Proslov jednoho z novomanželů, dělá se to?

Profilova fotka
Ahoj nevěstinky :-), nikde jsem nenašla podobou diskuzi, tak zkouším zde. Ráda bych zahájila svatební hostinu proslovem - prý to bývá zvykem (?) - v tom mám jasno, přenechám to na mém tatínkovi řečníkovi :-)). Prý je ale slušností, aby také promluvil jeden z novomanželů, poděkoval hostům za to, že přišli atd. atd., a to je to, v čem nemám jasno. Opravdu se to dělá, a co se říká.. :-)? V té souvislosti mě napadá ještě jedna věc, na svatebních stránkách máme uvedeno, že dáme přednost raději finančním příspěvkům - to taky netuším, kdy a jak se to předává, a jestli tedy potom za to nepoděkovat právě v tom proslovu. Díky moc za každou radu!
Odpovědět
Nám mluvil na hostině nejdřív ženichův tatínek, pak svědek a pak manžel:-) V proslovu se určitě neděkuje za žádné dary - ani věcné, ani finanční...vyznělo by to tak trochu zištně. Hlavně se děkuje za přítomnost všech svatebčanů. Co se darů týče: většinou bývá připravený nějaký stůl kam hosté v průběhu dne dary dávají. Ne všichni opravdu donesou jen peníze a i kdyby ano, tak vám rozhodně nedají částku jen tak do ruky, ale alespoň to vloží do přání nebo něco podobného. Takže určitě je dobré si pro to prostor vyhradit. A taky je dobré napsat hostům harmonogram a rozbalování darů tam mít jasně vyznačeno. My to měli večer asi kolem šestý. Vyšlo to na půl hodiny, četli jsme nahlas přání a děkovali osobně svatebčanům. Ohledně proslovů: U nás tchán poděkoval všem co přišli a že je rád, že svatba dopadla dobře:-D (stručně řečeno):-) Svědek pak opěvoval nás dva, jak jsme spolu úžasný (první vlna bulení:-D ) a manžel pak opěvoval mě, jak jsem úžasná (druhá, ještě větší vlna bulení:-D ). Takže hodně ve zkratce:-D Na hodně svatbách, co jsem byla, ani proslovy nebyly. Ale s nimi je to taková událost, ne jenom gáblík:-D Přijde mi to hezčí a navíc se tím vyplní hluchá místa, kdy člověk čeká na servírování jídla:-)
Odpovědět
Profilova fotka
To určitě, taky myslím, že by proslov měl být, jednak jak píšeš, je to událost, přijde mi to i docela dojemné, a může to být i zábavné :-), a taky slušnost vůči hostům, poděkovat za účast, hladký průběh atd. Chci se ještě zeptat, ohledně toho vyhrazeného prostoru na dary, jak to máme označit, aby to bylo jasné a všichni věděli, kam tedy mají dary dávat?
Odpovědět
u nas v rodine to obstarava strejda,ktery dela dosti i svedka :-D :-D :-D chudak to vychytal,a je jedno jestli jde o narozeniny babicky nebo svatbu :-D na vsech svatbach co jsem byla mluvil jen on jakozto svedek.... navic dary a obalky zustavali u vsech doma... nektere u zenicha ,nektere u nevesty,dle toho ci to pribuzenstvo bylo a kde se rano schazeli.... k neveste uz s jelo bez nich a na hostinu se nic netahalo... ;-)
Odpovědět
http://www.svatebni-pruvodce.cz/svatb... toto jsem nasla
Odpovědět
Profilova fotka
Jj super super, díky za tip :-)!
Odpovědět
Proslov je podmínka . Asi jako přípitek šampaňským nikoliv aperitivem /tím se prostě nepřipíjí/ Proslov má být krátký a vtipný... na internetu je dost poznámek jak má takový proslov vypadat. Je to tradice a skutečně to k tomu patří. Pokud nebude, svět se nezboří, ale to už by pak nemuseli být prstýnky, šaty a vůbec celá událost.....
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyna2013 Vezmu v úvahu svatby, které jsem zažila a svatbu, která byla moje vlastní. Všude to probíhalo tak nějak nastejno. K oltáři mě vedl bratr a tak měl proslov on. Bylo to jen krátkých pár vět, které předcházely pozvednutí sklenky. My - nevěsta a ženich jsme žádný proslov neměli. Ani jsem to nikde neviděla. S každým hostem jsme se ale rozloučili, předali výslužku, obdarovali jsme ho sáčkem s mandličkami a osobně poděkovali za účast na svatbě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?