Svatba v květnu - měl někdo nebo věříte taky na pověry?

Profilova fotka
Ahoj zdravím všechny. Svtabu jsme chtěli 14.6. ale náš termín je jiz obsazen později ji nechceme takze pripadá v uvahu dríve a to v květnu, ale na to je pověra ze se vdávat v květnu nemá ze prý pak manzelství nevydrzí a kazdej mě od svatby v květnu právě odrazuje..tak co vy na to? vdávaly jste se někdo v květnu? :-D
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj my mame termin 10.5.2014 a na povery neverime vzdyt kveten maj lasky cas:-) a navic kdybyse v manzelstvi neco pokazilo tak kvetnem to asi nebude :-) :-) :-) :-) tak jen do toho :-)
Odpovědět
my máme svatbu 31.5. a pověry jsou už dávno za náma... Ale je to každého věc. Přitom květen je jeden z nejhezčích termínů a hlavně nebývá tak šílené horko a přitom je krásně
Odpovědět
No, taky nevěřím na žádné pověry, takže květen je úžasný měsíc. Prý ta pověra vznikla na docela přirozeném základě: Svatba v květnu - pak hned těhotenství a děti se rodily do nejtužší zimy a mnoho jich umíralo... Tak proto se říkalo, že to nosí neštěstí a smrt v rodině. No, tak jsem to někde četla...
Odpovědět
Ahoj, my jsme se vzali 25.5.2013 :-) Svatba byla nádherná a rozhodně zvolený měsíc nemá vliv na to, jestli manželství vydrží nebo ne. Za nás je květen skělá volba!
Odpovědět
Profilova fotka
tak to je super myslel ajsme ze všichni na pověry věrí a ze se tudíz nikdo v květnu nevdával :-D tak super y to ještě zkusíme jestli teda budou mít ten květen volný kdyz v cervnu to naše datum nemají... :-)
Odpovědět
@lucekrestak My jsme měli svatbu vloni v květnu, ideální termín, nejsou vedra, ale ani zima, všechno kvete, bývá krásně, v květnu jsou pořád méně obsazované termíny než třeba v červnu, tudíž větší výběr šatů, míst, fotografů apod. Všude na západě je v květnu nejvíce svateb, tuhle pověru neznají. Ta pověra má opravdu reálný základ, který ale v současném civilizovaném světě plánovaného rodičovství a dostupností medicíny dávno neplatí, takže směle do toho. Problémy v manželství jsou ze špatné komunikace, ne kvůli svatbě v květnu ;-)
Odpovědět
V květnu není takový tlak jako je třeba v červnu. Co se týče zámků, tak někde stihnou v červnu i 6 svateb po sobě :-( 25.5.2013 bylo v celé ČR dohromady 77 svateb ;-) Přeji hodně štěstí při výběru termínu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam se libil posledni kveten... Tak se vezmeme posledniho kvetna :-) Okoli se sice tvarilo blbe, ale nam je to jedno Na povery neverime.. Navic tahle je kvuli detem, ze se pak narodi v zime, coz je v dnesni dobe uplne mimo... Fotografka byla z terminu nadsena, protoze kveten je nejhezci mesic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba v máji - nevěsta na máry. No, tak my máme termín 10. května. Tož asi tak. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak holky píšou. Vše se točilo hlavně kolem porodu v období tuhé zimy a malého množství zásob. A bylo riziko, že rodička a dítě nepřežijí. Tak mi to vysvětlovaly babičky:o) V dnešní civilizované době se bát nemusíme. My jsme vybrali 17.5.2014. Tak směle do toho. Mě do toho táhla hlavně nádherně fotogenická příroda. vše je v rozpuku a tak:o)
Odpovědět
Květnové svatby jsou nádherné, vsechno všude kvete, fotografové mají spoustu míst, kde Vám vytvoří dokonalé fotografie a počasí je ideální. Ani zima, ale ani horka. A jak zde pise kopretinka13, tak je to přežitek, ktery již dávno neplatí, tak směle do vdavani :) :-)
Odpovědět
@lucekrestak NE NIKDY! V KVĚTNU SE NIKDY NIKDO NEVZDÁVÁ! Těch pár bláznů co se v květnu vezme jsou všichni ti kteří tvoří tu rozvodovost!!! V žádném případě se nesmíš v květnu vdávat!!!
Odpovědět
Článek se načítá
svatba v květnu je super volba, za sebe určitě doporučuji - my měli 22.5.2010:) a manželovi rodiče se taky brali v květnu a jsou spolu víc jak 35let :)
Odpovědět
Profilova fotka
@broookes to je ironie ne? :-D
Odpovědět
@lucekrestak Ahoj, vůbec se toho neboj :-) Říká se svatba v máji značí máry - tahle "tradice" vznikla proto, že se počítalo s tím, že o svatební noci nevěsta otěhotní. Často se pak v létě když se dřelo na poli stalo, že ta žena potratila. A když už se jí povedlo dítě donosit, termín porodu jí vyšel na únor - což dřív byl tzv. hladový měsíc (docházely zásoby, bylo málo vitamínů) a taky dost často hodně mrzlo. Takže ženy často při porodu umřely nebo to obvykle nepřežilo dítě. Takže z hlediska dnešní doby to už vlastně nemá u nás smysl, jídlo se dá koupit i v únoru a taky není pravidlo, že otěhotníš hned při svatební noci :-) Já jsem taky původně chtěla svatbu v květnu, mám květen moc ráda. Je teplo, ale ještě ne úplné horko. A taky díky téhle pověře jsou volné termíny a volní fotografové :-D S rozvodem měsíc svatby nemá nic společného - záleží jak se ti dva o vztah starají a ne jaké datum mají v oddacím listě. ;-)
Odpovědět
Já jsem se chtěla v květnu vdávat. Jednak, protože je málo lidí, kteří svatbu v květnu chtějí, tudíž volné termíny a jednak hlavně proto, že se mi líbí, jak všechno kvete, přijde mi to takové romantické :-) Nakonec jsme se ale rozhodli pro druhou variantu, a to září. Podzim se nám totiž taky moc líbil a navíc taky budeme mít snad už dodělaný domeček, takže se budeme moc hned po svatbě nastěhovat :-) Ale já bych rozhodně do května jinak šla!! Nedej na pověry. Navíc (ovšem pokud k tomu máš vztah), tak květen je měsíc Panny Marie, takže není důvod věřit na pověry :)) A rozhodně datum nemůžu za případné neshody (max. je možné, že to na to někdo rád svede :D )
Odpovědět
no co dodat, ta pověra je v dnešní době prostě jedná velká blbost
Odpovědět
Profilova fotka
jakou máte zkušenost s počasím na začátku května?díky
Odpovědět
Profilova fotka
@kkacenkka loni proprselo skoro celych prvnich 10 dni...
Odpovědět
Profilova fotka
nám se líbilo datum 1.5.2014, bohužel nám matrika nevyšla vstíc, tak jsme vybrali jiné místo a datum, které se mi líbí ještě víc 24.5.2014 ;o) jinak květen bývá obvykle pěkný, loni bylav květnu docela zima a letos? kdo ví.. vzhledem k tomu, že ted v lednu máme jarní počasí :)
Odpovědět
@luciandr 10.5.2014 nej datum ;) i nás to čeká! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
3.5.2014 a uz se tesiiim, jen se bojim aby nebyla zima kdyz ted zadna neni :-(((
Odpovědět
Profilova fotka
@lencibar ano nejkrasnejsi :-) a uz jen 4 mesice :-)
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji moc za názory nakonec sme našli ještě na jednom urade datum 7.6. a to se nám líbí více tak si počkáme teda na ten červen nakonec :-D
Odpovědět
Ahoj všem, rovněž na žádné pověry nevěřím a rozhodně je to vaše věc, co a kdy si vyberete. :-) Naše datum je 24.5.2014 a moc se těším. Květen je nejkrásnější měsíc, vše kvete, ideální počasí a perfektně se vše zařídí půjčení šatů,fotograf,hudba...protože v květnu není moc svateb. Na šatech mám našité perličky a taky nevěřím na pověry. :-) Hodně štěstí a krásnou svatbu!
Odpovědět
Profilova fotka
Hooolky, kdybych měla věřit na pověry, tak asi nevylezu z baráku!:) my máme termín také 10. května, budu si péct svatební dort, náušnice budu mít perly a svatební kytici si budu dělat dopředu, takže ji neuvidím poprve až mi ji ženich přinese.. udělejte si to podle sebe a na pověry kašlete!
Odpovědět
taky jsme si vybrali měsíc lásky čas :) a to 31.5. :) je pravda že jsme chtěli červen ale jak taky píšou už byl červen u těch lidí co jsme chtěli a tak jsme si vybrali květen :) pověra vztahující se k tomuto měsíci je dáááávno za náma, chudoba už není zásob jídla je dostatek a rozvody bývají furt a´t je svatba který kolik měsíc. A u nás na matrice je plný květen už taky. a dokonce mi vizážistka říkala že jsem už 3 kterou bude malovat na svatbu v náš datum svatby. Takže za mě klidně do května :)
Odpovědět
Profilova fotka
My nakonec mame 3.5. misto 21.6....jedine, ceho se desim je pocasi...jinak nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tessina87 já se modlím aby bylo alespoň 15 stupňů :) taky máme 3. května :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@xppx to by byla krasa! :-)) prali bychom si obrad v zahrade.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?