Svatební mandle - ANO či NE ?

Ahoj všem, zvažuji, jestli svatební mandle ano či ne.... vím, že je docela problém natrefit na chuťově dobré a taky si jimi nejsem uplně jistá, když bude na svatbě všeho možného dost... Místo mandlí jako dárek pro svatební hosty jsem uvažovala třeba nad magnetkami s naším monogramem a datumem svatby do krabičky. Zůstala by hostům "praktická" památka :-) Jak jste na tom vy, plánujete obdarovat své svatební hosty svatebními mandlemi nebo volíte též něco jiného ? :-)
Odpovědět
Svatební mandle mi přijdou hezká tradice, pokud vy i svatebčané znáte jejich význam (pro hosty by se dala k pytlíčku přiložit malá kartička s vysvětlením, nebo vše napsat na svatební stránky). Za mě je to daleko lepší než magnetka!
Odpovědět
@izzybickerstaff Moc díky za názor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@serehe my tohle nemeli ani nechteli. Pokud budete davat vysluzku, tak je to naprosto dostacujici, dle meho:) neni samozrejmosti byt na svatbe, tudiz je darek uz jenom to, ze tam ty lidi mohou byt, stejne jako pro nas byl taky nejlepsi darek ze tam byli vsichni, koho jsme tam chteli mit...navic ty lidi cely den hostis, ja obdivuju ty, co jeste vymysli naky dary, verim ze to dalsich nekolik stovek spolkne :-| a pamatka naporad? Kazdy jiste oceni nejake foto po svatbe, primo pro toho danyho cloveka takovy vyber osobni :) ale jestli chces vedet jestli mandle nebo magnety,tak mandle :-D
Odpovědět
@luccieta jasně, buď mandle, nebo výslužku :-) Za sebe můžu říct, že "nahánění hostů", aby si vzali naše košíčky s koláčky, nás druhý den po svatbě hodně vyčerpalo a taky to dlouho trvalo, podruhé už bych to nedělala. Mandle mi v takovém případě přijdou jako elegantní řešení :-)
Odpovědět
Ja jsem pro mandle, za me moc hezky zvyk, daleko prijemnejsi nez klasicke vysluzky. My je davali s kartickou s vyznamem a melo to veliky uspech, lidem se to desne libilo.
Odpovědět
Vy jste dávaly mandle jako výslužku po svatbě ?! Měla jsem zato, že mandle čekají na hosty na jejich místech po příchodu na svatební hostinu. Už jsem to vymyslela, necháme udělat magnetky k oznámení, ať má naše datum každý na očích, když už založí oznámení a mandle ke jmenovce na hostinu :-D :-D
Odpovědět
jako výslužku budeme dávat lahvinku 8-)
Odpovědět
Mandličky jsme dávali a k tomu pak ještě naší vlastní domácí marmeládu. ;-)
Odpovědět
@serehe nedavali jsme to jako vysluzku (pri odchodu ze svatby), ale bylo to na stole pri prichodu hostu. Klasicke vysluzky uz pak ale nebyly.
Odpovědět
Profilova fotka
Stále jsem tento zvyk nepochopila. Proč by hosté měli dostávat na svatbě dárek?? Pro ně by měla být čest, že u takové události mohou být. Fakt nevidím jeden jediný důvod ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli a kazda mela jinou prichut-byly pry vyborne;) a navic jsem delala mydla;)
Odpovědět
Profilova fotka
Já je chci určité;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@svetlus_pepca souhlas! Ja to tak alespon mam z pozice hosta, vzdy, kdyz jsem zvana na svatbu, tak je to pro me cest, protoze to neni samozrejme jak uz jsem psala, proste nemuzou tam byt vsichni ze. Ti co to delaji to vnimaji asi jako nejake podekovani za to, ze ty lidi prisli nebo nevim :-D ale tak kazdy jsme jiny a veci vnimame rozdilne ;-)
Odpovědět
My měli mandle jako součást výslužky, protože je to u nás v rodině tradice a manželovi se moc líbila. Každý host měl po příchodu už na stolečku krabičku s cukrovím a mandlemi a význam mandlí jsem pak každému stolu chodila vysvětlovat (neměli jsme moc lidí, jinak doporučuji tu kartičku s vysvětlením). Jinak já na nějaké dárečky nejsem ani mě nenapadlo přemýšlet nad dárečky, prostě každý dostal výslužku. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?