Zvyky a dárky...

Profilova fotka
Ahoj potřebují poradit co vše se dělá/nedělá...vím o rozbíjení talíře, vzajemne krmení a co dal??? A druhá vec jak resite dárky pro svatebčany? Jaké a pro všechny nebo se to dávat nemusí???děkuji za řady a tipy
Odpovědět
@winnitka Jak říkáš-rozbíjení talíře,krmení,mě manžel ještě přenášel přes práh v restauraci,a pak i doma:-) Někdo hází kyticí...a s těmi dárky pro svatebčany...dnes to je moderní,ale přijde mi že to je zbytečný,dárky mají dostávat novomanželé,a ne naopak,svatebčané se za celý den dost najedí,napijou,a to ocení víc,než nějakou kravinku. Ale často se jim domů dává výslužka,my výslužku taky dělali,každý dostal krabici s kusem dortu,zákusky,cukroví,a za to byli všichni rádi.
Odpovědět
Profilova fotka
Darky nemame a jedina tradice bude krajeni dortu :-) Jinak klasika je prenaseni pres prah a rozbijeni talire.
Odpovědět
@winnitka Dárky rozhodně být nemusí. Je to nově docela populární, ale upřímně, 90 % věcí, co tu vídám, jsou naprosto nepoužitlené pracholepky... Osobně nevidím důvod k takovému obdarovávání. Ze zvyků mě napadá třeba děravá lžíce na polévku (my neměli, chtěa jsem se v klidu najístú), vítání novomanželů s panáky, v jednom je alko, v druhém voda, pak jsou populární ty různě žebrací zábavy (falešná cikánska s nemanželským dítětem, tomboly, dražení podvazku)... házení kytice
Odpovědět
Taky asi budeme mít jen to krájení dortu :-) a pak dáme výslužky (kousek dortu a svatební koláčky)
Odpovědět
@winnitka co vím, tak u nás se dělá šraňk při příjezdu na místo hostiny, pak rozbíjení talíře, vzájemné krmení se polévkou, krájení dortu, házení kytice, někdo hraje svatební hry + jak psala zorro4. dárečky určitě dávat nemusíš - je to jen na Tobě. My jsme každému dali 2ks mýdlíček ve tvaru srdíček a ptáčků, které jsem si doma sama vyráběla.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jak se správně jmenuje ta koule co se dává ženichovi okolo nohy a zamkne se. Já si nemůžu vzpomenout na správný název. Díky ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?