Jak se tančí na svatbě? Kdo s kým a tak :D

Hloupá otázka, ale dnes jsme doma diskutovali s přítelem, že první tanec budeme mít my jako nevěsta s ženichem... a jak je to dál ? Tatínek s dcerou a pak zas na jinou písničku ženich s jeho maminkou ? a kdo s kym a tak :D ?
Odpovědět
1
2
ahojky, první tance jsme měli jen my dva, pak rodičové, kteří se prostřídali během jedné písničky (já + taťka, ženich + jeho mamka, moje mamka s tchánem a pak naopak), pak jsme k tomu přidali svědky a družičky + babičky s dědečkama a pak už jsme neřešili nic :D :D chce to pak dát nějakou rozjížděčku, ať se neženou lidi na parket a začnou pařit ;-)
Odpovědět
No akorát, že já chci na tanec s otcem písničku od J.Smolíka ,, říkej mi táto " a na to mi nemuzou zacit tancit i maminky a tchan atd ... Tak nevim jak to udelat
Odpovědět
Profilova fotka
@luuucka26 my to máme stejně... první tanec novomanželé, pak já s tatkou na "říkej mi táto" a pak ženich s mámou, teda pokud přijde, na jinou písničku
Odpovědět
a jakou písničku bude mít ženich s maminou ? a k te jejich se přidá už i zbytek lidí ?
Odpovědět
Profilova fotka
@luuucka26 http://www.youtube.com/watch?v=wTeHGu...
Odpovědět
děkuju, snad už něco vyberu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luuucka26 :-) "Slzy Tvý mámy šedivý..." _ to asi ne, že? :-) . I když ji miluji, ale svatba je svatba :-) (omlouvám se, nedalo mi to, mám přece jenom sklony k humoru...) Co se týče Vašeho tancování s tatínkem, tak bych viděl jako nejjednodušší vyhlásit přímo sólo pro nevěstu a jejího otce a zahrát Vaši oblíbenou pisničku.
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Tak ta je vybraná moc hezky, gratuluji. Milan Kraus
Odpovědět
Profilova fotka
@luuucka26 Intuitivně bych to viděl tak, že nejprve by tančili novomanželé. Potom bych vyšel z "pomůcky lady first" a dal bych přednost nevěstě (a jejímu tatínkovi) a potom ženich ( a jeho maminka). Ale mohu se mýlit. Určitě zde budou větší znalci. MK
Odpovědět
Profilova fotka
@pension_kraus @luuucka26 já bych řekla, že stejně záleží na tom, jak to chtějí mít novomanželé. Já akorát řeším, jestli bude jedno solo já se svým otcem a ženich s mou mamkou popřípadě dvě já se svým otcem a ženich pak se svou matkou...jedná se o to, že nevíme, jestli má budoucí tchýně překousne že si její syn bere zrovna mě a ukáže se na svatbě...po půl roce vztahu mě totiž jaksi začala nenávidět :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Dobré ráno, tak to je dost složité - hlavně pro váš budoucí společný život. Je to velice citlivé téma, mělo by se dobře promyslet. Ještě napíšu...MK /ach,ta technika :-), raději to posílám ještě takto/
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Jako kapela organizujeme první tance takto - Vyhlásíme že bude první novomanželský tanec, aby se všichni svatebčané shromáždili a udělali kroužek kolem novomanželů jako symbol jednotné rodiny. Novomanželé tančí celou první píseň spolu sami. Pak vyhlásíme tanec s rodiči, kroužek ještě zůstává a ženich vystřídá obě maminky a nevěsta oba tatínky během jedné delší písně. Myslím, že pořadí není důležité, záleží na dohodě ;-) pokud kdokoliv z rodičů netančí, nebo tančit odmítne, lze nahradit svědky, nebo sourozenci. Hlavně aby měl fotograf čas všechny střídající se páry vyfotit. Po skončení rodičovského tance vyhlásíme volnou svatební zábavu, kroužek se zruší a tančí všichni kdo chtějí. Je ale vhodné, když pánové průběžně chodí pro nevěstu a dámy pro ženicha. Během první taneční série by se měli vystřídat spolu alespoň všichni nejbližší - tedy sourozenci, svědci, prarodiče a rodiče. Už kvůli focení..
Odpovědět
většinou je sólo pro ženicha a nevěstu, potom tančí nevěsta s otcem a ženich s matkou, pak většinou novomanžele protočí ještě svoje tchány a svědky a pak už je to celkem jedno My jsme měli nejdřív sólo, pak na druhou písničku jsem si všimla, že můj otec tam není, tak jsem vytáhla tchána a manžel moji mamku, mezitím se vrátil můj otec a vyzval k tanci aspoň moji tchýni a pak si to všichni prohodili a tančili jsme se svými rodiči, zatímco tchán vyzval pro změnu moji mamku, pak už nevím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
1 - sólo novomanželé - všichni hosté by měli vytvořit okolo nich kruh 2 -sólo novomanželé s rodiči - "mělo" by se začít nevěsta s tchánem, ženich s tchýní, zbylí dva rodiče vytvoří 3.pár a tančí spolu. V polovině písně novomanželé sloučí své tanečníky a rozeberou si zbylý pár - své vlastní rodiče. To vše za předpokladu celých párů rodičů - variace tohoto sóla se přizpůsobuje stavu v rodině 3 - sólo novomanželé s hosty - svatebčané stojící v kroužku po obě předchozí sóla, se střídají v tanci po chvilce - ženy s ženichem, muži s nevěstou. Hraje se tak dlouho, i více písní, dokud si všichni hosté s novomanžely nezatančí. Pak už se vyhlašuje volná zábava a tančí se dle libosti. Pokud si někdo přeje zařadit další samostatná sóla, se svědky, s prarodiči, to už je věc představ a dohody, ale většinou se to nedělá a vše proběhne v rámci sóla pro hosty. Dual Music
Odpovědět
To je úplně na Vás, jak si to uděláte. Já třeba tančila pouze se svým tatínkem, protože tchán celou dobu jen seděl na zadku a ani nešel okolo nás vytvořit kruh, takže jsem se nepřemáhala... záleží jaký máte mezi sebou vztahy a jak moc to chcete tradiční :)
Odpovědět
Profilova fotka
Napsal jsem jen jak se to ve většině případů dělá. Proto je tam i slovo "mělo" v uvozovkách a variací je mnoho. Jak dle stavu v rodině, tak samozřejmě dle tančících či odmítajících tanec. Jak a kolik sól si kdo sestaví, to je čistě na každém, svatba má být taková, jak ji kdo chce.
Odpovědět
Však to z mé strany nebylo myšleno nijak zle. Lidi se ale často bojí jít vlastní cestou, proti proudu, proto jsem sdělila můj názor, že to můžou udělat klidně úplně jinak :)
Odpovědět
Profilova fotka
@makiszek Já to nijak zle nebral, naopak se právě ztotožňuji s tím, co jste napsala a jen jsem to raději dovysvětlil. Je zde spousta názorů, někdo to chce víc tradičně, někdo právě úplně po svém. Každý si z diskuze má odnést jen to, co byhovuje jemu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Jak to vyřešit, když moje maminka tancovat nechce? Není v tom nic osobního vůči ženichovi, mají výborné vztahy, ale jednoduše mě poprosila, jestli by bylo možné ji z toho vynechat (opravdu to nemá ráda a asi se "neobětuje") a já chci toto její přání respektovat. Je hloupé, kdyby po sólu tančila nevěsta se svým tatínkem a ženich se svou maminkou? (buď dohromady nebo zvlášť po páru)
Odpovědět
@ponickova hloupé není vůbec nic, lepší ať si zatančí ženich s někým kdo chce (klidně tvojí tetou, tvojí babičkou, jeho maminkou, jeho babičkou, sestřenkama, svědkyní) než nutit někoho kdo by z toho nic neměl ....
Odpovědět
@rumisik - já to vnímám stejně. Než aby se mamka musela přemáhat a byla z toho otrávená... ono rýpalové, kterým se to (nebo něco jiného) nebude líbit, se najdou asi vždycky...
Odpovědět
@ponickova rozhodně bych z toho nedělala problém, teď sem byla na svatbě kde první tanec proběhl spontánně, rozhodně se nevyvolával amplionem, nesvolávali se svatebčané do kroužků a další tance byli stejně "nahodilé" kdo koho chtěl vyzvat tak ho vyzval, nenutili se lidé co netančí, popřípadě co spolu skoro nemluví :-D (občas si rodiče novomanželů prostě nesednou) aby se na sebe 2minuty tiskli a tvářili se vesele..... Záleží asi i na velikosti svatby, pokud je svatba větší tak to asi chce trošku nakopnutí, ale při menších svatbách (a pokud jsou přítomni jen lidi co se znají) bych to předem moc ani neřešila....
Odpovědět
Profilova fotka
Já s manželem sólo, pak já s tatínkem, ženich s maminkou, moje mamka s tchánem, pak prostřídat a pak už tancovali všichni, akorát my ještě tančili se svědky.
Odpovědět
@rumisik ještě jednou díky. Budoucí manžel říká, že to nemám řešit. Že přece o nic nejde. A asi je to prkotina. :-) důležité je, aby se všichni cítili v pohodě :-)
Odpovědět
ponickova @rumisik: Na to, co si kdo řekne, pokud nebude ženich tancovat s maminkou nebo ne, bych nebrala ohled. Vždy se může najít nějaký rýpal, ale co, to není Váš problém. Pokud maminka nechce, tak ji tak nechte, bude ráda a nebude se tím zbytečně stresovat...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem pro vůbec nikoho nenutit. Tanec má být radost. Někdo má na svatbě třeba rozvedené rodiče i s novými partnery a také se to většinou dobře zvládne :-) Nejčastější varianta je, že nevěsta a ženich tančí jen s rodiči - svými a partnerovými, těm je totiž hlavně rodičovský tanec věnován a s novými partnery si může samozřejmě svatební pár zatančit také, ale běžnější je, že tak učiní až během tanců, které následují a nejsou už v kroužku a sólové. Hodně se přimlouvám za to, si tohle vyřešit Kdo s Kým první a Kdo pak ? A říci to i rodičům - bude to tak a tak. Už jsme zažili i to, že se otec nevěsty po rodičovském ztanci urazil, že nevěsta tančila prvně s ženichovým tatínkem a ze svatby odjel :-( Nestojí to za to... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luuucka26 tak na tu pisen budete tancit jen vy dva ne? a na dalsi pisnicku se pridaj ostatni
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Po našem sólu se všichni dali do tance, s tím, že se nás jako první chopili rodičové, třeba na minutku, pak si pro nás došli sourozenci, prarodiče a ostatní, dokud všichni neměli dost :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mi budem mit solo sami a pak uz to nechavame osudu,ja rodice ani pribuzne nemam a svedkyni mam kamaradku,takze to mame jednoduche :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?