Jaké máte hry a program na svatbě?

Zdravíčko, mám dlouhou chvílu, do svatby daleko a Vánoce už skoro úplně nachystané, tak bych chtěla spustit diskuzi :D. Tadadááá, ženy, jaké plánujete hry a zábavu pro ostatní na svatbě? Teď nemyslím zvyky, ale vyloženě hry a program na zabavení hostů :).
Odpovědět
Meli jsme svatebni strom, kapelu hned po obede, beerpong ( asi nejvetsi uspech) a pozdeji svatebni kocar, nebylo potreba zadnych her a nucene zabavy, hoste se skvele bavili tancem, hovorem a seznamovanim 😊
Odpovědět
Profilova fotka
My plánujeme kvíz pro hosty, tombolu, fotokouket a svatební strom :-) Tím chceme hlavně zaplnit pauzu, když pojedeme na focení, tak aby se hosté nenudili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my plánujeme svatební tombolu, svatební strom, tvořím svatební noviny a od svědků bych ráda hru jak ženich s nevěstou zvedají boty na otázky ohledně jejich vztahu. Myslím, ale že největší zábava bude tancování.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme velmi hraví, naše rodiny i kamarádi také, takže jsme toho měli hromadu. :-) My jsme měli svatební orientační běh (děláme tenhle sport v rodině), ale jenom po dvoře, člověk si vzal mapu, průkazku a obcházel kontroly, na každé kontrole byla vždycky ještě otázka (typu "Co mají nevěsta a ženich za domácí zvíře?", možnosti ABCD). Čas se neměřil a nebylo to hromadné, na jednom místě byl vyznačený start a člověk mohl na trať vyrazit kdykoliv se mu chtělo (nebo i po skupinkách). Pak jsme měli seznamovací hru. Každý dostal kartičku, na které byla fotka někoho jiného (koho dotyčný neznal) a měl za úkol jej najít a zjistit od něj odpověď na otázku na kartičce. Muselo to být připravené tak, aby tedy každý měl za úkol najít jednoho člověka a současně jeden jiný člověk oslovil jeho. Kartičky jsem jim průběžně dala někdy na začátku odpoledne a mohli se pustit do hledání osoby kdykoliv (nebo nemuseli, když se jim nechtělo, to bylo na nich). Musím říct, že na tuhle hru jsem moc pyšná, protože se mi alespoň u některých podařilo hezky dát dohromady do hovoru lidi, kteří se neznali a přitom si měli hodně co říct, bez hry by je vůbec nenapadlo se spolu bavit a skončilo by to klasicky "kamarádi se baví mezi sebou, rodina se baví mezi sebou". Na požádání můžu dodat podrobnosti. Pak jsme měli prstýnkový kvíz: byli jsme si totiž snubní prstýnky kovat, z čehož jsme měli fotky, takže jsme ty fotky vytiskli a bylo to s instrukcemi na jednom místě ve stodole, cílem bylo seřadit fotky, jak jde postup kování za sebou. Z druhé strany fotky bylo napsané správné pořadí. Další kvíz byla nástěnka, na které byl udělaný rodokmen obou rodin (jen lidi, kteří byli na svatbě), ale byly tam jen kartičky jako "ženichova maminka", "nevěsty sestra"... a v každé kartičce byl špendlík. A pak k tomu byly druhé kartičky s fotkou a jménem a dírou, a ty člověk zavěsil na ten špendlík a mohl si zkusit sestavit ten rodokmen. Opět u toho byl pak obrázek se správným řešením. (nevím, jestli jsem to popsala dostatečně srozumitelně). Pak tam byla klasicky krabice s lístečky na libovolné vzkazy. Pak večer bylo udělané místo "věštírna", kde byla taky krabice na vzkazy, ale člověk mohl napsat vzkaz, který si otevřeme za rok/dva/tři..., tj. napsal vzkaz a na něj třeba "2020". Teď je máme v obálce a otevřeme si je na příslušné výročí. Nevím, jestli jsem na něco nezapomněla. To byly aktivity, které jsme chystali my. Svědci nám připravili: -večerní hru, trochu jako bojovku (složité, nebudu popisovat) -promítali kvíz o nás s fotkami (něco jako ty otázky, které byly v orienťáku, ale jiné a byly k nim ty naše fotky, např. když jsme byli malí) -svědkyně přinesla ten foťák, ze kterého hned lezou fotky a ty se lepily do alba Na všech hrách bylo klíčové to, že to nebyly žádné hromadné akce - mohli se toho lidi zúčastnit, kdykoliv chtěli, pokud nechtěli, tak se neúčastnili ničeho.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám vymyslela hry kamarádka se svědkyní, sami jsme nic neplánovali, ani by to nebylo potřeba. Ale pro inspiraci: 1. Muž měl jako pracovník v IT za úkol znovu seskládat tlačítka vyloupaná z klávesnice. Německé. 2. Já měla za úkol poznávat hrady a zámky letecky (z pexesa), na čas. To je teda dost specifické a svázané s naší profesí, ale tohle by šlo aplikovat kdekoli: 3. Přátelé se rozdělili do dvou týmů dle toho, zda se zanjí déle se ženichem či s nevěstou (rodina byla vyloučena), a měli za úkol odpovídat na otázky o tom druhém, tedy "tým nevěsty" o ženichovi a naopak. To se ukázalo jako nečekaně velká zábava, třeba byla otázka na to, jaké technické kuriozity sbírá můj tatínek (trabanty, a ti lidi si teda nakonec vzpomněli), takže to jsou věci, co opravdu nějakou dobu trvá se dozvědět, a to dohadování v týmech opravdu pobavilo. Takže tohle bych doporučila.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme vymyšlen svatební strom, svatební noviny a knihu hostů s polaroidem (to na dobu, kdy pojedeme na focení, ať se hosté nenudí). Jako zábavu pak máme v plánu svatební kvíz (zvedání bot) a 12 úkolů pro svatebčany - přijde mi, že u této hry se snad hosté trochu odvážou a rozproudí se více zábava :-) Pravidla této hry: Nevěsta s ženichem vyberou dohromady 12 soutěžících (2x6) z přítomných svatebních hostů. K nim se postaví 12 židlí. Vybraní hosté se postaví čelem k publiku a plní úkoly např.: “Doneste sem co nejrychleji kravatu.” V tu chvíli se jedna židle odstraní. Publikum hostům může pomáhat. Kdo úkol splní jako poslední a nezbude na něj volná židle, získá dárkový voucher. V něm je napsána “výhra” např. “V měsíci červnu musí dotyčný umýt okna u novomanželů v bytě.”. Poukaz si převezme od novomanželů a odchází ze hry za vydatného potlesku. Další úkol, další vyřazený host, další voucher s dalším úkolem, který musí v dalším měsíci vyřazený splnit.
Odpovědět
@marcelamic Zdravím :) tak ta hra na úkoly zní moc dobře a musím říct, že jste mě inspirovala :) Máte už vymyšlené další úkoly? Jestli ano, podělíte se prosím?
Odpovědět
tak my plánujem asi podobný věci, jak tady holky zmiňovaly. chtěla bych tam mít polaroid, fotokoutek, vzkazy v láhvi, z čehož si jedny přečteme na roční výročí a jedny po 10 letech (napsala jsem si na to i básničky :D), svatební noviny, svatební kvíz (boty - to mě na svatbách hodně baví), pak mi přijde docela vtipný přebalování panenek pro chlapy a takový blbiny a pro ženskou nějaká "chlapská" práce, kočár se mi taky líbí, je u toho sranda a uvidíme, co bude dál... třeba nebude nic, jelikož se lidi budou bavit a nač to násilně stopovat. nicméně minimálně ten kvíz bych asi dát chtěla, ten je fakt super. švagr měl na svatbě podojit kozu, jeho žena je ze statku. chudák koza byla celá vyvalená a nedala mu ani kapku (navíc ji ráno samozřejmě podojili), ale jako byla to sranda. :D
Odpovědět
My plánujeme pohybovou, kontaktní hru: 2týmy v zástupu (př muži vs ženy, nebo jakkoli), každý má přivázaný balónek za šňůrku kolem pasu, který mu vysí na pozadí :-D. Hra spočívá v tom, že vyběhnou první na řadě a poběží na vytyčené místo, až tam doběhnou, vyběhne následující dvojice a ta se bude snažit tomu co běžel před ním balónek prasknout (ne propíchnout prstem, ale prasknout tlakem těla), po prasknutí běží bez balonku zpět do zástupu svého týmu a zároveň vybíhá další v pořadí ... a tak to jde dokola, dokud nestojí opět v zástupu tým se všemi prasklými balónky - první tým vyhrává. Snad jsem to napsala srozumitelně, je to fakt zábava, hráli jsme tuto hru několikrát na plese a všichni se u toho bavili :-) A pak máme hru - ženich poslepu hledá mezi cca 10ti ženami svou nevěstu např. podle lýtka (ze srandy tam může být i nějaký muž) a nevěsta svého ženicha např. podle uší :-) Dále máme klasickou židličkovanou, kočár, kvíz s botama, svatební strom, fotokoutek...
Odpovědět
Profilova fotka
@vendatom Tak zatím mě napadly tyhle ,,dárkové vouchery´´ :-) : 1.) pozvat na grilovačku, 2.) pozvat novomanžele do kina, 3.) zajít s novomanželi na večeři, 4.) jít si s novomanželi sáňkovat, 5.) jít na jarní výšlap, 6.) upéct něco dobrého, 7.) zajít na dobré vínko, 8.) pozvat na bowling, 9.) pozvat na minigolf...ještě chci nějaké další dovymyslet. Hlavně chci zvolit něco, co se bude líbit jak nám, tak i případným výhercům :-D :-)
Odpovědět
@marcelamic no zní to opravdu moc dobře :) a co budou plnit přímo na svatbě kromě třeba hledání té kravaty? Napadá mě, že by mohli posbírat třeba 5 pus od opačného pohlaví, najít lísteček s obrázkem vespod židle (to bychom tam museli při připravách nachystat, když by se člověk zamyslel, tak toho jde vymyslet asi dost :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vendatom úkolů může člověk vymyslet hodně :-) Zatím mě napadlo: donést kravatu, přinést botu opačného pohlaví, přinést papírek s napsaným telefonním číslem nevěsty, přinést květinu, přinést něco modrého, , přinést nějaký dámský doplněk, přinést jmenovku hosta opačného pohlaví, přinést minci,...
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 5 měsících
U nás měl největší úspěch svatební kvíz pro hosty, který hráli během našeho focení, takže se tam nenudili. Kvíz teď posílám dál, aby se ještě využil :-) http://www.beremese.cz/market/hry-sva...
Odpovědět
Take nad timto tematem uvazuji co dat a co ne. Urcite nechceme (i kdyz to neni hra) unos nevesty a nechceme to hledani nevesty/zenicha podle nejake casti tela. Zatim jsme se shodli, ze ano: kviz, tanec kolem zidli, svatebni kocar, drazba podvazku... Mimo to bude fotokoutek a protoze bude dost deti budeme mit na hodinu a pul kouzelnika.
Odpovědět
Na svatbe, kterou jsme s kamaradkou naposled organizovaly, meli novomanzele karikaturistu. Nemela jsem prehnana ocekavani, co se tyce zajmu hostu, ale naopak - mel porad plno a stala na nej neustale rada. Na svatbe zustal urcite dyl nez planovanych 5 hodin a byl opravdu sikovny. Takze jen tip na neco ne az tak bezneho :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím, co jsem na svatbách viděla, měl úspěch tanec v kolečku s pytlem (lidi tancují v kolečku a předávají si velký pytel se kterým musí vždy chvíli tancovat. Když se stopne hudba, ten, komu zůstal, musí z pytle vylovit obleček, který si posléze nasadí a tancuje dál. V pytli jsou různé věci typu klobouky, paruky, čepice, plavky apod. čím ulítlejší, tím lepší). Dále pro kamarády v pokročilé hodině vařečka (Kamarádi tančí v kroužku vždy holka - kluk a předávají si obyč. dřevěnou vařečku pouze nohama). Dále klasika svatební kvíz pro ženicha a nevěstu se zvedáním bot.
Odpovědět
Nechci vyznít jako rypna, ale myslím, že v tématu her na svatbu by se měl každý dobře zamyslet nad tím, jaké lidi bude mít na svatbě - ve smyslu, jací hosté jsou a jak by je podobné věci bavily. My jsme třeba na svatbě neměli naprosto žádnou zábavu pro hosty, pouze hudbu a jídlo a lidé se výborně bavili mezi sebou, jak chtěli chodili posedět ven, dovnitř, kde byl raut, tancovali, popíjeli... a naprosto všichni hrozně chválili právě tu uvolněnost bez přerušování a plánovaného "teď půjdeme všichni sem", "tady můžete dělat tohle". Pokud někdo má takovouto zábavu rád, jedině dobře, když si ji na svatbu zařadí, jen to chce vždy s rozmyslem. Už jsem zažila i svatbu, kde byla sice "jen" tombola, video novomanželů od dětství do svatby a hra s botami a na spoustě lidech bylo vidět, že jim to nepřijde vlastně moc zábavné a spíše je to nudí, ale to "organizátoři" nezaznamenali, jelikož sami byli hrami pohlcení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@drabik Dobrý den, moc se mi líbí nápad se seznamovací hrou. Můžu se zeptat na podrobnosti, jaké jste měli otázky na kartičkách atd. Díky moc, Jarka
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@diana_dl Ahoj! Ja jsem stejneho nazoru - muzu se prosim zeptat tebe na nazor? Me v nasi lokaci se snazi vnutit fanfary pri krajeni dortu a ze prej je to velka udalost pro hosty. Popravde - pri 100 hostech predstava ze je musim nahnat v urcity cas do sypky je docela nucena a jsem toho nazoru, ze kdyz to bude v programu, kdo bude okolo to uvidi... Zadny 'klicovy bod' mi to osobne neprijde.. ?
Odpovědět
Mne docela baví i ta stoličková hra, kde je vždy o jednu židli méně a když se zastaví hudba, tak si musí každý najít místo, ten kdo zůstane vypadne 😄 i když je to trochu nebezpečné, ale vždy se při tom všichni zabaví
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně se mi na svatbě nejvíce líbila Svatební hra Boty a stoličková hra je taky super! Pokud by Vám chyběla inspirace, můžete se porozhlédnout u nás 🙂
Odpovědět
@alisa_ Tak fanfáry mi přijdou už opravdu dost 🙂. Jak říkáš, když to bude v programu, tak o tom lidé budou vědět, nehledě na to, že když si to většina bude hlídat (jakože si stejně budou hlídat hlavně vás - tebe a ženicha), tak se ti strhne klasická davovka - jde pár a další se začnou zajímat, kam se jde a co se bude dít a ono se rozkřikne, že se jde krájet dort a lidi se ti srotí tak nějak sami. My jsme původně krájet dort nechtěli (měl se donést už nakrájený a dát na raut, ať si každý vezme - dort byl slaný), ale nakonec jsem se v ten den nechala ukecat, že ho tedy alespoň rozkrojíme na fotku a jelikož jsme neměli žádný plán ani harmonogram, tak prostě v jeden moment si pro mě přišla svědkyně s kamarádkou, že by prý lidi už chtěli zakrojit dort, tak jsme prostě šli, ostatní se přidali, odkrojili jsme první dílek a zbytek už jsme přenechali kamarádovi, co nám dort dělal, aby ho dokrájel. Takže se dá říct, že to zakrojení pro lidi určitá událost je, strašně si nás u toho fotili a tak, ale nějaký fanfáry a tak bych určitě vynechala, to už mi přijde zbytečné. 🙂
Odpovědět
My na tyhle veci vubec nejsme, spis nas na svatbach obtezuji (a obecne jsme s timhle nazorem nebyli zrovna sami, ehm), takze tuhle rizenou zabavu budeme mit osekanou na minimum a vetsinu veci chceme nechat na volne zabave. Vzdycky nam to prislo strasne rusive, kdyz se lidi zacali bezprostredne bavit mezi sebou a nekdo je zacal nahanet tuhle na krajeni dortu, tuhle na tamto, tamhle na onamto. Navic jsem nebyla na jedine svatbe, kde by se harmonogram dodrzel, takze nejak bliz se z toho vychazet neda. Ja chci urcite fotokoutek, tam se vzdycky lidi vyradili nejvic, a asi budeme mit i tombolu, protoze jsme na svatbe kamaradky namysleli tolik kravin, ktery by se tam hodily, ze to nakonec asi zrealizujem. 😄 Navic jsou to obe veci, kterych se ucastni jen ti, kteri chcou, ostatni at se bavi po svym.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Na tuto svatební hru musí mít vaši svatební hosté smysl pro humor 🤪 a rozhodně není na škodu, když si před ní dají nějakou tu 🥂 skleničku. 😉 Hledáte originální a zábavnou svatební hru? Našli jste ji! Podívejte se, jak se hrají 🐝🎈 včeličky. ⤵️ 📍 Článek a video ZDE: https://bit.ly/originalni-svatebni-hra
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?