Taneční škola

Ahoj slečny, paní, ženy, co si myslíte o taneční škole před svatbou? Řešíme to už docela dlouho ale ne a ne se dohodnout.Většina lidí se kterými jsme o tom mluvili tvrdí, že je to zbytečnost. Tak nevím, potřebuji znát asi názor i někoho nezaujatého .... :-) předem děkuji za názory!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@aneta1986 Ahoj, my chodíme na soukromý lekce. Trénujeme hlavně na první tanec a pak jen pro osvěžení valčík a polku. Záleží jak moc čekáš že se na svatbě bude tancovat a jak moc si věříte. Přítel umí tancovat dobře a mě ta klasika nikdy moc nešla, takže jsem za ty lekce ráda ;-)
Odpovědět
Ahoj, snoubenec tancovat neumí. Lépe řečeno zvládne ploužák. Já zase tancuju ráda a baví mě to. Klidně bych na nejaké lekce chodila, ale spíš pro radost. Na svatbu si myslím že s tím ploužákem vystačíme :) svatebčané budou mít spoustu jiných rozptýlení a nebudou nás hlídat co a jak tancujeme a jestli jsou kroky správné :)
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsme s mojí vyvolenou ukončili klasické taneční pro dospělé, v Praze škola Plamínek - mají několik míst po celé Praze. Teď se chystáme jít i do "pokračovaček", podle mého je to super cítit souznění v těsném pohybu se svým partnerem, dobře oblečený, navíc plesy mají hned jiný ráz. Teda pokud nejde o klasický dupací "ples". ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneta1986 my chodili do tanečních pro páry, a před svatbou jsme si zaplatili soukromou lekci- sestavili jsme s pomocí lektorky sestavu na walz (s figurou, kterou jsem neuměla a chtěla jsem ji). Jestli to je zbytečnost nebo ne, záleží na vás. U nás to nakonec dopadlo tak, že muž byl tak nervozní, že většinu sestavy stejně zapomněl :-D a většinu lidí náš tanec nezajímal- celkově prakticky nikdo netančil. Ale nelitujeme té lekce. Po svatbě jsme chodili do hobby tanečních.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli je to zbytečné nebo ne musíte vědět Vy a ne lidi co to říkají. Pokud to děláte jen kvůli svatbě tak bych se na to asi vykašlala, pokud proto, že se už delší dobu chcete naučit tancovat a tohle je skvělá příležitost tak směle do toho :-)
Odpovědět
Taneční jsou rozhodně super! Pokud Vás tanec jenom trochu baví, tak jděte do toho a užijte si to. Umět tančit se vždycky hodí (ne jen na svatbě). S manželem jsme si před pár lety dali taneční pro dospělé. Bylo to tak trochu moje velké přání, protože já v minulosti tančila závodně a můj drahý neuměl ani krok. :-D Před svatbou jsme si chtěli kurz zopakovat, ale nějak nezbyl čas. :-( Choreografii svatebního waltzu jsem si tak udělala sama. Tanec nás oba moc baví a manželovi dělá hrozně dobře, když nám někdo přijde říct, že úžasně tančíme a to přitom v podstatě nic neumíme . :-D
Odpovědět
@barter Souhlasím. Jít do taneční školy nebo na nějaký rychlokurz jen kvůli několika tancům na svatbě je zbytečné. Samozřejmě záleží na předchozí taneční úrovni obou, ale jen se mechanicky naučit nějakou 2-3 minutovou sestavu bych nedoporučila. Úplně jiná věc je nechat si udělat v taneční škole choreografii z figur, které pár už umí (případně jich několik doplnit nebo mírně upravit) a následně jí procvičit, to je nápad výborný. Samozřejmě to nejlépe spojit s dlouhodobějším zájmem o tanec celého páru. I se základy, pokud to pár baví, se dá vykouzlit moc hezký tanec.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja by som do toho išla hneď už len na tej svadbe, aby sme si trochu zatancovali a vyzeralo to pekne:-) Už som nad tým uvažovala, ale snúbencovi sa do toho nechce...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Vzhledem k tomu, že jsme byli na jedné svatbě s ploužákem a jedné s choreografií, zážitek se absolutně nedá srovnat. Novomanželé s romantickou choreografií na nás zapůsobili velmi silně emotivně. Pro naši svatbu to tedy byla jasná volba (až teda poté, co jsem uznala, že sama ji nesplácám dohromady :-D a i přesto, že donutit manžela k tanci je normálně skoro nemožné, tak sám bez váhání souhlasil). I naši hosté byli velmi dojatí a opravdu aplaudovali jako diví. Nehledě na to, že my si jej v den každého našeho výročí společně zatančíme. Nás stálo 45 minut skvělých 250Kč v Brně, celkem jsme šli 3x - první lekce 45min, pak obě 90min, takže celkem 1250Kč, ale stálo to za to, navždy na to budeme vzpomínat - při nácviku jsme si užili srandy a na svatbě to byl osobní zážitek, pro všechny. Kdybych měla shrnout nejdůležitější "vzpomínky" ze svatby, které nám zůstaly, jsou to: obřad, prstýnky a právě novomanželský tanec.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@camperses mohla by jste mi prosím napsat, kam jste na kurz chodila? případně nějaký kontakt? děkuji.
Odpovědět
@ggaabb Ahoj, chodili jsme do studia Bianca, nevím, jestli ceny zůstaly, ale paní Blanka ano, koukla jsem, že má nový web a je tam i naše recenze. Aťsi tanec užijete stejně jako my! :-)
Odpovědět
@camperses děkuji, mrknu :)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?