Kdy mě ženich uvidí poprvé?

Chtela bych, aby me ve svatebni den videl zenich az teprve, kdyz budi prichazet k oltari. Jak vse rano zaridit, aby me nevidel? A je to zvykem nebo neni? :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já myslela že se to tak dělá automaticky, že mě dřív neuvidí, ale matrikářka řekla že my dva a svědci budeme před obřadem s ní a ona nám řekne co a jak... To mě dost zamrzelo... To je asi jen v amerických filmech, nebo nechápu jak to ostatní dělají při této formě obřadu....
Odpovědět
Běžné, v našich poměrech je, že si ženich přijde nevěstu vyzvednout domů s kyticí. Nevěsta vychází z domu rodičů, kde jí oni předávají. Pak jede každý svým autem se svědkem a ženich s maminkou, nevěsta s tatínkem na obřad. tam si je matrikářka seřadí a nechá nastoupit do obřadní síně. Praxe? Žijeme s partnerem společně a spát chceme oba doma. Takže mě od snídaně neuvidí při přípravách a přijde si mě vyzvednout do pokoje, kde se budu chystat. poté výše popsaný odjezd na radnici a na radnici si můžeme říct jak to chceme- Takže: všichni svatebčané už v síni, na hudbu příchod ženicha s maminkou, poté svědci, družičky a družbové a následně otec s nevěstou.
Odpovědět
No prave :( a taky jsem nekde cetla, ze by me mel videt uz u domu, kde si me vyzvedne.. :( jenze ja bych to proste chtela jinak tak ted nevim co s tim :(
Odpovědět
ženich mě taky uvidí až půjdu uličkou, dřív ne :-) Je to tak, že já budu spát u mamky a ženich na místě kde bude obřad, hostina a ubytování...odtamtud všichni přijedou k mamce a budou se zdobit auta, květiny předá jí a svědkyni i tu mou..pak si všichni posedají do aut a já až budou všichni sedět tak poslední vyjdu ze dveří a vlezu do auta. Tam opět nechám vyjít všechny a svědkyně už mi zařídí aby mě nikdo neviděl a domluví se to před obřadem i s oddávající. Snad se to povede :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já jsem si to vymyslela, troufám si říct, docela chytře :-) ráda se o to podělím. Když jsem věděla, že se budu vdávat, tak v první řadě jsem se těšila na to, až mě můj milý uvidí poprvé před oltářem ve svatebních šatech - o to přeci jde!!!! :-) Bydlíme spolu, takže ráno jsem já odjela ke kadeřnici atd. a mezitím se nachystala na zahradě předsvatební párty, na kterou jsem měla přichystané ranní šatičky, byla to bomba, protože si mnoho lidí myslelo, že to jsou mé svatební :-) a na takové ty vyvalené oči, jakože "ty máš krátké svatební šaty?!!!?" :-D nelze zapomenout. Sice jsem už byla učesaná a namalovaná, ale ty svatebky jsem opravdu oblékla až před obřadem, kdy všichni včetně ženicha odjeli. S matrikářkou jsem se úplně v poho domluvila, ještě mi říkala, že mě schovají tak, že mě neuvidí nikdo. Takže s mým taťkou jsme nakráčeli k obřadu s plnou parádou a manžílkovi se prý, jak mi posléze řekl, rozklepali obdivem kolena tak, že myslel, že se složí :-))) Je to fajn, doporučuju...moc ráda na to vzpomínám... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@catchenka Vážně ses tak s matrikářkou domluvila?? Týý brďo, to kdybych věděla... Myslíš že se s ní musím domluvit předem, jako zavolat tam (což se mi nechce), nebo stačí když před obřadem za ní zajde svědkyně a řekne jí, že např. sedím v autě před zámkem a nechci, aby mě někdo viděl?
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem se taky domluvila s oddávajícím, že mě nikdo neuvidí. Poprvé až půjdu uličkou... :-) . Občanku před obřadem za mě ponese moje svědkyně, a žádný problém v tom tedy nebyl.. :-)
Odpovědět
Tak já to měla tak, že jsem spala u našich, ráno mě svědek (brácha) odvezl ke kadeřnici, tam mě se švagrovou oblékli a odvezl mě pak rovnou k babičce a dědovi (o ulici vedle než byli všichni hosti). A do auta jsem šla s bráchou a tátou fotografem co zároveň řídil. U radnice jsme zastavili bokem a vystoupila jsem až když byli všichni vevnitř. Občanku u sebe měl svědek, žádný problém s tím nebyl, čekala jsem o patro níž než všichni. Až když hrál pochod tak jsme s tátou vyrazili. Bylo to super. Kdybych se měla vdávat znova, udělám to stejně jako před šesti lety:)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedávno jsme se s manželem bavili na tohle téma a on říkal,že v dnešní době už to není až tak zvykem a já mu na to říkala,že záleží,jak si to uděláš,jak to chceš mít a taky jak se domluvíš,protože někde to nejde udělat,já se třeba divím,když si to někdo dokáže domluvit na matrice,protože tam k tomu moc ochotné nebývají. My jsme měli církevní svatbu v zámecké zahradě a já jsem od začátku chtěla být utajená nevěsta,pro mě to mělo to kouzlo,kdy mě uvidí poprvé až u oltáře,moc jsem se těšila na jeho reakci. Přípravy probíhaly v hotelu,kde pak byla později i hostina a nejbližší rodina z obou stran tam přespávala s námi den předem,máme rodiny z daleka.Ráno jsme se s manželem ještě viděli u snídaně (nevěřím na ten zvyk nebo pověru,že by se nemělo noc před svatbou spát v jednom pokoji,to mi přijde už docela zastaralé) a pak jsem se šla připravovat do svatebního apartmá a manžel do pokoje ke svým rodičům. Provozní hotelu to vymyslela skvěle,že nechala moje auto zajet do garáže a protáhla mě v podstatě téměř sklepením,takže mě nikdo neviděl nastupovat (stejně jsem jela poslední), bylo to super. A na zámku to bylo taky skvěle vymyšlené,zajeli jsme do zámku zadním vchodem,zatímco ostatní jeli normálně na parkoviště.Tam čekala slečna,co ji poslala paní kastelánka a tato slečna nás s taťkou pak přivedla zahradou až k místu obřadu. Doteď když zavřu oči,tak vidím manželův výraz,bylo to nádherné,měl na krajíčku,hned mi řekl,jak jsem nádherná a vlepil mi pusu (pak mi řekl,že čekal hodně,ale že jsem ho odrovnala,že byl rád,že měl hůl od fraku a měl se o co opřít)...všem nevěstám doporučuji být utajená,stojí to za to!!!!
Odpovědět
@stastnanevesta - jjo všem nevěstám doporučuji být utajená,stojí to za to!!!! A nezáleží na tom jestli je 25 nebo 50, Já jsem si to užila :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aljirov tak to je super a tak to má být :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 Já jsem právě překvapená, že to někde nejde, nebo s obtížemi. Já jsem prostě na matrice řekla, že nechci, aby mě zkrátka ženich a ostatní viděli a vyšli mi vstříc... Nechápu, asi jim půjdu dodatečně poděkovat, když vidím, že jinde to chodí jinak :-) Asi je to opět jen a jen o lidech. Každopádně milé nevěsty nebojte se, vy jim za to platíte, takže ať vám splní to, co vy si přejete.
Odpovědět
Článek se načítá
mě to nabídla paní na matrice.... ;-) a jsem za to ráda, není nic hezčího než, když kráčíte ke svému muži a vidíte ten překvapený výraz :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My to s matrikarkou ani nijak predem nedomlouvali, obcanky jsme oba s zenichem dali svedkovi den predem, abychom se ve svatebni dopoledne o nic nemuseli starat a pokud vim, tak se po mne pred obradem nijak neshaneli.. jinak svatbu jsme meli komplet na jednom miste, takze po snidani s milackem jsme si zalezla do pripravneho pokoje a z nej vylezla az kdyz bylo vse na obrad pripaŕavene a hrala mi hudba, o to se organizacne postaral manazer hotelu, aby vsichni hoste byli na miste a tatinek si mne vcas vyzvednul z pokoje, bylo to krasne a jink bych to ani neudelala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to opravdu o domluvě s matrikářkou. My to tak máme také domluvené - občanky dostane svědkyně a mě partner uvidí až k němu budu kráčet.. už se nemůžu dočkat. Ovšem jak píší holky výše, tady je opravdu zatím stále zvykem, že si ženich nevěstu vyzvedne u rodičů...
Odpovědět
Profilova fotka
Achjo holky, vy jste mě tak nahlodaly! Nevím jestli volat na matriku a domluvit to, protože zas mojí mámě se to vůbec nezdá... :-S To vás jako vidí vesměs jen svědek, táta a pak matrikářka? Mně by se to tak líbilo, nechci ráno vylézt z dveří a zdravit tam celou rodinu jak malý, slušně vychovaný dítě, na všechny se usmívat a poslouchat nějaký falešný sladký řeči... Nebo je to fakt neslušný, schovat se vesměs před všema a jen zamávat tzv. čumilům před domem?
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 Niki, zrovna ve tvém případě bych se klidně nechala vidět až na obřadu - na tobě jde úplně vidět, že už to chceš mít celé za sebou, tak si to nekomplikuj, prostě to tak s ženichem chcete (pěkně ho tou myšlenkou nadchni :-) ) a je to...
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle Haha jo viď :-D Dobře zkusím tam zavolat, třeba budou dělat problémy na matrice a nemusím to nakonec ani řešit :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 Vubec to neni neslusne, vsak zvyku co dela nevesta pred obradem je nekolik a vy si muzete vybrat kterykoliv chcete, vzdyt treba drive kralovske rody kdyz meli svatbu, tak nevestu az do obradu taky nikdo nevidel, i kdyz tam ji obcas ani zenich nikdy predtim vubec nevidel :-D a pokud budete mit s matrikou sepsany takovy ten papir o uzavreni manzelstvi, kde nahlasite jak se budete jmenovat, jmena deti, kdo vam jde za svedky atd., coz se vetsinou podepise uz pri rezervaci terminu a zaplaceni poplatku, das nekomu spolehlivemu svoji obcanku, tak se na matrikarku muzes vykaslat i kdyby te videt chtela, proste tam nekoho misto sebe posles a hotovo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg @ad.elle Děvčata je to dobréé, prý to není vůbec problém, bude tam někdo ze zámku a tomu to jen máme říct, cheche, tak si nemusím ráno před odjezdem kazit náladu až uvidím někoho, koho ani vidět nechci a zažiju ten pocit, o kterým se tady tak mluví, když ženich tu nevěstu uvidí až na obřadu :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg " i kdyz tam ji obcas ani zenich nikdy predtim vubec nevidel" :-D :-D :-D Ale tvůj pěkně popsaný postup je skvělý, díky, možná se mi taky bude hodit... :-) @nikina007 Super :-) Hned je ti lépe, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle mně se ten postup @martaveg taky moc líbil :-D Jojo konečně už se začínám těšit :-)
Odpovědět
Já bych též chtěla, yb mě všichni (většina) viděli až na obřadu, kdy půjdu uličkou. Mám to v plánu tak, že doma, co se budou sjíždět hosté, budu běhat v obyčejných věcech/ šatech a teprve před odjezdem se převléknu do šatů. Takže se se všemi pozdravím, nikdo mě neuvidí, až na svědkyni a družičky, co mě budou pomáhat s oblékáním. :-)
Odpovědět
Mě uvidí každý až v té uličce k obřadu. Na místo jedu autem v 7.ráno a budu v pokoji až do obřadu, takže mě uvidí až tam :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
A jak jste to holky udelaly s kytkama?snoubenec ma pred obradem predat kytku me,moji a svoji mamce.tak jak to udelat kdyzby k nam vubec nejel?
Odpovědět
já o tom přemýšlela, ale nějak automaticky, že ženich přijede k rodičům domů, kde budu připtavená tma budeme asi hoďku zdobit auta a pak pojedeme na radnici, takže mě uvidí - když jsem to řekla nastávajíců - byl překvaúpen, že mě může vidět před obřadem - naznačila jsem mamince, že by mě neviděl a že by se třeba všichni sešli tam co bude oběd a včerní raut a hned, že to néé že musí přijet sem a požádat o požehnání, že se to dělá takhle - s nastávajícím jsem to ještě neprobírala - tak nevím. Také Vám dávali rodiče požehnání? ( věřící nejsme ani jedna rodina- je to spíše asi tradice o svolení se svatbou) je fakt, že to musí ýt krásné když Vás vidí až u oltáře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to budeme mít tak, že mě všichni uvidí až na obřadu. Pouze maminka s babičkou a svědkyně se mnou budou od rána. Všichni se sejdou u rodičů doma, přijede i ženich, bude menší pohoštění, ale vycházet s taťkou z domu budu až když všichni nastoupí do aut a začnou tvořit kolonu. Vystupovat z auta budu také až když už budou všichni usazeni na místě obřadu.
Odpovědět
Mile utajene nevesty, jak to budete mit s kytici? Kdy vam ji da zenich, nebo vam ji nebude vubec predavat a vezmete si ji samy? :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@nika_berunka kytici mi zenich predavat nebude.
Odpovědět
@janagm :) dobre reseni.. Ja myslela treba pak u oltare :) Seslo se u vas s pochopenim to, ze budes utajena nevesta? V nasi rodine se to mic nelibi.. Trochu se bojim, aby mi do pokoje kazdy nelezl a nezkazil mi tim akorat naladu :(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?