Sháňam CD alebo DVD s redovým tancom

mam svadbu o dva tyzdne a neviem zohnat CD, alebo DVD ukazku redoveho tanca pre kapelu. Viete pomoct? Dakujem, B :-o
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Také vůbec netuším, co to je "redovy" tanec :-S
Odpovědět
Profilova fotka
To je Slovenska tradice...pri redovem tanci si kazdy svatebcan musi zatancovat s nevestou, nebo proste tak nejak. Vsichni svatebcane udelaji velke kolo, tancuji...a uvnitr toho kola tancuje nevesta nejdrive s rodicemi, pak s tchanem a tchyni a tak dale, proste vzdy kousek s nekym az se vsichni vystridaji. Samozrejme ze zalezi od mesta k mestu, proste vsude to je jine. Ale nekde se tancuje napriklad redovy jako čardáš. A za to zatancovani s nevestou dostane ten kazdy svatebcan panaka napriklad vodky, pak doricek nebo nejakej zakusek, ale zase na druhou stranu musi dat nejake penize!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ahoj my jsme tancili valcik a bylo to v pohode, vsichni se vystridali...nedelej si zbytecne starosti ;-)
Odpovědět
V Cechách se to většinou dělá na začátku tancování. Svatebčané kolem ženicha s nevětou utvoří kruh držíce se za ruce. Ženich s nevěstou odtančí svésólo a pak začne střídání -rodiče, příbuzní, kamarádi....někde se dávají peníze hned při tomto prvním tanci neveste za tanec do výstřihu, někde se jí zuje střevíček a kolem chodí "starosvat", co od tancechtivých pánů (někde i dam) vybírá penízky. A nebo se to odehraje bez penízku, které se pak vybírají při jiné příležitosti.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravím :-) Shodou okolností jsem na svatbu, kde budeme s Frgálem hrát, taky sháněl info o Redovom tanci. Stačí v Googlu napsat "Redovy" nebo třeba jít přímo na http://www.iarelative.com/wedding/red... (info sice v angličtině, ale zahraje to i melodii - pozor, opatrně v zaměstnání, hudba nejde vypnout), případně na http://hudba.hradiste.cz/index.asp?AK..., kde je text a popis v češtině. Doufám tento příspěvek nebude vnímán jako nějaká skrytá reklama naší muziky :-x
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojte. ja len k redovemu. tancuje sa po polnoci. nevesta by mala mať na sebe kroj alebo cervene šaty, ale teraz je to uz v podstate jedno. na redovy je jedna pesnicka, ale neviem, ako sa vola, len viem, ze ked nevesta tancuje napriklad so švagrinou, spevačka to zahrnie do tej piesne, a tak dalej. a ano, kazdy, kto z nevestou dotancuje, dostane nieco ale musi za ten tanec aj zaplatit : )
Odpovědět
lenka235 Redovy še začína
Odpovědět
Profilova fotka
Do střevíčku se vybírá k více příležitostem. Zažila jsem, že se prodává ten střevíček, kdo dá víc, ten ho dostane, ale nakonec dá ženich a mají ho doma i s penězma :-) , nebo se draží první noc s nevěstou a ženich musí přihazovat, aby vyhrál. Když to někdo umí dobře okomentovat, je to sranda a každá kačka se hodí :-). O redovém bohužel nic nevím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?