Jak je to s házením kytice? Kdo si ji pak nechá?

Profilova fotka
Je tradicí, že nevěsta hází kyticí. Jak je to s kytičkou potom, co ji odhodí? Nechá si ji dívka, která ji chytila? Jestli ano, tak tuhle akci asi podnikat nebudu. Ráda bych si kytičku nechala. Nevíte některá jak to chodí?
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že záleží opět na domluvě nevěsty - většinou si jí úspěšná lapačka ponechává, ale pokud by jsi se s dotyčnými děvčaty dohodla, asi by ti jí po tomto zvyku mohla vrátit, nevím...taky se dělá kopie nevěstiny kytice určená speciálně pro házení, ale je to opět výdaj navíc...Já budu házet a věnuji kytici, ponechám si jen nějakou růžičku z ní na památku na usušení.
Odpovědět
Většinou si jí ponechá ta, která ji chytla.. některé si nechávají vázat květiny přímo na házení (třeba ta moje byla docela těžká a s drátkama, takže bych se i bála, že někoho zraním), popřípadě někdo sebere kytičku svědkům / družičkám / maminkám, ale to mi taky přijde blbé.. nejlepší varianta dle mého, je uvázat malinkou kytičku na házení navíc - jen pár kytiček není zas taková zátěž, pokud neuděláš kopii té svatební, ale jen takovou "symbolickou" ;-)
Odpovědět
ahoj, u nás je momentálne trendom dať si urobiť na hádzanie kytičku látkovú. Ak chceš kukni môj fotoblog. :-)
Odpovědět
Jak píší holky, trendem je udělat si druhou kytici, třeba menší, "obyčejnou". Já ještě nevím, jak to bude, na svatbě bude jen pár nezadaných slečen, tak ještě popřemýšlím, jestli nechám udělat nějaký svazek růžiček nebo tuhle tradici vynecháme úplně (podle konečného počtu nezadaných holek na svatbě). :-)
Odpovědět
já jsem házela normálně mou kytkou a slečna co ji chytí si ji samozřejmě nechává. Stejně by my za tři dny zvadla, mě posloužila a jí udělala radost.
Odpovědět
nechává si jí ta, co jí chytla :-) taky už mám doma pečlivě chycené i přes zákaz mého chlapa :-) ale je zvykem, pokud si tu svojí chceš nechat, nechat si v květinářství vyrobit ještě jednu menší kopii tvé svatební kytice a tu jázíš. Slečná má radost a tobě zbyde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na domluve, ale mela by si ji nechat ta co se pro ni vrhla a urvala ji:) Ale take doporučuji udělat jeste jednu mensi hazeci:)) pokud si chces tuhle ususit:)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem neházela
Odpovědět
Já to řešila tak, že jsem hozenou kytici nechala té, která si jí chytla, jí pro radost, a pro sebe jsem měla koupenou ještě jednu, ze sušených květin, na památku.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem házela, byla to strašná sranda - chytila ji 17ti letá přítelkyně mého nejmladšího bratra a ten z toho měl málem smrt :-D Kytičku jsem jí nechala, nepotřebuju ji mít doma sušenou, akorát lapač prachu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
měla jsem druhou kytici na házení...bylo to neplánové překvapení od holčiny, která mi vázala všechny kytky, původně jsem ani házet nechtěla..nakonec ji chytla ona sama a její přítel, manželův bratranec, z toho taky nebyl nadšen ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky budete házet kytici, přemýšlím zda vůbec, budu tam mít asi jen 5 nezadyných dívčin z toho jendu rozvedenou, tak nevím jeslti to má smysl a jestli si ji nenechám
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já jsem házela kytičkou, co jsem měla na autě a svojí jsem si nechala.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nad tímto jsem ještě moc nepřemýšlela, ale vím, že je teď trend, že si nechávají hodně nevěsty vázat malou "házecí" kytičku. Asi do toho půjdu taky. Sice mi pak svatební uschne za pár dní, ale může mi ještě dělat radost třeba týden. A těch pár korun za kytičku navíc už mě asi nezrujnuje a snad ta co si ji chytí bude mít radost :-)
Odpovědět
Já házela - tradičně svou a žádnou jinou jsem si vázat nenechala. Slečna co jí chytila měla radost, já taky, sušit bych jí stejně nechtěla, protože sušené květiny berou energii :)
Odpovědět
Profilova fotka
já neházela.... trapný svatební zvyk z Ameriky....
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mela zvlast zmenseninu na obradni stul a tou jsem hazela.Holky se kupodivu docela hnaly aby ji chytily:-D Ale stejne mi kamaradka ji vratila i kdyz si ji mohla nechat.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje nevěsty si nechávají navázat kytičku házecí, většinou z levnějších kytiček, kytku si potom ponechá dívka, která ji chytla a nevěstě zůstane její svatební kytice. Tento zvyk je super, myslím, že je to zpestření svatby a potom ty krásný fotky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že by se měla házet pravá svatební kytice. Symbolika je v tom, že nevěsta už jí nepotřebuje, protože už je provdaná a tak jí předá dál, aby měla štěstí na vdavky další dívka. Házet speciální kytici mi příjde takové falešné. Buď si jí chci nechat, pak neházím, nebo chci předat štafetu a pak jí hodim. U nás byla o kytici i podvazek pěkná mela. Mimochodem, my jsme přes podvazek o který se loni v září popral můj milý - do roka byla svatba :-) Za mě, na co schovávat kytici a podvazek, na památku mám manžela :-D
Odpovědět
Kamarádka házela s téměř totožnou kopií své svatební kytice. Byla ji strašně podobná. Chytla jsem ji já (tradice tentokrát vyšla :-) )a za 3 dny mi zvadla. Na své svatbě plánuji házení se svou kytíci.
Odpovědět
Profilova fotka
Já neházela (ono skoro nebylo komu) takže jsem si kytici nechala a nechala jí usušit mrazem a je pořád krásná. A na jedné svatbě jsem byla svědkem házení kyticí kdy napoprvé kytici chytil dýdžej - vrátil jí.. napodruhý nevěsta trefila tyč s reflektorama, kytice se roztříštila a pršela na vdavekchtivé chytačky a každá si odnesla kousek - bylo to super a za tu srandu to stálo hodit celou velkou svatební kytici :-D Takže bych se orientovala podle toho, jestli bude házení kytice zábava - obětovala bych jí, ovšem kdyby to měla být jen trapárna a křečovité dodržení zvyku, tak na to by mi jí bylo líto a nechala bych si jí
Odpovědět
Ja jsem si na hazeni nechala vyrobit mensi, ale zato vernou kopii svatebni kytice. Po navratu z obradu jsem ji v pokoji nenapadne vymenila. Pri prvnim pokusu o hod kytici chytil zenich :-D a pri druhem pritelkyne meho strejdy a ta si kytku taky odvezla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jelikož jsme odjížděli druhý den na svatební cestu a navíc ji chytila manželova sestřenice,která žije ve Skotsku,tak putovala tam,měla z ní velikou radost a já taky...:-))
Odpovědět
Profilova fotka
To je hezké téma. Tak přemejšlím...když bych házela svatební kytici...budou tam samé už vdané ženy. Tak to asi nemá pak to kouzlo.
Odpovědět
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat (doufám, že jsem to nepřehlédla). Kdy se vlastně kyticí hází? Myslím tím v které části programu .-)? Děkuji. M.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim jaký je timing pro házení kyticí, já bych se jí ale chtěla zbavit co nejdříve, ať ji s sebou nemusím tahat, ale asi to záleží taky na focení ... tam by být měla a pak šup mezi holky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?