Nevěsta má být před svatbou viděna nebo neviděna?

Profilova fotka
Ahoj,mam tak trochu dilema z toho,že nevim zda být viděna před obřadem nebo až na obřadu.... ěla jsem v planu to,aby me všichni uviděli až když se otevřou dveře pri hraní na klavír na obřadě,ale jsem nezvozni člověk,až se dveře otevřou,určitě zčervenám a i podle tradic by mel ženich vyzvednout nevěstu s kytkou v ruce ... pro co se mám, rozmyslet ?
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova ahojky, já osobně taky vylezu až k obřadu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova mně taky ženich uvidí až na obřadu, chci to jako překvapení a u nás navíc žádné vyzvedávání nevěsty nebude,takhle to bude lepší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova ahojky, ono je to individuální.. každý to má jinak.. U nás to proběhne tradičně - vyzvednutí nevěsty doma, požehnání rodičů, odjezd do kostela..
Odpovědět
Já jsem byla viděna doma, v soukromí a jsem ráda, protože jsme si s manželem vychutnali krásnou, milou chvilku plnou citu, velmi intenzivní a ráda na to vzpomínám. Taky jsem přemýšlela, že by bylo hezké vidět se až v kostele, ale vzhledem k tomu, že nám oběma ukápla nějaká ta slzička a chtěli jsme se obejmout, byli jsme rádi, že to zůstalo všechno za zavřenými dveřmi. Navíc jsme pak už k oltáři šli společně. Manželovi zemřela maminka a tak jsme dlouho přemýšleli jak vyřešit doprovod k oltáři. Takhle mě taťka předal v soukromí a šli jsme společně.
Odpovědět
Já jsem původně chtěla být neviděna:-) ale nakonec to nebudu lámat přes koleno, vyzvedávání nevěsty u nás nebude ale uvidíme se těsně před obřadem až budem dostávat instrukce a odevzdávat občanky. nechám si u toho i předat kytku a bude:-D Jinak by to byla zbytečná organizace navíc a nejhorší je smrt z vyděšení;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@parajan Ahoj, my jsme to s přítelem taky řešili, jeho rodina pořád řešila, že by mě měl vyzvednout doma a předat mi kytici, ale nakonec se uvidíme asi až na obřadu, taky tam oba musíme být dříve, tak si mě poprvé jako nevěstu prohlédne před obřadem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova no u nás je to tak na půl....ženich mě uvidí chvilku před obřadem,jelikož svědci+budoucí manželé musí do přípravny,kde dají své OP a ještě se tam upřesňují nějaké formality....kytku maminkám předá před radnicí a na mě si chvilku počká :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v plánu být viděna, až když půjdu k "oltáři". Jak se to ale pak řeší s ověřováním občanek?
Odpovědět
Profilova fotka
@ellar asi záleží zda se berete na radnici či v kostele,mě na radnici řekla,že mám smůlu a nejde to a potkáme se ze ženichem dřív... :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych také chtěla být viděna teprve až při obřadu. Kolikrát si to představuju, jak začne hrát hudba, otevřou se dveře a já nakráčím :) Tak uvidíme, jak to půjde všechno zorganizovat
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem taky chtěla být viděna až u oltáře, ale nějak to neprošlo..tradice jsou tradice..
Odpovědět
My se též uvidíme až u oltáře. Původně jsem chtěla, aby si mě vyzvedl, sjezd svatebčanů, kolona,.. No nakonec, když jsem to probrali s naší svatební agentkou, tak nám doporučila variantu, kdy se uvidíme až před oltářem. Je to z důvodu, že budu mít ráno více času na sebe, zamezí se tím zbytečným zmatkům, když by se polovina lidí ztratila během kolony (na obřad jedeme asi 25 km a většina lidí ani nebude vědět, kde to je, takže už vidím ty zmatky, kdy bude půlka lidí chybět na obřadu :D, takže to zřejmě budeme řešit autobusem), také ušetříme na dopoledním občerstvování svatebčanů (což je zrovna úplně to nejmenší, ale je to taky plus) a hlavně tam bude ten "okamžik O", kdy mě uvidí tam kráčet :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@ellar občanku dáš ženichovi a on jí dá paní matrikářce, ty u toho být vůbec nemusíš..já u toho taky nebyla, i když jsem nebyla tajná nevěsta, prostě jsem se zrvona s někým bavila:)
Odpovědět
Já jsem nebyla tajná nevěsta, protože jsme chtěli požehnání od rodičů a tak, ale kamarádka to tak měla, viděly jsme ji jen maminka, svědkyně a já, portože jsme jí bolékaly a jely s ní v autě..všechny svatebčany jsme pak nahnaly do obřadní síně a teprve pak nevěsta vylezla z auta a nastoupila sama..bylo to moc hezký a dá se to bez problémů zorganizovat:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem to měla také tak, že mě ženich viděl až při vstupu do obřadní síně. ostatní svatebčané mě viděli už chvíli ředtím při vystupování z limuzíny, ale u ženicha jsem chtěla to překvapení a bylo to úžasně emotivní a krásné. Dá se to v pohodě zařídit, paní na zámku mě nechala čekat v jiné místnosti než ženicha a s instukcemi co a jak tk trochu přebíhala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych chtěla yb me nevideli ani ty svatebčane :-) prostě překvapko :-) ale nemužu se rozhodnout :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova No to jde podle mě taky v pohodě, ale já jsem se nechtěla připravit o to vystupování z auta, to se mi na všech svatbách hrozně líbí. Každopádně za mě to doporučuju, ten první pohled, když tě ženich uvidí, ten stojí za to :-) Mě to nakonec tak dojalo, že jsem si slzela a to mě svatby nějak v tohmhle směru neberou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misanydrl To by bylo bezva- anebo svědkyně by u toho mohla eventuelně být.. Asi je to i na domluvě :-) Děkuju
Odpovědět
@ellar musíš mít po ruce někoho, kdo ti pomůže s oblékáním a pomůže ti do auta atd.zavolá tě až budeš moct přijít..svědkyně je fajn, ale je potřeba si uvědomit, že svědkyně nastupuje myslim hned jako druhá, takže tam musí být ještě někdo druhý, kdo pro tebe příjde, až budeš moct vyrazit, srovná ti vlečku apod., protože svědkyně už musí být na svém místě..
Odpovědět
Profilova fotka
@misanydrl Aha, dobře. Tak to musím ještě promyslet. Ono se to nezdá, ale nakonec je tam tolik věcí, které musí klapnout, že? :-)
Odpovědět
@ellar takovou osobu jsem byla právě já, vyhnala jsem lidi nahoru, pak jsem došla pro nevěstu, že už může z auta, srovnala jsem jí vlečku a pak jsme šly společně až k obřadní síni, tam už mezitím většina hostu byla usazená, já jsem vešla jako poslední host, stoupla si úplně dozadu, aby na mě nevěsta z chodby viděla, pak terpve začala hrát hudba na nástup nevěsty, tak jsme vyslala malé družičky a když byly tak v půlce, tak jsme na nevěstu kývla, že už může jít ona...je pravda, že jsem zůstala vzadu a z obřadu jsme zas tak moc neměla, ale jinak se to moc povedlo:)..stejně jsem pak zas musela jít rychle dolu, abych rozdala rýži a tak:)
Odpovědět
Profilova fotka
@misanydrl Tys z toho možná moc neměla, ale nevěsta zrčitě byla nadšená, že tě má :-) Nádherně jsi jí to uspořádala :-)
Odpovědět
@ellar Na mě v tu chvíli vůbec nezáleželo a vidět ženicha, jak byl dojatej, stálo za to:)..určitě najdeš nějakou kamarádku nebo příbuznou, která ti s tím pomůže a ráda:)
Odpovědět
Profilova fotka
to budu mit u sebe pribuznou kosmeticku,ktera se mnou bude tam i spat u trodicu,takže me pomuze nalicit,obleknout atd .... takže tohle by bylo vyreseny ale zase na druhou stranu prijdu oto ze nevesta jede jako posledni a nikdo ji neuvidi v tom aute ale pak vlastne jede s ni ženich...takže se autu nevyhnu tak fajne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova Přesně tohle dilema jsem řešila, že jsem nechtěla přijít o to, aby mě svatebčané viděli vystupovat z auta, takže jsme to vyřešili tak, že ženicha odvedla matrikářka do zámku a všichni ostatní čekali na můj příjezd a byla jsem spokojená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@minina to taky je zajimavej nápad :-) a taky jsem myslela na tradice jako řezání dříví , atd atd .... to se děla před obradem neee ???? ja bych to tedy nejradsi delala po obradu .... porad vystupovat zvlast do aut a z aut :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova No já jsem tyhle tradice nechtěla vůbec, takže my jsme měli jen skuponivé focení a odjezd na hostinu. Ale jinak se to dělá po obřadu, většinou potom, co se vyjde z radnice nebo zámku.
Odpovědět
Profilova fotka
@minina ja je chci :-) me to prijde vtipne .... a zabavne pro ostatni :-) tak to je dobře že se to děla až po obradu ....
Odpovědět
Profilova fotka
@noskova No to je jasné, pokud se ti to líbí :-) Já to nechtěla, tak to nebylo :-) My měli pak večer tombolu a u toho se hosté docela bavili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@minina a jak jsi ji mela vymyslenou ? :-) ja bych chtěla taky,ale nevim jak na to ...a jak to zorganizovat :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?