Únos nevěsty. Budete na svatbě praktikovat tento zvyk?

Ahoj holky? Budete na své svatbě praktikovat tento zvyk? Já nejspíš ne. Přítel za žádnou cenu nechce, abych se někam vytratila bez něho. Jak jste na tom vy?
Odpovědět
1
2
My to také neplánovali, ale nakonec to bylo-Ale jen tak naoko, ale dobré to bylo v tom, že to bylo nečekané i pro mě.Při prvním tanci nás/viz foto/ úplně na konci skladby posadili strejcové na židle, zvedli nás a podali nám skleničky na přípitek.Ve vzduchu jsme si připili a oni se mnou pak utekli k baru, kde jsme si dali panáka a manžel přišel za námi.Bylo to takové veselé i pro ostatní, protože to také nečekali
Odpovědět
Profilova fotka
My tenhle zvyk pravděpodobně praktikovat nebudeme, přítel říkal, že se mu to taky nelíbí, že pokud mě někdo unese, tak mě stejně pojede hledat :-( Viděli jsme totiž kazetu ze svatby, kde řídil auto při únosu nevěsty podnapilý chlap, vím, že se to dá zorganizovat lépe, ale zanechalo to v nás nepříjemné pocity z celkového dojmu svatby
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, u nás únos nevěsty rozhodně nebude, protože známe případ, kdy trochu více podnapilý řidič unášel nevěstu, vybourali se a zabil přitom dva lidi (včetně unesené nevěsty), takže ze svatby se stala tragédie ;-( . Já vím, je to odstrašující a velmi smutný případ,který se nehodí když se všichni těšíme na nejkrásnější den, ale tohle je důvod, proč tuhle "tradici" nebudeme praktikovat. Nechci tím samozřejmě někomu vnucovat, aby neunášel nevěstu, ale opatrně! ;-) Tak ať všechno dopadne dobře bez nehod a hodně štěstíčka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
AHoj, tak já si myslím, že u nás únos bude. Ty předchozí příklady jsou odstrašující, ale vím, že naši známí jsou rozumní, že by si z nich nikdo napitý za volant nesedl a já bych teda ani s ním do toho auta nevlezla, takže tohodle se nebojím. A určitě bude někdo na hostině vědět, kde jsme, aby to nebyla akce na celé odpoledne ale maximálně na hodinku. I když pochybuju o tom, že se někomu podaří unést mě, protože ženich tvrdí, že si mě bude hlídat. Takže uvidíme, jak to nakonec odpadne. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,u nás únos určitě nebude (alespoň v to pěvně věřím).Oba jsme to zamítli.Myslím,že když zmizí půlka hostů,tak nálada značně ochabne a navíc málokdo se nenapije,tak je to i nebezpečné.
Odpovědět
My jsme taky únos nechtěli a musím říct,že si mě ženich poctivě hlídal,kdykoliv jsem zašla třeba do chladící místnosti pro výslužky,tak už startoval za mnou. Přátelé se mě sice snažili i na svatbě na únos ukecat,ale já jsem neměla to srdce mu to udělat... :-)
Odpovědět
Ahojky, já nevím, to se snad nedá dopředu plánovat. Je to na momentálním vývoji situace, ne? Pokud to má být únos, tak o tom přeci nikdo vědět nemá až na ty co to zpunktují :-) A buď se někam přesunou pěšmo (ne daleko samo) anebo existují taxiky. Takže já se nechám mile překvapit co kdo z pozvaných vymyslí :-D :-)
Odpovědět
ahojky, tak my jsem únos radikálně odmítli, tahle "tradice" nám přijde úplně ujetá. A navíc máme stejně naplánováno, že koelm půlnoci mizíme my oba, užít si svatební noc.
Odpovědět
Ahoj. V dubnu jsme byli na svatbě a kamarádi zašli za nevěstou a optali se, zda-li chce být unesena, řekla, že ne a vše proběhlo v pohodě. Já se například docela na můj "únos" těším. Ale vím, že to nesmí být na půl dne, jelikož zábava na svatbě unikne. Mám půl hodiny náskok a svědkyně bude vědět kde jsme. Budeme to mít ve městě, takže ženich přeběhne náměstí a bude u mě. Krásné přípravy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoji tak u nás to bude určitě, ikdyž mám taky špatné až tragické zkušenosti, když se při této akci vyboural ženich. ale byla jsem na několika svatbách a povedlo se to a zorganizovat to jde docela dobře dopředu. u nás to je tak že pokud nevěstu někam unesou, maminky ví kam a po 20 minutách řeknou manžílkovi 2-3 možnosti kde mohu s únosti být, dopstane řidiče a autíčko a vyráží. většinou to děláme tak, že nás v hospůdce kam unesou nevěstu čeká parta kamarádů, kteří po obřadě šraňkují a päk je bereme na oslavu.snad to vyjde a těším se na to.
Odpovědět
Já si myslím že u nás bude protože zatim se konal na svatbách všech našich kamarádů. Ale vždy má nějaké pravidla. A to když unesou nevěstu svědek ženicha ví kde jsou. Až se příjde na zmizení ženich ze svědek vyraží, ženich nejprve vymýšlí sám kde by mohli být a po nezdarech mu svědek napomůže. Samozdřejmě se to musí odehrát nejdéle do 1 hodky jinak je potom ryziko upadání oslavy. Ale máme vyskoušené že během hodky si toho většina svatebčanů ani nevšimně. Jo a ten obeznámený nemusí být samozřejmě jen a pouze svědek ale který kolik ochotný člověk. Horší to je pokud je na svatební hostině málo lidí tak se únos dříve provalý. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no, my unos rozhodne nechceme. Jsme mala svadba, obrad mam az v jednu odpoledne, takze kdyby jsme se jeste na nejakou dobu ztratili, tak zabava musi nutne ochabnout. Byla jsem uz na nekolika svadbach, kdy se pak proste cekalo, az se zase vsichni vrati a bylo to dost trapne. Ale kazdy at dela co mu vyhovuje. My chceme byt cele odpoledne a vecer spolu a s nasimi hosty. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ano berenika, suhlasim s Tebou, i my sa preto fotime este doobeda pred obradom, lebo odist na dve hodiny na fotenie a nechat hosti samotnych(a este si i ukrajovat zo svadby) nechceme ani my. A fotky doobeda pri dobrom svetle su krajsie ako len v atelieri resp. fotky v exterieri podvecer.Takze, i u nas sa ziadny unos konat nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Jeden z duvodu, proc se jedeme fotit jeste pred obradem je taky to, ze kdyz ja zacnu brecet, tak mi hrozne opuchne noc a nejsem k zastaveni. Tak to nechci riskovat. :-D Ale snad to bude v pohode. ;-)
Odpovědět
Noo, ja hadam slzy ronit nebudem, ale clovek nikdy nevie....ale myslim, ze fotenie pred obradom Ti aspon trosku odputa pozornost od trpneho cakania a aj sa uvolnis, krasne a cerstvo namalovana, so sviezim usmevom....no a potom uz len sup na obrad :-)
Odpovědět
Ahoj nevěstinky, docela dobrý nápad fotit se před obřadem. Já se musím asi vybrečet týden předem,abych nezačala při a po obřadu :-D A abych nebyla opuchlá. Tak doufám, že to nějak vydržím :-D Ale když se přijdou podívat holky z práce, tak to se ani neudržím, jelikož jsou strasně moc citlivé a dojaté :-D
Odpovědět
Ahoj tak u kamarádů jsme unášeli - zajistili se dva řidiči co nepili. Ženich dostal mapku vymezeného sektoru, kde by mohla nevěsta být (svatba se konala v Praze) a ještě s ním jel kamarád fotograf a někdo, kdo věděl, kde nevěsta je, aby řekl kde jsou, kdyby jí do hodiny nenašli. No a nakonec ženich našel nevěsty dokonce 2. Oslavu to vůbec nanarušilo, dokonce si ani všichni nevšimli, že nevěsta je pryč. Myslím, že ta hodina je akorát. Takže nějak takhle to uděláme i u nás.
Odpovědět
No já nevím, k tomu focení před obřadem...to já bych teda nechtěla. Vždyť na těch fotkách je krásné právě to, že už jsme manželé, je to naše první společná manželská fotka:-) A nevím...podle toho co tu čtu (a jak se znám i já:-)), brečí jako želva každá nevěsta...ale ruku na srdce, už jsem viděla hodně svatebních fotek, a na žádné ubrečenci usoplenci nebyli:-) Každého věc, ale jen pohled z druhé strany.
Odpovědět
Profilova fotka
vanilko, samozrejme, ze beru pohled z jine strany a urcite je normalnejsi fotit se po obradu. Ale me obravdu priserne opuchne noc, uz jenom kdyz se mi chce zacit brecet. A to nemam zapotrebi mit na fotkach. Pred obradem mame skutecne spoustu casu a za par let uz si nikdo nebude pamatovat, kdy jsme se fotili. Hlavne aby to byly hezke fotky. A prvnich manzelskych fotek budem mit spoustu i tak. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bereniko já si teda taky dost dobře neumím předtavit, že bychom se fotili už před obřadem. Připadá mi to takový zlváštní. Ale když to někdo chce, tak proč ne, ale já jsem to ještě neslyšela. ;-) A rozhodně to dělat nebudu, už kvůli nervozitě, budu ráda, že budu stát sama bez podpěry, natože se usmívat do objektivu. ;-) Ale bulet budu určitě!!! :-)
Odpovědět
Tak jak už jsem psala souhlasím s berenikou29 :-) :-) Opravdu z toho nemějte srach je to fajn 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Docela mě překvapuje, jak mnoho nevěst nesouhlasí s únosem =-) vždyť to patří ke svatbě, sranda musí být - a ať se ženich snaží! Já rozhodně s únosem souhlasit budu. Ale vím, že bych nějela s někým podnapilým ...
Odpovědět
Profilova fotka
Já být unešena také nechci. Mou kámošku přes její odpor unesli, při tom se bouchla o futra a vypadla jí prsa z korzetu, říkala, že jí to pokazilo celou svatbu.... :-(
Odpovědět
Tak ja unesena byt rozhodne nechci!! Nekolik let jsem zpivala v kapele a na svatbach jsme hravali temer kazdy vikend, takze z vlastni zkusenosti muzu potvrdit, ze unosem se vetsinou svatba pokazi. Novomanzele s kamarady odjedou a zbyle osazenstvo ceka, co bude dal :-|
Odpovědět
já s únosem taky zásadně nesouhlasim, a ani snoubenec! :-) tak jen doufám, že se toho nechopí nějaký podnapilí kámoši a neprovedou to přes naší vůli. Osobně jsem byla jen na jedné svatbě, kde nevěstu unášeli a ta byla chudinka pěkně votrávená, když hodina trčela v jakymsi bowlingovym baru! :-o
Odpovědět
musim rici, ze my jsme meli uplne skvely unos. (mozna k tomu prispelo, ze na nasi svatbe se nikdo neopil ;-) manzel je Spanel, takze jsem mu tento cesky (a pry take rakousky) zvyk popsala a jemu to prislo desne zabavny a hned to vypravel vsem pribuznym a kamaradum, jaka je ceska svatba legrace. behem hostiny, jeste za bileho dne, me par kamaradu "uneslo" do nedaleke hospody (sli jsme pesky). udelali jsme to zenichovi opravdu jednoduche, ale chlapci-hracickove-meli vysilacky, ktere misto aby to jeste zjednodusily, to uplne zmatly. kamaradi do vysilacky rikali tiktak, tik tak, jakoze zenichovi ubiha cas, ale zenich a jeho svita (pri hledani ho doprovazel prakticky cely zbytek svatby, nikdo si to nechtel nechat ujit) to pochopili tak, ze jsem schovana v nedalekem muzeu hodin. v muzeu se anglicky snazili presvedcit vratneho, ze dobre vedi, ze je tam schovana nevesta, no legrace.... :-) dovedu si predstavit, jak se tvaril. cela akce az do stastneho shledani trvala pul hodiny a svatbu nijak nenarusila.
Odpovědět
Tak u nás únos asi bude, ale budet to únos jen jako, naplánovaný. Kousek od hostiny je restaurace, kde se známe hodně s personálem a jelikož musí pracovat, tak za námi nemůžou přijít, tak by nám neodpusili, kdybychom se jim nebyli ukázat. Tak to naplánuji tak, že pojedu jedním autem já, jedním přítel a dojedeme tam, tam si s nimi přiťukneme a pojdeme zpátky. Na svatbě budeme mít 3 řidiče, takže pojedeme s nimi - alkohol zde nehrozí.
Odpovědět
Profilova fotka
přikláním se k milky: únos neé . Doufám, že to nikoho nenapadne.
Odpovědět
Profilova fotka
nekde jsem slysela, ze tam kde byla unesena nevesta, ze zabava opadla. :-( ...ja sama byla myslim na 5.svatbach a nikdy nevestu neunesli, takze doufam, ze nikoho to u nas nenapadne. ....ja sama bych ani nechtela. :-)
Odpovědět
my ani jeden nechceme,aby mě někdo unášel,chceme si to užít oba najednou se všemi lidmi,které pozveme,takže dáme zákaz únosu nevěsty
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?