Kupování daru nevěstě

Ahoj holky, tchýně mi včera řekla, že prý u nich je zvyk kupovat něco svojí nevěstě (prstýnek, řetízek, naušnice) a že teda ona mi dá peníze, ať si to vyberu sama. Nikdy jsme o tom neslyšela. Dává se teda i něco ženichovi? Díky
Odpovědět
já o tom jen slyšela, že se snaše dává nějaké zlato....u nás se to nepraktikuje, ani nikdo v mém okolí se s tím osobně nesetkal...pokud je to její přání, tak si něco kup a je :-) co se týče ženicha, o tom nic nevím....
Odpovědět
citace z webu- DAR NEVĚSTĚ Dříve ženich předával po obřadu nevěstě dar, většinou se jednalo o šperk. Mělo jít o finanční zajištění nevěsty. V dnešní době většinou ženich předává tento dárek nevěstě večer před obřadem, na toto předání je mnohem více času než ve svatební den. V některých regionech může nevěsta tento dar obdržet i od rodičů ženicha jako přivítání do rodiny. Dar se může předat buď ještě u nevěsty doma nebo po obřadu. (Dalším zapomenutým zvykem jsou dary maminkám, dávala se totiž látka na šaty)
Odpovědět
@petra_r_ Tak o tomhle jsem slyšela, ale u nás v rodině, ani v rodině manžela se to nepraktikuje. Jestli dát něco ženichovi bych asi nechala na tvých rodičích (dárek tobě je taky asi iniciativa tvé budoucí tchyně), jen bych se před nimi zmínila, že ty dostaneš nějaký dárek. Ne proto, abys je navedla, aby tvému nastávajícímu něco dali, ale spíš aby o tom věděli, aby se pak třeba necítili zaskočení. No a co se týká peněz od tchyně, udělala bych to tak, že bych jí navrhla, že ten šperk vyberete spolu (pokud tedy máte dobré vztahy, což asi ano, když ti dává takové dárky), a jako poděkování bych ji přitom třeba vzala na oběd.
Odpovědět
U nás to tak je, ženichovy rodiče dávají nevěstě nějaký dárek jako přivítání do rodiny, nevěsta dává ženichovým rodičům dort jako poděkování za syna.
Odpovědět
Tak to jsem v životě neslyšela. Jde asi o tradici v rodině nebo v regionu..
Odpovědět
Tak to jsem slyšela. Tchýně dává nevěstě zlato(většinou), nevěsta dort za syna :-)
Odpovědět
@petra_r_ jo ženichovi se nedává :-( a zlato si vyber, budou se tě na to ptát příbuzní cos dostala :-)
Odpovědět
Ženich přece dostane ruku nevěsty ;)
Odpovědět
Díky moc všem, naši o tom samozřejmě vědí, ale jsme úplně jiný okres a vůbec tento zvyk neznáme a ani jsme o něm nikdy neslyšeli, tak se radši ptám, co se dává ženichovi, ať nevznikne trapas. @hanih S tchýni bych to velmi ráda vybrat šla, vztah máme dobrý, ale je starší a dost nemocná se srdíčkem a nějaké chození po nákupech by nezvládla. Sama mi navrhla, že mi dá peníze a já si něco vyberu sama, protože ona má vkus úplně jiný a chce, aby se to líbilo především mně. Tak to koupím a poté ji to dám, aby mi to mohla předat, kdy ona uzná za vhodné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?