Délka trvání celé svatby?

Ahoj! Mám trochu dilema, chceme svatbu na Letenském zámečku, kterou plánujeme na 5. 11. od 10, přičemž jsme se už i na matrice domluvili, že obřad bude začínat v 10. Chci se zeptat, jakou máte zkušenost: jak dlouho asi svatba trvá? Včetně obřadu, hostiny a všeho. Jde o to, že jsme prozatím počítali, že vše stihneme do 15 hodin, takže na vše budeme mít 5 hod (bude tam asi ca 25 lidí včetně nás). Pokud ale přešvihneme 15. hodinu, v tu ránu to budeme mít o 20 tis dražší... Chceme si svatbu užít a neuspěchat ji. Na druhou stranu nechceme platit navíc takovýhle peníze, pokud bychom přešvihli jen o chvíli. Co vy holky? Jak se na to díváte? Jak dlouho trvala Vaše svatba? Při odpovídání pls nezapomeňte, že my budeme mít 25 lidí dohromady max. Díky!
Odpovědět
1
2
Včetně hostiny - tedy klasické hostiny, nebo máte jen oběd?? Protože pokud myslíš opravdu klasickou svatební hostinu, ta trvá povětšinou až do večerních/nočních (někdy i ranních) hodin - alespoň na všech svatbách, na kterých jsem byla (včetně té naší). Pokud bys to chtěla jen do 15:00 hodin, pak bych hosty nezvala na hostinu ,ale jen na oběd.
Odpovědět
No ta hostina je ve formě oběda - rautů... Přičemž zároveň se do těch 15 hodin bude odehrávat tanec ve stejné místnosti..
Odpovědět
@vajickova Asi bych to udělala tak, že bych už na pozvánce zdůraznila, že jde jen o pozvání na oběd (místo kartičky "Zveme Vás ke svatebnímu stolu" bych dala "Zveme Vás na oběd"), nebo bych obětovala těch 20 000,-. Případně bych svatbu uspořádala v nějaké levnější lokalitě. Aby nedošlo k tomu, že bys musela rozjařeným hostům v 15:00 sdělovat, že je konec, ať mažou domů :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Noo, osobně jsem takovouhle organizaci svatby nikdy nezažila... Nedokážu si to moc představit... Přijde mi to, že než se to stihne rozjet, tak je konec.. Nevím, zda by pak nebylo lepší udělat pouze ten oběd.. Svatba bude od 10, i s obědem to je tak do 13, pak budou všichni najezení.. Nejsem si jistá, zda si vůbec někdo zatancuje (příp. krom "povinných" tanců).. Počet osob dle mě není stěžejní, když už, tak spíše věk..
Odpovědět
Právě že to nechceme nijak umělě ukončovat, ale zároveň nechceme zbytečně moc platit... Vaše svatby nebo svatby, na kterých jste kdy byly, trvaly tedy pokaždé déle? Díky
Odpovědět
@vajickova Ze všech svateb na kterých jsem byla, byla nejkratší ta naše - skončila kolem 23:00.
Odpovědět
Asi bys to měla všem hostům dopředu říct, že v 15 hod bude konec, ať s tím počítají, aby pak nebyli nemile překvapení. No upřímně si myslím, že hostům bude dělat dost problém utnout zábavu a jít domů, možná tak babičkám to bude vyhovovat. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vajickova na všech svatbách co jsem byla se končilo okolo 1-3 ráno.. A stejně tak je plánovaná naše.. Do pozdních nočních/brzkých ranních hodin... 8-)
Odpovědět
@vajickova co jsem zažila svatby tak byli dotud dokud se lidi bavili a nikdo je uměle neukončoval. To, že vlastně půjde jen o obřad a oběd s posezením do tří bych jim řekla předem a možná se jich ani těch 25 nesejde.
Odpovědět
Profilova fotka
teda to mi přijde divné, aby byl plánovaný konec svatby. Na všech svatbách, na kterých jsem byla se slavilo alespoň do půlnoci bez ohledu na čas začátku - pokaždé to bylo jinak... A nechcete tedy tam se najíst a pak si ještě někde zamluvit nějakou restauraci jen na pití, kde by třeba si už hosté platili sami?
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste vybrat jiné místo :-) ty peníze chápu ,ale svatbu ukončit tak brzy .....no nevím jak bych jim to řekla tou dobou teprve skoncime s focení novomanželů.. Pak teprve bude dort,první tnec atd...to se snad ani nedá stihnout ani když začínáte dříve než my..:-(
Odpovědět
A co začít později a tím pádem i později skončit? Když dáte začátek o pár hodin déle, tak to nebude levnější?
Odpovědět
Článek se načítá
Nam hoste prijeli cca ve 12 h a slavilo se do pulnoci. Pokud chcete mit obed na tom miste, napada me udelat vecerni oslavu nekde jinde, kam se po te 15h presunete. Jinak konec 15 h mi neprijde realny, pokud bude zabava s tancem apod.
Odpovědět
My se právě necheme nikam přesouvat, kvůli krásné lokalitě i z praktického hlediska nám přijde lepší udělat vše na jednom místě. Ten Letenským zámeček je menší a na takovéhle svatby jako dělaný.. Asi máte pravdu holky, že uměle to ukončovat v 15 h, když chceme i tancovat, atd., asi nejde...
Odpovědět
@vajickova Asi mám delší vedení :D Než jsem si přečetla příspěvky v diskuzi, tak jsem pořád přemýšlela, proč se jako úderem 15. hodiny svatba o 20 000 Kč zdraží? To jako mají cenu pronájmu od určitý hodiny dražší? :D Já si teda neumím představit, že by svatba, kde je víc než novomanželé a svědci, končila takhle brzy. Je to samozřejmě vaše věc, ale překvapuje mě to. Taky si myslím, že se všechno odehraje tak rychle, že bude 15:00 ani nebudeš vědět jak. K tomu může být zpoždění čehokoliv, focení se protáhne, oddávající přijede pozdě nebo já nevím.. Píšeš, že si chceš svatbu užít a neuspěchat. A přesný opak by se podle mě stal, kdybys to udělala tak, jak píšeš. Všechno narychlo - focení, přípitek, proslov, dary, krájení dortu, než lidi dojedí..moc stresu a žádná zábava.
Odpovědět
@juanitka Funguje to tak, že pokud tam budeme do 15 hodin, nájem restaurace je obsažen v ceně 30 000,- Kč, přičemž do této částky se započítává vše, co tam utratíme - za dekorace, jídlo, pití, dort, atd. Minimální útrata je tedy do 15 hodin 30 tis. Pokud tuto hodinu přetáhneme, již musíme zaplatit 50 tis bez ohledu na to, že to neprokonzumujeme. Prostě minimální útrata je to 15:00 za 30, po 15. hod za 50 tis
Odpovědět
@vajickova Tak to je docela drsný.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě se zábava do těch 15 hodin snad ani nestihne rozjet. Nebyla na jediné svatbě, kde by se končilo před půlnocí, a to uvolněné svatební veselí právě vždy začínalo až po úspěšném zvládnutí "povinných" bodů programu. Myslím, že pokud to budeš muset utnout takto brzo, tak toho zalituješ. Ale pokud se tak přesto rozhodneš, rozhodně bych to dala vědět hostům předem, protože to nikdo nebude čekat a mohli by být dost zaskočení.
Odpovědět
@juanitka A nevíš náhodou, kolik tak svatby stojí? Jaký bývá rozpočet? Je 50 ok? Je to hodně? Já fakt nemám vůbec žádnou představu...
Odpovědět
@vajickova To je zajímavý systém... A do kolika byste tam mohli být za těch 50 000,-, to už omezené není? Jinak my měli obřad v 10:00, takže hosté se sjížděli už od rána, a kromě babiček všichni postupně odcházeli spát až po půlnoci, končilo se kolem třetí hodiny ráno. Vůbec si nedovedu představit, že bychom měli končit ve tři odpoledne, to je opravdu jen obřad, focení a oběd, žádná zábava potom...
Odpovědět
@hanih OK díky holky za reakce, potřebuju slyšet Vaše názory, já totiž vážně nemám absolutně ŽÁDNOU představu... Za 50 minimálně tam můžeme být až do půlnoci.. Myslíte, že by to fkt tak dlouho trvalo? Od 10 do půlnoci? Tý jo... Asi jo. J8 si to vůbec nějak nedokážu představit
Odpovědět
Profilova fotka
@vajickova Za mě je to fér cena a nabídka. Počítej jídlo a pití cca 1200 kč na osobu, pak dort (dle náročnosti 2 - 7 tis), výzdobu, květiny... Mají tam dobré jídlo, skvělé víno, prostředí je moc pěkné. Prostě 40 tis tam necháte tak jako tak...
Odpovědět
@sierral Květiny teda v ceně nejsou... Ty tam nedodávají.. :( Ale jinak vše ostatní je v té celkové minimální ceně.. Jak vy ostatní holky? Jaký tak bývá "normální" rozpočet?
Odpovědět
Profilova fotka
@vajickova I tak je to na Prahu a lokalitu víc než dobrá nabídka. Většinou se platí zvlášť za pronájem a zvlášť za konzumaci.
Odpovědět
@vajickova no co se tyce cen, tak taky teprve pomalu zjistuju, co a jak. Ale rika se, ze na jidlo a piti to vychazi kolem ty 1000 na osobu. My z toho duvodu budeme mit v restauraci jen obed a pak se presuneme na chatu, kde budeme mit jidlo a piti vlastni. Taky to bude ranec, ale urcite mensi a hlavne nad tim budu mit kontrolu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tyjo tak to je mazec takováhle cena. Ale jako jestli to máte pro 25 lidí, tak to je převážně jen rodina, ne? U té asi nehrozí, že by rozpoutala dlouhou nevázanou zábavu? Já teda nepočítám s tím, že by naše "oficiální" svatba (teda obřad + focení + oběd) trvala déle jak 5 hodin! Takže malou svatbu s rodinou si odbydeme v pátek odpoledne a pak budeme celý víkend slavit s kamarádama. Nikdo nás nebude od nikud vyhánět, nebudeme nic platit... Já bych teda takovejm vyděračům nedala ani korunu navíc. Pokud byste se pak chtěli bavit dál, nemusíte se přesouvat nikam daleko, když budete na letný. Prostě opustíte ten salonek a rozvalíte se v parku. A tam si můžete tancovat dohaleluja.
Odpovědět
Profilova fotka
Za tu cenu co píšeš budeme mít lidí 50 a budeme to táhnout do rána :-) Máme to v hotelu a platíme pronájem od půlnoci za hodinu 500Kč. Zkus nad tim popřemýšlet, radši bych se po obřadu přesunula jinam, to není takovej problém. Co sem byla na svatbách, tak jednou to končilo snad ve 2 a na druhé sme ze svatby jeli ještě pařit do klubu :-D Neznám tu lokalitu a nevím, jestli je to dobrá cena, ale rozhodně se dá za ty peníze pozvat víc lidí někde nebo při stejným počtu někde jinde zaplatíte rozhodně míň peněz a zbytek si můžete ušetřit třeba na svatebku :-) Já bych do toho nešla.Kdyby to aspon nebylo omezené časem, tak budiž.
Odpovědět
Ahoj, taky mi to nepřipadá příliš vysoká částka, pokud v tom máš opravdu jídlo a pití pro všechny. Tvrdý alkohol taky, nebo ten si budou hosté platit sami? Jinak my máme plán takový, že obřad bude v 11h a končit můžeme nejdéle v 1h ráno. Je v tom krátký přesun cca 20 minut a i tak mám vítr z toho, že se lidem ještě nebude chtít domů. Máme cca 70 lidí, oběd pro 30, sele, raut a pití (víno, pivo, nealko, teplé nápoje), výzdobu (bez kytek) a jsme na necelých 100tis. Samozřejmě bych také ráda ušetřila a nejsem nadšená z toho, kolik bude svatba stát, ale pokud nemáš jako jiní šťastlivci chalupu, velkou zahradu apod. tak se cenám za pronájmy a za útratu prostě nevyhneš. Taky počítej s tím, že něco vybereš na darech, pokud nebudete chtít ručníky a povlečení :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziste Přesně, hlavně Letenský zámeček je prostě centrum Prahy a i z toho důvodu mě ta nabídka přijde fér.
Odpovědět
@vajickova Peníze to nejsou zanedbatelné, ale s ohledem na lokalitu bych čekala, že to bude víc. K délce svatby, naše byla asi nejkratší na které jsem byla cca 12:30 - 0:30 :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?