledne :)
Odpovědět
Ahoj,my meli obrad v patek od pul 4.V pohde jsem rano vstala,s mamkou,sestrou a kamaradkou jsme jely ke kadernici,ony pak nely zdobit a ja s kamaradkou a obed a pak na malovani a ve dve jsem byla na miste a tam pak se prevliknout:) a udelala bych to znovu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?