Nevěsta a ženich mají jet na obřad každý zvlášť?

Profilova fotka
Byla bych rada, kdyby mi nekdo napsal, jestli jezdi nevesta a zenich na obrad kazdy zvlast nebo jestli normalne zenich prijede pro nevestu domu (k rodicum) a odtamtud jedou ve svatebnim aute spolu na obrad. Ja si myslim, ze to je spolecne, ale ma mama tvrdi, ze cesky zvyk to neni, ze se jezdi zvlast. Prijde mi ale pak divny ze bychom meli tudiz dve auta a oficialne ma byt preci jen jedno svatebni, ne? Vite to nekdo?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj sandro, nevím, jestli se tradice v Čechách liší podle krajů nebo tak něco, ale povím ti, jak je to u nás, nevěsta se připravuje doma.... ženich pro ní přijede, v podstatě oba poděkujete rodičům... blá blá blá.... on ti předá kytici. Na obřad se u nás jezdí takto..... 1. auto ženich.... poté kolona svatebčanů a poslední auto jede nevěsta,. stejně tak jak přicházíš na obřad.... a když je po obřadě a jste už manželé.... tak ženich sedne do auta nevěsty a zpátky už jedou spolu.... Takhle to chodí u nás a v podstatě jsem to ještě jinak nezažila a to jsem byla na mnoha svatbách..... ale pokud to chceš jinak..... myslím, že záleží na Tobě..... a ženichovi....
Odpovědět
presne tak, muzu jen souhlasit, u nas to probiha uplne stejne ;-)
Odpovědět
Ahoj holciny :o) Tak ja Vam povim, proc nevesta jezdi sama a az na konci celeho pruvodu :-D To kdyby auta pred tim vasim mela nehodu, aby v ni taky nebyla nevesta, protoze ta jako zena muze zajistit potomstvo :-D Tohle ale vymyslel nekdo uz hrooooozne davno... A tak dnes uz to kazdy dela tak, jak je to pro nej prakticke. Zenich kolikrat prijede do kostela sam, vsechny uvita a nevesta prijede sama s doprovodem. A pak uz jen dustojne kraci k oltari ;-) Ale je pravda, ze drive to bylo tak, ze u zenich se to vsechno seslo, dojelo se pro nevestu, dekovalo se rodicum. Zenich dovezl kytice, a pak se spolecne jelo na obraz.. :o) My napriklad pojedeme na obrad jednou limuzinou. Na co platit dve? ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj:) slunicko, dobre oduvodneni:) ja se klanim k variante, sejit se u zenicha, dojet pro nevestu...pak on ses svym svedkem jako prvni a nevesta se svedkyni jako posledni... ale mohu rict, ze me docela zaujala varianta, ze se vsichni sejdou uz v kostele ci na zamku, radnici a nevesta prijde az na obrad...takze zenich ji uvidi az pred oltarem:) co tomu rikate? vim, ze je to hodne oblibene v USA, ale tady? zas by se rano usetrilo pohosteni a byl by vetsi klid...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad a hostinu na různých místech - asi 30 km od sebe, takže jsme měli celou kolonu aut. Ráno se sešla ženichova rodina u jeho rodičů - byl tam i ženich. Já jsem zas byla u mých rodičů a k nám se zase sjížděli naši příbuzní. No a byla domluvená hodina, v kolik si má pro mě ženich přijet (i s celou kolonou aut jeho rodiny), aby jsme stihli dojet k radnici. U nás si mě vyzvedl a všichni jsme posedali do aut. On jel jako první v koloně, já jako poslední. Po obřadu jsme už ale jeli na hostinu spolu - v "mém" autě (s panenkou na kapotě). Tak jsme to chtěli, tak jsme to měli. Ale pokud bysme si vymysleli něco jinýho, tak by se nám museli všichni přizpůsobit, protože je to naše svatba a my to tak chceme, ne? ;-) Záleží na vás, jak si to vymyslíte. :-D
Odpovědět
Ahoj, mozne je uplne vsechno :). My zijeme spolu a rodice jinde, takze nejaky ranni schovavani pred zenichem & dekovani rodicum by to vylozene zbytecne komplikovalo :), a udelame to tak, ze rano vstanem, ja se necham (doma) namaskovat apod., pak se spolu pojedeme fotit, pak spolu dorazime na obrad, a tam se doufam sejdeme s rodinou ;) Auta nebudeme mit vubec zadna (jak se dostaneme na ten obrad, je zatim otazka :), ale z obradu se pojede kolektivne tajnym zpusobem). Jestli Ti jde o to, ze bud mate malo aut, ridicu, nebo bylo komplikovane resit, jak se osazenstvo aut (pripadne i vyzdoba) po obradu preskupi, tak normalne prijedte spolu, na rodice se vykasli, dyt zrovna tohle neni ani trochu dulezity :)
Odpovědět
Profilova fotka
Diky za vysvetleni a tipy. Jen mi ale stejne furt prijde divny ze zenich a nevesta maji preci jedno svatebni nacancane auto a kdyz v nem nepojedou hned od nevestinych rodicu s nevestou spolecne, kdo v nem pojede? My budeme mit od skoro svagra pujceny super auticko - veterana a je jen pro dva. Prijde mi divny ze by me vlastne vyzvednul a pak by do toho auta stejne nastoupil sam. Myslite ze je to blby kdyz pojedeme na obrad rovnou spolu? Kdyz spolu jet nemame tak je vlastne i nesmysl aby mne u me mamy vyzvedl ne?
Odpovědět
Profilova fotka
my taky zijeme spolu, ale nechci si nechat ujit ten pocit, ze pro me zenich dojede:)
Odpovědět
Sandro, buď načančáš obě auta, ženichovo míň a nevěstino (kam si po obřadu přisedne i ženich, víc), nebo jen nevěstino, ženich tolik parády nepotřebuje. My měli s ozdobou nevěstino, ženichovo mělo jen ty hodně silné mašle (ostatní auta tenčí), no a protože to bylo trochu komplikovanější a ženichova rodina měla mercedesa, přesedala jsem já k němu, jako že jsem se přivdala do jeho rodiny a přendali jsme ozdobu z auta, kterým jsem přijela se svojí rodinou (ozdoba byla na přísavky, takže šla přehodit snadno). Jinak jsme se s ženichem taky ráno probudili v jedné posteli, dali si pusu, já odjela ke kadeřnici a v našem bytě bylo setkání obou rodin (20 lidí), jeden pokoj jsem si vyčlenila pro sebe, takže mě nikdo neviděl. Bydlíme v místě obřadu, zatímco oboje rodiče dost daleko, takže bylo celkem jasné, že se všichni před obřadem setkají u nás. Líbilo se mi jet na obřad každý zvlášť, i když jsme se předtím viděli, z obřadu jsme jeli pochopitelně už spolu :-) Takže vidíš, že jsme si to trochu upravili k obrazu svému a svatba byla sice trošku netradiční, ale jinak super ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, přesně tak, jak píše Len. My měli načančaný dvě auta (to moje víc - měla jsem tam panenku i mašle a stuhy, ženich měl "jen" ty mašle a stuhy). A dál viz. jak jsem psala výš. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky nevěstinky,já se přikláním k většině názorů co jsem rady dnes slyšela.já budu u rodičů ktwří bydlí v paneláku,kam se sjede příbuzenstvo z mojí strany.Nastávající manžel bude u svých rodičů se svými příbuznými a pak se všichni sjedou u nás kde mě přítel vyzvedne a pojede se na obřad.přítel jako první a já samozřejmě jako poslední.nedovedu si představit nechat se ochudit o ten proces který k tomu neodmyslitelně patří :-)
Odpovědět
u nas se nejspis pribuzni sejdou nejdriv u nasich a pak prijedou oni i dalsi hoste k nam a odtud pojedeme na obrad
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj, tak my to budeme mít taky nějak podobně. Bydlíme s přítelem už spolu, ale den před svatbou chci spát u mých rodičů. Tam se taky sjede ráno moje příbuzenstvo a příbuzenstvo přítele k jeho rodičům. Pak já a moje příbuzní pojedeme k přítelovým rodičům a odtamtud společně na obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem se právě s našima domluvila že noc před svatbou budu spát u nich.podle tradice by snoubenci neměli spát tam kde spolu budou poté žít takže budeme každý spát u svých rodičů.jelikož máme jen 2+kk tak se k nám všichni svatební hosté nevejdou takže snoubencovi hosté i s ním a rodiči přijedou k nám a pak se pojede rovnou na obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli trochu komplikovanější, protože jsem se vdávala ve městě ženicha, tudíž jsem s celou svou rodinou přijela o den dřív a spali jsme v hotelu.Takže u nás nebylo žádné občerstvení a sraz obou rodin s příbuzenstvem. Navíc jsme chtěla pro manžela být překvapením, takže jsme do kostela přijeli opravdu každý sám (já jela v autě s tátou a mou ségrou-svědkyní a ti byli taky jediní, kdo mě viděl). A ženich mě pak poprvé viděl až v kostele, když mě táta přivedl :-) Myslím, že je úplně jedno jak si to kdo udělá, prostě záleží na okolnostech, dopravě a jak se vám to líbí ;-)
Odpovědět
tak jsou tradice, na ktere se ja ohlizet fakt nemuzu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Podle me to zalezi na kazdem. Bud chci treba prekvapit nastavajiciho manzela a zbytek rodiny, a vsichni me uvidi, az jak prijdu do obradni sine, anebo se nejdriv se vsema sejdu a pekne ruku v ruce si se skoromanzelem dojedu na obrad...Kazdemu vyhovuje neco jineho a to treba i z prakticke stranky.. Ja jeste rozhodnuta nejsem, ale nejjednodussi mi prijde, kdyz se vsichni sejdou na obradu, nez jezdit nejdriv treba k nam a pak zas se prevazet jinam... :-)
Odpovědět
jankax zenichovi rodice jsou z druheho konce republiky, takze by asi neslo, aby jeli primo na obrad :-D ,ale jinak bych tu tvoji variantu taky hned pouzila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
k nám se sice snobenec s příbuzenstvem přijede ale jen aby mě vyzvedl a dozdobili se auta.pak se rovnou pojede dál a navíc to máme při cestě.
Odpovědět
ja bych vsechny poslala rovnou na obrad, ale museli by jet podle mapy, protoze tam nikdo netrefi a hledat potom veskere hosty, co zabloudili v okruhu 100 kilometru :-D se mi opravdu nechce
Odpovědět
Profilova fotka
mnauu: no me zenichovi rodice prijedou z druheho konce Evropy :-) ale nekdo proste pro ne prijede a na obrad je zaveze....nez je jeste tahat k nam... No ale uvidim, jak tahle moje teorie pujde provest v praxi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u nas je to zajizdka, takze ja pojedu zvlast a napojime se prakticky asi tak 10 km pred mistem obradu...ja pak pockam chvilinku v aute, nez se vsichni posadi atd.....prakticky me zenich uvidi az u oltare
Odpovědět
jankax no, pokud jde o moje rodice, tak ti prijedou z druheho konce sveta, ale maji kam :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mnauu: aspon ze tak. to bude teda mezinarodni sjizdka, co? :-D
Odpovědět
to mi povidej :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Přispěju i já. My to máme úplně jinak. Nejdřív jsem plánovala, jak mě přítel uvidí až u "oltáře" (vezl by mě táta, on by jel taky solo se svojí matkou a že by to mělo být jak píšete - nevěsta až nakonec) a teď je vše jinak. Budeme spát na hotelu a ráno pojedem my dva do salonu v Buštěhradě, aby nás připravili a pak na Barrandov, kam přijede zbytek rodiny zvlášť. :-D No a pak už všichni hromadně pojedem na hostinu nějakejch 120km... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to budete mít veselý.jak myslíš že zvládneš cestu 120km v šatech na hostinu??upřímně tě obdivuju.u nás je to uplně obráceně.rodiče snoubence by nejradši abychom se vzali na matrice v Neratovicích což mi nechceme protože je to ¨jned u křižovatky a není tu místo na focení.no prostě si to chceme užít se vším šudy tak to budem mít na zámku v Brandýse. a mamka snobence má největší starost proč pojedem tam a na hostinu zas někam jinam a že bude muset pořád někam jezdit.no hrůza...jak kdyby se vdávala ona a měla to ještě k tomu vše odřídit
Odpovědět
Profilova fotka
My pojedeme každý zvlášť, protože byc hchtěla, aby mě všichni viděli ve "finální" podobě až při obřadu ;-) Tak uvidíme jak to nakonec dopadne...
Odpovědět
Profilova fotka
berunka: budu muset, protože pojedeme "domů" ... ;-) bude to záhul a fofr ... sama nevim jak to bude...
Odpovědět
Profilova fotka
martik_přesně tak si to představuju i já.zavřu se u bráchy v pokojíčku(nebydlím totiž už s rodičema) a uvidí mě v plné kráse před zámkem.doufám ze se nerozbrečím hned jak uvidím nastávajícího manžela.jsem taková sentimentální...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?