Svatební strom uhlem na plátně, jak řešit rozmazávání?

Profilova fotka
Ahojky, nakreslila jsem náš svatební strom na plátno uhlem. Jak se dá řešit rozmazávání? Vím, že existuje bezbarvý lak, kterým bych to mohla přetřít, ale obávám se, že by na tom pak nedržely otisky našich hostů. Myslíte, že by stačilo přestříkat to lakem na vlasy? Do toho srdíčka ještě přijde naše datum svatby, až ho budeme mít potvrzené matrikou, dolů naše jména a ještě ho chci vystínovat a dostínovat vzhled kůry... Nebo byste ho nechali takto? Děkuji za rady a tipy :-)
Odpovědět
Existuje tzv. fixativ, kterým se přestříkávají kresby a obrazy. Najdeš ho v potŕebách pro umělce, prý se dá i na něj malovat, takže by měly jít i otisky.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím, že by ti měli poradit ve výtvarných potřebách, podle mě vystínovat a i kůru naznačit, bude to lepší ne ;-) jinak krásný strom :-)
Odpovědět
holky na fixativ nespoléhejte ja bych to přemalovala nějakou temperkou nebo akvarelkou, olejovka je tež fajn ale dzažší... no nemám zkušenosti s úhlem na plátnu ale na papíře je úhel úplně marný i s fixativem i s lakem na vlasy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?