Privádza nevestu otec aj keď je svadba na radnici?

Ahojte, chcela by som sa spytat ci privadza nevestu jej otec k zenichovi aj ked je svadba na radnici? Ja som myslela, ze je to len v kostoloch (tam ju privadza k oltaru), ale videla som niekolko fotiek, kde aj na radnici priviedol nevestu otec... Tak teraz neviem... Poradte prosim :-) Dakujem.
Odpovědět
Profilova fotka
Nás se ptali, kdo povede nevěstu a kdo ženicha... Já si myslím, že otec by měl nevěstu symbolicky předat ženichovi a je úplně jedno, jestli je svatba v kostele, na radnici nebo venku. Ten akt tam je... Samozřejmě za předpokladu, že nevěsta má otce nebo jiného blízkého muže (nebo třeba i maminku).
Odpovědět
Nedovedu si představit, že by šla nevěsta sama, jen proto, že je to na radnici. To, že jí vede otec, není žádný nábožensky daný zvyk. Původně existovaly asi jen svatby církevní a ty civilní z nich skoro vše převzaly
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na spoustě svateb, z toho pouze na třech církevních a všude vedl nevěstu otec. Ani mě nenapadlo, že na radnici by to mělo být v tomto ohledu jinak než v kostele, a taky nechápu, proč by ji otec neměl vést.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?