Může ženich koupit nevěstě šperky na svatbu?

Je spoustu zvyků a pověr,co kdo má a nemá dělat kolem svatby,například nevěsta si nešije svoje svatební šaty .... jsou nějaké zvyky kolem šperků? Může mi budoucí ženich koupit nějaké šperky,co budu mít na svatbě? Nebo nemá nic dopředu vidět z toho,co budu mít na sobě? Pište prosím svůj názor a jak to bylo u Vás.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem si bižu kupovala sama. Když přítel nevidí šaty tak jak pak může vědět, co se k tomu hodí a co ne ;-) a když k tomu ještě připočtu mužský cit pro to, co se k sobě hodí a co ne - tak bych si rozhodně koupila šperky sama. Nehledě na to, že nechat to na příteli, tak se obávám, že bych měla tak maximálně kolem krku lano se smyčkou, nebo drát :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem si koralky navlikla sama a nastavajici je uz videl... urcite ti muze nastavajici sperky koupit...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj biralo! Já jsem tohle vůbec neřešila a svému nastávajícímu jsem ukázala i fotky ve svatebních šatech a poprosila jsem ho, ať mi řekne, ve kterých se mu víc líbím! Nakonec on si mě bude brát, tak ať ví, do čeho jde! 8-) Navíc stejně vím, že za měsím absolutně nebude tušit, jak ty šaty vypadaly... :-D Ale se šperky bych na chlapský vkus moc nespoléhala. Spíš se poraď s nějakou kamarádkou. :-) Ale zase jsou chlapi, kteří v tom umí chodit, takže proč se nenechat obdarovat! :-D A někdo mi říkal, že bys na svatbě neměla mít perly, jako že to jsou slzy v manželství, ale i tyhle pověry mě osobně nechávají v klidu, pže podle mě manželství je o vás dvou a né o perlách na svatbě! :-D :-D
Odpovědět
Verunko,tak to jsi snad první nevěsta,o které slyším,že ukázala něco ze svých budoucích šatů před svatbou !!! U mě jde spíš o to,že si ze zásady šperky nekupuju sama ...vždycky jsem si to nechala koupit od nějakého mužského. Chtěla bych něco pěkného,ať je to taky na památku.Tak se ptám na pověry,jestli jsou nějaké kolem šperků.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
veru- já taky nastávajcímu ukázala fotku ve svatebnim,ale fakt že za tu dobu se mu jejich podoba vykouřila z hlavy :-D a šperky tak ty sem si kupovala sama,myslim že pověra ohledně šperků žádná není :-)
Odpovědět
My měli svatbu v květnu..kupovala jsem si sama šperky, vybírala jsem si sama kytku..a určitě bych našla milion dalších věcí..a ženich o všem měděl.. Jen v šatech mě neviděl, ani na fotce..ani fotku šatů neviděl.. bylo to pro něj stoprocentní překvapení..(ale zeotala jsem se ho, jestli mu nebude růžová vadit..) Spíš by mě zajímalo, kdo vymyslel, že nevěsta dostane šperk od tchýně.. Moc se netrefila do vkusu a je mi blbé to vyměňovat..takže teď mám doma naušnice a nevím, kdy je budu nosit..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já měla náušnice jako dárek k narozeninám, které byly chvíli před svatbou a řetízek a přívěšek jsem dostala místo zásnubního prstýnku. Nemyslím, že ohledně šperků je nějaká pověra.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě je koupil přítel, vybírali jsme spolu, ale chce mi je dát až o svatebním dnu po mojí sestře. Kdybych je měla dostat od tchýně, tak to by mi schválně vybrala nějakej děs i.sana: třeba by jí to šlo nějak vysvětlit. Investovala do nich peníze,tak bych jí to nějak vysvětlila, že se do tvýho vkusu netrefila, nebo jí řekni,že by se ti něhodili k satum, ze jsi si prestavolvala neco jednodussiho, nebo z perel. Proste ji popis co bys rada
Odpovědět
Profilova fotka
Já třeba na pověry nedám, podle mě to jsou jen povídačky ;-) . Myslím, že šperky ti může koupit kdokoli, i ty sama i tvůj přítel. A ohledně těch svatebních šatů, přítel mě taky viděl, na fotce, přesně jak už tu někdo psal, chci se líbit havně jemu, že x-) . Vím i o takových, kdy chlap vybíral šaty se ženou a jsou spolu šťastní :-N x-) .
Odpovědět
Tak mě přítel v šatech viděl, právě proto, abych se trefila i do jeho vkusu... přece jen se mu chci v takový okamžik líbit:) Šperky jsem si vybrala při zkoušce v salonu, kdy jsem tam byla s mámou a kamrádkou a na sobě jsem měla své svatební šaty: tedy šperk jsem si vybrala sama přesně k těm šatům, aby to opravdu hezky ladilo. Kytku přítel viděl na fotce, ale objednat jsem jí šla já, protože přece jen květinářce lépe vysvětlím některé detaily, že třeba břečťan ne, ale chci tam více zeleného a jak ta kytka přesně má vypadat... Takže tajnosti s tím určitě nedělám, ale některé věci si zařizuju raději sama ;-)
Odpovědět
Můj dnes už manžel se mnou chodil do svatebního salonu na zkoušky, než mi šaty ušili. Byl na všech. Mně to vůbec nevadilo, naopak moc chválil, tak mě to těšilo. Když jsem si je zkoušela finálně, řekl, že 100 % výsledek chce vidět až na svatě. Dneska na ty šaty vzpomíná i on, jak byly krásné. Myslím, že byl rád, že se povedly i kvůli němu. Opravil na nich výběr krajky, a měl pravdu :D I když tu pověru znám, nedodržela jsem ji. Šperky jsem si půjčila od příbuzné, která je klenotnice. Je pravda, že když mi nabízela perličky, tak jsem řekla, že ty radši nechci :D Takže tak u mě s pověrama.
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj holky, tak můj přítel se mnou byl v salonu a viděl šaty.. i když teda já jsem si zkoušela v bílé a svatební budou bordó - šijí se :-D ale o tom taky ví..jestli uvidí šaty hotové, to zatím nevím, podle toho, jestli bude mít volno až pojedu pro šaty :-D ale chci mít vše sladěné, takže se o detailech určitě budeme bavit společně :-) kytku a šperky si rozhodně vyberu sama, na pověry nevěřím ani náhodou :-D :-D ale chápu, že pro někoho je to důležité..
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem ráda, hoky nevěsty, že se mezi vámi našel taky někdo, kdo úzkostlivě netajil svoje svatební šaty, ale klidně je příteli ukázal! :-) Už si alespoň nepřipadám jako úplný exot! :-D Co se týká šperků, tak stále ještě nemám vybráno... Vím teda, co se mi líbí (křišťálové kytičky), ale bojím se, že k těm mým šatům už by to bylo moc přeplácané! :-| Tak stále ještě hledám! :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?