Duben 2021 - panika ohledně počasí :/

Profilova fotka
Zdravím, slibovala jsem si, že budu pohodová nevěsta, která si přípravy neskutečně užije, a pěkně si to znepříjemňuji hned od začátku Předběžný termín jsme vybrali 24.4., ale teď totálně panikařím kvůli počasí – budeme mít docela dost hostů a rozhodně budeme potřebovat nějaký party stan. Bojím se ale, aby hosté neseděli celý večer v zimě a nedejbože v mokru. Potřebovala bych trochu uklidnit, že na konci dubna už může být celkem pěkně. Plus, máte někdo zkušenost s vytápěním stanů + venkovním topením obecně (zářiče/ohřívače atd.)? 😶 Předem díky za reakce.
Odpovědět
Nezlob se, ale opravdu Ti nikdo nemůže napsat a už vůbec ne zaručit, že za 8 měsíců bude hezké počasí a teplo 🙂 ..toto bych opravdu řešila až někdy v dubnu, kdy to bude na pořadu dne a nestresovala se tím teď.. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, určitě může být pěkně, může být ale i zima. Ale to samé platí o jakémkoliv jiném datu - byla jsem na svatbě letos 6. 6. a zima byla velká a to jak venku, tak i v pronajaté stodole, která bohužel nebyla vytápěná, jelikož se zimou v červnu nikdo nepočítal. Hosté se tudíž začali vytrácet poměrně brzy. Raději bych se tedy mrkla i po nějakém tom zářiči. Je mi jasné, že tím jsem Tě asi moc neuklidnila 😄 Takže zkusím jinou strategii - letos v dubnu bylo počasí krásné! 🙂
Odpovědět
Zdravím, no může, ale nemusí🙂 spíš bych počítala s tím, že může být chladno a deštivo a připravila se, protože i když bude 24.4. krásně, tak se večer určitě ochladí. My měli párty stan v záloze, kdyby pršelo a součástí byla i podlaha - aby se nečvachtalo v mokru a plynové ohřívače, takové síťové nástavce na propanbutanovou bombu. Nakonec nebyl potřeba, bylo teplo i večer - jenže v srpnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Počasí je jedna z mála věcí, které se ovlivnit nedají. Zařídila bych se na variantu, že bude chladněji (a byla tak v klidu, že jsem na vše připravená) a podle předpovědi, tak týden před, bych to doladila 🙂 My měli mít letos 18. dubna a byl to nádherný teplý den. Mám za to, že v neděli pak už bylo ošklivo.. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba může být pěkná za každého počasí. Když by bylo větrno a mokro doporučím stan který má slušné bočnice které neprofukují a plynové vyhřívání :) A jestli chcete i pěkné fotografie doporučím, oslovte profíka - člověka který umí udělat pěknou fotoserii i kdyby náhodou počasí nevyšlo ;)
Odpovědět
Koukni se na statistiku, jaké bývají teploty v tento den každý rok a podle toho se zařiď. Ale být tebou tak si hodně rychle najdu i jinou zábavu.. nebo se z toho za 1) zblázníš 2) chlap uteče.. Jako promiň ale fakt řešíš jaký bude počasí příští rok v dubnu..
Odpovědět
Profilova fotka
@kokoko123 Máš pravdu, to mě probralo. 😄
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych se na tvem miste pripravila na obe varianty.... Zjistit, kolik by bylo potreba ohrivacu, za kolik, od ktereho dodavatele a za jakych podminek. No a taky kdy je potreba je tak objednat... A kdyz bude hnusne, tak jen vytahnes ze supliku tento plan a pojedes podle nej. Kdyz bude hezky,tak to proste nepouzijes. A tim padem muzes byt klidna, at bude jakekoliv pocasi🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Jako vazne resis pocasi 8 mesicu dopredu? To mi prijde na hlavu. Tak dejte jine datum no. Muze byt horko, muze byt zima, muze snezit. To ti nikdo dopredu nerekne, vesteckou kouli nikdo nemame. Ale muzu te ubezpecit, ze hnusne a zima muze byt kdykoliv. I v lete. My meli 11.7. a byl to nejchladnejsi vikend leta. Zima, dest, vitr. No tak bylo. Takovou blbosti jako je pocasi jsme si ale fakt svatbu zkazit nenechali. V patek pres 30stupnu a v sobotu s bidou 15stupnu. A bylo mi to fakt jedno. A to jsme meli vymyslenou chillout zonu na travniku a dalsi blustky na leto a teplo. Saty jsem mela s kratkym rukavem z krajky a z adrenalinu mi ani nebyla zima. Koncili jsme pred 3rano.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem taky řešila počasí rok dopředu 😄 Vybrali jsme si datum svatby na statisticky nejméně deštivou sobotu o prázdninách, protože jsme jí chtěli venku. Jsou na to statistiky na ČHMÚ - stačí vybrat nejbližší stanici místu svatby. Ale v posledních letech jsou ta jara prostě divná... Takže mysli na to, že kdo je připraven, není překvapen a vždy je vhodné myslet na všechny varianty. Stan s bočnicemi a plynovými ohřívači je dobrý nápad a z mé zkušenosti to spolehlivě vyhřeje i větší stany. Pokud byste měli elektrické ohřívače, tak doporučuji dopředu si vyzkoušet nápor na el. síť. Bývá to docela hodně a vyhazuje to pak pojistky/ nelze zapojit hudbu/grill atd.
Odpovědět
Zima muze byt i v lete. Pocasi nenaplanuje nikdo. Ja treba pozoruji, ze nas datum je uz tretim rokem krasny, slunecny a teply, ale jak to znam tak pri nasem stesti bude prsat a zima.
Odpovědět
Máme stejné datum a obávám se spíš vedra 😄 Neboj, bude to dobrý i kdyby pršelo. Máš osm měsíců na přípravu mokré varianty 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme svatbu příští sobotu a počasí sleduju až teď posledních pár dní 😄 Nestresovala bych se kvůli tomu už takhle dopředu, protože to stejně neovlivníš, akorát je třeba hned od začátku počítat i s tou méně chtěnou variantou a raději se připravit.
Odpovědět
Meli jsme mit svatbu 30.5., ale ptz covid, tak jsme ji presunuli na zari. Rikali jsme si, ze koncem kvetna uz prece musi byt hezke pocasi. Ten den byla takova zima, mela jsem na sobe tricko, mikcu a bundu a klepala jsem hroznou kosu. Rikali jsme si, ze je dobre, ze jsme to presunuli, ptz svatba mela byt venku. Nicmene si vybavuju, ze zacatkem dubna jsme byli nekde venku a meli jen tricko s kratkym rukavem. To pocasi opravdu neovlivnis i kdyby ses na hlavu stavela.
Odpovědět
Měli jsme konec června, to člověk počítá spíš s hodně teplým počasím.. Týden před námi zima a déšť, týden po nás to samé... A nám to vyšlo tak, že v pátek lilo, v sobotu se vyčasilo a vydrželo krásně do nedělního večera a pak pršelo v proudech snad až do úterý... Dopředu jsme řešili spíš variantu extrémních veder a na místě pak rychle hledali místo, kde by šel udělat obřad pod střechou, jsem moc ráda, že to nakonec nebylo potřeba, ale jak píšou holky, připravte si více variant a pak těsně před vyberte tu, co bude odpovídat počasí, určitě ale nemá cenu se tím trápit tolik měsíců dopředu 🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
ahoj, měli jsme mít svatbu 4. 4. 2020, ale protože covid, tak jsme měli svatbu až v srpnu. Každopádně sem se obávala počasí, protože v dubnu může být hezky i pěkná kosa. A bylo naprosto nádherně. Celý den modro a teplo - odpoledne 18-20 st 🙂 takže ve výsledku mi to bylo trochu líto, protože počasí klaplo parádně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?