"Odprošování", děláte nebo chystáte tento svatební zvyk?

Holky děláte nebo chystáte někdo tento zvyk? Poděkovat před odchodem k samotnému obřadu rodičům a odprosit je? Nebo se to už dnes nedělá? Já mám strach, že bych brečela a byla rozmazaná už před samotným obřadem..
Odpovědět
1
2
@michalusenka cim vic takovych stresovych situaci, tim hur pro nas. my nic takoveho delat nebudeme. EE.. :-)
Odpovědět
@roozenka Já vím, že brácha tohle dělat nechtěli a naši to brali jako nevděčnost..
Odpovědět
@michalusenka Jejda, fakt??? ufff, doufam, ze tohle nikdo chtit nebude ani dalsi tyhlety veci...
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, Odmitla jsem se i chystat doma. Kvuli sobe i kvuli ostatnim. Nechci se starat jeste o to, aby mela teta a ostatni co jist doma. Nastavajici tenhle zvyk odprosovani a falesnych nevest neznal a kdyz jsem mu rekla, ze muzou nastat "ciraty" ze me mu nedaji a ze muze byt falesna nevesta a pod tak mi rekl "Oni mi te nemusi chctit dat? Nedaji, tak te nechcu" :-D Oba na to mame stejny nazor. Udelali jsme to tak, ze se chystam na hotelu vedle mista obradu a hostiny, a bude tam se mnou jen kosmeticka, kadernice, svedkyne, segra a zenich a par hostu, co prijedou zdaleka. Zbytek dojede az na obrad. Pokud to ale chces absolbovat nebo vasi na tom trvaji (i to jsem uz tady videla) tak proc ne, urcite to spousta nevest i dneska dela...
Odpovědět
@michalusenka tak záleží na tom,jestli jsou ze staré školy..já se odprošovat nemusím,naši jsou rádi,že se mě zbavili :-D :-D :-D ,jsem z domu pryč už několik let samozřejmě to myslím ze srandy,mám s rodiči skvělé vztahy ;-)
Odpovědět
Falešnou nevěstu taky nechci, je to divné a všude stejné, popravdě ne-li trapné...........
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka Domluv se s rodici a rekni jim svuj nazor :-) nastesti u nas se nic takoveho nedela/ nedodrzuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Odprošování? A to odprošuje ženich rodiče nevěsty? Nebo jak to funguje? Tento zvyk neznám :-)
Odpovědět
Taky na to koukám! Falešnou nevěstu znám, ale odprošování???
Odpovědět
Profilova fotka
už jen ten název zní hrozně :-D nic takového mít nebudeme, falešný nevěsty jsou děsný :-D
Odpovědět
@packaf nevím, jak to přesně popsat :-D ale určitě se děkuje, požehná, brečí a někdo třeba i říká básničku ohledně toho
Odpovědět
@michalusenka o tom jsem slyšela a myslím, že bych se u toho spíš blbě smála :-) docela si na to potrpí ženichova rodina, velké tyjátry, slzy dojetí, básničky, průpovídky a u všeho kamera, foťáky a spousta lidí preventivně jsem se s ženichem domluvila, že se budu chystat přímo v hotelu a sejdeme se v zahradě u oltáře, ženichovi je to jedno a ostatní to naštěstí respektují
Odpovědět
Článek se načítá
@alen_ka a kdy ti předá ženich kytku?
Odpovědět
@michalusenka Ty jsi asi z rodiny,kde se celkově na tradice dost drží, viď? Jako i to předávání kytky.. :D je to stejně, jako ty ostatní tradice co tu už padly... bude to takové, jaké si to domluvíte. Já si kytku sama ráno osobně vyzvedla v květinářství, jela jsem do hotelu kde jsem se připravovala, a ženicha viděla až u oltáře... a kupodivu i přes to, že jsem nikoho neodprosila, a kytku mi nepředal on osobně, jsem měla krásnou svatbu, a máme našlápnuto na šťasné manželství ;-)
Odpovědět
ty jo, tak to jsem v životě neslyšela...dělat to rozhodně nebudem...
Odpovědět
co to je za zvyk ? to neznám =-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nas na Slovensku je to bezne, podla mna velmi krasny zvyk. U nas sa to vola odpytovanie. :-) My sme to mali, tiez to uz obcas na svadbach vynechavaju, ale je to skoda. Je to vlastne take podakovanie rodicom, ze nas vychovali, starali sa atd a na konci toho nam daju rodicia pozehnanie na spolocnu cestu zivotom. :-) A ked to niekto nema a nechce, nieje dovod na to nadavat a nazyvat to hruzou atd.
Odpovědět
@amy80 no já se spíš i ptám jak je to rozšířené, ovšem neznm to, že to budem dělat..........a to jsem od spousty tradic upustila (rodina mého nastávajícího je ještě víc tradiční) ale to já nechci.....
Odpovědět
@meduzka18 a kdo komu co říká, každý svým rodičům ? nebo to říká každý budoucím tchánům ?
Odpovědět
@michalusenka Vyhovět požadavkům rodiny je někdy obtížné, nikdy se nezavděčíš všem, a pokud to co by požadovaly rodiny, nevyhovovalo Tobě, koukala bych hlavně na přání své a svého nastávajícího - je to vaše svatba, váš den, tak se nenechte dotlačit do ničeho co vám nesedí... o svůj svatební den není nic horšího, než být otrokem "mělo by se", a "aby se neřeklo", "aby nás nepomluvili" atd... kdo bude chtít, stejně si nějakou závadu najde, tak se soustředte hlavně na vaše přání :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@subsomi no my sme mali to odprosovani spolecne. Postavili sme sa pred rodicov, neskor sme si poklakli a nas starejsi, osoba poverena takymito vecami, ak nieje starejsi tak sa poveri nejaky muz z rodiny, krstny, stryko, ujo, precital text, kde to bolo rozdelene v uryvkoch, najprv o ocinovi, potom mamina, sestra a stari rodicia. U nas je na to viacero penych textov. Po docitani nasi rodicia postupne pristupili k nam a dali nam krizik na celo. Potom sa spolocne odchadzalo do kostola na obrad.
Odpovědět
@subsomi to bohužel nevím, dnes se to dělá spíš o samotě, dříve před veřejností
Odpovědět
@amy80 jasné, to je mi jasné, že vždy se najde někdo kdo bude bohužel pomlouvat.....
Odpovědět
@meduzka18 díky za vysvětelní :-) tak s křížkem na čelo to u nás rozhodně nebude, ale máme (dneska mají přijít) dárky pro oboje rodiče, kde bude poděkování napsáno, a plánuju, že jim to dáme asi před obědem a každý řekneme těm svým děkuji Myslím, že je to něco jiného, když oba odcházejí prvně z domu a něco jiného (jako u nás), když spolu už dlouho bydlíme a máme děti
Odpovědět
Profilova fotka
@meduzka18 mně to přijde jako moc pěkný zvyk, jak o tom píšeš :-) . Ale asi ne všude se to dá použít...já např.rodiče nemám, takže můj budoucí manžel by neměl koho žádat (ale pro něj by to bylo utrpení něco takového udělat, protože takove ty sentimentální věci moc nemusí - je to přece drsňák :-D ).
Odpovědět
Profilova fotka
@babunka1 jasne, nie vsade sa to hodi a hlavne ani nie vsade je tento zvyk takto zauzivany. Aj na SK v niektorych oblastiach tento zvyk nieje, u nas sa to este nejak stale drzi a mne sa to na svadbach vzdy pacilo, tak sme si to dali. ;-)
Odpovědět
@michalusenka buď si ji taky vyzvednu sama, jak tu píše amy80 anebo někdy se to vyzvedává i den předtím
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka My jsme to nedělali :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@meduzka18 Prosím jestli by tě to moc neotravovalo pošli mi všechny texty kreré más budu ti moc vdečný od zacátku svatby do konce moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu v podstatě utajená nevěsta....všichni krom rodičů a svědkyně mě uvidí, až jak budu vcházet do obřadní síně. První jsme teda plánovali, že všichni přijedou za našima na barák...ale už jen ta představa domlouvání a chystání a zmatků....Samozřejmě jsme se zeptali rodičů, jestli jim bude vadit, když tato tradice nebude a mamka byla nadšená, že jsme to vymysleli takto. :-) Ale musím říct, že v poslední době mi tradice akorát lezou na nervy...proč nemáte to?? a proč to nebudete dělat?? A já o 90 % ani nevěděla.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?