Je hloupé, aby se na svatbě nečetla blahopřání?

Ahoj holky, je hloupé, aby se na svatbě nečetlo svatební blahopřání? Sestře se totiž stalo, že svatební hosté dali ke svatebnímu blahopřání finanční dar a chudáci svědci, kteří blahopřání četli, nevěděli kam s fin.obnosem. Jaké máte zkušenosti? Nebo nějak svatebčanům dopředu říci, aby finanční hotovosti dávali do speciální obálky? Děkuji :-)
Odpovědět
ahojky, já na své svatbě čtení balhopřání nechci mít, myslím si, že je to takové osobní (nikdy dopředu nevíš, co ti tam kdo napíše že :-D) a je to přece určené novomanželům, ne pro pobavení hostů...tak to cítím já...chtěla bych si to číst až například druhý den po svatbě s manželem :-) Navíc co jsem byla v posledních 3 letech asi tak na 5 svatbách, tak se nikdy nečetlo, přijde mi, že se to tak dělalo dřív... Jinak pokud bys to čtení fakt chtěla mít, tak ano lepší jsou obálky, aby tam ty tisícovky tak jako nelítaly :-D ale zas by mi přišlo blbý hostům dopředu říkat, do čeho mi mají dat prachy :-D asi bych se dost styděla...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj taky nejsem zastánce už jen z toho důvodu, že když je hodně blahopřání a jako že jich bývá :-D tak je to dlouhé a většina svatebčanů to ani neposlouchá to je má zkušenost ze svateb svatbu budu mít a určitě to číst nehodláme :-) je to přece blahopřání pro nás dva :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V dnešní době dávají všichni penízky právě do přáníčka. My čtení mít rozhodně nebudeme - většinou se to opakuje a zábavy bude hodně. Stačilo když jsem sledovala navždy svoji a jak to četli tak ty peníze nevěsta rvala do takové truhličky a každý viděl kdo kolik dal. Tohle je lepší nechat do soukromí, když ti nekdo dá mín at se necítí špatně v ten moment. ;-)
Odpovědět
My čtení přáníček neměli - oslavu jsme měli formou rautu na zahradě, bylo 70 hostů roztroušených po celý zahradě, takže to čtení by ani nebylo tak úplně proveditelný :-) . Nikomu to nevadilo, nikdo si nestěžoval. Do svatebních novin jsme napsali, že děkujeme za všechna přáníčka a dary a to samý jsme s manželem řekli i na uvítanou na párty do mikrofonu.
Odpovědět
Čtení blahopřání mi přijde trapný,stejně to nikdo moc nevnímá,a co je komu do toho,kdo nám co přeje...
Odpovědět
Na českých svatbách se čtou blahopřání?? =-) šmarjá, u nás na záhorí se tancuje a takové blbiny, ať si nechají na doma, na to není nikdo zvědavý
Odpovědět
Není, my taky nečetli a nikomu to nevadilo:)
Odpovědět
Nechci nikomu nic cist.. :-D
Odpovědět
Taky číst nebudeme
Odpovědět
ja cteni mela, cetla jsem sama. bylo to celkem divne otevrit obalku odlozit korunky tak aby nikomu nebylo trapne, ze nekdo dal vice a jiny mene.... a co teprve kdyz jsem otevrela obalku od lidi, od kterych jsem to moc necekala a hlavne jsem dostala takovou sumu, ze mi bylo az hamba ji prijmout. takze za me si cteni nechte do soukromi.
Odpovědět
Profilova fotka
My cist taky nebudeme. Je to zdlouhavy a po chvili to stejne vetsina hostu neposloucha (tedy co jsem videla na svatbach). Je to prani pro nas a ne pro ostatni, tak proc jim to cist...
Odpovědět
v dnešní době je hloupé, když se blahopřání čtou. my jsme to nedělali a vyhli jsme se nudné dlouhé chvíli. určitě to nedělejte...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my je číst nebudu a nejen proto, že už je to nemoderní, ale protože spousta lidí nám do přání s největší pravděpodobnosti dá penízky. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Také nebudeme číst ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
podle etikety se prý údajně nemají rozbalovat dárky a ani číst přání protože se tam dávají peníze a to kvůli tomu aby hosti nekoukali kolik kdo přispěl co dal a podobně :)
Odpovědět
Profilova fotka
my je nečetli a nemyslím, že by to někomu chybělo. Přečetli sme si je v klidu a soukromí. Já si myslím, že svatební přání, hlavně ta, psaná od srdce a ne jen podepsaná předtištěná jsou svým způsobem intimní věc určená novomanželům. Nedokážu si představit, že jedno z nejkrásnějších přání, co jsme dostali, napsané prostě o nás, bychom měli číst před lidma. I doma nás to s mužem dojalo a myslím, že bych ani nechtěla třeba právě toto číst veřejnosti.
Odpovědět
My jsme je taky nečetli veřejně, ale až pak v klidu v soukromí. Někdy tam byly opravdu osobní vzkazy, takže určitě nepatřily širšímu okolí. Nikdo se nad tím nepozastavoval...
Odpovědět
rozhodně číst odmítám! Přijde mi to zastaralý a trapný...
Odpovědět
nečetli jsme, protože by jsme doola opakovaly básničky z vnitřku a jelikož jsme si přáli penízky, tak aby jsme rozbalovali předevšema přáníčka, četli je a bylo vidět kdo kolik dal, mi přišlo nevhodné a hlavně pro hosty velice nudné, takže jsme sbalili dary na pokoj a místo toho se bavili jinak :-)
Odpovědět
Taky si myslím, že je naopak spíš hloupé to číst. Blahopřeje se novomanželům, ne hostům, je to čistě osobní soukromá věc mezi novomanželi a tím, kdo blahopřání dal. Nikomu nic není do toho, jaké kdo blahopřání napsal, zda román či se jen podepsal k předtištěnému, či zda a kolik peněz daroval. Kdyby se to dělalo veřejně, jen by se hosté i novomanželé navzájem dostali zbytečně do rozpaků a vznikaly by trapné chvíle, od toho svatba přece není.
Odpovědět
My jsme je nečetli.. Na svatbách, kde to četli, tak mi přijde, že se ostatní nudili, do toho jim z toho vypadávali peníze.. My si přání přečetli druhý den po probuzení v posteli.
Odpovědět
Ze zkušenosti vím, že se hosté během čtení gratulací nudí, baví se mezi sebou, jelikož je to moc nezajímá ( přeci jen jsou blahopřání určena novomanželům a hosté pisatele často ani neznají) či dokonce na dobu čtení odchází ze sálu. Při dekorování místa hostiny proto připravuji ( po dohodě ) místo určené k umístění svat. gratulací - nejčastěji stuhu s kolíčky- kde si může každý host počíst dle libosti.
Odpovědět
taky nečteme, je to nuda, a navíc, je trapná a myslím i nevhodné, vytahovat z přání peníze, a vyvolávat tak diskuze typu "on dal jenom 1000/oni nedali nic?/kolik tisícovek tam bylo?...." navíc přání většinou nejsou originální, jsou to předtištěné věty, které se pořád opakují...nuda. ten den je tak krátký, že nechci strávit hodinu ze svatby čtením. pak si to s manželem přečteme v klidu druhý den v posteli.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@monunkaaa my naprosto stejně..přání beru jako osobní vzkaz pro novomanžele,ne pro "veřejnost".Druhý den jsme se těšili,až si v klidu doma všechna přečteme :-) a dlouho jsem na žádné svatbě tento zvyk neviděla,myslím,že už se od něj upustilo..
Odpovědět
Myslím, že hosté "nečtení" spíš ocení...
Odpovědět
Profilova fotka
To se dela? To snad ne, jeste jsem to nezazila, nevidim duvod to delat
Odpovědět
Nečetli jsme, zabralo by to spoustu času a hosté by se nudili.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky rozhodně žádné čtení neplánujeme. Pro hosty to musí být děsná otrava...
Odpovědět
Jestli budeš řešit co je hloupé a co ne, tak si svatbu neužiješ ;). Svatba je o lidech který máš ráda, o zábavě, jídle a pití. Tohle je opravdu nepodstatná záležitost, udělej to tak, jak ti je příjemný :-). Spíš bych se zaměřila na podstatnější části dne, tam by případné chyby a nedostatky byly vidět mnohem víc.
Odpovědět
My jsme přání nečetli a rozhodně toho nelitujeme, ani z hostů si nikdo nestěžoval :-) Přijde mi to zbytečná ztráta času, kterého ten den opravdu je málo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?