Jak zabavit hosty a neztrapnit je ani sebe aneb nenucená zábava na svatbě

Profilova fotka
Ahoj všem co plánují, i když máme do svatby dost času (i když kdo ví, termín ještě není stoprocentní), tak štěstí přeje připraveným a proto si začínám v hlavě hrát s myšlenkou jak nenuceně zabavit všechny na svatbě. Teď nechci nikoho urazit a samozřejmě ať si každý dělá co chce, ale určitě si nepřejeme, osahávat nohy, jíst z jednoho talíře, mít chomout, tombolu, věštkyni, karaoke, prostě nic, kdy by někomu mohlo být trapně nebo by při činnosti měl nepříjemné pocity. Jasně, někdo si řekne, že jsme suchaři, ale já stále přemýšlím nad tím, že se dá snad udělat i nějaká nenucená zábava. ;) Co jsem slyšela, tak se mi určitě líbí fotokoutek, kriket a petanque (v době našeho focení), turnaj v bowlingu by se mi také hodně líbil. :) Máte nějaké další nápady? Nebo naopak něco z té klasické zábavy z čeho jste měly obavy a nakonec se to moc povedlo?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Měla jsem na svatbě takový tvořivý koutek (barevné papíry, raznice, razítka, tužky, korálky, atd), kdo se nudil, mohl si jít něco tvořit. Pak tam byli k dispozici omalovánky a lušťovky se svatební tématikou.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já hned za čerstva přidám své dojmy :-D ..Nechtěli jsme jakékoliv hry na vybírání peněz (např. tombolu), nechtěli jsme únos nevěsty, ošahávání zadků a noh, jediné co se mi líbilo jsou otázky a zvedání bot jako odpověď..Nic jsme nevymýšleli, svědkyně se toho chtěla ujmout..Nejdřív přišlo osahávání zadků, potom lýtek..Potom únos a tak nějak v průběhu družička se svědkyní prodávaly losy, otázky se nekonaly..A bylo to fajn..Měli jsme tam kulečník i fotokoutek, ale valného úspěchu to nemělo..Většina se chtěla bavit, ale nehnout přitom prstem, asi i proto, že bylo dost horko.. 8-( Pokaždé když se něco dělo, všichni se neorganizovaně sešli, jeden z kapely to i vtipně moderoval, chlapi se chtěli při ošahávání zadku otáčet i předkem :-D Únos byl fajn i proto, že byl se supr lidmi a proto, že pro mě ženich dojel do 15ti minut (skoro 10 minut je to cesta jen na to místo) Nakonec při tombole se všichni pobavili, byla asi kolem 8 hodin takže bylo popito, holky měly dobře pojmenované ceny..Nakonec asi kolem 22 hodiny bylo video na dataprojektoru co udělala svědkyně z našich fotek..krásné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě je dobrá hra, že jsou manželé zády k sobě každý sedí na židly, které jsou od sebe asi 5 metrů a každý dostává otázku o tom druhém, když odpoví správně, přiblíží se, když špatně, oddálí se. Tuto hru měl na svatbě kamarád, byla moc fajn. Prezentace z fotek, je taky super :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 Já osobně nemám moc ráda organizovanou zábavu ala "A teď všichni pojďte seeeem a rozdělte se na dva týmy..." Silně mi to připomíná pracovní teambuildingy a těch se ráda účastím - ale jen proto, že je to ulejvárna z práce, že jo :-D Na naší svatbě byl fotokoutek přímo od fotografa - udělal ho v naší kůlně na nářadí. Jeho náčiní (paruky, nosy, brejle, klobouky atd.) bylo až na vedlejší koleji. Frčely motorový pily, sekery, cirkulárka, ...... no a tak :-D Co jsem zatím viděla - ty fotky jsou úžasný :-D Ono jde i o to, jak znáš své svatebčany. Naši přátelé a naše rodina se dokážou neuvěřitelně bavit i bez jakéhokoliv doprovodného programu, takže jsme nic neměli vůbec v plánu. Přesto kolem půlnoci jedna kamarádka zorganizovala poznávání - já ženicha podle zadku (bezpečně jsem poznala jeho oblekový kalhoty, takže za sto bodů :-D ) a pak podle lýtka (tu jsem mírně selhala, když jsem držela jedno lýtko manželovo, druhý kamaráda a nadšeně volala "To jsou moje lejtečkaaaa!" :-N :-D ) a ženich mě podle nohy (tež poznal snadno, jelikož mám nejhubenější lýtka ve střední Evropě, takže to neměl těžký 8-) :-D ) A pak přišla ta hra s těma botama, jak každý má jednu svojí a jednu toho druhého a sedí zády k sobě. Nikdo to, kromě svatebčanky, co to organizovala (a mě, protože beremko mám projetý skrz naskrz :-D ) to neznal, takže celkem úspěch. Ale nic z toho jsem neměla v plánu a ani o tom nikoho vlastně nežádala, vlastně ze začátku ani nechtěla...ale ta pokročilá hodina, hromada vysmátých přátel...a už mám ruce v cizích kapsách, hele :-D :-D
Odpovědět
@dominika1989 My jsme taky nechtěli organizovanou zábavu, ale zas aby se hosti nenudili. Pétanque jsme měli taky, ten je super, pak ještě šipky. Připravenou jsme měli taky trampolínu a balónky a hélium, což bylo obojí myšleno spíš pro děti, nicméně se na tom v pozdějších hodinách vyřádila i velká část dospělých :) Jinak jsme asi neměli nic, ale všichni se bavili i tak. Co se mi třeba líbilo u známých na svatbě, měli koutek, kde byla velká láhev, psací potřeby a lístečky a svatebčani mohli na lístečky psát vzkazy, rady, blahopřání, něco nakreslit apod., lísteček složit a hodit do flašky. Ta se večer zapečetila s tím, že manželé ji otevřou za deset let. Lidi to bavilo a někteří naházeli do láhve i víc lístečků :) A manželé se za deset let určitě pobaví :)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie no ja si prave myslim, ze by vsem az na vyjimky, mohly byt tyhle zabavy typu pojdme si osahavat zadky trapne. Proto hledam inspiraci. Myslim ze se umi bavit vsichni sami, ale nerada bych, aby diskuse na svatbe sklouzla k reseni politiky apod. @hanih dekuji!!! Ta lahev je vyborny napad, presne neco takoveho jsem mela na mysli, musim si to zapsat, to je opravdu moc hezke a myslim, ze bude sranda to za tech 10 let cist😉
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih taky děkuji za inspiraci s lahví, to je moc hezké, jak byla velká jestli se můžu zeptat a to byla nějaká ozdobná ???? @dominika1989 taky nechci to osahávání zadků, svatební bowling děláme v době, když se půjdeme fotit a je to asi opravdu o tom, jak moc dobře znáš své hosty. U nás když se sejdeme vždycky frčí tanec a společně zpíváme při každé sešlosti, takže karaoke je pro nás jasná volba, vím že si to všichni užijem. Pak chceme zařadit ještě hru kočár, co jsem slyšela tady na beremku, tak měla vždy úspěch, takže to risknem ;-)
Odpovědět
@dominika1989 taky jsme hry neměli, ani jinou zabavu pro svatebcany a přesto se všichni skvele bavili ať už tím, že poznavali místo kde jsme svatbu měli a nebo tancem na parketu. ale napadá mě třeba barman show, každý by si mohl zkusit namichat drink a nebo třeba degustace vína pokud jej máte všichni rádi..
Odpovědět
@dominika1989 Rádo se stalo :) @monus124 Byla to nějaká obyčejná ale větší lahev. Možná dvoulitrovka? Určitě alespoň tak dvakrát větší, než je třeba sedmička vína... Ozdobná nebyla, myslím, že se předpokládalo, že ji budou muset při otevírání rozbít, aby z ní ty lístečky dostali :) Ale měli k ní korkový špunt a červený pečetní vosk :) Já jsem v tu chvíli litovala, že už jsem vdaná :-D, protože tohle by se mi líbilo taky a bohužel nás to nenapadlo, když jsme plánovali naši svatbu... :(
Odpovědět
Já bych přidala, že u nás se všichni perfektně bavili u "klasické organizované zábavy" :) Především byli hosté vysmátí z tomboly, kterou jsme s manželem moderovali společně, což jsme zjistili bylo zásadní, zvláště když ženich sršel vtipem :) A úplná pecka byla hra Pytel - té se zúčastnili úplně všichni až po staříčky, všichni jsme se váleli smíchy! :-D A další ....při novomanželském kvízu zabodovala sestra, která ho moderovala a nepochopila pravidla :-D Nemotorný ženich měl také úspěch, kupodivu i piňata. Jediné co je nechytlo bylo karaoke, to jsme radši brzy přerušili :)
Odpovědět
Já rovněž nemám organozovanou zábavu ráda a ani jsme nechtěla mít nic naplánované minutu po minutě, neb jsem takovou svatbu s detailním harmonogramem zažila a byl to propadák, neb se naopak ta zábava tím hrozně nabourala... my měli cimbálku a DJ a vzhledem k tomu vedru byli všichni rádi, když seděli, občas si zatančili a povídali... svědek připravil jednu zábavau s tím zvedáním bot a bylo to příjemné zpestření a naprosto stačilo... ono pokud jsou ty lidi fajn, tak není nutno mít tisíc her :-) aspoň teda tak to vidím já :-)
Odpovědět
@camperses co je hra Pytel? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@alouette Někde na netu určitě najdeš pravidla, sesbírali jsme asi 60 kousků různých věcí, které si na sebe může člověk obléct (z těch pestřejších - zástěra, doktorská rouška, santova čepice, rukavice, podprsenka....), pytel s tímto oblečením jsme nechali uprostřed kruhu, ve kterém jsme všichni byli a přehazovali jsme si různě symbolický pytlíček, DJ pouštěl fajn hudbu do rytmu, zatímco jsme házeli a tleskali a jakmile hudbu zastavil, ten kdo držel pytlíček, musel si bez dívání vytáhnout jednu věc z pytle. Vážně se nasmáli i staroušci, bylo nás 35, takže každý na sobě něco měl. Samozřejmě je to lepší hrát až tak kolem osmé večer, kdy už je nálada rozprouděná :) Bylo to uvolněné a nakonec nám DJ pustil Mašinku a všichni jsme se smáli už jen z toho jak všichni vypadáme, pak jsme každý zapózovali na parketu fotografovi :) Nečekala jsem, jaká to bude zábava, dokud jsem ji nezažila sama na vlastní kůži ;) I když jako nevěsta jsem si nemohla na sebe dát ledacos, ale i bílá podprda udělala svoje, chlapi mi tam nacpali balonky :-D Nejlepší byl kamarád Mates, který si vybral mega plíny, takže hláška "Matýsek se pos...l" byla na místě :-D Fakt doporučuju!
Odpovědět
No... tak co se týče zábavy, nejlepší je hostům obstarat dostatečný přísun alkoholu :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@camperses tak presne tahle zabava je to co jsem nemela na mysli. Samozrejme proti gustu... Ale abych nutila svatebcany oblikat se do plen to mi teda prijde extremne nevhodne. A takovou zabavu bych na sve svatbe rozhodne nechtela. Takze dalsi polozka na nas pomyslny veto list. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nápad s lahví se mi taky líbí! Jen kde sehnat pečetící vosk (do pátku :-|) ? My měli na svatbě obdobnou věc - zarámovanou naši fotografii (bez skla) a kolem ní místo na vzkazy a přání do manželství - visí nám v obýváku :-)
Odpovědět
@dominika1989 My jsme nic neorganizovali a lidi se bavili sami. Jediné co, tak jsme měli program - přípitek svědka, společné focení, krájení dortu, novomanželský tanec, předání daru kamarádům, co měli výročí v den naší svatby. Jinak to bylo jídlo, konverzace, tanec, pití. Nikdo si na nudu nestěžoval. Na absenci tradic ano, ale víš jak, babičkám nevysvětlíš :D Svatební veselí začalo o třetí a kolem jedné ráno samo od sebe skončilo, lidé spokojení, vytančení, popařili a bylo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 Ještě se mi líbí úkoly popsané tady: http://www.beremese.cz/forum/svatebni... Akorát asi nechám novomanžele skládat vlaštovky sami, protože už vidím jak někdo schválně vyrobí nelétavý model :-D Zapojí se jen ti co budou chtít a pro ty, co nebudou mít fantazii, budu mít připravené návrhy. (Teď mne napadá např : večeře, kino, hlídání dětí, vyvenčení psa, společný výlet do ..., posekání zahrady, taxislužba z noční zábavy, namalování obrazu a jeho předání, koupě a doručení potravinového koše, výroba (sehnání) domácích marmelád / kompotů, upečení koláče, mísa chlebíčků pro nějakou oslavu, ...) Plus vyzvu každého, kdo něco umí speciálního (fotit, vyrábět ze dřeva, kreslit, plést, šít, ...) ať nabídnou to. Často může člověk využít i svou profesi, jen to budou mít zdarma a v tom vylosovaném měsíci.
Odpovědět
Profilova fotka
My taky nic moc neměli (rozbití talíře, jedení polévky, krátký přípitek, hazeni kytice, knihu hostu, strom a novomanželský tanec a nic vic...) a hosté se skvěle bavili i bez toho, vlastne prave proto, ze to bylo bez toho a program nebyl uměle naplňován blbinkami.... Uprimne, na půlnoc jsme meli v plánu vypouštění plovoucích lampionu stesti, které jsme nakonec nedelali, nebot lidi se zrovna skvele bavili a tancili, tak nam bylo lito to nasilně prerusovat a stejne tak dopadl i prskavkovej tanec, kterej mel byt kolem 22h a taky nebyl, ze stejnych duvodu :D Den utekl jak voda i bez her :D
Odpovědět
Nejsem zastáncem organizované zábavy. Stacil fotokoutek, polaroid a noviny myslím že pohoda
Odpovědět
Profilova fotka
My taky nechteli chomout a osahavani. Co hodne bavilo, byl tanec v paru s citronem mezi cely doprovazeny DJovymi recmi, ze jsme se nasmali :-D pak nam svedci vymysleli otazky na styl zvedani bot,akorat ze jsme to meli zajimavejsi, odpovedi nebyli Lucka nebo Martin ale psali jsme strucne na papir odpovedi, u toho se hoste taky moc bavili, pak jsme meli se svedkyni, ze jsme na svych manzelich museli najit co nejrychleji vsechny kolicky :-D pak jme teda meli karaoke, jelikoz nasi pratele vcetne me jsme dost zpivaci :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jeste ke hre Pytel, se staryma hadrama se mi to nelibi, ale kamaradka to mela tak ze tam byli celenky s beruscima tykadlama, princes korunka atd..a treba my a jeste svedek jsme si to nechali do konce zabavy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih Ta láhev!!!! To je boží ;-) :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som segre zajednala na svatbu jako dárek karikaturistu, a to se všem náramně líbilo. Každý má teď doma památku, u které se vždycky zasmějou.
Odpovědět
@camperses my ten pytel na svatbě měli taky a opravdu nejlepší zábava nad všechny zábavy,byla to legrace jak se patří,všichni jsme se váleli smíchy.My si,ale nic neházeli,předávali koště,když přestala hrát hudba a kdo ho zrovna držel,musel si bez přehrabování vytáhnout z pytle nějaký kousek a obleknout.Za mě tato zábava ano určitě pobaví všechny od dětí až po dědoušky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak Pytel slyším poprvé :D vypadá to jako sranda asi když uz mají něco vypito, já bych chtěla strom hostů, fotokoutek, vzpomínkové kartičky, vtipnou tombolu, vydražíme tanec s nevěstou a pak i ženicha, aby to ženským nepřišlo líto, kdo bude chtít může si zahrát minigolf, pro deti prolejzacky a omalovanky, jinak protě tanec až do rána, nějaká hra s těma botama byla u brachy a byla to sranda a měla fakt úspěch.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, pokud budete tápat jak zabavit svatebčany (například při focení novomanželů) či v průběhu svatby, ráda bych Vám doporučila naší fotobudku! 3,4 nebo 6 hodin neomezené zábavy včetně neomezeného tisku fotografií - viz. náš profil:) - pro jakoukoli věkovou kategorii. Jako památku si od nás můžete nechat vyrobit nádhernou svatební knihu hostů, do níž se budou lepit fotografie z fotobudky - včetně nádherných věnování Vašich hostů. JAK TO FUNGUJE? 1. Nejprve si vyberte z našich rekvizit dle vlastního gusta, postavte se před pozadí a zmáčkněte na dotykovém monitoru tlačítko ,,START,, (obsluha to zvládne za Vás) 2. Každý má možnost se na monitoru vidět a doladit poslední detaily před koncem odpočtu a cvaknutím spouště. Nahoďte úsměv a 3…2…1…sýýýr. 3. Pokud je fotografie dle představ všech zúčastněných, je možnost si ji nechat na místě ihned vytisknout…klidně dvacetkrát!:) 4. Výslednou fotografii si můžete nechat zaslat v elektronické podobě na e-mail. Rádi Vám zodpovíme jakékoli dotazy a budeme se těšit na případné zpestření Vaší svatby! Váš Fotodroid
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih Mohu se zeptat kde jste kupovali helium? :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@januliik15 Přesně tak to také plánuji. DJ A cimbalka. Jen netuším jak to pojmout. Cimbalka hned po obědě třeba a navečer Dj? A máte nějaký dobrý tip na tu cimbalovku? Dekuji
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?