Svatební mandle - kde se dají koupit chutné ? :-)

Ahoj nevěsty ! Prosím ty z Vás, které jste již objednávaly a chutnaly svatební mandle, poradíte, kde jste objednávaly ? Nechci to kupovat jen s tím, aby byly, ale taky i proto, aby chutnaly :-) Budeme mít plno dětí, tak bych ráda, aby mandle nesloužily hostům jako dekorace, ale aby se to dalo i jíst :-) Díky !
Odpovědět
Ahoj, tak my jsme měli mandličky v cukru z Erhartovy cukrárny bílé, fialkové a růžové. Jedna vyšla myslím na 3 Kč, bylo jich po pěti u každého talíře v organtýnových sáčcích s visačkou s motýlkem s iniciálami nevěsty a ženicha, a na druhé straně, jaký mají význam. Někteří je viděli poprvé a někdo si dokonce myslel, že to jsou kamínky. Dají se o něco levnějí objednat i na netu. Existují ještě i čokoládové mandličky různých chutí, asi tak 20 (v některých dokonce není žádná mandlička), jsou o dost dražší,ale záleží pro kolik lidí je budeš kupovat. Nejdříve jsme o nich vážně uvažovali, ale protože jsme měli svatbu v červnu - kdy může být i dost vedro - tak jsme neriskovali, aby se čokoláda rozpustila, a vsadili na jistotu, tedy na ty cukrové. Není to nic než mandle obalená v cukru - nic s tím nedá zkazit, na stolch to vypadalo pěkně. Jinak jsem o mandličkách štěstí našla toto: Mandličky štěstí svatební mandle (klasická mandle v cukrové polevě buď bílé nebo i barevné)se dávají buď do krabiček nebo pytlíčků na svatební hostině každému hostovi. Dává se jich 5 a každá má jiný význam - zdraví, bohatství, hojnost, štěstí a dlouhý život... jedna pro zdraví, druhá pro bohatství, třetí pro dlouhý život, čtvrtá pro hojnost, pátá pro štěstí... Hořká mandlová chuť symbolizuje samotný život, cukrový povlak naději, že v životě zažijeme více sladkosti než hořkosti. Našla jsem toto vysvětlení pro mandle• Nahořklost mandlové chuti představuje samotný život… • Tvar mandle znamená nikdy nekončící lásku… • Lichý počet mandlí znázorňuje nedělitelnost muže a ženy… • Pět kusů symbolizuje přání - Zdraví, Bohatství, Dlouhověkost, Hojnost a Štěstí • Bílé mandle v cukrovém obalu jsou určeny pro svatební hosty a symbolizují čistotu, modré nebo růžové patří ke křtinám… Ještě jsem taky zjistila, že se jedná o zvyk starověkých Římanů Tradice obdarovávání mandlemi pochází od starých Římanů. 5 mandlí symbolizuje zdraví, bohatství, hojnost, štěstí a dlouhý život... a liché číslo zároveň nedělitelnost muže a ženy, kteří v manželství sdílejí vše společně.
Odpovědět
@muminecek jsi zlatá, MOC děkuju !!! Tohle je perfektní :-))
Odpovědět
Ahoj. Mandle (1kg) jsme koupili v Monaco international s.r.o. v Praze. Pak jsme pár kusů doobjednávali na webu svatební zboží. Z toho Monaca chuťově výborné a za super cenu.
Odpovědět
@andreja17 právě, nejde mi jen o to, aby mandle "byly", ale taky aby se to dalo jíst :-) Moc díky za tip !!
Odpovědět
Opravdu, od toho Monaco nám strašně chutnají...
Odpovědět
@andreja17 moc děkuju za tip !! ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, máte představu, kolik kusů mandliček odpovídá jednomu kilu? Ideálně bych chtěla 3 barvy, ale 3 kila (od každého jedno) se mi zdá celkem dost pro cca 40 hostů :-D Zas to nemusíme jíst ještě na Vánoce...
Odpovědět
0,5 kg = cca 125 ks mandlí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
díky serehe za odpověď. tak to by nám stačilo to kilečko :-) na jednu stranu ale škoda, líbila by se mi kombinace bílé, zlaté a stříbrné, nebo aspoň bílé a zlaté (svatba bude bílo zlatá)... nechce tu náhodou někdo půl kila zlatých a půl kila bílých mandliček? že bysme to koupily dohromady :-D
Odpovědět
@rybicka87 :-D :-D :-D :-D :-D :-D Já mám v lednici 2,5 kg, kupovala jsem pro 100 lidí - bílé,růžové a stříbrné :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?