Opravdu se nevěsta převléká po půlnoci?

Profilova fotka
Mám připravené šaty na převlečení, kdyby mě náhodou omrzely svatební, nebo bylo vedro, ale tady všude koukám, že píšete "popůlnční šaty". Opravdu se nevěsta převléká až po půlnoci? ;-)
Odpovědět
Já myslím, že to není nijak určený. Každá se přece překvlékne, když chce. Já jsem byla ve svatebních celou dobu až do rána. Kamarádka se na její svatbě převlékla už v 8 večer.
Odpovědět
Já jsem se převlékala snad už někdy kolem 18:00 hod. Kvůli pohodlí a kvůli počasí. Záleží na každé nevěstě jak to chce mít.
Odpovědět
@marketas9 Popůlnočky vůbec být nemusí. Já byla ve svých svatebních šatech od 11hod. až do 2hod. do rána a parádně jsem si je užila. Nepořizovala jsem si svatební šaty na to, abych je co nejdříve kvůli popůlnočkám sundávala. Na naší svatbě bylo cca 30°C a v šatech jsem perfektně vydržela. Spíše bych řekla, že trpěl ženich v černém obleku, mě v šatech bylo teplo, ale nic hrozného.
Odpovědět
tento zvyk prevlada na Slovensku, kde su nevesty v satach "len" cca od obeda, ked sa idu fotit, obrad byva az okolo 16:00 a samotna svadba az okolo 18:00. Uderom polnoci sa uloha nevesty konci a zacina jej zivot mladej vydatej zeny....preto sa symbolicky prezlecie do civilnych siat (predtym este do kroja alebo cervenych siat na vykrucanku al.redovy tanec)...takze preto az o polnoci... vy ceske nevesty to mate ine a tradicia prezliekania asi ani nie je jednotna (napr. Bela v Navzdy svoji sa prezliekla tusim 2x), takze sa riad podla vlastneho pocitu a uvazenia...ale podla mna je skoda, ked nevesta uz nie je nevestou ani na vecerny raut a zabavu...dovtedy sa v svadobnych satach ozaj da vydrzat :-)
Odpovědět
Jako většina věcí - jaký si to uděláš, tak to bude. Já jsem se převlíkala nějak po 8 večer, když jsem hodila kytku, za náma byl i novomanželský tanec a všechno to "důležité", před námi jen večerní zábava - bylo celkem dost teplo a taky se mi dlouhá sukně motala při tanci a beztak na ni každý šlapal...no a taky jsem se chtěla normálně najíst :) měla jsem ale na převlečení šatičky, už jsem taky viděla nevěsty co se převlíkly normálně do džín a to bych teda nechtěla. Jo a rozhodně to nebyl účel, že co nejdřív se převlíct, šaty už jsem měla doma delší dobu, tak se využily, rozhodně jsem prvoplánově nepořizovala "popůlnočky" :)
Odpovědět
já se celej dosavadní život těším, až si jednou obleču krásné svatební, takže mě z nich nikdo nedostane dřív, než odejde poslední host :-D (no jo, vlastně dřív, na nakojení dcery, ale zase se obleču a frčíme dál)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem se prevlikala asi v sest:) to se jen tak rika populnocni, spis by se to melo jmenovat "saty na prevleceni" :)
Odpovědět
Holky, já nechápu, jak někoho můžou omrzet ve svatební den svatební šaty:-D počasí nepočasí - to se všechno vyčistí v salonu. Skvrny od bahna i trávy a i jídla jsou pro ně rutina, takže podle mě není důvod mít popůlnočky kvůli ztrachu z ušpinění. Já se převlékala do jiných šatů až asi ve tři ráno, už jsem byla vratká a natrhla jsem tylovou spodnici a nechtěla jsem roztrhnout i krajku na lemu - to by se spravit nedalo a nedoplatila bych se. Ale jinak bych v nich zůstala až do té půl páté ranní:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím,že mít popůlnoční šaty a převlékat se vůbec není povinnost. Já jsem je vůbec neměla a šaty jsem měla na sobě celý den až do 4h ráno,kdy jsme šli spát. Chtěla jsem si je maximálně užít, protože většina z nás na sobě svatební šaty už víckrát mít nebude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Populnoční šaty nejsou povinnost . Záleží také na tom , jak velké jsou Vaše svatební šaty a jestli v nich celou noc vydržíte a chcete riskovat,že Vás někdo v zápalu oslav ušpiní. Záleží to proto opravdu jen na Vás.:o)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem i na svatbách, kde se všichni převlékali už na hostině hned po obědě...
Odpovědět
Profilova fotka
ja budu mit poobradove saty - saty, abych splnila rodine predstavu "princezny" a nasla jsem si takove, ktere se mi libi, a myslim, ze obrad si v nich uziju a budu v nich krasna a pak se hodlam bud po spolecnem foceni nebo po spolecnem obede prevliknout do "poobradoveho" obleceni, kvuli memu vlastnimu pohodli a spokojenosti. Ale treba se mi v satech bude libit tak moc, ze je nesundam nakonec:D jako je to moje svatba, tak predevsim si to mam uzivat ja, ne? :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mela jsem nachystane na prevleceni,ale nedoslo na ne :-) uzila jsem si svatebni az do 2 do rana :-D Jedine co jsem stridala byly boty - troje :-) a stejne dostaly nohy zabrat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak s botama asi budu barbar na entou, ale vezmu si normalne botasky co mam na tancovani, at se mi dobre tancujeeee:D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?