Prostřihování se srdcem. Jaký má tato tradice význam?

Profilova fotka
Ahoj holky, mela jste nektera na sve svatbe tu "tradici", kde jste se museli s vasim novomanzelem prostrihnout srdcem namalovanym na kusu platna a pak vas tim musel vas manzel prenest? Jaky ma tato tradice vyznam? Vite o tom neco? Prosim, poradte. Jana
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, já myslím, že je to alternativa k prvnímu společnému úkolu nebo jako legrácka od kamarádů. My ji už jednou udělali místo vězeňské koule na nohu a přepižlávání řetězu. Novomanželé se musí vykoupit něčím dobrým - nejprve dostanou malinkatý nožík, pak totálně tupé manikurní nůžky a na potřetí normální nůžky. Samozřejmě to se dá jakkoliv obměnit.
Odpovědět
czjana: my sme tuto tradiciu nemali, ale videli som to na inej svadbe a mne osobne sa to nepacilo. aky vyznam to ma to vobec netusim... asi som ti neporadila, ale aspon moj nazor ;-)
Odpovědět
Tuto "tradici" jsem už taky u pár nevěst viděla a mně se to teda vůbec nelíbilo..příjde mi to takové maličko trapné, ale každého věc. Smysl to podle mě nemá vůbec žádný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji za rady a nazory, urcite vzdy prijdou vhod v "rozhodovacim procesu". Ja jsem tuto "tradici" take videla na jine svatbe a docela se mi to libilo, protoze to hlavne bavilo vsechny kolem, jak se tim vystrihovanim malinkatyma nuzkama trapili :) Jen nechci zahrnout do naseho svatebniho dne neco o cem nevim, jaky to ma vyznam. Proto se ptam. Mlade damy, piste dale prosim, uvitam dalsi vklady, nazory, rady, negativni, pozitivni, proste vse :) Dik.
Odpovědět
Já tuto tradici sice neznám, ale přijde mi to zajímavé... ;-) Rozhodně lepší než koule na noze, nebo chomout.. :-S
Odpovědět
czjana, my jsme tohle na svatbe absolvovali, bylo to prekvapeni od kamosek, jedny nuzky byly ostry a druhy tupy :-) Nevim, jaky to melo vyznam, ale sranda to byla urcite...kor kdyz ja jsem mela ty ostry nuzky a muj manzel s tim chudak zapasil. Takze jako oddana zena jsem mu dala ty moje, takze me nakonec trumfnul. Trapny mi to neprislo vubec.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jste uzasne, dekuji za prispevky. Catf, moc dekuji, je fajn slyset nazor od nekoho kdo to zazil. Na te jedne svatbe, kde jsem toto videla se mi prave libilo, jak to vsechny vzalo a jak se vsichni smali. Navic muj snoubenec je cizinec, takze by to pro nej bylo neco, co jeste nezazila a zrovna tak pro asi dalsich 50 hosti, kteri prijedou z ciziny. Jeste jednou dekuji vsem a dalsi prispevky uvitam s otevrenou naruci (opet, jak negativni, tak pozitivni, hodi se vse). Jana :)
Odpovědět
mrkni ke mne do alba, mam tam fotku toho prosteradla, co jsme vystrihovali, moje kamosky jeste na stranach nakreslily holubicky(ty tam nejsou videt :-) )
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My jsme také tuto ( nevím jestli tradici ) ale každopádně srandu měli. Připravili nám to kamarádi a tím že jsme měli svatbu ve fotbalovém duchu tak se vystřihoval míč. No nůžky byly hodně malé a dost tupé, nic méně ženich byl šikula a zvládl to :-D Pro zasmátí myslím docela dobrá věc....
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji za vsechny prispevky. :)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my jsme měli také na svatbě prostřihování se srdíčkem. nebylo to určeno jako tradice. byla hlavně sranda. soutěžili jsme s manželem kdo si dřív prostříhne svojí půlku srdce. manžel si myslel, že on je první, ale nezačal hned od špice tak mu kousek dole zůstal neodsřižený. takže jsem vyhrála já. pak mě pronesl srdíčkem. bylo to pěkné, necítili jsme se trapně a hlavně jsme se všichni bavili. takže můžu doporučit. připravila mi to svědkyně -manžel o tom nevěděl ani ostatní, tak byli překvapení. máme nějakou fotečku jak prostřiháváme v albu, tak se můžeš mrknout. pa a pěknou svatbu přeje petra :-)
Odpovědět
Článek se načítá
no tak podle mne, protože novomanželé pak tím vystřiženým srdcem společně projdou, to může symbolizovat společný vstup do společného života a právě když někde u někoho chybí ten symbol přenešení nevěsty přes společný práh ( za asistence širého obecenstsva ) tak to lze třeba nahradit i tímto prostěradlem
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte holky, dekuji za prispevky. Je rozhodnuto, srdce proste bude. Souhlasim, ze to nemusi mit zrovna symbolizmus vsem znamy, o to vice to bude pro vsechny prekvapeni a sranda :) Dekuji moc za rady. Jana :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli taky srdce, (místo koule na noze) a všem se to strašně líbilo :-) a z toho vystřiženého srdce jsme pak měli bryndáky :-) vlastně dva v jednom :-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mariekaterino, dekuji za prispevek. Jsem rada. Jak jsem rekla v mem prvnim komentari, videla jsem to jen jednou na svatbe paru na Dobrisi a vsichni se u toho moc dobre bavili, coz se mi na tom moc libilo a tak jsem nad tim zacala uvazovat. Jsem rada, ze lide, kteri to take udelali muzou jen potvrdit, ze to byla prca. O to preci nakonec v ten den jde - hodne se smat. :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj mě se to také moc líbí ale myslíte že je blbý aby jsme tím třeba společně prošli?
Odpovědět
janisis, my jsme tim srdcem ani neprosli, hned jak jsme dostrihali, zacali na nas hazet rejzi a bylo to ;-)
Odpovědět
Ahojte babenky ja to poznám ako velmi starú tradíciu prezavanie polena ktoré do prostred cesty na sobáš musí tupou pilou prerezat ženích. Ide o to ze ci si nevestu vôbec zaslúži.samozRejme najskôr vykúpiť fľašou a potom prerezat.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já o tom srdci vůbec neslyšela, nezažila jsem to,ale podle fotek a vyprávění se mi to moc líbí. Ségra má v srpnu svatbu, tak uvažuji, že jí to přichystám. A tak mě zajímá technická stránka - to je normální bílé prostěradlo? A čím to srdce tam kreslíte? A nevěstě se tedy dávají ostré nůžky a ženichovi tupé? A kdy se to zařazuje? před hostinou? Promiňte za hloupé dotazy, ale chci mít v tom jasno, jestli jí to budu připravovat...Moc děkuji
Odpovědět
catf: Díky já právě chci předejít trapasu že by mě třeba neunesl:-))))
Odpovědět
Profilova fotka
Lenule, zadny dotaz neni hloupy dotaz. Pokud tomu rozumim, tak vetsina lidi to kresli na normalni prosteradlo fixem na tricka nebo jinym, ktery se nerozmaze a nerozutika na vsechny strany jakmile se dotkne latky (nevim, jak se jim rika, ja jim rikam "Permanent markers" - ach ten muj cestin... :) Dela se to vetsinou po obradu, jak novomanzele odejdou z oddavaciho mista - takze pred obradni sini, pred odchodem ze zahrady nekde stranou apod. Alespon tak jsem to videla ja. Jestli se davaji jednomu tupe a druhemu ostre nuzky nevim... Nechci zase sveho snoubence privez k silenstvi a tak nam obema necham asi dat nuzky ktere jsou sice ostre, ale malinkate. (ze by manikurni?? ;)) Myslim, ze prenaset nevestu zenich nemusi, ale pokud se na to citi, proc ne. Klidne si myslim, ze by tim mohli oba projit (preci jen nechceme, aby se tam zenich natahnul s nevestou v naruci - ony ty sukne nekdy byvaji velike a zakopnout o spodek srdce je raz dva, ze ano? ;) Jsem rada, ze se vam to holky take libi. Me to fakt zaujalo jako uzasna, nezvykla vec.
Odpovědět
lenule, jak rika czjana.. srce se nakresli permanentni fixou na kus prosteradla.. muzes si s tim vyhrat, my jsme meli kolem holubicky atd. Moje kamosky to pro nas pripravili hned po obradu, protoze to je kolem nejvic lidi. Srihali jsme nuzkama na manikuru ...jedny byly tupy a druhy ostry (ale to mohla byt spis nahoda). My jsme to srdce strihali, jak nam prislo pod ruku - takze zespoda nahoru.. a jakmile jsme dostrihali, tak na nas zacali hazet ryzi ..mam z toho super fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, fakt díky! Rozhodně si nemyslím, že by to bylo trapné. Tento nápad mě přímo nadchl. Ségře to udělám 100%. Líbí se mi na tom, že se nikdo neztrapňuje, není to nějaké násilné. Je to naopak velmi milé, hezké zpestření, není to kýčovitá tradice, a hlavně, je to takový lehký humor. Jde se do toho. Holky, díky!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Holky, tak to mam za sebou a muzu to srdce jen doporucit. Jak Cesi tak cizinci z toho byli vykuleni, MOC se jim to libilo a kdyz jsme strihali, fandili nam a hadali, kdo vyhraje :) (Pritom to nebyla soutez). Jsou z toho hezke fotky, krasne vzpominky, fakt muzu vrele doporucit. Nenasel se nikdo, z 65 lidi, komu by se to nelibilo, kazdy to naopak velice chvalil. Moje kamaradka Katka rovnez udelala to srdce naprosto dokonale, coz take pomohlo. Podivejte se mi do alba a posudte samy. Jana :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@czjana @czjana @lenule2 Holky, děkuji za typ. O srdci jsdem ještě neslyšela, ale líbí se mi to... Jen nevím, kdo by to nachystal. Moje sestra svědkyně není na takové bláznoviny.
Odpovědět
som rada, ze som natrafila na tuto diskusiu - inspirativna a pekny napad.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ví některá z Vás o této tradici něco nového? Praktikuje se? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@pk7vl7ne ahojky, můžu se zeptat jak tě manžel pronesl srdíčkem? nejak si to nedokážu představit :/jako z toho zbytku co zbylo? tož tak to musime mít joooo velké prostěradlo když jsme tak vysocí :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?