Nechceme, aby na nás hosté házeli rýži - máte zkušenost?

Profilova fotka
Svatba bude v kostele a při vycházení nechci, aby na nás hosté házeli rýži. Jakou máte zkušenost, stačí, když prostě rýži nedoneseme, nebo existují lidé kteří si ji nosí sami? Zažili jste to? Díky.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ryze se vetsinou hostum rozda pred kostelem, tesne pred tim nez budete vychazet..sami si ji nenosi..nebo aspon jsem to jeste na zadne svatbe nezazila...kazdopadne misto ryze je ted popularni pouziti bublifuku...nedela to curbec na zemi a ve vlasech a je to celkem hezky efekt pro svatebni fotky
Odpovědět
@gwenka Zažila jsem to, že si ji skutečně hosté donesli sami. Určitě jim řekni, že to nechceš. My třeba nemohli házet a hlavně jsme to ani nechtěli, bylo to pod pokutou 50t, takže jsme to kamarádům řekli, že je to zakázané a byl klid. Nachystala jsem jim na házení okvětní kvítky a bublifuky, tak měli náhradu a nikomu záže nechyběla. Podle mě ta rýže vypadá jak červíci pak ve vlasech. Blééé.
Odpovědět
U nás, tedy v Ostravě, jsme měli rýži zakázanou. Vysvětlili nám, že každý házel kila rýže a mají tam zámkovou dlažbu a nešlo jim to uklízet. Takže jsme dostali zákaz a všem jsme to řekli, náhradou dostali bublifuky. Asi bych to ani nechtěla, kolegyně z práce byla na svatbě zasypána rýži a jedno zrnko ji ťuklo do oka a byl problém. Půl dne prý pak nic neviděla :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsem byla zásadně proti, tenhle zvyk se mi nelíbí a při představě, že bych rýži klepala z účesu ještě večer... prostě jsem to všem zakázala, že si to nepřeju, a nakoupili jsme bublifuky, které se rozdali a byl klid :) a ještě z toho jsou krásné fotky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Místo rýže se dají použít okvětní plátky nebo vystřelovací konfety. Oboje nabízíme v našem eshopu. Rýže (či jiné házedla) jsou sice zvykem, ale některá obřadní místa to zakazují.
Odpovědět
Profilova fotka
@gwenka mne se to hazeni ryze taky nelibi, navic Bouzov ma primo na strankach, ze je zakazano hazet ryzi i okvetni platky, tak jsme to neresili. U nas ani nebyl nikdo, koho by napadlo neco hazet. Ale jak uz tu holky psaly - taky se mi libi bublifuky, ty by mohly byt dobrou nahradou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na Petrově je házení rýže také zakázané, všem jsme to řekli, nicméně stejně ji někdo přinesl a stejně se házelo, mě osobně to nevadí, akorát jsem se bála, co na to řekne oddávající, ale naštěstí se nic nedělo. Jako náhradu jsme také měli bublifuky, bylo to moc pěkné:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky díky za názory, náš oddávající rýži nezakazuje, ale chce, aby si to pak svatebčané uklidili - aby se ke kostelu neslétali holubi a tak... ale představa, že by tam někdo z hostů či rodiny běhal se smetákem je divná. A navíc taky znám, že rýže v účesu vydrží fakt dlouho... Nápad s bublifuky je asi fajn a jasně to naznačí hostům, že mají na rýži zapomenout :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gwenka mozna bych pro jistotu oznamila, ze o ryzi opravdu nestojite. A kdo by neposlechl, tak by si to po sobe proste musel uklidit... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jestli po mně někdo mrskne rýži, tak budu naštvaná ... takže doufám, že si ji nechají doma na oběd
Odpovědět
Profilova fotka
@palomitacheca @nike007 @kolbena @weka @panda_brnenska A jak jste to hostům řekli vy? Před kostelem/radnicí ("haló, prosím, rýži si schovte..."), nebo v nějakém info mailu s dalšími pokyny k svatbě? Nebo na speciálních svatebních stránkách - už jsem je u pár lidí viděla, jen nevím, jak moc to ti svatebčané čtou...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, v Olomouci je to také zakázané (dokonce i okvětní lístky). My jsme svatebčanům poslali emaily, něco se píslo přes FB, či se to obtelfonovalo, že se to nesmí. Všichni to respektovali. My jsme byli bohužel nuceni zatrhnout i bublifuky, neb bylo dost lidí v dobových uniformách a ty jsou z vlny a často dražší než obleky a mohlo by se to zničit. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@gwenka my nikomu nic nerikali, ale meli jsme svatbu jen s par nejblizsimi lidmi a ty ani nenapadlo neco vymyslet. Navic jsme po obradu meli prohlidku hradu, tak by ani nebylo kdy neco hazet. Po prohlidce jsme z hradu vysli jako jedna skupinka, ani zadny spalir nebyl... Asi bych se o tom zminila na karticce u oznameni, nebo poverila nekoho, aby tu informaci predem (treba i pred obradem) rozhlasil.
Odpovědět
Profilova fotka
Jj, taky přes FB, měla jsem tam vytvořenou akci Svatba, kde se podobné věci řešili.
Odpovědět
Profilova fotka
@gwenka my nic takhle veřejného neměli, ale když se kdokoli ptal na svatbu, tak jsem to několikrát zdůrazňovala, že si to prostě nepřeju, dál když jsme rozváželi koláčky, tak jsem to ještě spíš takovou humornou formou přípomínala a ještě kdyby bylo nejhůř a někdo si přece donesl vlastní, tak měly za úkol svědkyně a kamarádky zakázat za každou cenu :-D a když rozdáš třeba ty bublifuky, tak většině lidí dojde, že mají použít je a ne rýži z kabelky :-) přeju pevné nervy a svatbu podle představ ;-)
Odpovědět
gwenka já to řekla hlavně kamarádkám, ty to chtěli organizovat, takže věděli, že rýže ne. Tetičky a babičky to myslím nenapadne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ani já nechci rýži a taky doufám, že si ji nikdo nedonese! :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli svatbu u rybníka, takže jsem si říkala, že to nikdo nebude nic házet, přeci jen to není kostel... Jaký bylo překvapení, když nám na hlavě přistály 3 kýble s rýží (jako nasypaný :-D ). Dodnes nevim, kdo je tam přinesl :-D jen mám obavy, že budou u toho rybníka mít letos rýžový pole :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se mi nezamlouva hazeni ryze....a ty bublifuky jsou skvely napad ;-)
Odpovědět
@gwenka My jsme zvyklí na to, že pár dní před svatbou nám ze všech svateb přišly informace, co, kdy, kde, proč a jak ... :-) Takže jsme měli taky takové informace pro hosty, jak pro kamarády, tak pro rodinu. Posílaly se mailem a rozvážely s výslužkou před svatbou v oblálce.
Odpovědět
@gwenka A ještě jedna důležitá informace, měli jsme koordinátorku na obřadu, takže i kdyby někdo měl rýži i přes informace, tak byl její úkol zajistit, aby rýže prostě nelítala :-)
Odpovědět
Ahoj nevěsty, také jsme nechtěli házení rýže. Do instrukcí pro svatebčany jsem rovnou napsala, že házení rýže je na zámku zakázané pod pokutou (milosrdná lež v náš prospěch :-) ). Zámek Jemniště házení rýže povoluje, ale to nikdo nezkoumal a rýži neházeli ;-). Házeli na nás okvětní lístky růží a měli jsme spoustu bublinek. Důležité je co chcete vy !!!! Nevěsty přeji Vám krásné svatební přípravy a splněný sen v roce 2014 :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, mam asi trochu tupy dotaz, ty okvetni listky ruzi jste mely prave nebo ty umele ? a nechteli pak po vas aby jste to zametli ? diky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Házejí se lístky umělé. Nabízíme je v našem eshopu. Zametat je jistě nebudete.
Odpovědět
Profilova fotka
@gwenka Nosí si rýži sami. Připravila jsem do malých kornoutků docela dost rýže (tak z půl kila) jenže jsem nepředpokládala, že tam někdo přitáhne celý kilo rýže. Všechno to na nás vyklopili. Místama toho bylo fakt dost... ženichovi pak musela maminka čistit sako, protože na něm zůstali bíle fleky a já měla plnou hlavu rýže, kterou mi sundávala svědkyně. 3lo to dost bolbě a vypadalo to, jako bych měla v hlavě velké lupy. Fakt debilní. Asi bych příště prostě rýži zakázala a raději nakoupila konfety. Měla jsem je, ale maminka je zapomněla v autě :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@gwenka Ja jsem svatebcanum k oznameni rozdavala takove mensi organizacni info a tam jsem napsala, ze nechceme zadne tradice vcetne ryze, bublifuku a podobnych fíčovin... A nikdo po nas nic nehazel :-) Ted mi doslo, ze ani nebylo kde. My jsme od nikud nevychazeli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@leontynka1 na nějakém luxusním místě, kde je dost drahý pronájem na svatbu, si určitě úklid zajistí sami. Ale přijde mi dost nevhodné nechat po sobě před kostelem či obyčejnou radnicí umělé lístky, které se nerozloží... sice to pak asi uklidí zaměstnanci radnice, kostelník, nebo městská úklidová služba, ale i tak... v životě jsem na ulici po sobě nenechala jediný papírek, nevím, proč by to na svatbě mělo být jinak... hanba by mě liskala. Jinak všem díky za tipy, nakonec s oznámením budeme posílat informační email, tak snad to bude v pohodě :-) Přeji všem pěkný den! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gwenka Doporučuju mít někoho, kdo bude v den svatby pomáhat s organizací, a té osobě to sdělit. Na "našem" zámku bylo házení čehokoliv naštěstí zakázané, ale ženichova sestra, která nám to právě koordinovala, se mně před svatbou ptala, jak je to s házením rýže, pak chtěla donést bublifuky, ale to jsem taky nechtěla, protože jsem se bála fleků na šatech. Švagrová svůj úkol splnila a nikdo na nás nic nehodil ani nefoukl, ale nevím, jestli to tam vůbec někdo měl. Když jsme vycházeli ven, všichni nám tleskali a to mi přišlo daleko lepší než házení čehokoliv :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
hmm...asi připíšu k oznámení, že jestli po mně někdo hodí rýži, tak já po něm sekyru...
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka :-D Teď jsi mě rozesmála :-D Ale jsem taky proti rýži. Zeptám se na místě obřadu jestli tam můžou být lístky a jinak zvolím asi bublifuky :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?