Chtěl po Vás někdo změnit termín svatby??

Profilova fotka
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, zda máte takovou zkušenost, že po Vás chtěl někdo abyste změnili své vysněné datum svatby a pokud ano, jestli jste to udělali, či ne a z jakého důvodu.. Děkuji moc všem za odpověď
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Zrovna minuly tyden,budouci tchyne :-D A to z velice prosteho duvodu - babicka ma preci 9.8. narozeniny. Takze nas termin 8.8. je nehodici se. Btw-ty narozeniny ani nejsou kulate,a nechapu jak muze uprednostnit svatbu syna pred beznyma narozeninama. Takze za nas fakt ne. Maji dost casu si to naplanovat jinak... :-)
Odpovědět
Ahoj, sice takovou zkušenost nemám (aspoň zatím ne), ale pokud by to nebylo něco vážného, co vím že bych si svatbu neužila, nebo kvůli někomu důležitému, kdo by opravdu nemohl přijít (např. vážné zdravotní potíže), tak bych určitě datum neměnila. Nevím co za důvod ti řekli, ale je to Vaše svatba a nikdo by vám do toho neměl takhle zasahovat :) Teď jsem si vzpomněla, že nám na začátku budoucí tchýně říkala ať to uděláme až po prázdninách, protože lidi budou chtít na dovolenou. Myslím, že když to řekneme s dostatečným předstihem, tak je nezabije (pokud jim na tom záleží být ten den s náma) si tu dovolenou naplánovat dřív nebo později :) Takže to neřeším :)
Odpovědět
Datum svatby bych samozřejmě přizpůsobila tak, aby se moje a snoubencova nejbližší rodina ( rodiče a sourozenci, popřípadě oblíbené babičky, dědové), které tam chci mit , se mohli dostavit. Kdyby třeba měli plánované operace a jiné závažné akce, tak bych na to brala ohled. Pokud se termín , nehodí širšímu přibuzenstvu, nebo kamarádům, tak to asi by měli smůlu, tedy pokud ti kamarádi by nebyli pro mně stejně důležití jako ti nejbližší, ale i u nich bych nebrala jako důvod ke změně termínu teprve plánovanou dovolenou a tak.
Odpovědět
Záleží na tom, jak moc dopředu se svatba organizuje...Pokud je to s cca půlročním až ročním předstihem jako u velké části z nás, tak omluvou pro takovou žádost může být snad jen ta naplánovaná operace. S tím ale podle mě tak nějak automaticky každý při rozmýšlení data počítá. A pak už se musí holt zařídit svatebčané, aby si rok dopředu udělali volno :-) Zvlášť lidi z rodičovské generace by si měli uvědomovat, co je to za zařizování, že už jsou třeba zaplacené zálohy a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, ano chtěl. Plánovali jsme svatbu na 19.1. (v tu dobu je největší pravděpodobnost sněhu a také je brzy tma: chtěli jsme večerní svatbu se svíčkami a Vánočními světly) no a teta z Německa si stěžovala, že nemůže přijet, že v tu dobu nedostane dovolenou. Tak jsme to jen kvůli ní přesunuli na tuším 29.12. a tam byl se vším problém. Kadeřnici termín nevyhovoval, restaurace měla zavřeno. Nakonec milá teta řekla, že stejně nepřijede, tak jsme to nějaké 3 měsíce před svatbou hodili zpátky na 19.1. Takže za mě, nedoporučuji přesouvat, některým lidem se člověk nezavděčí, navíc budete mít problém s dodavateli, třeba fotograf, kterého máte domluveného na druhý týden nebude moct, atd.
Odpovědět
My jsme změnili hned na začátku. Přítel mě požádal v září o ruku a já jsem se zbláznila do 8.8.2015 :). Vybrali jsme si nádherné místo hostiny, domluvili obřad u nás v kostele (to ale problém nebyl, tam by nám vyšel pak farář vstříc kdykoliv) a když jsme závazně chtěli potvrdit místo hostiny, tak se nám paní strašně omlouvala, že když jsem jí volala, tak se nepodívala do PC (předpokládala, že takhle dlouho dopředu nic nemají) a zrovna tam byl objednaný dětský tábor (ubytování + stravování v restauraci). Byla jsem hodně zklamaná a prošli jsme ještě nějaká potencionální místa, kde by hostina mohla být, ale už to nebylo ono. Přítel nakonec řekl, ať to uděláme 1.8.2015, že se mu to bude lépe pamatovat a líbí se mu datum ještě víc :D. Tak jsme to o týden přesunuli :).
Odpovědět
Mě například rodina nutila, abych udělala svatbu v době, kdy budu mít státnice na VŠ (bez ohledu na to, že se potřebuji učit, a bez ohledu na to, že stejně dopředu nevím, na který den v měsíci by zkoušky vyšly) jen kvůli tomu, že je - na všechny ty dorty(!) - chladnější počasí (původně jsme chtěli svatbu v červenci, protože v tom měsíci jsme se zasnoubili). Svatba na podzim pro mě ale nepřipadala v úvahu (z důvodu státnic, ale také z toho důvodu, že kdybych pak nastoupila do práce, nedostala bych volno na líbánky - jsem učitelka a ty prostě musí nastoupit v září). Svatba na jaře byla nemyslitelná kvůli studijním povinnostem (psaní diplomky, zkouškové období). Nakonec je svatba 8.8., takže bude stejné teplo jako v červenci, nikomu z rodiny se to nelíbí, ale já jsem spokojená, protože na všechny změny a události v mém životě budu mít klid a je mi jedno, jaké u toho bude počasí!
Odpovědět
Profilova fotka
Naštěstí nikdo s takovým návrhem nepřišel, všem jsme to sdělili snad dostatečně dopředu,aby se mohli zařídit. Jen taťka se podivoval, že máme svatbu v sobotu, když pátek by byl lepší...aby se mohlo dýl pařit :-D
Odpovědět
já moc chtěla 12.září, i kvůli kolegyním z práce aby se mohli přijít podívat na obřad(jednou za 14 máme pracovní víkend), ale taky je 12 moje šťastné číslo, no bohužel na našem místě oddávají pouze sudé týdny, tak jsme datum museli změnit na 5.září. Taky jsem to chtěla ve 13:00 abych se stihla dopoledne v klidu připravit a neměla honičky...no přítel nakonec, že by chtěl v poledne a když pak volal paní matrikářce nahlásil jí jedenáctou...ale to už je jiná pohádka:D. Přitom se tam dělá jedna svatba denně, takže to nebylo kvůli tomu, že už by čas byl zamluvený. Prostě chlap :D
Odpovědět
My měnili datum kvůli matrice. Předběžně jsme domluvili naše místo a hned na to volali na matriku, kde nám bylo oznámeno, že neexistuje, aby proběhlo oddání mimo oddací termín. Takže jsme museli posouvat na termín, kdy měli ještě na našem místě volno a na matrice byl vypsán oddávající termín. Takže místo 1.8. to máme na 5.9.. Nevidím to jako žádnou tragedii. :-D
Odpovědět
Máme svatbu 7. 2. a pokud bude hodně mrazivo, budou nás naši hosté cestou na obřad a na místě obřadu samotném proklínat. Přemýšleli jsme, že to kvůli chladnému počasí uděláme až po Velikonocích, ale měli jsme zamluvenou svatební cestu na březen, takže se to už nechalo. Svatební cestu jsme odložili, takže jestli nebude 7. 2. sníh, asi se opijeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, minulý týdne to chtěla tchyně, že se jí nelíbí termín v květnu. Kvůli pověrám a chtěla přesunutí na duben. Prý se v květnu svatby nedělají. Tak jsem jí slušně vysvětlila, že to rozhodně tedy nebudu přesouvat, a že když se nikdo v květnu nebere tak jakto , že jsou už teď skoro všechny termíny plné? :D
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme datum lehce posunuli hned na začátku příprav, protože nám svědek řekl, že chvíli předtím očekávají přírůstek..takže jsme to dali nakonec trochu později ale ten samý měsíc. O nic nešlo a spíš jsme chtěli, aby klapnul ten konkrétní měsíc, než že bychom měli přímo vysněný konkrétní den. Ale určitě bych datum nezměnila kvůli tomu, že někdo chce jet tou dobou na dovolenou nebo se to nemá dělat tehdy a tehdy, někdomá jinou oslavu apod.:-) Protože každý může mít podobné akce a požadavky a to bychom se nemohli vzít nikdy.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my klídeček. Nic se neměnilo Valentýn jsem si přála a ba naopak jsem byla velmi překvapena, že nikomu ( i vysoko postaveným) nedělalo problém přijet k nám celkem na 4dny, že uděláme i rozlučku atd. Teda tchýni se nelíbilo, že musí jet už ve čt když svatba je až sobotu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Babička mého snoubence se nás minule znovu ptala, kdy máme datum a její odpověď byla, že má děda narozeniny - ano kulaté, ale za tři dny od naší svatby, tedy přesně v polovině týdne. Nic nemají dohodnuté a nevidím rozdíl v tom, jestli bude slavit sobotu před nebo sobotu po narozeninách, navíc bude maximálně oběd, ale její tón a výraz vyzněl skoro tak, že máme svatbu posunout. Můj snoubenec ale v autě prohlásil, že ať si klidně nechodí, jestli chtějí radši slavit narozeniny, že se z nich nezblázní. Já bych určo kvůli nikomu neměnila, je to náš den, buď to akceptují nebo ať si trhnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Moja babička slávi narodeniny presne v deň našej svadby a všetci sa tešia, že to zvládneme oboje pod jedným. Proste sa tak či tak zíde celá rodina, babičke zahrajeme obľúbenú pesničku, prijipijeme si na jej zdravie a budeme sa radovať, že je tam s nami. Absolútne nechápem, prečo by mali narodeniny v rodine brániť tomu, aby sa svadba uskutočnila.
Odpovědět
Prave to resim. Datum se nehodi dulezitym clenum rodiny z jedne strany (nejde o zdravotni ci financni duvody), chteji po nas zmenu terminu. Oznamili jsme s 9 mesicnim predstihem. Pokud zmenime datum, nebude se to hodit dulezitym clenum z druhe strany (zdravotni a pracovni duvody, z meho pohledu zavaznejsi). Vubec nevim jak situaci resit. Termin jsme i tak dlouho a slozite hledali.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam bylo řečeno maximálně proc leto, ze je vedro a lidem muže byt spatne. Ze mame myslet na starší, ale nic jsme si z toho nedělali :)
Odpovědět
Vybrali jsme si termín a zamluvili. Pokud se to někomu nelíbilo měl smůlu, protože datum pro nás bylo důležité. Zúčastnili se všichni:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já svatbu posouvala o týden (je ale pravda, že v úplném začátku, kdy ještě prakticky nic nebylo zařízeno), protože manžel jedné z mých nejlepších kamarádek měl zrovna ten termín svědčit jinou svatbu a mně se je nechtělo rozdělovat. Ona by byla šla na mou a její manžel na tu svou, ale bylo mi líto na takovou pěknou romantickou událost je dělit, tak jsem termín změnila :)
Odpovědět
Naštěstí jsme toto řešit nemuseli. Oznámili jsme dostatečně dopředu, bylo to v sobotu odpoledne, takže žádné pracovní povinnosti nehrozily. No a bylo to v dubnu, to nejsou žádné plesy, hory ani dovolené u moře. Jen někteří trochu brblali, že se musí z místa obřadu přejíždět na hostinu. Tak jsme jim zavřeli pusu sekačkou a slivovicí a byla pohoda. :-D
Odpovědět
@our_wedding Můžu vědět důvod proč se datum nehodí jedné straně? (samozřejmě pokud to není něco osobního a tajného) U nás se nehodí vůbec celá svatba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Shoduji se s příspěvky, pokud je to vážné - porod, svědčení na jiné svatbě, zdravotní věci a je to důležitý člověk, kterého tam chci mít, tak bych to změnila - ale samozřejmě jen v začátku. My jsme termín s hosty řešili cca 6 měsíců dopředu a máme štěstí, že se nám nic takového nestalo. Ale pokud by to byly nějaké hlouposti, tak by se na to vykašlala. Rozhodně jak tu někdo psal, že tam má někdo narozeniny - no a? Náš kamarád a ženichův družba slaví přesně v náš den své narozeniny. Hodláme ho překvapit a dát mu dárek. Dokonce i ve svatebních novinách jsme ho zmínili, aby i hosté věděli. Navíc má kulatiny - 30 let. Ale není to pro něj vůbec žádný problém. To je ale asi smýšlení jiné generace. Prostě kdo chce, tak se zařídí.
Odpovědět
Profilova fotka
Hned na začátku po oznámení zásnub a zjištění volných termínů ve vybrané restauraci jsme přišli za rodiči přítele se dvěma červnovými termíny. No a můj budoucí tchán oba navrhované termíny tráví na rybách někde v Norsku či kde a měl to už zamluvené a zaplacené. To jsme vyhodnotili jako vážný důvod, svatbu bez tchána fakt ne-e a přesunuli jsme to na první další možný termín. Přesunutí dopředu nebylo možné kvůli mým státnicím. Máme tedy začátek července a lidi tou dobou už odjíždějí na dovolené, ale co se dá dělat, kdo chce s námi oslavit náš den, musí se přizpůsobit. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
U nás to taky proběhlo. Moje sestra chtěla, abych to odložila na příští rok, protože letos chtěla mít svatbu pouze ona... Jinak jsem moc ráda, když čtu tyhle příspěvky, že ne pouze u nás v rodině se děje tohle. A koukám, že tchýně jsou snad všude stejné. Ze začátku moc milé .... :D
Odpovědět
Já tenhle problém řeším zrovna teď. Na vysněné datum 25.6.2016 nám majitelka restaurace napsala, že je volno. O 8 dní později jsme tam přijeli a už místo volné nebylo. Ale už mám na to datum zamluvené šaty (od tohoto úterka). Naneštěstí dřívější soboty v červnu nepřipadají v úvahu. Buď nemá restaurace volno nebo máme jinou svatbu v rodině. Volno v restauraci je až od poloviny července, ale to zase nebude moci moje vizážistka. A já osobně si myslím, že můžou být vedra... Tak jsme se s přítelem dohodli až na 3. září, ale to se zase nelíbí mojí sestře, že prý už bude zima a nebude se dát sedět venku pod pergolou... Nevím co mám dělat. Buď se budu vdávat v naše vysněné datum na obyčejném místě u nás na vesnici, které ani nejde nazdobit, NEBO se vdám na vysněném místě ale v jiný termín... :(
Odpovědět
My jsme se původně chtěli brát letos v červenci, ale přítelův bratr se chtěl ženit taky (měsíc před náma). Nepřijde mi OK, aby byli svatby blízkých příbuzných tak blízko sebe (sobecky si chci užít plnou pozornost a nesobecky nechci zatěžovat rozpočet blízkých příbuzných nadvakrát, zejména babičky - prostě nevysvětlíš, že ty pěnize nepotřebuješ ;-) ). Oni už plánovali miminko, my neměli kam spěchat, tak jsme posunuli svatbu na 2016. Asi před 14 dny volal přítelovi jeho bratr, že to posouvají o rok. Tak jsme se rozhodli vzít letos v září. Vybrali jsme si 19.9., oznámili to rodičům a svědkům, jestli je datum OK. No a teď se ozval brácha (a pak jsem mluvila i s mamkou), že tam má cyklistický závod, který by chtěl jet (dělá to poloprofi), jestli bych to nemohla posunout od týden dopředu. Přítelovi jsem to ještě neřekla a teď nevím co s tím.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, babička a tchýně. První proto, že se bereme v květnu a ona věří na pověry. A druhá si zas nechala věštkyní datum zkontrolovat a ta řekla, že tam necítí žádnou energii .. :-D Datum jsme nechali jaké je. To, jaké budeme mít manželství nepramení z nějaké číslovky ..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme původně chtěli 8. 8., pak byl problém kvůli dceři budoucí švagrové (první půlku srpna je u jejího ex, se kterým není absolutně žádná domluva), tak jsme si pak teda řekli, že to uděláme v druhé půlce srpna a volný termín na sobotu měli jen 29. 8.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?