Řízená zábava na svatbě

Profilova fotka
Ahoj holky :) Plánuji svoji svatbu a tak trochu váhám nad takovou tou lehce řízenou, nucenou zábavou - manželský kvíz, nějaké "hry" pro hosty apod. Co si o tom myslíte? Zařadit do večerního programu nějakou tuhle akci? Nebo nechat hosty ať se baví sami při hudbě. Mám trochu strach, že vzniknou skupinky lidí, co se znají a ty se budou bavit mezi sebou pouze.. A pak když se jich někdo zeptá, jaké to bylo tak, aby neřekli - "No šlo to, přišli jsme a najedli jsme se".. Mně osobně přijdou dobré ty stromy, vzkazy do budoucna, noviny, křížovka apod, takové ty nenucené dobrovolné "atrakce" :D Prosím prosím o radu, jakou máte vy zkušenost ze své či cizí svatby.. Moc děkuji, Lucka
Odpovědět
@luckabruny Každý člověk, jiný názor, spíš bych to zkusila vymyslet dle svatebčanů. Já osobně nerada stromy, přání, vzkazy do budoucna a dražbu nebo tu hru s oblečením, jak na sebe musíš obléct co je v pytli, když přestane hrát hudba. Líbí se mi novomanželský kvíz, noviny, soutěže pro novomanžele. A taky je podstatné, jestli máš někoho, kdo se ujme role moderátora/baviče :-)
Odpovědět
@luckabruny Mam stejny nazor jako ty; tuhle rizenou zabavu nesnasim. Nejsem male dite ve skole, ktere by potrebovalo dirigovat, umim se jako dospely clovek bavit sama, zvladam (jako vetsina soudnych lidi) spolecenskou konverzaci, takze mi je proti srsti muset se zucastnit povinnych zabavnych akci. Nejhorsi mi prijdou svatebni omalovanky (co to jako je?! 8-( ) - to jako svatebcanum reknu, at si sednou, vezmou si pastelky a jdou vykreslovat?! Cili nevesta si hraje na prisnou pani ucitelku a planuje svatebcanum program do minuty :-S Nejlepsi svatby, ktere jsem zazila, byly ty, kde byla 'volna zabava', lidi se bavili podle sveho. Je vhodne pozvat par znamych nebo pribuznych, kteri jsou 'soumeni' a umeji rozproudit zabavu a zbytek uz bych nechala na lidech. Nejsme prece male deti, kteri potrebuji vodit za rucicku a na povel lustit svatebni krizovku atd :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Zabava je jedina vec, z ktere mam obavy. Ujala se toho nase svedkyne, netusim, co planuje, ale zacinam mit docela strach :-D Ja jsem rada, ze mame na penzionu moznost kuzelek a kulecniku, a nejspis vezmu i poker kufrik, kdo bude chtit, tak si zahraje, kdo ne, nikdo ho nutit nebude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Též nemám ráda nucenou zábavu, měli jsme instax, strom, pro děti balonky s heliem, možnost koupání. Kdo chtěl chtěl, kdo nechtěl nechtěl. Mě se nelíbí jakékoli hry, ať už jsou v tom jen novomanželé, pořád mi to přijde, že ze slušnosti se na ně pak lidi dívají, aniž by je to třeba zajímalo. U nás vlastně úplně stačila hudba a bylo to supeeer!
Odpovědět
Profilova fotka
Holky díky za názory :) V poslední době jsem nebyla na žádné svatbě, tak právě vůbec nemůžu srovnávat. Ale je fakt, že na různých plesech taky není nijak řízená zábava a lidi se baví, tančí dle svého a je to super. K té hudbě, myslíte, že je lepší kapela (třeba od sedmi hodin do půlnoci) a pak nějaký nás playlist, nebo na celý večer DJ? U té kapely mám trochu obavy, aby nebyly dlouhé prostoje bez hudby, že zahraje jen to, co má ve svém repertoáru, DJ je takovej trochu víc flexibilní, co se výběru hudby týče. O tomhle vedeme doma celkem diskuze, přítel říka, že to si může rovnou místo DJ udělat playlist svůj :D
Odpovědět
@zanett Souhlasím se vším, ale omalovánky jsou myslím pro děcka. Já o nich taky přemýšlím, máme dětí "pozvaných" hodně, a většina se uklidí, když jim dáme papír a pastelky.... takže tak. Plánuju, že se zabaví a nechají dospělý, ať se taky baví. A ti se můžou bavit jak uznají za vhodný, budou na svatbě, ne na táboře :D A sednout si může taky každej kam chce :D
Odpovědět
Rizenou zabavu na svatbach nenavidim, ucastnim se neceho z povinnosti, neceho ze slusnosti a neco odmitam uplne. My budeme mit oslavu venku, takze budou k dispozici zahradni hry (petanque, sipky, kroket a tak) a budu tam mit fotky hostu s pribehy o nich (kdo jsou, jak jsme je potkali a tak, protoze se mezi sebou vetsina hostu nezna). Jinak se bude grilovat, popijet a povidat, zadne vtipne tomboly, kocary, povinne tanceni a podobne. Male deti tam nemame, ale kdyby byly, tak bych jim urcite zaridila koutek se stolkem, kde by byly prave nejake ty omalovanky, pastelky a hlavne slecna co by na ne dohlizela :-D
Odpovědět
@martina_1987 no ja tady nedavno videla denni harmonogram nejake svatby a tam doslova stalo; 'V Xx hodin novomanzele se foti, svatebcane zatim vymalovavaji omalovanky a ctou svatebni noviny' To mi prislo mega bizarni. Svatba neni povinne pracovni skoleni. Ani ty decka asi nebudou odvareny z omalovanek, spis budou chtit behat, tancovat, bavit se a ne sedet jak ve skole nad papirem.
Odpovědět
@zanett No, mimo omalovánek pro ně máme skákací hrad a bazén, navíc to máme celý venku, takže na hoňku si můžou hrát třeba do večera :) A trsat s nama samozřejmě taky. Že se to dělá i pro dospělý jsem nevěděla, ale jelikož já nechápu ani ty svatební noviny, tak asi nejsem uplně vhodnej rádce...
Odpovědět
Sama to nemám ráda a na své svatbě moc nechci, ale zároveň se nudy trochu bojím. Asi budeme mít v záloze "botový kvíz" a "rok s novomanželi" a použijeme to jen když bude krize.
Odpovědět
Naši hosté se docela bavili sami :-) Měli jsme připravených pár her, ale nakonec nebyla většina potřeba (měli jsme jen novomanželský kvíz, kuchař/kuchařka a tombolu), k dispozici byly svatební noviny a Instax mini na focení. Kdo se chtěl účastnit, zúčastnil se, kdo ne, bavil se sám :-) Podle mě je dobré mít něco připravené a použít, kdyby třeba vázla zábava, když ne, nemusí se použít :-)
Odpovědět
My nic takového moc naplánovaného neměli, zdálo se nám trapné něco řídit takhle...ale kamarádi nakonec zařídili zajímavé věci, které všechno hodně pobavili. Byl to kamarád převlečený za falešnou nevěstu a když se večer objevil a manžel s ním měl tancovat, tak to bylo zajímavé překvápko, protože to nikdo nečekal. Bylo to vtipné :-) Pak všechny hodně rozesmálo vtipné video o nás dvou udělané ze starších fotek různých, bylo to promítané na plátno, velké a bylo to taky super. Pak jsme měli tancovat druhý tanec ve dřevákách:-) ale všechno vymysleli kamarádi, nešlo to od nás, tak to možná proto bylo lepší.
Odpovědět
Článek se načítá
My máme noviny, instax, strom (ale s tím to nehrotím), pak na focení máme projekci fotek od dětství po seznámení. Dále botový kvíz, zvažuji tanec s pomerančem nebo nějakým balonkem mezi čely. Budeme tam mít i nějaké poloprofi tanečníky, takže kdyby zábava vázla, poprosím je o nějaký rychlokurz tance nebo tak. Taky máme losování vítěze křížovky o cenu. Taky máme mobilní fotoateliér a fotokoutek s rekvizitami (ten jsem původně ani nechtěla, ale všichni říkali, že se tím lidi docela zabaví a rozdíl v ceně tam byl minimální, tak jsem na to kývla. Osobně jsem zatím na všech svatbách program přivítala, protože ty prostoje tam mohou být dlouhé a už tak je únavné od božího rána až do noci někde být, natož když se to vleče. Nikoho do zábavy nutit nebudeme, spíš máme možnosti na výběr a když zrovna ta nebo oná zábava nebude pasovat do programu, tak ji prostě nebudeme uvádět a hotovo.
Odpovědět
Ahoj holky, my budeme mit kouzelnicky balicek pro deti (malovani na oblicej, kouzelnicke vystoupeni a skakaci hrad), pak pro dospele budeme mit polaroid a knihu na vzkazy a karikaturistu. Mame tam i bazen, tak kdo se bude chtit vykoupat, tak se vykoupe :) mozna jeste neco dovymyslim, mozna ne - celkem se mi libi ty noviny, ale nechtela bych je nejak dlouhe, tak uvidime :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nazor z druhe strany barikady - ja zboznuji hry!! :-D Pro me to rozhodne neni nucena aktivita, ale zabava. Nerikam od ctyrech do pulnoci sedet a hrat, ale myslim, ze je to skvele spestreni, ktere slouci i lidi, kteri se puvodne neznali. Ja se svatbami nemam moc zkusenost, byla jsem vlastne na dvou. Prvni byla dost nuda, vsichni sedeli, cucali pivo a usinali. Ale potom nekdo vygooglil tanecni hry - rozdupavani balonku, jak se oddelava zidle, poznavani zenicha a nevesty, boty atd. a zabava strasne ozila! I ti, co nehrali, stali okolo a fandili. Jak lidi ozili, zacali pit i panaky a pak uz to frcelo! Uz jsme jen tancili, ale hry byly super na prolomeni ledu a zabavy. Osobne treba nefandim hre boty a poznavani zenicha a nevesty, ale i tak to bylo lepsi a zabavnejsi jak nic. Druha svatba byla od pritelova kamarada, se kterym uz se moc nevida, takze ja tam neznala v podstate nikoho. Hry se nehraly a moc se mi do spolecnosti zaclenit nepodarilo. Bylo to v dobe, kdy jsem kojila, takze jsem byla obecne dost unavena, nemohla jsem pit a sice jsem si obcas trsla, ale nikdo se se mnou nebavil. Taky me neznali a prisli se na svatbu bavit, ne se ujmout unavene nezname. Osobne si myslim, ze by nejaka hra prospela. A na zaver... Moje kamaradka a druzicka, ktera kazdy rok obrazi nejmene tri svatby, rika, ze svatba je takova, jaci jsou manzele. Ze byla na svatbach, kde jsou to lide poklidni a v takovem duchu se nesla i zabava a naopak, kdyz je nekdy sileny, ulitly, tak i svatba a svatebni zabava byly takove. Kazdy si dela svatbu k obrazu svemu. Ja mam rada hry a chci svatbu hravou. Ne abych to do nich prala jednu hru za druhou, ale obcas, na oziveni.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já hry miluju a vidím to asi jako @lizarde. :) Hry jsou skvělé na prolomení takových těch nudnějších začátků, prolomení ledů a (nenásilně) vtáhnutí těch stydlivějších svatebčanů do akce. My jsme pár her měli a bylo to super. Nebylo jich moc, někoho hodně bavily a sledovali to, ale kdo nechtěl, účastnit se nebo sledovat to vůbec nemusel. Je dobré mít pár her v zásobě, ale pokud je zábava v plném proudu, tak není potřeba je potom "realizovat". :)
Odpovědět
@luckabruny Je jasné, že se nejvíc zabaví, když budou sledovat novomanžele :-) Ale když se vzdálíte (třeba na focení), můžou dobře posloužit noviny.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Za nás rozhodně žádná nucená zábava. Ani my, ani naši hosté, nejsme tento typ lidí. Pokud vás to baví a svatebčany též, proč ne, ale je zbytečné to dělat, když víte, že se lidé raději pobaví nenuceně dle vlastního uvážení a že ta zábava rozhodně nebude stát. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?