Jaký den v týdnu pro obřad?

Ahoj, otázka je již v názvu. Jaký den v týdnu vám přijde nejlepší pro obřad. Tuším, že budete psát víkend, či pátek, já docela přemýšlím o pátku. Díky
Odpovědět
Za mě sobota. V tydnu je vždycky problém s dovolenymi.
Odpovědět
Profilova fotka
@biscuitka No my to máme ve středu a přijde mi to ideální úplně maximálně. Teda z našeho hlediska. Všichni dodavatelé mají volno i na poslední chvíli, v místech na focení nebude miliarda lidí. Jen by to chtělo ohlížet se na hosty jestli budou moct. My máme hosty, kteří buď podnikají nebo jsou na mateřské nebo v práci nemají problém si to volno naplánovat, takže to bylo v pohodě. Na druhou stranu taky máme 20 lidí. Kdybychom jich měli 100, tak bych středu asi nevolila protože bych věděla, že všichni prostě moct nebudou. Ale u nás je fakt středa pro všechny bezproblémová. Naopak to hodně lidí bere jako příjemnou dovolenou navíc. :-)
Odpovědět
@biscuitka My jsme měli pátek, ale to jen proto, že naše vysněné místo mělo na sobotu na rok dopředu plno (a my se rozhodli jen 4 měsíce předem). Nicméně nelituji, hosté si chválili, že měli více času na vzpamatování se :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pátek :-) Dodavatelé mají o dost více volno (až mě to překvapilo), navíc dostaneš dva dny volno od státu (jeden placený, druhý neplacený), takže to může být výhoda pro ty, kteří bojují s nedostatkem dovolené :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás v Olomouci mají úředně stanovený den pro uzavření manželství čtvrtek. O víkendu je to s příplatkem mi chceme sobotu. Jinak co vím tak tu se svatby dělají každý den záleží na snoubencích kdy chtějí jak to cítí. Chcete pátek tak klidně pátek. když jsme se rozhodovali kdy chceme svatbu tak sem trochu pátrala na netu co a kdy atd... a narazila sem na pár překvapivých informací. Od jisté doby sem totiž trochu pověrčivá a tak my se tomu vyvarovali. Přikládám něco o pátku :-) pátek – podle pořekadla „V pátek jde vše nazpátek“ křesťané považovali pátek třináctého za den ukřižování Ježíše Krista, a proto se pátek pro pořádání svatby považoval za zvlášť nevhodný úterý – představuje šťastné číslo tři – třetí den stvoření světa, symbol svaté Trojice a svatého přijímání Třeba by tě to taky zajímalo nebo ostatní nevěsty alespon ze srandy http://www.svatebniinfo.cz/zvyky/svat....
Odpovědět
@evakaspar Děkuji, třeba se to bude někomu hodit, také jsem to kdysi našla. :-) Nebudu na to brát ohledy, pověrčiví nejsme. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Už jsem to tady někde psala. Máme svatbu v pátek, v říjnu. Vše jsme zatím sehnali napoprvé u osvědčených (žádaných) dodavatelů a to jsem to řešila až cca půl roku před. Příjemným bonusem jsou ty dva volné dny :-) Komu na nás záleží, volno v pátek si udělá, všichni to ví dostatečně dopředu. Pátečním termínem také eliminujeme případné čumily. Na rozdíl od mnoha nevěst zde nestojím o to, aby se přišly podívat "tetičky sestřenice z druhého kolena". Chtěli jsme svatbu 14., pokud by to vyšlo na jiný všední den, tak bychom ji udělali.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme úterý, protože jsem někde našla, že čtvrtek, pátek a sobota jsou prý nešťastné dny. A v úterý oddává matrika. Jinak taky jsem našla, že se má člověk vdávat když měsíc dorůstá (tedy mezi novem a úplňkem) :-) Ale přítel ze mě šílel, že jsem prý moc pověrčivá :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?