Poraďte mi jestli tančit venku nebo uvnitř

Poraďte mi.... večerní zábava s rautem bude u nás na chalupě, venku na zahradě. Původně jsem chtěla půjčit si párty stan a k němu dřevěnou podlahu a tam udělat prostor pro tančení. Chci koupit disko kouli a udělat tam prostě atmosféru diskotéky. Teď přemýšlím, jestli ten taneční prostor nepřesunout dovnitř. Není tam takový prostor, jako by byl venku, bylo by to menší, ale na disko tančení bychom se tam asi vešli. A předpokládám, že tam nikdo nebude tančit nějakou klasiku (jako polku) na ktero by potřeboval spoustu prostoru, navíc... to by mohl tančit i třeba venku na trávě. Proč to dovnitř přesunout: nemusíme pronajímat stan a podlahu. Ušetřené peníze cca 8 000. Tedy DOST. Druhý důvod: nerušilo by to tolik venku, hudba by sice stejně asi byla slyšet ven ale výrazně méně než kdyby hrála komplet venku. Třetí důvod: prostor se rozdělí, takže venku bude větší klid a nebude hudba tolik rušit lidi venku, budou si moct nerušeně povídat nebo ... hrát hry nebo cokoli chtějí dělat (to je ale i důvod PROČ TO TAM NEDAT - VIZ. NÍŽE). Proč to dovnitř nepřesunout: příjdeme o jednu místnost, kde by se dalo spát (je tam rozkládací pohovka, ale čist teoreticky kdo vydrží do doby než půjdou spát všichni tak tam klidně spát může). Je to tam menší než by byl venku ten stan, i když nevím jakou to hraje roli, neumím si představit kolik nás tam může vůbec tančit, žádné extra tanečníky a pařiče tam nemáme. Největší důvod pro to NEDAT dovnitř: bojím se, že ta taneční plocha bude příliž "z ruky" a lidi tam nebudou chodit. Představuji si, že venku bude moc velký klid, takže tam lidi budou jen jíst a povídat si a uvnitř bude hudba a mám prostě pocit, že se ty dva prostory nepropojí. Lidi co budou venku nebudou chtít dovnitř a naopak. Kdyby to bylo venku, bude to prostě o trochu blíž, o trochu přístupnější (nejde o vzdálenost, i ten vnitřní prostor je tam hned v přízemí...). Ale zvuk bude víc slyšet (to by se dalo vyřešit otevřením okna...). Ale nevím jak to vysvětlit. Bojím se, že tímhle uděláme dva velmi rozdělené prostory a půlka lidí bude jen tam a půlka jen venku. Kdyby to bylo venku tak si představuju že lidi budou chvíli tančit a pak chvíli jíst a povídat si a dokola. Ale možná je to jen moje představa. Co si o tom myslíte?
Odpovědět
Záleží asi taky, kolik vás bude a jak máte velkou zahradu/chalupu? U nás na svatbě (v penzionu) byl tanec vevnitř, což bylo fajn, protože tam hudba hrála docela dost nahlas, takže lidi, kteří si chtěli jen tak povídat (+babičky a další nediskotékové typy) seděli venku. Zároveň ale byl vevnitř raut, takže se v taneční místnosti stejně museli všichni aspoň otočit. To by mi víc sedělo na tvou představu "diskotéky". Potom jsem byla na jedné moc prima svatbě na chalupě, kde byl jakýsi taneční koutek zařízený přímo venku v rohu, ale alespoň zkraje večera (asi ve 22h jsem odjížděla) skoro nikdo netancoval a hudba hrála spíš na doladění atmosféry, lidi si povídali. Na další svatbě, která byla celá venku, se taky moc netancovalo. Takže asi záleží, jak moc tanečník máš mezi hosty a jak ti na té taneční části záleží. A taky jak jsou to celkově velké prostory: jestli by hudba venku nerušila hosty, kteří netančí, nebo jestli naopak by se tanečníci nemuseli mačkat v nějaké minimístnůstce a tak :-)
Odpovědět
Já bych taneční prostor nechala uvnitř, je to větší jistota, kdyby pršelo. Kamarádka na svatbě to měla podobně jako vy a nijak strašně to oddělené nebylo. Lidé se pořád míchali přesně jak píšeš - chvíli jsme byli uvnitř, pak venku a tak. Já bych se toho nebála. :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff nevím jak jsou tam taneční hosté. Moc asi ne, ale tančit chceme, podle mě každý tančí, jen se lidi stydí a neumí se odhodlat. A proto mi přijde lepší varianta tančení venku. Bude to jeden prostor, lidi se budou třeba bavit ale poslouchat hudbu a podupávat a pak si skočí zatančit. Takhle když to bude uvnitř tak věřím, že tam dostaneme mnohem méně lidí. Ti co si chtějí povídat si mohou povídat na obědě a večer než začne diskotéka, pak už se má především pít a tančit a bavit se. A právě se bojím, že když to bude uvnitř tak lidi snadněji sklouznou k tomu že zůstanou venku, kde se budou nudit ale nebude se jim chtít jít dovnitř tančit.
Odpovědět
@simone5 tak od toho tam bude ten stan, kdyby pršelo. jinak tam nemusí být vůbec.
Odpovědět
@vitezove .osobne bych v cervenci chtela tancovat venku a ne se parit ve vnitr, podle me tam bude dusno. Pro venek preferuji urcite podlahu, pokud je trava, tak pak nelze o tancit mluvit. Osobne jsem to na jedne svatbe zazila a urcite me to neoslovilo. Dva prostory pro svatebcany jsou tak akorat, kdyz jsou blizko u sebe. A zaverem je dulezite vedet,co se svatebcanum libi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V červenci tančit určitě venku. Ovšem na trávě a ve svatebních šatech to není to pravé ořechové :-) Pokud bude horké léto, lidi budou mít tendenci stejně chodit ven, to mi věř. Když dáš ven stan a podlahu je to určitě romantičtější podání (i když to stojí víc peněz). Když dáš do stanu ke stropu pár decentních světýlek nebo kouli máš vystaráno. Jinak jak píšeš "dělit prostor" to se mi jeví právě jako špatné. na svatbě je dobré naopak spíš všechno mít u sebe. Venku není problém, když si chce někdo popovídat, tak si poodejde kousek dál ...
Odpovědět
@vitezove ukázka z venkovní svatby s tanečním parketem
Odpovědět
@partystany no a kolik se na takovou plochu vejde lidí, aby se mohli hýbat?
Odpovědět
@zajistenisvateblitomysl ano to je pravda. Asi to uděláme venku, čistě pro to, aby se "propojil prostor". Jinak chodit ven ve vedru... to by možná bylo naopak. Na chalupě máme dole opravdu velký chládek, takže lidi se tam spíš chodí chladit. Ale budeme mít venku bazén (sice menší ale postačí), a já bych ráda, aby se dovnitř nechodilo v podstatě vůbec (jenom na WC a spát). A aby všichni byli venku. A právě se bojím, že když to přesuneme dovnitř tak půlka bude venku a půlka uvnitř. Takže nejspíš budeme tančit venku, tam je větší šance, že to zaujme i ostatní a budou taky tančit.
Odpovědět
@partystany prošla jsem váš web a docela se mi líbí vaše nabídka. . . máte docela příjemné ceny, za jak dlouho pronájmu jsou ty ceny? Za 1 den? Já bych potřebovala aby se to jeden den (klidně večer, tj fuk kdy) namontovalo, druhý den to bylo funkční a další den odmontovalo, jestli mě chápete. Protože v den co bude svatba už nikdo nebude mít čas nebo náladu montovat stan, to už musí být hotové aby nebyl stres. Jaká by v tomto případě byla cena? A doprava do Dubá (okres Česká Lípa). Jen abych měla představu pro porovnání s konkurencí. Kdyby mi vaše cena vyhovovala tak pak bych se ozvala asi někdy na jaře (svatba je v červenci) a domluvili bychom se. :) Díky
Odpovědět
@vitezove Problém u stanů bývá, že když opravdu hodně prší, tak dochází k vlhkosti a po stranách to pak kape na svatebčany. Zažila jsem to tak u několika svateb. Ale udělej si to jak chceš, já jsem s tebou chtěla jen sdílet svou zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 @vitezove Zde si dovolím kontrovat. Pokud není vyloženě extra průtrž, použiješ bočnice a máš kvalitní stan s neprošoupanou střechou a eventuelně okapy pokud je víc stanů, pak by všichni měli zůstat v suchu. My v tomto směru nemáme problém a používáme nůžkové stany. Problém je spíš podtékání, pokud máš svatbu na trávě bez podlahy a je velký déšť tak se může stát, že budeš mít za chvíli kaluže i uvnitř stanu, ale to jsou spíš výjimečné stavy. Když si pronajmeš nůžkový rychlorozkládací stan, máš ho rozložený i složený během 2 minut. Zkus se podívat po nějakém místním pronajímateli, cena za dopravu je často zásadní položkou u pronájmu a to i v případě že si instalaci provádíš sama (2 cesty tam a zpět). Ještě si dej pozor jakým stylem se pronájem nabízí. Někdo to má tak, že uvádí krásnou cenu na jeden den, ale někdy platí třeba jen v pracovním týdnu a na svatbu o víkendu se to pronajímá jako na celý víkend (tedy kalkulace na min 2 dny) a ještě občas za jinou taxu atd. Na zkrátka je potřeba si to upřesnit jaké jsou podmínky.
Odpovědět
Článek se načítá
@simone5 jasně, díky. Já opravdu doufám, že průtrž nebude. Pokud bude, tak to upřímně bude na h.... :D jako fakt. Na chalupě u nás to v průtrži bude na prd tak jako tak. Pokud bude fakt lejt tak se to celé bude muset přesunout někam dovnitř. Samozřejmě tančení atp se dá dost snadno přesunout dovnitř, na tom už nezáleží. A stan se může holt odvolat a propadne záloha. Celou svatbu ale uvnitř bych nechtěla, zas takové kapacity tam prostě nejsou - resp. jsou, ale ne v jedné místnosti, takže by lidi byli rozlezlí všude možně a bylo by to k ničemu. Takže pokud týden před svatbou budou hrozit fakt velké deště (např. že budou povodně, což se může hravě stát) tak to bude průšvih a budu to muset vyřešit jinak. Například se zkusit domluvit s restaurací kde máme mít oběd abychom tam zůstali na dýl. Pokud budou mít volno tak jim to určitě nebude vadit, ale to je právě to, jestli to volno mít budou, protože se to opravdu nedá odhadnout víc jak týden (max. 14 dní pokud by šlo o velké povodně) odhadnout. Ale při nejhorším prostě sednu k telefonu a budu volat, volat, volat a zkoušet kde by se to dalo udělat. Nic jiného mi nezbývá. Protože já to uvnitř nechci a chci ušetřit ty peníze, že to bude u nás venku. Tak pokud to jen trochu půjde, tak tohle budu preferovat. Při nejhorším holt budeme na slavnostním obědě co nejdéle a pak se přesuneme dovnitř chalupy. Uděláme dvě patra, v jednom bude jídlo a sezení, v druhém tancování. No musím říct, že by mě to fakt naštvalo, ale co člověk nadělá, že jo. Počítat se musí se vším. Ale u nás je to prostě s deštěm špatné, a fakt se toho bojím.
Odpovědět
@zajistenisvateblitomysl Jasně, děkuji. Já už mám po svatbě, která byla celá uvnitř, ale tvůj příspěvek určitě může pomoci jiné nevěstě! :) Jinak to, co jsem zažila na těch svatbách já, tak to byl přesně ten průtrž mračen a voda pak byla všude. Ale pravdou je, že to byly stany bez bočnic... @vitezove Tak to vypadá, že už jsi rozhodnutá. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?