Na kterou pisen od Elvise Presleyho se da tancit waltz?

Predem moc diky za rady a napady!
Odpovědět
Já myslím, že není moc dobrý nápad tančit waltz na rock and roll, teda... Hudba Elvise je přesným opakem kožených společenských tanců, mně to nedává moc smysl, popravdě.
Odpovědět
@simone5 Tak třeba 'Cant help falling in love' mi nepřijde jako moc velkej rokenrol teda.. má i spoustu balad, na který se tančit dá, třeba Are you lonesome tonight je též pomalá. Ale jestli je to waltz nebo ne, to nemůžu sloužit.
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 https://www.youtube.com/watch?v=Txh5l... neboli u nás známá jako Pár havraních copánků! Elvis je král rockenrollu, přesto má několik balad. Bohužel Waltz si nějak nemohu uvědomit, ten asi žádný nemá, ale třeba si někdo vzpomene.
Odpovědět
@vineta Já Elvise znám a zrovna toto je samozřejmě jeho nejznámější balada, ale myslela jsem to tak, že mi to prostě nedává smysl. Waltz se mi prostě k Elvisovi nehodí. Je to jen můj názor jako bývalé tanečnice. Jinak se samozřejmě dá nacpat jakýkoli tanec do jakékoli hudby, já v tom akorát postrádám smysl. 8-)
Odpovědět
@dualmusic Děkuji, já Elvise znám moc dobře. :-) Myslela jsem to spíš k tomu celému žánru a k jeho životnímu stylu. Ne nadarmo se říká "drogy, sex a rock and roll" a do toho celého žánru se mi prostě waltz absolutně nehodí. A nehodil by se mi tomu ani tanec baletky na špičkách....prostě tyhle tance jsou přesným opakem toho stylu. Jsou to tance vznešené, vlastně až kožené, s přesnými pravidly, zatímco Elvis zpíval o svobodě, lásce, sexu, vášni a je jedno, zda je ta hudba pomalá nebo rychlá. A jako se nehodí tančit tango na Mozarta, tak se podle mně nehodí tančit waltz na Elvise. Takto jsem to myslela. :-)
Odpovědět
@simone5 Tak zrovna sex, drogy a rock'n'roll je spíš záležitostí pozdějšího období, zmiňované písně jsou o lásce spíše romantické, ale budiž, každý to vnímá jinak..
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 Tak já Váš příspěvek taky pochopil spíš jako, že neznáte jeho ploužáky, proto jsem jen jeden přidal - přece jen je to už docela dávno, co byl v kurzu. Že se na to díváte jako bývalá tanečnice asi standartů mi známo nebylo a až teď mi to dává jiný smysl. Lidi spíš řeší hudbu, která se i přes úlety umělců vryla. Osobně Elvise nemusím, stále mám na mysl hudbu a ne jeho životní styl, přesto zde uvedené balady máme v repertoáru a obě mám v oblibě už dá se říct od dětství, aniž bych věděl v tu dobu, kdo byl Elvis.
Odpovědět
@dualmusic Jasně, však od toho je diskuze. :) A je to jen můj názor, nikomu to rozhodně nechci cpát, prostě mi jen přijde divné tančit na sice zamilovanou píseň, ale od Elvise (!), waltz. A navíc mi přijde, že to ani při vší vůli nejde, popravdě.
Odpovědět
@vineta Hele, já ti to neberu, klidně si zatančete na Elvise waltz, akorát se obávám, že to nepůjde. Ale třeba tu někdo bude znát od něj píseň mně neznámou a poradí ti. :-) Jinak sexu, drogám a rock and roll holdoval Elvis vždy, jen později na to umřel, no. Ono, když člověk není bohatý a slavný, tak nejsou ani drogy, ani tolik sexuchtivých fanynek (berte to prosím s nadsázkou). 8-) A co se týče té písničky, ano, ona je samozřejmě romantická, ale já jsem asi zdeformovaná a nedokážu vytrhnout jednu písničku z kontextu. Prostě tančit na Elvise waltz mi přijde jako úlet, nemůžu si pomoci. Ale je to samozřejmě na vkusu každého a pokud najdete píseň, na kterou to půjde, směle do toho a mého názoru si vůbec nevšímejte. ;-) A nechcete si na tu písničku zatančit jen tak ploužák?
Odpovědět
@simone5 Já ne Elvise tančit nemusim, mě ty jeho pomalý songy nudí, nejsem autorkou úvodního příspěvku, už jsme to nějak domotaly. Jen se snažím tazatelce nějak pomoci, protože předpokládám, že nějaký důvod k tanci na Elvise má a nevidím důvod, proč by nemohla ;-). Sex, drogy a rokenrol je na jinou diskuzi. Jinak zrovna ta Cant help falling in love se mi zdá použitelná, ale berte to prosím s rezervou, waltz jsem tančila, dá-li se to tak vůbec nazvat, naposledy v tanečních před 15 lety.
Odpovědět
@vineta Jo aha, já automaticky myslela, že jsi autorka příspěvku. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 @vineta Tady došlo k mýlce, ten původní dotaz, i odpovědi, jsme si každý vyložili jinak. Tazatelka zřejmě jen shání píseň od Elvise, která je v rytmu Waltzu, jestli vůbec existuje - já žádný Waltz od Elvise neznám a asi žádný nenazpíval. A samozřejmě tyhle známé balady, co jsme tady zmínili, jsou ploužáky, některý je Blues, ale na žádnou z nich nikdo nechtěl pasovat kroky Waltzu. Byly zmíněny jen kvůli tomu, že jsou použitelné třeba i pro svatební sólo, ale rozhodně ne jako Waltz. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ano, dualmusic má naprostou pravdu, tady došlo k mýlce. Ten původní dotaz byl můj a jak dulamusic správně poznamenal, hledala jsem píseň od Elvise v rytmu waltzu... vzhledem k tomu, že nejsem žádný hudební odborník, tak jsem se jen zeptala, něchtěla jsem se tím nikoho dotknout a rozpoutat diskuzi o tom, co se na Elvise patří či nepatří tančit. Celý důvod té otázky byl takový, že mám Elvisův hlas hrozně ráda a chtěla bych, aby můj první tanec byl na něco od něj. Na druhou stranu jsme se ale s partnerem dohodli, že zúročíme naše snažení v tanečních a budeme tančit waltz. Proto jsem hledala možnost, jak obojí spojit do jediného. Jak se ukázalo, tak to nepůjde a budeme tedy hledat píseň jinou, na kterou se waltz tančit dá. Doktknout jsem se tím opravdu nikoho nechtěla...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucjay Waltz je moc hezký tanec, jen si ještě zkuste, aby to šlo v šatech. Jinak orchestrálních je spousta a chce to holt pohledat na youtube třeba, co by se líbilo, ale asi máte favority z tanečních. Známé jsou - Čekej tiše, Loudá se půlměsíc, Když z hor zní zvon, Valčík na rozloučenou, S láskou - ten nazpíval Gott. Ze zahraničních je moc hezký It is you, ze Shreka. Asi před půl rokem jsem narazil na Waltz Jen ve tvých dlaních - nazpíval kdysi Milan Chladil. Učil jsem se ho na přání pro jednu příležitost a moc jsem si ho oblíbil, jak kvůli muzice, melodii, tak má nádherný text. Problém bude spíš sehnat kvalitní nahrávku. Ať svatební sólo dobře dopadne a to ostatní taky!
Odpovědět
Profilova fotka
@lucjay Dobrý den, Are you lonesome Tonight = Waltz zdroj - https://www.youtube.com/watch?v=_cS5a... Can't Help Falling In Love = Blues Snad jsem Vám pomohl. Ten kdo absolvoval taneční, by to mě (tedy snad) poznat :-) S pozdravem Alex PS: Pokud by mohl být nějaký "klasický waltz a ne přímo Elvis, do moderna, tak Curtis Stiger má jeden nádherný (skvělý text), který se často hraje na svatbách. Jmenuje se I wonder why -> https://www.youtube.com/results?searc...
Odpovědět
@kvband Díky moc, nadhodím to doma a uvidíme :) (ps. taneční mám sice troje, ale díky téměř naprostému hudebnímu hluchu nepoznám nic, proto se tu raději na vše kolem hudby ptám...:) )
Odpovědět
Profilova fotka
@lucjay Tak vidíte, nakonec se Waltz od Elvise našel. Po poslechu jsem zjistil, že ho znám, ale hraje, nebo hrál se tak málo, že mi nenaskočil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?