Jaká je "ideální" hodina svatební hostiny?

Profilova fotka
Ahoj, chtěli jsme mít svatbu na zámku, ale už jsou termíny zabrané a ty co zbývají jsou celkem pozdě, až ve 13:00, když počítám 1/2 hoďky na cestu a na obřad, 2 hodiny na focení a 1/2 hodiny na tradice (rozbíjení talíře, přenesení přes práh, uvítání, proslovy...), tak by jídlo začínalo někdy kolem půl páté, páté, není to moc pozdě? Jaká myslíte, že je "ideální" hodina oběda?
Odpovědět
A co mít večeři nebo raut?
Odpovědět
Ahoj, my máme obřad až na 14,00, oběd bude až kolem pul paté a nikomu to zatím nevadí. Myslím si, že je to i lepší. Hosté, kteří za námi přijedou z daleka, si můžou ráno pospat, nemusí se nikde honit. I já se v klidu nachystám. Po obědě, kolem 17,00 bude krájení dortu a od 18,00 raut a začátek zábavy. Myslím si, že lidé jsou zvyklí se bavit a tancovt spíše večer než někde ve čtyři nuceně tancovat. Na svátbách, které začínají brzo v 11 nebo 12 nemám ráda tu pauzu mezi obědem a večení zábavou, takhle se to pěkně zkrátí ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě lepší ve 13h než v 10!:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Pajuska252: My to máme taky tak a myslím že je to úplně v pohodě. Včera nám přišlo svatební oznámení od kamarádů ze Slovenska a mají obřad až v 16:00. U nich je to normální. My budeme mít polovinu svatebčanů ze Slovenska a obřad bude taky ve 14:00. Aspoň to bude probíhat v klidu. Jen se bojím abychom stihli dobré světlo na focení.
Odpovědět
Ty dvě hodiny focení budou podle mně pro hosty dost nestravitelné, pokud ještě budete mít i ty tradice, tak si myslím, že už hosti budou dost nakvašení, že mají hlad. Ještě bych to přeorganizovala aby nebyla hostina tak dlouho po obřadě. Třeba dejte focení až po obědě, nebo se foťte jen hodinu.
Odpovědět
Když je velka prodleva mezi obradem a obedem, tak se lidi nudi...je to vcelku opruz. Ja jsem taky pro udelat par fotek a zbytek dofotit po obede. Ale je to každého rozhodnuti, jestli Vam to tak vyhovuje
Odpovědět
hanagrun: a není to brzo po sobě, o půl páté oběd a od 6 raut, tak to sotva dojí, tak budou jíst znova... my budeme mít obřad o půl jedné, oběd počítám tak půl druhá - dvě, pak dort, pak focení... mít tak velkou prodlevu tak nejen hosti, ale i já, padneme hlady :)
Odpovědět
Profilova fotka
nzodiova: nejlepší světlo na focení je právě v podvečer, kdy není světlo tak ostré, takže ideál. :) taky budeme mít obřad až ve dvě. :) před obřadem budou nachystané koláčky, takže do kostela lidi nepůjdou úplně hladní. :) navíc oběd budeme mít formou rautu, bude to taková obědo-večeře :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?