Myrta ze zahrady prý přináší smůlu

Trošku mě včera zaskočila kamarádka s jednou pověrou, tedy pokud si ji sama jako pověru nevymyslela, tvrdí, že myrta ze zahrady přínáší smůlu. Říká se to? Neslyšely jste o tom? Hledala jsem na internetu a nic jsem o tom nenašla. Koneckonců předpokládám, že v profi zahradnictví myrty pěstují ve velkém, nikoliv v několika květináčích.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
O tom jsem skutecne neslysela a nevim jak chapat "ze zahrady". Jestli musi byt pestovana doma nebo samotnou nevestou a nebyt kupovana? Vykladu muze byt nekolik, koneckoncu muze byt i na te zahrade v kvetinaci... Me uz od malicka babicka rikala, ze by si mela divka doma zasadit myrtu a pecovat o ni. Kdyz ji myrta zajde, tak se nikdy nevda. Kdyz prospiva dale, tak se nespis na tu svatbu ostriha svatebcanum na klopy. Kazdopadne se nedes - ja bych se nesmela vdavat asi 3x :-D Pestovani kytek mi nikdy neslo, a jak jsem jako mala (tak dobre, hodne mala) rezane kvetiny nesnasela, tak dnes jednoznacne vedou.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevíte kolikm stojí udělané mašličky na myrtu?
Odpovědět
udělané mašličky mám koupené ve sv.salonu 3,50/ks
Odpovědět
Holky, ta pověra říká, že v rodině, kde jsou dcery by se neměla myrta vůbec pěstovat. Že se pak dcery nevdají. Má se sehnat až před svatbou odjinud. Toť vše. Ale pověry jsou pověry. Nakonec znám páry, které měly svatbu v květnu a vydržely spolu a mají krásné manželství. Nesmí se to přehánět... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No dokonce, dalsi povery, ktere si odporuji :-) Vidim to asi takhle - kdo zna nejakou poveru od malicka, tak by ji mel pro svuj klid dodrzet. Pokud se takove povery dozvida ted, tak bych to nebrala moc vazne. To ti, libanku, potom ta kamaradka muze rict, ze v kavove sedline vycetla, ze ten tvuj neni uplne ten pravy a co potom :-) Nenech se zaskocit kazdou hlouposti ;-)
Odpovědět
Souhlasím, pověráři to dokonce i zrýmovali, že "kde se myrtě daří, tam se svatba maří", ale já ze sobotní zkušenosti můžu říct, že je to blbost:-D Vdávala se mi kolegyně, moc jí to slušelo, vše proběhlo v pohodě a...myrtu si pěstovala tady v práci na skříni, už asi rok, obrovský nádherný košatý keř:-) Potom ho jednou ostříhala...a...za týden se objevilo na nástěnce oznámení:-) Nicméně my myrtu doma nemáme, takže já budu mít objednanou z květinářství:-) Jeden nikdy neví:-D;-):-D
Odpovědět
Díky holky, přestávám takový blbosti řešit. Ono to manželství vlastně není ani o myrtě ani o pověrách.
Odpovědět
Mašličky na myrty prodávají v galanterii. Mají různé-čistě bílé, se stř. nebo zlatým okrajem, možná i champagne. Jsou na platu po 20 ks a stojí 40Kč. Asi do nich půjdu. Jsou jedna jako druhá a bude to hezky vypadat. Takže jen špendíky a tu myrtu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mašličky na myrty lze koupit i ve svatebních salonech, a u nás se často místo pravé myrty pouřívá na voničku krušpánek či buxus, viděle jsem ledacos i jednu svatbu která něla snítku asparagusu. ale to se mi tedy vůbec nevílibo, krásné jsou i ty pečíka(někdo měl ve fotogalerii) či jiné modernosti a nápady
Odpovědět
Mytru mi pěstuje moje tchýně, tedy ještě nezvadla. :-D Mašličky jsem viděla ve svatebním salónu cca 1,5-2koruny. Dražší a hezčí budu dávat hostům a ty levnější na košíčky s koláčkami (stejně ten košíček ostatní lidi vyhodí) :-( Bublinka má pravdu, že je docela velká práce udělat mašličky jednu jako druhou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mohu Vás poprosit o konkrétní kontakt na prodejnu mašliček? Ideálně někde v Praze. Díky Iva
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
My budem mít myrty z květinářství, kde mi budou vázat kytici. Možná je přizdobím místo bílou mašličkou, tak fialovou (celá svatba bude do fialova).
Odpovědět
Článek se načítá
Mašličky mají třeba v Adině nebo v tesku na Národní třídě.
Odpovědět
Kde se dá koupit samotná myrta? Zatím mi v květinářství nabízeli jen přímo s mašličkama za 5kč kus. Má cenu koupit mašličky zvlášť a vázat sama?
Odpovědět
Profilova fotka
mne sehnala babicka myrtu v zahradnictvi ve kterem pracuje, zkus se zeptat nekoho znamyho, kdo dela taky v zahradnictvi
Odpovědět
romcatko: Já kupuju mašličky za 3 Kč ks a to takové, které nebudu uvazovat na myrtu, ale když se budou připínat svatebčanům, připnou se zároveň k myrtě. Nevím jeslti jsem to napsala pochopitelně. Jinak všude mašličky stojí různě, někde mi nabízeli za 5 Kč i více, takže se vyplatí hledat. Protože při mém množství 80 ks se mi to už na ceně projeví.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme na myrtu s mašličkou z květinářství nabídku za 7 korun, připadá vám to moc nebo tak akorát? Rozhodně se mi nechce myrty sama vytvářet, takže je 100% budeme někde kupovat, ale zas nechceme nalítnout...
Odpovědět
NO mi květinářka říkala taky 7 Kč, pak mi ale nabídla ty mašličky a sehnala mi je, tak si myslím, že to bude lepší. Nic vázat nebudu, jen myrtu nastříhám. Záleží kolik budete mít svatebčanů tzn. do jaké výše se to vyšplhá. Nám při 80 lidech se vyplatí ty mašličky za 3 kč a jen je připnu k myrtě špendlíkem, takže odpadá uvazování.
Odpovědět
Holky prosím, vy co jste si kupovali myrtu v květináči někde v květinářství, prosím kolik vás zhruba stála? Plánuju si jí jít koupit, aby se mi do svatby ještě pěkně rozrostla, tak abych věděla co mě zhruba čeká, děkuju. :-)
Odpovědět
Ja bych myrtu nestihla vypestovat jelikoz jsem mela na zarizovani svatby dva mesice.ale pani ktera me delala celou kvetinovou vyzdobu me myrtu dala presne tolik kolikjsem chtela i na ubrusy i na auto a v den svatby prijela a nazdobila me i auta :-)
Odpovědět
Když já bych si ji chtěla vypěstovat sama, víš. Tak mě zajímá kolik za ní kdo dal.
Odpovědět
Pridavam se k prosbe ladenky, taky bych si ji chtela vypestovat, ale zatim jsem ji nikde jako rostlinku nevidela prodavat :-|
Odpovědět
Zdá se mi zbytečné vyhazování peněz nechávat si dělat voničky v květinářství, na sestřinu svatbu jsme to dělali jako Clea, nic na tom není, jen člověk musí mít pěknou myrtu (u nás se používá spíš krušpánek) a trpělivost nastříhat potřebný počet větviček, nic se na tom nedá zkazit. Pak se jen připíchnou společně s mašličkou do klopy. Ladenko, myslím, že myrta nebude moc drahá.
Odpovědět
jo jo Herminko, my také budeme používat krušpánek. Roste skoro-tchýni :) na zahrádce, tak si ho v pátek vyzvednu a kamarádka mi nabídla, že mi ho nastříhá, jelikož ho bude připínat ona, tak už si to nechá u sebe. Tím mi moc pomohla, protože den před svatbou toho bude tolik, že vážně nevím, jak to vše stihneme.
Odpovědět
Herminko co je krušpánek, je to buksus? Nebo si to pletu? Buksus doma mám, a roste mi hojně a je myrtě hodně podobný a slyšela jsem, že i vydrží víc.
Odpovědět
Já si myrtu kupovat nemusí, dostala jsem kdysi malinkou snítku s kořínkem a už je z ní veliká a dokonce žene na květ a to se říká, že pokud dívka pěstuje myrtu a ona jí rozkvete tak se do roka vdá :-D :-D :-D u kamarádky to tak bylo :-) a u mě to asi taky vyjde :-D :-D :-D
Odpovědět
Ladenko, jojo, krušpánek je buxus (jinak se mu myslím říká taky zimostráz), tady u nás se používá snad jedině on, asi na žádné svatbě jsem neviděla "pravou" myrtu ;-)
Odpovědět
Tak v tom případě nic nekupuju, použiju buksus. :-p :-D
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jedině myrta. Mně ji už leta pěstuje babička... ;-)
Odpovědět
No my pěstujeme na zahradě buxus a doma myrtu, ale je velmi náročná na pěstování, venku by třeba chcípla, mám ji na okně v obýváku a přes zimu je tedy ovadlejší od jara do začátku zimy je super :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?