NEorganizovaná zábava?

Ahoj nevěsty! 🙂 Chci se zeptat, plánujete taky některá nedělat organizovanou zábavu? Nechceme žádné svatební hry, nepřijde nám to moc zábavné, svatbu chceme mít pohodovou, ale bojím se, aby si pak hosté nestěžovali, že byla nuda. Přece není nutné dělat nějaké tomboly, fotokoutky, kvízy apod. aby se lidé bavili... Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máte na svatbě správnou partu lidí určitě nemusíte dělat organizovanou zábavu. Jistě si hosté "vystačí" sami. Stačí vytvořit příjemné zázemí.. dobré jídlo, pití, hudbu, prostory k interakci.. :) Ale stejně alespoň základní harmonogram doporučím. Nemusí se dodržet a vytáhl by se např. až když by zábava stála.. :)
Odpovědět
@zasnoubenazrzka Ne, není to nutné🙂. My to taky neměli, protože na to nejsme a přijde nám to trapné. Jenže na naší svatbě se tak nějak všichni znali, známe se roky, jezdíme na hory, na vodu, do sklípku, takže stačí vytáhnout pár vtipných historek a zábava se rozproudí sama, k tomu dobré jídlo, pití, hudba. I rodičové si pařili spolu. A nuda to rozhodně nebyla🙂 . A jak jsem tak sondovala, nikomu ty hry nechyběli. Jeden adept na ženění dokonce prohlásil, že takhle by to šlo, taková pohodová akcička a žádné blbosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt je to o tom, co máte za hosty. Zažil jsem jako fotograf hodně různorodé přístupy. Když bude super parta, dá se pracovat i s "kýčovým" srdcem :)
Odpovědět
@zasnoubenazrzka Ahoj, my meli fotokoutek, jako zabavu pri cekani nez se vyfotime. Fotky nam lepili primo do alba a muj bracha to pojal tak, ze fotil i deni kolem svatby, doplnil k tomu komentare atd., takze jsme meli hotove fotoalbum hned den po svatbe - udelalo nam to obrovskou radost. Co se tyce her, nechteli jsme nic organizovaneho a nuceneho. Jedine co jsme absolvovali byl kviz pro nas se zvedanim bot, byla to prijemna vsuvka a bavili jsme se jak my s manzelem, tak vsichni okolo. Dale jsem mela pripravenou hru rok s novomanzeli, pouze pokud by zabava vazla, nakonec na ni vubec nedoslo 😊 Mela jsem nachystanou zabavu i pro deti - omalovanky, zabavnicky, nikdo se toho netknul, detem stacili nafukovaci balonky a meli o zabavu postarano.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme také neměli nějakou organizovanou zábavu. Přivezli jsme několik deskových a karetních her. Hosté se perfektně bavili. Někdo si jen povídal, někdo hrál , někdo blbnul na hudbu, nebo fotil s Instaxem. Všichni si to užili a líbilo se jim, že nebyli nucení do různých "zábavných aktivit" . Ale rozhodě záleží na skladbě hostů ,jestli tohle vyhovovalo nám neznamená, že tvoji hosté budou na tom podobně 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
My taky nemeli zadne hry, povazujeme to za trapne. Kdyz vidim svatebni kocar nebo radovy vtipnou tombolu, jezi se mi i chlupy, ktere nemam. Rekli jsem jasne, ze zadne hry! Ikdyz to svedkyne zkousela😆 Chteli jsme pohodovou svatbu. A myslim, ze byla. Mame ihlasy, ze to byla perfektni svatba doladena do sebemensich detailu. A i to od takovych tech “rypousu”😆 To me fakt potesilo. Meli jsme jen fotokoutek a svatebni noviny. I tak to silene uteklo. Kapela hrala od 6 do pulnoci.
Odpovědět
Profilova fotka
Je zábava a zábava... Myslím si, že prohlášení, že jakýkoliv připravený doplňkový program je strašný a trapný svědčí dost o tom, že dotyčný měl tu čest absolvovat akorát x-krát hromadné řachandy typu svatební kočár, cikánka s dítětem a tombola. My jsme měli různých her hromadu (ne těch "klasických" ), ale vymýšleli jsme je se zásadou, že to nebude koncipováno tak, že by se hosté někam svolávali, vytrhávali z hovorů a toho, co zrovna provádějí, ale zkrátka daná kratochvíle byla někde v areálu umístěná a kdo chtěl, tak se jí šel zúčastnit. Kdo neměl chuť se do něčeho pouštět, si toho ani musel všimnout. No a v roli hosta musím říct, že jsem ten typ, který rozhodně ocení, pokud se na svatbě něco "navíc" děje. Jasně, že nevěsta se ženichem mají naprosto plnou hlavu dojmů a jsou pořád v jednom kole, ale už jsem byla na několika svatbách, kde prostě jedinou zábavou je jíst a povídat si s příbuzenstvem/kamarády. Obcházet všechny strýčky, tetičky a sestřenice, které jsem neviděla od minulé svatby, nějakou chvíli zabere, ale ne že by mě to nějak moc bavilo. Už mockrát jsem i na svatbě byla svědkem, kdy se během odpoledne nějaká skupinka sebrala, že jdou na procházku. Ale jistěže bych nikdy nevěstě, která měla svatbu, kde jsem celé odpoledne točila palce a pak šla na procházku, neřekla, že jsem se pekelně nudila. Můžu se snažit před svatbou něco změnit, ale po ní už chci jen přispět k tomu, aby z ní měla (a ženich taky, pochopitelně) ten nejlepší pocit, ať byla jakákoliv. Potíž je v tom, že tak to vnímám já - ale celá spousta lidí na svatby fakt chodí hlavně si popovídat, tak pro ty to není žádný problém, naopak cokoliv jiného by je otravovalo. Přijde mi celkem vtipné, že se tu klade rovnítko mezi žádné hry = pohodová svatba. Jakou to má souvislost? Myslím si, že VHODNĚ vymyšlené (a provedené) doplňkové programy k celkové pohodě na svatbě můžou velkou měrou přispět, naopak i bez jakéhokoliv programu se může stát, že bude svatba sešněrovaná a napjatá. Stejně jde o to, co se tam za lidi sejde. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@drabik Velmi pěkně řečeno :) Já za mě doplním, že i běžné zvyky či hry jako tombola, rozbíjení talíře, proslovy atd. jde udělat i originálně a zábavně. Myslím si, že pokud hosté neobráží top 15 svateb ročně, tak když se to udělá dobře a lidi mají k nevěstě a ženichovi pěkný vztah, bude je to stále bavit..
Odpovědět
@drabik Ano, pohodová, protože já ani snoubenec nejsme typy lidí, co se rádi "předvádí" viz třeba ten kvíz s botami 🙂 Prostě chceme oslavit lásku. Navíc my nebudeme v areálu, ale jen v jednom jediném salonku, tam před případným programem nikdo neuteče...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, naše svatba byla malinká o 20 lidech a pevný program nebyl. Ani program dne. Pevně stanovený byl jen obřad, oběd a raut 😄 😄. My jsme teda měli hry 2 (připravili si je svědci a vždy, jak cítili, že by se to hodilo, tak se do toho pustili a my jim do toho nekecali) + sami od sebe svědci připravili křížovku pro hosty, kterou jim rozdali, kdyby se náhodou nudili. Někteří to fakt vyplňovali a tím se i seznamovali - zjišťovali info u sousedů, zda neznají odpověď. 🙂 Když jsme potřebovali něco hostům oznámit, třeba že za hodinu se bude krájet dort, tak to svědci nahlas oznámili, případně oběhli jednotlivé skupinky lidí (měli jsme to venku, takže se občas lidé rozutekli všude okolo). A to je vše. Neměli jsme ani DJ a moderátora (vlastní bedny, notebook a karaoke set) a byla to paráda. Nikdo se nenudil a všichni si to užili, byla to příjemná pohodová svatba. Ale mít něco v rukávu je fajn - kdyby se právě lidé nudili. Člověk neodhadne, jak se bude kolektiv v ten daný den chovat. Hodně lidí se vidí poprvé a těžko říct, jak zareagují (budou se spolu bavit/nebudou se spolu bavit). A mít zvoleného jednoho člověka, co ostatní povede, je taky fajn. Moje svědkyně byla 14 před mou svatbou na svatbě kamarádky a říkala, že to neměli vůbec zorganizované a nelíbilo se ji to. Nikdo nevěděl, co dělat, kam jít, co se bude dít, kdy bude jídlo a nikdo nevěděl, na koho se obrátit, aby se zeptal a svědci taky pomalu nevěděli.
Odpovědět
Profilova fotka
@zasnoubenazrzka No však jak chcete, je to vaše svatba. Nejspíš jsi tu psala kvůli ujištění se, že když nebude připravený žádný program ani aktivita, tak je to v pohodě. A taky ti sem spousta nevěst psalo, že to vnímá přesně stejně a jakákoliv další kratochvíle na svatbě je trapná. Takže určitě mrakům lidí to stačí a přijde tak úplně nejlepší. Já jsem jen cítila potřebu, aby zazněl názor i od té druhé skupiny lidí, kteří se už na spoustě svateb k smrti nudili, protože se tam prostě nic nedělo, jen jedlo a konverzovalo. A chtěla jsem dát inspiraci na to, že ne vše ze škatulky "svatební hra" musí být nějaká třeskutá stokrát omletá hromadná záležitost nebo něco, co staví novomanžele do centra pozornosti. Možností je spousta. Ale pokud nejde jen o to, aby to bylo něco, co se lidem bude skutečně líbit a ne je obtěžovat nebo stavět do nepříjemných situací, ale prostě o to, že by vás to nebavilo organizovat a vymýšlet, tak je to asi jasné a není třeba o tom vést diskuse. Třeba mě zoufale nebavilo vyrábět vývazky, dárečky pro hosty nebo kompletovat výslužky, tak prostě nebyly a lidi se bez nich obešli, tak jestli by vás nebavilo vymýšlet svatební hry, tak se bez nich obejdou taky.
Odpovědět
Nic takového neplánujeme, nejsme na to, a svatba bude převážně plná Slováků, kteří to až tak nevyžadují. Těch pár Čechů co přijde si na to taky extra nepotrpí. Navíc se tam sejde obří rodina, mnozí po letech, a nechceme je rušit nějakou tombolou od vzpomínek, povídání atd. Co tedy bude, tak jsou nějaké základní tradice jako talíř nebo první tanec. Pro zájemce bude degustace vína. Jinak nic.
Odpovědět
Článek se načítá
Ať Vaše svatba předčí očekávání bez zábavy nebo se zábavou .... tak to bylo u nás ... něco opravdu krásného.
Odpovědět
Profilova fotka
My taky nijak nechceme organizovat. Budeme mít maximálně fotokoutek a možná tu hru, kde se zvedají boty 😁 Jinak moje rodina je dost proti takové nucené zábavě, včetně mě, takže si myslím, že naopak spíš budou rádi 😄
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@drabik Dobrý den, velmi mě zaujal váš komentář. Mohla bych, moc prosím, poprosit o nějaké tipy? (luciefurstova89@gmail.com)
Odpovědět
Profilova fotka
@drabik Také Váš názor plně sdílím. Přesně má krevní skupina. Trefně napsané 🙂 Pokud by Vás to neobtěžovalo, k těm typům na zábavu bych se ráda přidala. Klidě do zpráv. Děkuji 🙂
Odpovědět
Já jsem pro neorganizovanou zábavu, ať se lidé baví, tančí. My jsme sice harmonogram měli, včetně pár her, protože jsme neměli úplně stmelující se kolektiv, museli jsme to tedy přizpůsobit. Stejně nám bylo řečeno, že se pak "konečně něco dělo", ale ne každému se člověk zavděčí, je to smutné. 🙂 Důležité je, abyste si to udělali podle sebe a prožili ten den v pohodě a radosti. 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?