Co myslíte, že je nejlepší z hlediska počasí?30.4.,4.6. nebo září?

Ahoj, pořád polemizujeme ohledně termínu svatby, přítel nechce v létě- že je moc horko, já bych zas nechtěla úplnou zimu.. září se jeví jako ideální, ale jistě chápete, že se mi nechce čekat rok a půl od zasnoubení :-). takže, co poradíte - co je je z hlediska počasí - deště a teplot - nejlepší?:-)
Odpovědět
vybrala bych 4.6. - toho horka bych se nebála, nezdá se mi zas tak pravděpobné, že Vám vyjde horko na padnutí. Na koncí dubna bývá dost chladno a září je za dlouho, nechtěla bych čekat. Anebo stihnout tohle září.
Odpovědět
Profilova fotka
Zari je pomerne na pocasi stabilni :-) v pulce zari jsme meli okolo 15st
Odpovědět
@kilken toto září bohužel nemůžem, partner je pracovně vytížený právě až do září či října, takže by mi s přípravou nemohl pomoct a asi by si to ani neužil. jinak jestli si pamatuješ, ted na začátku června byly docela kruté ty pařáky..:-)
Odpovědět
Tak mě to přišlo spíš vyjímečný, hlavně těch dnů, kdy byly ty pařáky na koupání bylo třeba 5, šance , že to padne zrovna na Váš termín mi přijde celkem náhoda. Tak jestli se nebojíte zimy, tak si dejte 30.4. a je vyřešeno, aspon nebudete muset čekat tak dlouho =)
Odpovědět
Profilova fotka
teď jsem byla na svatbě 6.6. a bylo to velmi náročné s těmi vedry. Dokonce jsem to schytla i úpalem :-D. Pro starší lidi je toto počasí taky nepříjemné, zvlášť při focení. Asi bych doporučila spíše duben, ten už chladný nebývá. Nebo květen, no, jenomže tam je nějaká pověra :-).
Odpovědět
Profilova fotka
no v CR kde je pocasi nevyzpytatelny plus posledni roky kdy snezi i na velikonoce je to asi jedno. Teplotu ti nikdo nezaruci, muzes mit vedro v dubnu a zimu v cervnu, takze to je 50:50 8-)
Odpovědět
My jsme to vyřešili tak, že jsme obřad i hostinu měli uvnitř a na focení jsme měli připravenou suchou i mokrou variantu. Než jsem začala svatbu organizovat, tak jsem si samozřejmě představovala svatbu někde v lese, teplo tak akorát a žádný déšť, ale když došlo na realitu, byla jsem ráda, že jsme zvolili takto, kdy jsme byli na počasí de facto nezávislí. Nám na náš den svatby týden do posledního dne předpovídali bouřky, ale v ten den bylo azuro a vedro k zalknutí. I vzhledem ke straším lidem a mému otci-kardiakovi jsem byla ráda, že venku jsme byli jen chvíli na společné focení a pak jen my dva s manželem na portrétovky, zbytek velmi ocenil klimatizované prostředí. A opačná zkušenost: kamarádi si datum svatby vybírali podle statistik a vybrali datum, kde 50 let stabilně nepršelo. Celou veselku nachystali venku, těšili se na rozkvetlé jabloně atd. a jak myslíš, že to dopadlo? Poprvé po 50 letech pršelo a byla šílená kosa. Jinak svatba byla krásná, ale bylo to prostě strašně zaimprovizované, protože s tím nepočítali: takže jsme jedli venku pod stanem, kde ale byla fakt zima a i tak na nás kapalo. Večer jsme se pak všichni vměstnali dovnitř restaurace, ale to byla zase hlava na hlavě. Jak říkám: my hosté jsme tam byli pro ně, takže za mě v pohodě, ale na nich jsem viděla, že jsou velmi zklamaní (nevěsta to dokonce před obřadem obrečela), protože měli evidentně o své svatbě zcela jiné představy. Takže za mě: podle počasí bych se fakt neorientovala. Mějte po ruce teplou/suchou i studenou/mokrou variantu a nebudete zklamaní ani v dubnu, ani v září. ;-)
Odpovědět
já chci taky azurovóóóó :-) :-) :-) ...asi se naučím nějaké šamanské tance..
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim ze je to uplne jedno...to se proste neda odhadnout :-D ale 5/9 bude jiste krasne :-F
Odpovědět
předpokládám, že to se vdáváš ty :-) :-) :-) nebo jen věštíš z koule? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
s počasím si nevybereš... měla jsem svatbu ted 29. května a modlila se aby bylo dobré počasí, do té doby bylo totiž pořád poměrně chladno a deštivo, měla jsem kliku, měli jsme 22 stupnů což je naprosto ideální a déšť přišel až později odpoledne když už jsme měli po focení a bylo nám to jedno... zažila jsem svatbu v srpnu a bylo naprosto hnusný počasí, bylo asi 12 stupňů a pršelo, navíc svatba v kostele... všichni jsme klepali kosu, ale pak v hospodě nám to bylo už jedno, tam už jsme se zahřáli. počasí si prostě neobjednáš... duben bych být tebou nevolila, tam to počasí je ještě nic moc, začátek června bych klidně zvolila nebo to září to bývá také pěkně ale už ne taková vedra.
Odpovědět
brala bych leden - zimní svatby mají své kouzlo
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, řeším úplně stejný problém :) přítel mě požádal o ruku letos v červnu a protože si chceme přípravy užít a nedělat vše narychlo, zvolili jsme svatbu až příští rok. Protože se mi nechce čekat příliš dlouho, shodli jsme se na dubnu, má to pro nás i zvláštní význam.. Jen toho počasí se trochu bojím. Zatím plánuji vše uvnitř, abychom na tom počasí nebyli tolik závislí. Myslím, že je úplně jedno, jestli duben nebo léto nebo podzim nebo cokoliv, pokaždé může být krásně a nebo taky nee :) Spíš potřebuju poradit - prozatím přemýšlíme o 30.4.2016 - pár lidí mně ale už řeklo, že je to divně aprílové datum - já tedy vím jen o aprílu 1.4. Co si o tom myslíte? Já si říkám, že je to už konec dubna, mohlo by být tepleji, navíc má přítel v ten den narozeniny..
Odpovědět
Profilova fotka
@powermarta Ahoj :-) Taky přemýšlím o konci dubna na čarodějnice :-D Ale poslední roky bylo zrovna na ty čarodějnice docela chladno. Vím, že týden před to je tak kolem toho dvacátého je to počásko většinou trochu lepší :-) Ale datum je to suprový a polibek prvního května pod rozkvetlou třešní? Dokonalé :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych řekla, že plánovat svatbu takhle dopředu podle toho, jaké asi bude počasí zrovna moc nejde, protože je to každý rok nevyzpytatelnější a nevyzpytatelnější...např. my měli letos 16.5., před tím týden okolo 10 stupnů, den před naší svatbou se udělalo hezky a měli jsme skorojasno a nějakých 24 stupňů ve stínu, dokonce jsem si během focení spálila ramena...ale jinak teplota tak akorát. Švagr se ženil loni koncem června a měli podstatně chladněji, celý den zataženo a dokonce déšť, kamarádka se vdávala loni na přelomu srpna a září a doslova se klepali zimou. Takže ačkoli by z těchto tří svateb mělo být na tu naši nejhorší počasí, bylo to naprosto naopak.
Odpovědět
přemýšlím úplně nad tím samým, jestli duben, červen nebo září, přítel nechce na podzim. Oba bychom byli pro červen, ale bojíme se, že už může být moc velké horko, ale zase se bojíme dubna, jestli nebudete chladněji nebo třeba pršet, je to složité :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jaro ne? ;-) Nekdy v Kvetnu to neni ani zima nai hic. A mate tu kompromis ;-)
Odpovědět
@lenka4321 ahooj , u nás uz je rozhodnuto a tak trochu bez nasi vule.. clovek muze planovat a pak je vse jinak :-D kdyz jsme se konecne rozhodli pro 30.4. , tak nam na miste , kde chceme mit obrad rekli , ze jediny den v dubnu , kdy oddavaji , je 16.4. Takze je to jasne :) datum 16.4.2016 se mi libi moc, ale strach z počasí je ještě vetsi :-D snad se vyplní Tvé statistiky, ze polovina dubna vychazi pekne ;)
Odpovědět
myslim, ze predpoved pocasi vam rok dopredu nikdo neda ;-). uz mate zjistene terminy v restauraci a na radnici?
Odpovědět
@lenka4321 ahooj , u nás uz je rozhodnuto a tak trochu bez nasi vule.. clovek muze planovat a pak je vse jinak :-D kdyz jsme se konecne rozhodli pro 30.4. , tak nam na miste , kde chceme mit obrad rekli , ze jediny den v dubnu , kdy oddavaji , je 16.4. Takze je to jasne :) datum 16.4.2016 se mi libi moc, ale strach z počasí je ještě vetsi :-D snad se vyplní Tvé statistiky, ze polovina dubna vychazi pekne ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Jéé. No tak to přeju krásné počásko. Snad jsem to odhadla správně:-D fakt nevím. Já bych nejradši květen, ale ten nám rodiče zatrhli, že to přináší smůlu a nemá se to ( z mého pohledu blbost a přežitá fáma o úmrtích dětí co už dnes neplatí) Bohužel se najdou lidé (mí rodiče) kteří tomu prostě věří a nedají si to rozmluvit. Chtěla bych jaro, ale červen už je docela odkvetlej tak mě stále vrtá hlavou ten duben.
Odpovědět
Taky jsem původně chtěla 30.4., ale partner si zas představoval svatbu až v létě, abychom mohli udělat večerní oslavu venku. Takže nakonec jsem přistoupila na kompromis 4.6. :-)
Odpovědět
@powermarta taky jsme vahali mezi 30.4. a 16.4 a máme 16.4. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
4.6. mám narozeniny a už několik let je vždy hezky.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky záleží na tom, jestli budete mít vše ve vnitřních prostorech nebo venku? My jsme chtěli obřad venku, tak proto jsme volili červen a majitelé objektu nám doporučovali buď květen nebo červen. Už jen kvůli tomu, že vše krásně kvete a jsou pak nádherný fotky. Září nám rozmluvili kvůli tomu, že je vše odkvetlé a na horách se brzo stmívá.
Odpovědět
tak nakonec jsme zvolili půlku června a jeseníky:-) takže snad sluníčko bude a veleteplo nee
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
@kilken souhlasím. Navíc dubnové počasí může být upršené.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?