Kdy rozbít a zamét talíř?

Profilova fotka
Ahoj holky, začínám si promýšlet různé tradice a zvyky. Které vyřadit a které provést. Zrovna rozbíjení talíře a následné zametení mi připadá jako pěkný zvyk, a tak by ho i ráda dodržela... ale protože jsem byla na svatbě dvakrát, a to jako dítě, tak teď trošku tápu, kdyže máme ten talíř rozflákat? :D Před odjezdem na obřad? Po obřadu? Při příjezdu na místo hostiny? Dala bych to před hostinou, ale nejsem si jistá, jestli to nemá mít nějaké přesně místo a čas, aby to jakože platilo :-D :-D
Odpovědět
vidím že píšeš že jedete na hostinu jinam. V tom případě se to dělává tak, že vás někdo z personálu u nich přivítá pitím (tvrdé, víno, někdo dává jednu sklenici vody a druhou slivovice..) a pak když si skleničku vezmete a napijete se, jakoby omylem upustí ten talíř :) střepy zametete a pak tě může manžel přenést přes práh. a začne hostina :) užijte si to!
Odpovědět
Profilova fotka
dělá sa to před hostinu :) a brácha si ze mě dělal srandu, že mě místo smetáku dá kartáček na zuby :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dělá se to před hostinou, přesně jak tady holky psali, o to se ty vůbec nemusíš starat, to dělají vždy ti, u kterých máš hostinu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli tak, že jsme přijeli na hostinu, před restaurací na nás čekal hlavní číšník dne, já a manžel jsme si s ním připili, uviítal nás a jakoby omylem upustil talíř na zem ;-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Než vstoupíte na hostinu. Před restaurací stojí většinou majitel/barman, pogratuluje a "náhodou" upadne talíř :-) Ten zvyk je pěkný. Akorát to nošení přes práh na hostinu je kravina na entou - přes práh se nosí domů, do "nové domácnosti"
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
holky a musí být ten panak vody a slivovice? ja ji nepiju normalně natož abych ještě hazela ksichtíky když na mě budou všichni koukat :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?