Perly na svatbě přinášejí slzy, co si o tom myslíte?

Ahoj nevěsty, nakoupila jsem si sadu náušnic, náramku a brože do vlasů s perlami. Kamarádka mi ale řekla, že by se na svatbě neměli objevit perly, protože přinášejí slzy (pravděpodobně smutku)... Já jsem o tom nikdy neslyšela, ale nasadila mi tím brouka do hlavy.. Co si o tom myslíte vy? Už jste o tom někdy slyšeli? Děkuji za názory :-)
Odpovědět
1
2
jj, už jsem o tom slyšela.. ale nevím, zda je na tom kousek pravdy, ale vím, že se to říká, že přinášejí smutek..
Odpovědět
Nevěřím pověrám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to slyším poprvé. Já osobně vůbec pověry neberu v potaz, takže záleží čistě na tobě, jak smýšlíš ;-). Mě by perly nevadily a plánovala jsem je :-), ale teď se mi nehodí k šatům
Odpovědět
Profilova fotka
To je pravda,ale pověra se vztahuje jen na perlx pravé, sladkovodní ;-)
Odpovědět
@ivelie Ahojky, já jsem o tom taky slyšela poprvé v září od kamarádky, kdy už jsem byla pevně přesvědčená, že jedině perly, protože se mi moc líbí, jsou elegantní a připadá mi, že mi docela sluší. Taky jsem o tom chvíli přemýšlela, i když na pověry nedám. Ale pak jsem si řekla, že nikde není stanoveno, že to jsou slzy smutku!!!! :-) A hlavně upřímně - všichni víme, že tohle vztah nebo štěstí opravdu ovlivnit nemůže. Takže si sebevědomě stůj za svým, budeš s perlami určitě krásná nevěsta a tvůj vztah s manželem to opravdu neovlivní;-) Bohužel znám okolo sebe pár, kdy nevěsta perly neměla a rozcházejí se dost brzy po svatbě:-( A nezapomeň - můžou ti přinést jedině slzičky štěstí:-) Hlavu vzhůru a držím palce na svatbu;-)
Odpovědět
@veruunek No vidíš a já budu mít pravé sladkovodní. Ale jak říkám, jsem si jistá, že mi přinesou štěstíčko;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evush Určitě ti přinesou štěstíčko :-)
Odpovědět
Ahojky, tak teď jsem znejistila....až do této chvilky jsem o tom také nic neslyšela..... mám také nakoupené všechno z perliček.. :-D Tak se pak budu moct aspoň na něco vymluvit, když to nevyjde... 8-)
Odpovědět
Já na různé pověry nevěřím. Nebála bych se toho.
Odpovědět
Profilova fotka
Take o tom vim a stejne jsem si koupila sadu z perlicek, neverim poveram.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Tato pověra prý platí jen na pravé perly ;) a třeba naopak v Japonsku perleť znamená a přináší štěstí a čím víc jí japonec vlastní, tím víc toho štěstí bude mít :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak zkuste být na chvíli japonka :D ;)
Odpovědět
Nevěřím pověrám. Věřím sobě, svému partnerovi a síle našeho vztahu. Doporučuji totéž, místo přemýšlení nad pověrami, které nám říkají kamarádky, tetičky, babičky apod. :-)
Odpovědět
já jsem měla ve svůj svatební den perlový náhrdelník a naušnice a ani jsem nevěděla,že perly nosí smůlu a slzy,to jsem se dozvěděla až teď,ale moc bych tomu nevěřila,věřila bych sobě a svému manželovi a jaký si ten život uděláš,takový ho máš.
Odpovědět
@brigit_boutique No tak to je skvela zprava :-) protoze ja ty perly koupila v Japonsku... Takze ono to bude nakonec naopak 8-)
Odpovědět
Slyšela a nevěřím... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Slyšela ale nějak na to kašlu :-), budeme se brát 13/9 v pátek, kytka bude z růží, taky nad perlami uvažuju, mám krásný náhrdelník, který jsem dostala k prvnímu výročí :-), tak mi to přijde symbolický . Není to o pověrách, ale o tom, jestli jste na to opravdu připravený a chcete to zvládnout - nemyslím svatbu, ale ten život, který je důležitější než samotná svatba, ta trvá jeden den!
Odpovědět
To, že perly přinášejí slzy se říkalo dřív, když si nevěsty pošívaly šaty perlami. Pak když klečely před oltářem, tak je ty perly tlačily do kolen - některé nevěsty to možná tak bolelo, že plakaly - tak proto ty slzy :) V dnešní době se už málokde klečí, takže bych si z toho hlavu vůbec nedělala
Odpovědět
To je pověr kolem svateb, že by člověk nesměl nic :) Prej se nesmí ani zkoušet snubní prsten (což já dělám ob den :) ), bereme se v květnu a perličky jako dekoraci a do kytky chci taky, jsou krásný, nežnýá, elegantní.
Odpovědět
Profilova fotka
O téhle pověře jsem slyšela, ale jestli jsou perly to pravé k vybraným šatům, vůbec bych se nebála :)
Odpovědět
Profilova fotka
To samé mi napsala jedna nevěstinka na blok, že perličky co mám v náušnicích znamenají slzy. Já tomu něvěří a i kdybych plakala, tak asi jen dojetím a štěstím :)
Odpovědět
Jsem trochu tradicionalista a perly nemusim, ale jak se rika "odrikaneho nejvetsi krajic" - k satum se nejvice nakonec hodi perly, takze asi budou :-N , povera nepovera. Jestli se to nepovede, perly z toho vinit nebudu;)
Odpovědět
Profilova fotka
mi máme svatbu v květnu, perly taky budu mít, :-| nic z toho by být nemělo, nám se to ale líbí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je blbina..myslíš, že pokud vám to nedej bože bude někdy skřípat, že to je perlami? My jsme spolu 6 let a tak vím, co od života s mých budoucím mužem mohu čekat a taky jsem slyšela, že se nemáme brát ve 12 hodin, že je to špatně..no a vidíš..a stejně se tak bereme a brečet kvůli tomu nebudu..vezmi si klidně ty krásné šperky, ze kterých jsi jistě měla radost a užij si to :-)
Odpovědět
ahoj. Také jsem to nikdy neslyšela. A Perly plánuji také. Navíc kamarádka je měla na své svatbě také a pokud vím má velmi šťastné manželství ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já to slyšela ale něvěřím pověrám, bohužel moje tchyně "čekatelka" to bere velmi vážně a jednou z ní vypadlo..No perly ty mít teda nebuděš, to přináší slzy..podívej se na moje manželství.Věří tomu, je to celkem milá dáma, i když mě tato reakce vyvedla z míry, řekla jsem si.."Lepší drobné ústupky, nežli vážné komplikace :-) "Tak zatím vše řeším bez perel.Nevadí mi to. Samozřejmě souhlasím s tím, že je to kapitální blbost. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivelie Když si šperk s perlami člověk koupí sám,tak žádné negativní účinky nemají,jen prý když jsou darovány,tak přivolávají slzy,ale jsou to všechno pověry na které se potom je možné vymluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s saraj,
Odpovědět
Samozřejmě je to pověra, ale na těch je založena velká část toho, co se dělá na svatbách. Připadá mi normální, že si z toho každý vybere, co se mu hodí :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?